imy Elküldve Május24, 2013 Elküldve Május24, 2013 Jó reggelt Mindenkinek! Ma reggel ismét előjött a kedvenc p0170... <_< Kb 800km-rt mentem tünetmentesen az utolsó állítás óta. De ma pont megyek 13:30-ra, a váratlan benzinre kapcsolás miatt, így kap még 1 kis szuflát. :icon1: Esetleg ha mondjuk Imynek lenne igaza (de persze nincs :D ) és a lambda szonda rendetlenkedne, akkor is elmenne 800km-rt tünetmentesen? Mondd meg nekik, hogy pár százalékkal adjanak neki több LPG-t. Ha úgy is előjön, akkor lambda... Ha nem akkor a beállítás volt rossz. Akkor lehet nem ártana lpgdoktorhoz elvinni (én is tervezem valamikor), ő menet közben állítja be.
CseGa Elküldve Május24, 2013 Elküldve Május24, 2013 Ha máshoz viszem nem ugrik a gari? Ha még mindig szegény a keverék akkor miért bírta 800kmen keresztül? Ha hibás lambdaszondával járok az okozhat valami gebaszt? Ez a sok ha... :D
imy Elküldve Május24, 2013 Elküldve Május24, 2013 Ez az LPG doki mennyiért dolgozik? 15e egy kalibrálás.
imy Elküldve Május24, 2013 Elküldve Május24, 2013 Ha máshoz viszem nem ugrik a gari? Ha még mindig szegény a keverék akkor miért bírta 800kmen keresztül? Ha hibás lambdaszondával járok az okozhat valami gebaszt? Ez a sok ha... :D Vagy szegény, s néha veszi észre az ECU, vagy fárad a lambdaszondád.
rozsav Elküldve Május25, 2013 Elküldve Május25, 2013 Annak kellene lennie, miért? ...csak járt az agyam motorfék közben... :icon1:
CseGa Elküldve Május25, 2013 Elküldve Május25, 2013 Ismét túl egy kalibráláson. Remélem most már jó lesz. Bár tegnap azt mondták, a szervízben, hogy ez a gáznyomásszenzor elég sok emberkének bosszúságot okoz... :blink: Nekem kitakarították és azt mondták ha még 1x visszakapcsol akkor csere...
imy Elküldve Május25, 2013 Elküldve Május25, 2013 Ismét túl egy kalibráláson. Remélem most már jó lesz. Bár tegnap azt mondták, a szervízben, hogy ez a gáznyomásszenzor elég sok emberkének bosszúságot okoz... :blink: Nekem kitakarították és azt mondták ha még 1x visszakapcsol akkor csere... Milyen van neked? Egy képet dobj róla? Egy szériát az index forumon is mondtak, hogy kuka, cserélni kell. A Bosch jó. Ez nem jó:
CseGa Elküldve Május26, 2013 Elküldve Május26, 2013 Sajnos most nem tudom megnézni, majd csak holnap. Hol keressem ezt a kütyüt?
imy Elküldve Május26, 2013 Elküldve Május26, 2013 Sajnos most nem tudom megnézni, majd csak holnap. Hol keressem ezt a kütyüt? Az injektor sor végén van.
imy Elküldve Május28, 2013 Elküldve Május28, 2013 Valaki már cserélt, vagy cseréltetett folyadékoldali szűrőt ? Hogyan tudom leengedni a nyomást a redultorról. Gáz oldal OK, hogy leveszem a csövet, de a folyadékoldalit?
Csücsök Elküldve Május28, 2013 Elküldve Május28, 2013 Valaki már cserélt, vagy cseréltetett folyadékoldali szűrőt ? Hogyan tudom leengedni a nyomást a redultorról. Gáz oldal OK, hogy leveszem a csövet, de a folyadékoldalit? Jobb esetben a tartályon is van szelep, így csak a csőben lévő "gázt" kell kiengedni. Azt meg úgy, hogy leveszed a légnemű szűrőt, hagyod szabadon a csövet. A reduktoron lévő mágnesszelepre adsz egy kis kakaót, mondjuk ~12 V-ot és megvárod, amíg ki nem szökik a gáz. Ha nem akar alább hagyni, akkor nincs szelep a tartályon (de szerintem ennek nagyon kicsi a valószínűsége). Ja: ha lehet ne gyújts rá közben. Meg inkább szabad térben kezd hozzá. Egyébként: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1646&page=169#entry939664
ToXiC Elküldve Május28, 2013 Elküldve Május28, 2013 Nincs valakinek szüksége pár finomszűrőre vagy folyadékszűrőre? http://aprod.hu/hirdetes/lpg-szurok-eladoak-tobb-meretben-is-IDWm39.html
imy Elküldve Május28, 2013 Elküldve Május28, 2013 AC-Stag. Nem bonyolult, következőt már én fogom csinálni, habár a 2 szűrőcsere volt kemény 4e Ft. Ilyen a reduktorom: http://www.autogas-autogaz.hu/Autogas/simage/Alkatreszek_LPG/Reduktor/tomasetto_alaska_reduktor.jpg Le kell venni a légnemű szűrőt, utána a reduktor előtti relét ki kell nyitni (megfelelő pólusra + adni), hogy a tartálynál lévő relétől a csőben lévő gáz csillapítva tudjon "kiszökni" (ha lehet, közben ne gyújts rá :) ). Ha ez megtörtént, akkor le lehet csavarozni a szűrő kupakját. Szűrő kivesz, helyét kitakarítani, új szűrő be, tömítéseket bekenni, kupak vissza. Összeszerelésnél az új légnemű szűrő be és kiskezicsokolom. neked jobb a reduktorod, a szűrőcsere miatt. Nekem 10e-et mondtak a folyadékoldai szűrőcserére. A szűrő 500Ft a többi a munkadíj. Neked is úgy engedték le a gázt?
CseGa Elküldve Május28, 2013 Elküldve Május28, 2013 Az injektor sor végén van. Nekem az injektor előtt van egy cső és kb a közepén van valami szenzor... Az lenne az? De az szerintem nem bosch...
imy Elküldve Május28, 2013 Elküldve Május28, 2013 Nekem az injektor előtt van egy cső és kb a közepén van valami szenzor... Az lenne az? De az szerintem nem bosch... Igen az az.
imy Elküldve Május28, 2013 Elküldve Május28, 2013 Igen. Akkor megpróbálkozok majd vele, remélem könnyen hozzáférni. :)
CseGa Elküldve Május29, 2013 Elküldve Május29, 2013 Igen az az. Hát az nem bosch... Vagyis nem tudom. Olyan án a helyén van, hogy még ki sem tudom/merem fordítani. Képet hamarosan küldök róla, csak ha a kocsi közelében vagyok nincs nálam a telefon. <_<
Csücsök Elküldve Május29, 2013 Elküldve Május29, 2013 ...csak ha a kocsi közelében vagyok nincs nálam a telefon. <_< Vonalas? :D
CseGa Elküldve Május30, 2013 Elküldve Május30, 2013 Most akkor flashlube vagy nemflashlube? <_< :icon1: http://totalcar.hu/tanacsok/lpgdoktor/2013/05/29/hasznos-e_a_felso_keno/
Csücsök Elküldve Május30, 2013 Elküldve Május30, 2013 Most akkor flashlube vagy nemflashlube? <_< :icon1: http://totalcar.hu/tanacsok/lpgdoktor/2013/05/29/hasznos-e_a_felso_keno/ Szvsz korrektül válaszolt. Jól beállított rendszernél teljesen felesleges.
CseGa Elküldve Május30, 2013 Elküldve Május30, 2013 Ez mind oké... Már nekem is eszembe jutott, hogy elvigyem a kocsit az lpg doktorhoz, hogy hangolják be menet közben. Mert ugye 70% fölötti terhelésnél az ecu nem nézi a lambda szondát és mi van akkor ha pont ott szegény a keverék. Én múlt héten voltam a medic-car mühelybe utólagos állításon és ott csak járó motornál hangoltak és nem menet közben. De akkor felteszem a kérdést, hogy mi van akkor ha 70%-os terhelés felett szegényedik el a keverék? A kutya nem veszi észre...
Csücsök Elküldve Május30, 2013 Elküldve Május30, 2013 Ez mind oké... Már nekem is eszembe jutott, hogy elvigyem a kocsit az lpg doktorhoz, hogy hangolják be menet közben. Mert ugye 70% fölötti terhelésnél az ecu nem nézi a lambda szondát és mi van akkor ha pont ott szegény a keverék. Én múlt héten voltam a medic-car mühelybe utólagos állításon és ott csak járó motornál hangoltak és nem menet közben. De akkor felteszem a kérdést, hogy mi van akkor ha 70%-os terhelés felett szegényedik el a keverék? A kutya nem veszi észre... Mennyit szoktál menni 70%-os, vagy e fölötti terhelésen? Ha a mérnökök úgy gondolták, hogy 70% fölött értelmetlen a keverékszabályzás, akkor valszeg lényegtelen/elhanyagolható. Pl. az OP-COM-ban meg tudod nézni a fojtószelep állását. Nekem 100-as utazón ~21%-on áll. Padlón 99%. Ha nem is egyezik meg a motor valós terheltségével, de iránymutatásnak jó lehet.
Recommended Posts