imy Elküldve Január13, 2014 Elküldve Január13, 2014 Ma tettem be egy 8.2K-s ellenállást a szenzorral párhuzamosan. Megmértem, előtte 56 fokon kapcsolt, így most 48 fokon. De lehet egy 6.8K-t is elviselne, de ma már nem akarok vele játszani, majd holnap lehet átforrasztom, de lehet megyek vele így egy darabig. Mert így mikor átkapcsol, akkor mintha nem venné úgy a gázt, a cső langyos olyankor már. De az az érdekes, ha az ECU úgy érzékeli, hogy elérte az optimális hőmérsékletét, akkor ohm mérővel ~4.05K-t mérek, ha leállítom a kocsit akkor 2K, majd ez kúszik felfele, tehát hűl a motor. De amíg nem meleg, vagyis nem éri el, addig megy le 2K-ig, és egy ugrás, és mintha veszi hogy annyi, és átvált egy nagy impedanciás állapotba az LPG ECU.... UPDATED: Kicseréltem 6.2K-ra, és így 45 fokon kapcsolt át, majd tettem bele egy 4.7K-t, de most várom amíg visszahűl ~30 fokig, és próbálom. :) (így alapból már a 4.7K-s érzékelő 2.35K lesz. Kíváncsi leszek, hogy mikor kapcsol most. UPDATED2: 4.7Kohmmal 38 fokon kapcsol. Marad ez. De ezt gyorsan eléri. Ma kipróbáltam reggel kb 0 fokos garázsból indulva kb 2 perc egyhelyben amíg kijártam, ajtók becsuk, stb... és kb 800m múlva már váltott.... Így azért kevesebb benzin fog fogyni. :)
imy Elküldve Január19, 2014 Elküldve Január19, 2014 Ukrajnába "kicsit" olcsóbb az LPG 6.2 hrivnya, azaz kb 165Ft....
Bombero Elküldve Január23, 2014 Elküldve Január23, 2014 ma gyöngyösön 280 az új ár...normálisak ezek? Szegeden is vannak ilyen "normálisak": a 47-es mellett a LUKOIL-nál 278, a MOL-nál 280 Ft a gáz. Tőlük három kilométerre meg 240. Kedvezménnyel 232. Egy-két hete láttam egy nem szegedi taxist Opel Zafirával a Lukinál gázt tankolni. Már majdnem szóltam neki, hogy miért nem megy át az AGIP-ra. De aztán hagytam a fenébe. Nem akartam összetűzést a kutassal. Biztosan nem tetszett volna neki ha rontom az üzletét. (Én csak pár liternyi benzinért voltam ott) :icon1:
imy Elküldve Január23, 2014 Elküldve Január23, 2014 Szegeden is vannak ilyen "normálisak": a 47-es mellett a LUKOIL-nál 278, a MOL-nál 280 Ft a gáz. Tőlük három kilométerre meg 240. Kedvezménnyel 232. Egy-két hete láttam egy nem szegedi taxist Opel Zafirával a Lukinál gázt tankolni. Már majdnem szóltam neki, hogy miért nem megy át az AGIP-ra. De aztán hagytam a fenébe. Nem akartam összetűzést a kutassal. Biztosan nem tetszett volna neki ha rontom az üzletét. (Én csak pár liternyi benzinért voltam ott) :icon1: Nekem Zalaegerszegen a legolcsóbb 274Ft/l. :(
tompo911 Elküldve Január26, 2014 Elküldve Január26, 2014 Sziasztok ! Kérdésem az lenne hogy opel astra 1.8 as (Z18XE) automnak az LPG fogyasztás 9,5L de ebbe van sűrűn 110 es tempo meg városi közlekedés ez jó szerintetek vagy nézessem meg ?
Csücsök Elküldve Január26, 2014 Elküldve Január26, 2014 Sziasztok ! Kérdésem az lenne hogy opel astra 1.8 as (Z18XE) automnak az LPG fogyasztás 9,5L de ebbe van sűrűn 110 es tempo meg városi közlekedés ez jó szerintetek vagy nézessem meg ? Szerintem jó. Nekem ~8,5 litert evett hasonló körülmények között, majd betartottam a KRESZt, és ez "leesett" 7-7,5 literre.
tompo911 Elküldve Január27, 2014 Elküldve Január27, 2014 Sziasztok! Kérném a segítségeteket. Opel g astra z18xe 16v Az lenne a baj P0170 es hiba van jelen amikor a gáz tartályba már fogytán van a gáz akkor ki gyullad a motor hiba jelző ha tele tankolom akkor megyek vele egy kicsit el alszik a lámpa szóval a hiba nem aktív de ugyanúgy ki lehet villogtatni ez miért van a légmennyiség mérőm jó a szerelő mondta a lambdaszondák jók de még is van valami most is épp aktív a hiba és a fogyasztáson is meg látszik Már a napokba abszolult nem alszik ki a hiba jelző A fogyasztásom se tetszik 9,5 litert eszik gázbol Kérem segítsetek ! mit cseréljek, mit csináljak, mit vegyek meg gyertya milyen legyen
imy Elküldve Január28, 2014 Elküldve Január28, 2014 Sziasztok! Kérném a segítségeteket. Opel g astra z18xe 16v Az lenne a baj P0170 es hiba van jelen amikor a gáz tartályba már fogytán van a gáz akkor ki gyullad a motor hiba jelző ha tele tankolom akkor megyek vele egy kicsit el alszik a lámpa szóval a hiba nem aktív de ugyanúgy ki lehet villogtatni ez miért van a légmennyiség mérőm jó a szerelő mondta a lambdaszondák jók de még is van valami most is épp aktív a hiba és a fogyasztáson is meg látszik Már a napokba abszolult nem alszik ki a hiba jelző A fogyasztásom se tetszik 9,5 litert eszik gázbol Kérem segítsetek ! mit cseréljek, mit csináljak, mit vegyek meg gyertya milyen legyen Ez a hiba eredhet: lambdaszonda, helytelen beállítás-ból, vagy akár reduktor hiba is lehet. Az esetedben nem ártana a gázrendszert hangolni, valószínű az lesz a hiba, és ha a reduktorral van valami, az ott kiderül.
tompo911 Elküldve Január28, 2014 Elküldve Január28, 2014 Köszi szépen imy :) Még snnyi lenne hogy ha hangolni kell a rendszert kb mennyibe kerűl ? 1
imy Elküldve Január28, 2014 Elküldve Január28, 2014 Köszi szépen imy :) Még snnyi lenne hogy ha hangolni kell a rendszert kb mennyibe kerűl ? Az szerviz függő. Merre laksz? Ha Bp környékén, akkor ajánlom az LPG dokit.
wegapower Elküldve Január28, 2014 Elküldve Január28, 2014 Köszi szépen imy :) Még snnyi lenne hogy ha hangolni kell a rendszert kb mennyibe kerűl ? Milyen rendszer van benne? 1
tompo911 Elküldve Január28, 2014 Elküldve Január28, 2014 Debrecen mellet lakom a gázt pécsen rakata bele az előző tulaj A rendszer neve a papiron ez van : nouva ggl 90l 223 ez a tartály. Landi Omegas 8b4511 elpárologtató
tompo911 Elküldve Január28, 2014 Elküldve Január28, 2014 Lavoli szerintem mert hengerenként van egy injektorom meg a gáz adagolo elektromos szelepől 4 van egybe es 4 csö megy ki
imy Elküldve Január28, 2014 Elküldve Január28, 2014 Lavoli szerintem mert hengerenként van egy injektorom meg a gáz adagolo elektromos szelepől 4 van egybe es 4 csö megy ki Az LPG ECU milyen márka? Pécsen LandiRenzo szerviz van. 1
tompo911 Elküldve Január31, 2014 Elküldve Január31, 2014 Az LPG ECU milyen márka? Pécsen LandiRenzo szerviz van. Landi renzo Omegas + az ecu ja Ezt mondta a beszerelő szervíz
imy Elküldve Január31, 2014 Elküldve Január31, 2014 Landi renzo Omegas + az ecu ja Ezt mondta a beszerelő szervíz Ahhoz sokan értenek! Az LandiRenzo Omegas. Ugyanaz mint az enyim. Ahhoz szinte minden gázszervizben értenek. 1
tompo911 Elküldve Január31, 2014 Elküldve Január31, 2014 Ahhoz sokan értenek! Az LandiRenzo Omegas. Ugyanaz mint az enyim. Ahhoz szinte minden gázszervizben értenek. Értem neked minnyit eszik a kocsid ?
imy Elküldve Január31, 2014 Elküldve Január31, 2014 Értem neked minnyit eszik a kocsid ? Lásd aláírásomat. ;)
GH Elküldve Február22, 2014 Elküldve Február22, 2014 Asszem felakadt a szintjelzőm :( Lehet ezzel valamit csinálni vagy vigyem vissza gariba?
Mc-elek Elküldve Február22, 2014 Elküldve Február22, 2014 Asszem felakadt a szintjelzőm :( Lehet ezzel valamit csinálni vagy vigyem vissza gariba? Ha garis akkor vidd vissza ;)
GH Elküldve Február22, 2014 Elküldve Február22, 2014 Ha garis akkor vidd vissza ;) Persze, csak messze van, idő, stb :) Ha elviszem és annyi lesz hogy ráb*sz egyet valahova a csavarhúzó nyelével akkor morcos leszek :)
Neoo Elküldve Február23, 2014 Elküldve Február23, 2014 Üdv Mindenkinek. Egy kis tájékoztatásra lenne szükségem. Pár napja nagyon jelképes összegért sikerült hozzájutnom egy "Ac Stag 300-6 isa2"- es típusú gázszetthez. Ugye ez egy 6 hengeres Mondeo-ban volt, és 6 hengeres a szett is. Viszont nekem egy Opel Corsa C-be kellene ami 4 hengeres. Kettő szerelőt kérdeztem. Az egyik azt mondja nem valószínű hogy bele lehet rakni a másik azt mondta semmi akadálya nincs. Kerestem infot a google-be, a hivatalos ac stag oldalán is, de nem találtam semmi érdemleges infot hogy 4 hengeressel is kompatibilis e. Szerintetek bele lehet rakni? Akitől vásároltam azt mondta ő is hogy 4 hengeresbe is bele lehet. Válaszotokat köszönöm előre is.
Mc-elek Elküldve Február23, 2014 Elküldve Február23, 2014 Persze, csak messze van, idő, stb :) Ha elviszem és annyi lesz hogy ráb*sz egyet valahova a csavarhúzó nyelével akkor morcos leszek :) akkor fogsz egy csavarhúzót és elkezded verni :D :D :D (a kocsit ) ... hátha :)
Csücsök Elküldve Február23, 2014 Elküldve Február23, 2014 (edited) Üdv Mindenkinek. Egy kis tájékoztatásra lenne szükségem. Pár napja nagyon jelképes összegért sikerült hozzájutnom egy "Ac Stag 300-6 isa2"- es típusú gázszetthez. Ugye ez egy 6 hengeres Mondeo-ban volt, és 6 hengeres a szett is. Viszont nekem egy Opel Corsa C-be kellene ami 4 hengeres. Kettő szerelőt kérdeztem. Az egyik azt mondja nem valószínű hogy bele lehet rakni a másik azt mondta semmi akadálya nincs. Kerestem infot a google-be, a hivatalos ac stag oldalán is, de nem találtam semmi érdemleges infot hogy 4 hengeressel is kompatibilis e. Szerintetek bele lehet rakni? Akitől vásároltam azt mondta ő is hogy 4 hengeresbe is bele lehet. Válaszotokat köszönöm előre is. Akkor eléggé felületes voltál. http://www.ac.com.pl/en/produkt/362/stag-300-isa2 The controller is designed for all cars with petrol engines with 1 to 8 cylinders... Módosítva Február23, 2014 : Csücsök 1
Recommended Posts