imy Elküldve Január13, 2014 Megoszt Elküldve Január13, 2014 Ma tettem be egy 8.2K-s ellenállást a szenzorral párhuzamosan. Megmértem, előtte 56 fokon kapcsolt, így most 48 fokon. De lehet egy 6.8K-t is elviselne, de ma már nem akarok vele játszani, majd holnap lehet átforrasztom, de lehet megyek vele így egy darabig. Mert így mikor átkapcsol, akkor mintha nem venné úgy a gázt, a cső langyos olyankor már. De az az érdekes, ha az ECU úgy érzékeli, hogy elérte az optimális hőmérsékletét, akkor ohm mérővel ~4.05K-t mérek, ha leállítom a kocsit akkor 2K, majd ez kúszik felfele, tehát hűl a motor. De amíg nem meleg, vagyis nem éri el, addig megy le 2K-ig, és egy ugrás, és mintha veszi hogy annyi, és átvált egy nagy impedanciás állapotba az LPG ECU.... UPDATED: Kicseréltem 6.2K-ra, és így 45 fokon kapcsolt át, majd tettem bele egy 4.7K-t, de most várom amíg visszahűl ~30 fokig, és próbálom. :) (így alapból már a 4.7K-s érzékelő 2.35K lesz. Kíváncsi leszek, hogy mikor kapcsol most. UPDATED2: 4.7Kohmmal 38 fokon kapcsol. Marad ez. De ezt gyorsan eléri. Ma kipróbáltam reggel kb 0 fokos garázsból indulva kb 2 perc egyhelyben amíg kijártam, ajtók becsuk, stb... és kb 800m múlva már váltott.... Így azért kevesebb benzin fog fogyni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Ukrajnába "kicsit" olcsóbb az LPG 6.2 hrivnya, azaz kb 165Ft.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 ma gyöngyösön 280 az új ár...normálisak ezek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 ma gyöngyösön 280 az új ár...normálisak ezek? Szegeden is vannak ilyen "normálisak": a 47-es mellett a LUKOIL-nál 278, a MOL-nál 280 Ft a gáz. Tőlük három kilométerre meg 240. Kedvezménnyel 232. Egy-két hete láttam egy nem szegedi taxist Opel Zafirával a Lukinál gázt tankolni. Már majdnem szóltam neki, hogy miért nem megy át az AGIP-ra. De aztán hagytam a fenébe. Nem akartam összetűzést a kutassal. Biztosan nem tetszett volna neki ha rontom az üzletét. (Én csak pár liternyi benzinért voltam ott) :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Szegeden is vannak ilyen "normálisak": a 47-es mellett a LUKOIL-nál 278, a MOL-nál 280 Ft a gáz. Tőlük három kilométerre meg 240. Kedvezménnyel 232. Egy-két hete láttam egy nem szegedi taxist Opel Zafirával a Lukinál gázt tankolni. Már majdnem szóltam neki, hogy miért nem megy át az AGIP-ra. De aztán hagytam a fenébe. Nem akartam összetűzést a kutassal. Biztosan nem tetszett volna neki ha rontom az üzletét. (Én csak pár liternyi benzinért voltam ott) :icon1: Nekem Zalaegerszegen a legolcsóbb 274Ft/l. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Január26, 2014 Megoszt Elküldve Január26, 2014 Sziasztok ! Kérdésem az lenne hogy opel astra 1.8 as (Z18XE) automnak az LPG fogyasztás 9,5L de ebbe van sűrűn 110 es tempo meg városi közlekedés ez jó szerintetek vagy nézessem meg ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Január26, 2014 Megoszt Elküldve Január26, 2014 Sziasztok ! Kérdésem az lenne hogy opel astra 1.8 as (Z18XE) automnak az LPG fogyasztás 9,5L de ebbe van sűrűn 110 es tempo meg városi közlekedés ez jó szerintetek vagy nézessem meg ? Szerintem jó. Nekem ~8,5 litert evett hasonló körülmények között, majd betartottam a KRESZt, és ez "leesett" 7-7,5 literre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Január27, 2014 Megoszt Elküldve Január27, 2014 Sziasztok! Kérném a segítségeteket. Opel g astra z18xe 16v Az lenne a baj P0170 es hiba van jelen amikor a gáz tartályba már fogytán van a gáz akkor ki gyullad a motor hiba jelző ha tele tankolom akkor megyek vele egy kicsit el alszik a lámpa szóval a hiba nem aktív de ugyanúgy ki lehet villogtatni ez miért van a légmennyiség mérőm jó a szerelő mondta a lambdaszondák jók de még is van valami most is épp aktív a hiba és a fogyasztáson is meg látszik Már a napokba abszolult nem alszik ki a hiba jelző A fogyasztásom se tetszik 9,5 litert eszik gázbol Kérem segítsetek ! mit cseréljek, mit csináljak, mit vegyek meg gyertya milyen legyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január28, 2014 Megoszt Elküldve Január28, 2014 Sziasztok! Kérném a segítségeteket. Opel g astra z18xe 16v Az lenne a baj P0170 es hiba van jelen amikor a gáz tartályba már fogytán van a gáz akkor ki gyullad a motor hiba jelző ha tele tankolom akkor megyek vele egy kicsit el alszik a lámpa szóval a hiba nem aktív de ugyanúgy ki lehet villogtatni ez miért van a légmennyiség mérőm jó a szerelő mondta a lambdaszondák jók de még is van valami most is épp aktív a hiba és a fogyasztáson is meg látszik Már a napokba abszolult nem alszik ki a hiba jelző A fogyasztásom se tetszik 9,5 litert eszik gázbol Kérem segítsetek ! mit cseréljek, mit csináljak, mit vegyek meg gyertya milyen legyen Ez a hiba eredhet: lambdaszonda, helytelen beállítás-ból, vagy akár reduktor hiba is lehet. Az esetedben nem ártana a gázrendszert hangolni, valószínű az lesz a hiba, és ha a reduktorral van valami, az ott kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Január28, 2014 Megoszt Elküldve Január28, 2014 Köszi szépen imy :) Még snnyi lenne hogy ha hangolni kell a rendszert kb mennyibe kerűl ? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január28, 2014 Megoszt Elküldve Január28, 2014 Köszi szépen imy :) Még snnyi lenne hogy ha hangolni kell a rendszert kb mennyibe kerűl ? Az szerviz függő. Merre laksz? Ha Bp környékén, akkor ajánlom az LPG dokit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Január28, 2014 Megoszt Elküldve Január28, 2014 Köszi szépen imy :) Még snnyi lenne hogy ha hangolni kell a rendszert kb mennyibe kerűl ? Milyen rendszer van benne? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Január28, 2014 Megoszt Elküldve Január28, 2014 Debrecen mellet lakom a gázt pécsen rakata bele az előző tulaj A rendszer neve a papiron ez van : nouva ggl 90l 223 ez a tartály. Landi Omegas 8b4511 elpárologtató Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Január28, 2014 Megoszt Elküldve Január28, 2014 Lavoli szerintem mert hengerenként van egy injektorom meg a gáz adagolo elektromos szelepől 4 van egybe es 4 csö megy ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január28, 2014 Megoszt Elküldve Január28, 2014 Lavoli szerintem mert hengerenként van egy injektorom meg a gáz adagolo elektromos szelepől 4 van egybe es 4 csö megy ki Az LPG ECU milyen márka? Pécsen LandiRenzo szerviz van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 Az LPG ECU milyen márka? Pécsen LandiRenzo szerviz van. Landi renzo Omegas + az ecu ja Ezt mondta a beszerelő szervíz Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 Landi renzo Omegas + az ecu ja Ezt mondta a beszerelő szervíz Ahhoz sokan értenek! Az LandiRenzo Omegas. Ugyanaz mint az enyim. Ahhoz szinte minden gázszervizben értenek. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tompo911 Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 Ahhoz sokan értenek! Az LandiRenzo Omegas. Ugyanaz mint az enyim. Ahhoz szinte minden gázszervizben értenek. Értem neked minnyit eszik a kocsid ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január31, 2014 Megoszt Elküldve Január31, 2014 Értem neked minnyit eszik a kocsid ? Lásd aláírásomat. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Asszem felakadt a szintjelzőm :( Lehet ezzel valamit csinálni vagy vigyem vissza gariba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Asszem felakadt a szintjelzőm :( Lehet ezzel valamit csinálni vagy vigyem vissza gariba? Ha garis akkor vidd vissza ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Ha garis akkor vidd vissza ;) Persze, csak messze van, idő, stb :) Ha elviszem és annyi lesz hogy ráb*sz egyet valahova a csavarhúzó nyelével akkor morcos leszek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Neoo Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 Üdv Mindenkinek. Egy kis tájékoztatásra lenne szükségem. Pár napja nagyon jelképes összegért sikerült hozzájutnom egy "Ac Stag 300-6 isa2"- es típusú gázszetthez. Ugye ez egy 6 hengeres Mondeo-ban volt, és 6 hengeres a szett is. Viszont nekem egy Opel Corsa C-be kellene ami 4 hengeres. Kettő szerelőt kérdeztem. Az egyik azt mondja nem valószínű hogy bele lehet rakni a másik azt mondta semmi akadálya nincs. Kerestem infot a google-be, a hivatalos ac stag oldalán is, de nem találtam semmi érdemleges infot hogy 4 hengeressel is kompatibilis e. Szerintetek bele lehet rakni? Akitől vásároltam azt mondta ő is hogy 4 hengeresbe is bele lehet. Válaszotokat köszönöm előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 Persze, csak messze van, idő, stb :) Ha elviszem és annyi lesz hogy ráb*sz egyet valahova a csavarhúzó nyelével akkor morcos leszek :) akkor fogsz egy csavarhúzót és elkezded verni :D :D :D (a kocsit ) ... hátha :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 (edited) Üdv Mindenkinek. Egy kis tájékoztatásra lenne szükségem. Pár napja nagyon jelképes összegért sikerült hozzájutnom egy "Ac Stag 300-6 isa2"- es típusú gázszetthez. Ugye ez egy 6 hengeres Mondeo-ban volt, és 6 hengeres a szett is. Viszont nekem egy Opel Corsa C-be kellene ami 4 hengeres. Kettő szerelőt kérdeztem. Az egyik azt mondja nem valószínű hogy bele lehet rakni a másik azt mondta semmi akadálya nincs. Kerestem infot a google-be, a hivatalos ac stag oldalán is, de nem találtam semmi érdemleges infot hogy 4 hengeressel is kompatibilis e. Szerintetek bele lehet rakni? Akitől vásároltam azt mondta ő is hogy 4 hengeresbe is bele lehet. Válaszotokat köszönöm előre is. Akkor eléggé felületes voltál. http://www.ac.com.pl/en/produkt/362/stag-300-isa2 The controller is designed for all cars with petrol engines with 1 to 8 cylinders... Módosítva Február23, 2014 : Csücsök 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts