uhuhu Elküldve Március6, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március6, 2011 Hol? És miért kell újravizsgáztatni? Nincs hozzá típusengedély? állitólag a zafirához nincs, csak az astra G hez Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március6, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március6, 2011 tud valami megbízható beszerelőműhelyt budapest és vonzáskörzetében? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 tud valami megbízható beszerelőműhelyt budapest és vonzáskörzetében? Tasson van a Szappanos Autógáz nevű cég. Keress rá neten. Akiket néztem eddig, ők a legolcsobbak. Skodában a tartályra lejárt a 10 év, náluk volt a legolcsobb cserélni is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március7, 2011 Tasson van a Szappanos Autógáz nevű cég. Keress rá neten. Akiket néztem eddig, ők a legolcsobbak. Skodában a tartályra lejárt a 10 év, náluk volt a legolcsobb cserélni is. a legolcsóbb sajnos nem a legjobb. Dunakeszire jelentkeztem be, 215.000 Ft, de ott a legjobb olasz gászszettet szerelik be. ( plusz müszaki vizga 20.000 Ft ) A Tass-i az lengyel szettet szerel 180 ért, és azzal a gázos fórumok szerint rengeteg baj van. Bejelentkeztem, 03.30 ára adtak időpontot. Van munkájuk bőven :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Na, most Futó Gabi szívében forgatod a tőrt! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március7, 2011 Na, most Futó Gabi szívében forgatod a tőrt! :D ???? ezt most nemértem...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 ???? ezt most nemértem...... Opel16v E85 guru/fanatikus/főpap/zászlóvivő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március7, 2011 Opel16v E85 guru/fanatikus/főpap/zászlóvivő. aha jaja. de erre most nem tudok mit írni :D nekem az etanol max 5 év mulva, amikor kiderült hogy milyen kárt okoz az autóban, és hogy mennyire pénztárca barát. mert többet fogyaszt, az átalakitó is pénzbe kerül, és annyival nem olcsóbb mint a benzin. a gáz meg jelenleg 200 Ft / L . és másfél liter a többletfogyasztás. A zafira elméletileg el fog menni 100 KM-t 2000 forintból..... a majdnem 4000 helyett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 elég sokat olvastam, nincs hosszú távú hatása. müködik. a szomszédom toyotájában 270.000 km van, és még megy gond nélkül, ugyhogy nincsvész :) Azért egy toyotát ne hasonlíts Opelhez ;) :D :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 aha jaja. de erre most nem tudok mit írni :D nekem az etanol max 5 év mulva, amikor kiderült hogy milyen kárt okoz az autóban, és hogy mennyire pénztárca barát. mert többet fogyaszt, az átalakitó is pénzbe kerül, és annyival nem olcsóbb mint a benzin. a gáz meg jelenleg 200 Ft / L . és másfél liter a többletfogyasztás. A zafira elméletileg el fog menni 100 KM-t 2000 forintból..... a majdnem 4000 helyett... Én sem barátkozom az E85-l.Inkább gáz,talán április május környékén lesz majd csináltatva,addig gyüjtés. Egy ismerősömnek,az öreg toyotáját,igen rendesen lerendezte az etanol... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Azért megéri utánaszámolni! Etanolból kb ugyanannyit enne/eszik, mint gázból enne/eszik. Saját példám, 1.8 G astra, eszik városban etanolból 10-12 körül, 10-et melegben, 12-t nagy hidegben. Benzinből is meginna 9-10-et minimum, szóval nem járok rosszul. Gázból is min a 10-20% többletfogyi, vagyis literje, kg-ja mindegy miben számoljuk, hasonló. Árban persze van kb 100km-ként 780 Ft különbség a gáz javára, de a gáznál van kb 200e Ft beszerelésre, plusz amikor vizsgáztatod, pár ezer forint többlet és macera. Etanolban ez olyan 60e körüli egyszeres befektetés, meg kb 5000 Ftért benzinszűrőcsere. Kb 2 év alatt hozza be az árát a gáz, ha így számolsz, ami azért nem egy annyira nagy bolt, főleg, hogy az etanolos átalakítót bármikor kiveszem, míg a gázt azért macera. Sajnos az se érv, hogy az etanolt emelik a benzinnel, mert a gázt is emelik... Szóval, érdemes számolgatni, sokat papíron. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Biztosan mindenki tudja, és akinek gázos autója van, azt valószínűleg nem befolyásolta a döntésben, de gázos autóval nem lehet mélygarázsba behajtani. Cserébe környezetbarátabb, és jobb keverékképzést produkál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Azért megéri utánaszámolni! Etanolból kb ugyanannyit enne/eszik, mint gázból enne/eszik. Saját példám, 1.8 G astra, eszik városban etanolból 10-12 körül, 10-et melegben, 12-t nagy hidegben. Benzinből is meginna 9-10-et minimum, szóval nem járok rosszul. Gázból is min a 10-20% többletfogyi, vagyis literje, kg-ja mindegy miben számoljuk, hasonló. Árban persze van kb 100km-ként 780 Ft különbség a gáz javára, de a gáznál van kb 200e Ft beszerelésre, plusz amikor vizsgáztatod, pár ezer forint többlet és macera. Etanolban ez olyan 60e körüli egyszeres befektetés, meg kb 5000 Ftért benzinszűrőcsere. Kb 2 év alatt hozza be az árát a gáz, ha így számolsz, ami azért nem egy annyira nagy bolt, főleg, hogy az etanolos átalakítót bármikor kiveszem, míg a gázt azért macera. Sajnos az se érv, hogy az etanolt emelik a benzinnel, mert a gázt is emelik... Szóval, érdemes számolgatni, sokat papíron. :D Én - mint a dízelségből kifolyólag semleges - azt látom, hogy az LPG üzemmód átlagos futásteljesítmény mellett is hamar megtérül, és nincs vele a folyamatos macera, mint az E85-tel (na, erről bőven tudnál mesélni :lol: ). U.i.: Egyáltalán nem mindegy, hogy a gázt literben v. kg-ban számoljuk. "Közvetlen, literben mért fogyasztás összehasonlításnál az LPG-ből mintegy 5-20%-kal kell több ugyanazon teljesítmény eléréséhez, mint benzin esetén. Ez adódik egyrészt abból, hogy a 95-ös oktánszámú benzin sűrűsége átlagosan 0,76 g/cm3, míg az LPG (amelynek oktánszáma átlagosan 106-nak vehető) 0,53 g/cm3. Ezeket összevetve, 40%-os többletfogyasztás jönne ki első körben, de tudni kell, hogy az LPG égéshője magasabb, mint a benziné /LPG:46,1 MJ/kg(12,8 kWh/kg), benzin: 43,6 MJ/kg(12,1kWh/kg)/. Ez elméletileg 33%-ra mérsékli a többletfogyasztás mértékét, a végső 5-20%-ot végül is a magasabb oktánszám eredményezi. A többletfogyasztás mértéke függ természetesen a vezetési stílustól, az átlagosan megtett úthossztól stb., leginkább, azonban a beszerelt /beszerelhető/ gázkészüléktől. A modern, harmadik generációs berendezéseknél ez az érték ? megfelelő beállításnál ? 10% százalék alatt van, mivel a lineáris gázinjektorok már megközelítik a benzinbefecskendezés karakterisztikáját, emellett a legújabb fejlesztésű szoftverek a gázadagolás legideálisabb módját is biztosítani tudják." (Wikipédia) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Zömében rövid utakra (15-20 km) + belvárosi hideg üzemekre használva a gázos autót van valami mellékhatás, vagy jelentkezhet valami ebből adódó probléma? Nem ismerem a modern gázos rendszereket, de gondolom az indítás itt is benzinről megy és csak a melegedő motornál vált át gázra. Ha ez így van, akkor nálam kicsit felemás sikerű lenne a használata. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Zömében rövid utakra (15-20 km) + belvárosi hideg üzemekre használva a gázos autót van valami mellékhatás, vagy jelentkezhet valami ebből adódó probléma? Nem ismerem a modern gázos rendszereket, de gondolom az indítás itt is benzinről megy és csak a melegedő motornál vált át gázra. Ha ez így van, akkor nálam kicsit felemás sikerű lenne a használata. :D Ha jól emlékszem valahol 35°C körül vált gázra. Azt viszonylag hamar eléri a motor ill. a hűtővíz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 Ha jól emlékszem valahol 35°C körül vált gázra. Azt viszonylag hamar eléri a motor ill. a hűtővíz. ezek az új rendszerek nem tudnak már gázzal indulni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 nekem az etanol max 5 év mulva, amikor kiderült hogy milyen kárt okoz az autóban ez ugyanúgy igaz a gázra is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március7, 2011 a gázt 20 éve árusítják magyarországon. azért arról tudjuk már hogy müködik. etanol max 1 éve van, és a környezetemben mindenki szopott már miatta, ha másnem akkor egy AC pumpát... ami azért eléggé elviszi a megtérülés idejét a negatív irányba. A Gázzal nincs ilyenirányú tapasztalatom, ott egy pár taxist ismerek akik használjék, és nekik működik... hisz egy kiforrott technikáról van szó. Biztos segít megölni a motort, de szerintem ritka az az ember aki 200.000 km-t használ egy autót.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március7, 2011 ezek az új rendszerek nem tudnak már gázzal indulni?? de tudnak, de alaphelyzetben benzinnel indulnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 ezek az új rendszerek nem tudnak már gázzal indulni?? "2004 óta már LPI-gázberendezések is jelen vannak a piacon. Ezen rendszereknél egy üzemanyag szivattyú a folyékony gázt nyomás alatt az adagolócsőbe nyomja, amiből a gázsugár - adagolószelepeken át - egyenest a beömlő traktusokra kerül. A gáz légneművé váláskor föllépő hőelvonás a beömlő levegőt, a terheléstől függően 5-15 Kelvin fokkal lehűti, s ez némi teljesítménynövekedéssel jár /Lásd a turbófeltöltős motoroknál alkalmazott visszahűtés/ a kigázosításos módszerhez képest, míg az eredeti meghajtó anyaghoz, a benzinhez képest nincs változás, mivel ott is folyékony formában injektálják be a hajtóanyagot" (Wikipédia) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 a gázt 20 éve árusítják magyarországon. azért arról tudjuk már hogy müködik. etanol max 1 éve van, és a környezetemben mindenki szopott már miatta, ha másnem akkor egy AC pumpát... ami azért eléggé elviszi a megtérülés idejét a negatív irányba. A Gázzal nincs ilyenirányú tapasztalatom, ott egy pár taxist ismerek akik használjék, és nekik működik... hisz egy kiforrott technikáról van szó. Biztos segít megölni a motort, de szerintem ritka az az ember aki 200.000 km-t használ egy autót.... Én meg gázmotorokat szerelek,javítok, szedek szét naponta... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március7, 2011 Biztosan mindenki tudja, és akinek gázos autója van, azt valószínűleg nem befolyásolta a döntésben, de gázos autóval nem lehet mélygarázsba behajtani. Cserébe környezetbarátabb, és jobb keverékképzést produkál. hát én kb ennyi hátrányát tudom felsorolni :D illetve még azt hogy a pótkerék bekerül az utastérbe, és foglalja a helyet .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 hát én kb ennyi hátrányát tudom felsorolni :D illetve még azt hogy a pótkerék bekerül az utastérbe, és foglalja a helyet .... Na én nem fogom hurcibálni a pótkereket,lesz egy spray,vagy egy kis kompri...Mélygarázy,meg 140 km-s körzetben nincs :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március7, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Március7, 2011 Na én nem fogom hurcibálni a pótkereket,lesz egy spray,vagy egy kis kompri...Mélygarázy,meg 140 km-s körzetben nincs :D ááá, olyan nekem is van,, de vettem potkereket a hondába. ugyanis miután beletöltötted, és eljutottál a gumishoz a gumit kukába kell dobni.... majd keresek a zafirába egy szükségpótkereket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március7, 2011 Megoszt Elküldve Március7, 2011 ááá, olyan nekem is van,, de vettem potkereket a hondába. ugyanis miután beletöltötted, és eljutottál a gumishoz a gumit kukába kell dobni.... majd keresek a zafirába egy szükségpótkereket... Ezt a sprés dolgot már hallottam én is.De hova teszem a mankókereket?Csomagtartóra,kívül?? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts