Lipi-G Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 :D Én tuti belerakatom,kiszámoltam a kalkulátorral,9 hónap alatt térül meg.Mélygarázsba meg nem mék. :lol:
J0hnny Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 Gyárt a denso kifejezetten gázoshoz való gyertyát. Én is azt bugáztam mindig a targoncásoktól a gyárban! Meg még most is faternak meg zsigulis haveroknak. Tudom, mi is használjuk, elég drága. Én most a bárdin néztem és véletlen akadtam rá, NGK C14NZ-hez:
PGA Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 Én tuti belerakatom,kiszámoltam a kalkulátorral,9 hónap alatt térül meg.Mélygarázsba meg nem mék. :lol: Nekem is valamivel kevesebb, mint 1 év. Fene tudja, azért én még meg hányom-vetem, aztán valahogy majd lesz. :D
coupe Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 Tudom, mi is használjuk, elég drága. Én most a bárdin néztem és véletlen akadtam rá, NGK C14NZ-hez: http://shop.bardiauto.hu/Images/ProductCod...N1-/N1-LPG2.JPG Ez jó benzinhez is?Vagy cserélni kell ha benzinnel mész?
Lipi-G Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 Ez jó benzinhez is?vagy cserélni kell ha benzinnel mész? Na ez ami érdekel engem is,vagy mellé kell fúrni? :D
J0hnny Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 Ez jó benzinhez is?Vagy cserélni kell ha benzinnel mész? Nem hiszem, hogy a beindítási fázisban gondot jelentene.
coupe Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 Nem hiszem, hogy a beindítási fázisban gondot jelentene. Nem arra gondoltam,hanem a benzines használatra :D :lol:
J0hnny Elküldve Március8, 2011 Elküldve Március8, 2011 Nem arra gondoltam,hanem a benzines használatra :D :lol: Nincs értelme az eltérő hőérték miatt. :D
Greni Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 Örömmel látom, hogy beindult a topic :-) Írnék egy két észrevételt tapasztalatból: Miért nem mentek mélygarázsba? Európa számos országában, nyugaton már engedélyezett! Én így oldom meg: A piros matricát ráragasztottam egy átlátszó műanyag nejlonra (irodában csak irattartó bugyinak hívják) ezt tettem ki az autó szélvédőjére egy kis darab celluxal. Ha mélygarázsba támad menni kedvem, csak leveszem :-) És hogy miért jó ez még? Szerintem az üzemanyag árak miatt előszeretettel fogják a tolvajok az LPG-s autókat választani. Így ha hosszabb ideig nyilvános helyen parkolok akkor is leveszem a matricát egy mozdulattal, más jele meg nincs, hogy gázos lenne a kocsim. Ja igen a fogyasztások: Astra G 1.4 Caravan 2003 Z14XE motor. Téli fogyasztás gázból (város és pálya kombinált) (Ladi-Renzo Omegas3 rendszer, Medic-carnál szerelve) 9,2 liter! 1840 ft... Eddig ez benzinből 8,5 liter volt nekem. Számolva mondjuk 360 forinttal 3060 Ft... Aki évi legalább 20000 km-t megy annak egy év alatt megtérül, és utána csak termeli a pénz vissza. Na és az érzés mikor 8500 ft-ért teletankolom? Leírhatatlan... :-) Etanolosokat nem akarom leszólni, de nekem az F Astrában csak kínszenvedés volt. Főleg -10 fokban. És jó néhány dolgot gallyra vágott. Egyenlőre ennyi.
szkszaby Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 Örömmel látom, hogy beindult a topic :-) Írnék egy két észrevételt tapasztalatból: Miért nem mentek mélygarázsba? Európa számos országában, nyugaton már engedélyezett! Én így oldom meg: A piros matricát ráragasztottam egy átlátszó műanyag nejlonra (irodában csak irattartó bugyinak hívják) ezt tettem ki az autó szélvédőjére egy kis darab celluxal. Ha mélygarázsba támad menni kedvem, csak leveszem :-) És hogy miért jó ez még? Szerintem az üzemanyag árak miatt előszeretettel fogják a tolvajok az LPG-s autókat választani. Így ha hosszabb ideig nyilvános helyen parkolok akkor is leveszem a matricát egy mozdulattal, más jele meg nincs, hogy gázos lenne a kocsim. Ja igen a fogyasztások: Astra G 1.4 Caravan 2003 Z14XE motor. Téli fogyasztás gázból (város és pálya kombinált) (Ladi-Renzo Omegas3 rendszer, Medic-carnál szerelve) 9,2 liter! 1840 ft... Eddig ez benzinből 8,5 liter volt nekem. Számolva mondjuk 360 forinttal 3060 Ft... Aki évi legalább 20000 km-t megy annak egy év alatt megtérül, és utána csak termeli a pénz vissza. Na és az érzés mikor 8500 ft-ért teletankolom? Leírhatatlan... :-) Etanolosokat nem akarom leszólni, de nekem az F Astrában csak kínszenvedés volt. Főleg -10 fokban. És jó néhány dolgot gallyra vágott. Egyenlőre ennyi. És hol van a töltő szelep?
Greni Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 Nekem a lökhárító alatt, és több helyen is szoktam tankolni, nekem nem anyázott még egy kutas sem. Mindíg megkérdezem tudok-e segíteni, mikor kiszállok és úgy látszik ez hat.
Kess Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 akkor nekem évi 5000km-el nem éri meg, ugye? :D
szkszaby Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 akkor nekem évi 5000km-el nem éri meg, ugye? :D Hát ha még sokévig akarod használni a mostani verdát akkor megéri...
Greni Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 igaza van az előttm szólónak. 4 év alatt megtérül :-)
Lipi-G Elküldve Március11, 2011 Elküldve Március11, 2011 akkor nekem évi 5000km-el nem éri meg, ugye? :lol: Akkor nekem évi 30000-l megéri :D
uhuhu Elküldve Március11, 2011 Szerző Elküldve Március11, 2011 én olyan 20.000 km / autót megyek. ha meglesz a gáz akkor az civic kicsit nyugdijba megy, az lesz az ünneplős autó, és a Zafi fog többet menni...
Alex75 Elküldve Március14, 2011 Elküldve Március14, 2011 Nekem a lökhárító alatt, és több helyen is szoktam tankolni, nekem nem anyázott még egy kutas sem. Mindíg megkérdezem tudok-e segíteni, mikor kiszállok és úgy látszik ez hat. A lökhárító alatt hol? Tudsz képet linkelni?
tari Elküldve Március15, 2011 Elküldve Március15, 2011 szeretnék érdeklödni,hogy van egy 2008-évjáratú opel astra 1.4 twinportom.beleszeretném teteni a gázt.tud valaki mondani róla valami információt akinek ilyen autója van.milyen tapasztalatai vnnak róla.elöre is köszönöm.
uhuhu Elküldve Március15, 2011 Szerző Elküldve Március15, 2011 1 informácio tudok csak: 2 ismerősömnek van ilyen motorral szerelt astrájában gáz: és mindkettő hibátlanul működik. az egyikkel 20 a másikkal 50E km-t mentek már, meghibásodás nem volt.
tari Elküldve Március15, 2011 Elküldve Március15, 2011 köszi az infót.nemtudod véletlenül,hogy milyen gázrendszerrel van szerelve nekik?
uhuhu Elküldve Március15, 2011 Szerző Elküldve Március15, 2011 azt sajnos nem. sose foglalkoztam a gázzal, csak miota én is beakarom szerelni a nagyvasba :D nekem valami lanzo -t vagy mit ( ha van ilyen egyáltalán ) fogják szerelni 2 hét mulva, állitólag a legjobb olasz cucc. és automata. engem más nagyon nem érdkeel csak hogy kis pénzért tudjam üzemeltetni és automata legyen. :lol:
uhuhu Elküldve Március15, 2011 Szerző Elküldve Március15, 2011 http://www.gazauto.hu/oldal.php?oid=20
Recommended Posts