imy Elküldve Május7, 2013 Megoszt Elküldve Május7, 2013 http://kepfeltoltes.hu/130507/1194416.1109_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130507/1194790.1109_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ez a kettő szokott égni,valamikor elalszik,valamikor ég,de ez már a gáz beszerelés kezdetén is volt,nem most kezdett. Elvittem szerelőhöz is,de nem nagyon találtak semmit. Az egyikre azt mondták,hogy a lambda szondának bezavar a gáz,mert más értékeket érzékel,mint a benzinnel. Ki kellene olvasni ahibát. Jah nekem egy labdaszonda behalt olyan 95e környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május7, 2013 Megoszt Elküldve Május7, 2013 http://kepfeltoltes.hu/130507/1194416.1109_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130507/1194790.1109_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ez a kettő szokott égni,valamikor elalszik,valamikor ég,de ez már a gáz beszerelés kezdetén is volt,nem most kezdett. Elvittem szerelőhöz is,de nem nagyon találtak semmit. Az egyikre azt mondták,hogy a lambda szondának bezavar a gáz,mert más értékeket érzékel,mint a benzinnel. Szia! Én sürgősen elvinném másik gázoshoz, hogy az is állítsa be. Én 2,5 év után mentem másikhoz. Teljesen rossz volt a beállítás. még a fúvóka is kicsi volt. (a program kijelezte... 2,1 helyett 1,9 mm) Én már cseréltem trafósort és átégett a 2. hengerben a kipufogó szelepem. Viszont nekem nincs kenőm. Szerintem ugyan az a motor van neked is mint nekem. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május7, 2013 Megoszt Elküldve Május7, 2013 Szia! Én sürgősen elvinném másik gázoshoz, hogy az is állítsa be. Én 2,5 év után mentem másikhoz. Teljesen rossz volt a beállítás. még a fúvóka is kicsi volt. (a program kijelezte... 2,1 helyett 1,9 mm) Én már cseréltem trafósort és átégett a 2. hengerben a kipufogó szelepem. Viszont nekem nincs kenőm. Szerintem ugyan az a motor van neked is mint nekem. Üdv. A rossz beállítás miatt járhattál úgy, hogy a szelepek károsodtak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május8, 2013 Megoszt Elküldve Május8, 2013 A rossz beállítás miatt járhattál úgy, hogy a szelepek károsodtak.Igen, de a computer nem jelzett és még sokat is evett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma munka után beültem a kocsiba, beindítottam és utána 2-3 mp múlva alapjáraton enyhe rángatást lehetett érezni ami kb 5mp múlva meg is szűnt. Hibalámpa meg ilyesmi nem volt, de gondoltam otthon ránézek géppel.Egyetlenegy hibakód volt csak tárolva: P0170 - Üzemanyag-korrekció hiba (1. hengersor), (07) - Nincs jelen. Nem tudom, hogy ez a kód akkor tárolódott-e amikor rángatott vagy korábban. Nem hiszem, hogy az lpg miatt lett volna, mert ugye benzinnel indul. Viszont eddig menet közben nem éreztem semmiféle fura dolgot...Még nem vagyok túl a 2000km-es gázszemlén, bár néha emelkedőn úgy érzem mintha megtorpanna egy kicsit, de nem mindig... Bár ennek már nincs köze a rángatáshoz, de hátha másnak is van etéren valami tapasztalata:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma munka után beültem a kocsiba, beindítottam és utána 2-3 mp múlva alapjáraton enyhe rángatást lehetett érezni ami kb 5mp múlva meg is szűnt. Hibalámpa meg ilyesmi nem volt, de gondoltam otthon ránézek géppel.Egyetlenegy hibakód volt csak tárolva: P0170 - Üzemanyag-korrekció hiba (1. hengersor), (07) - Nincs jelen. Nem tudom, hogy ez a kód akkor tárolódott-e amikor rángatott vagy korábban. Nem hiszem, hogy az lpg miatt lett volna, mert ugye benzinnel indul. Viszont eddig menet közben nem éreztem semmiféle fura dolgot...Még nem vagyok túl a 2000km-es gázszemlén, bár néha emelkedőn úgy érzem mintha megtorpanna egy kicsit, de nem mindig... Bár ennek már nincs köze a rángatáshoz, de hátha másnak is van etéren valami tapasztalata:) Nálam ezt a hibakódot egyszer a lambdaszonda meghibásodása okozta. De okozhatja ezt a szegény keverék is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Nálam ezt a hibakódot egyszer a lambdaszonda meghibásodása okozta. De okozhatja ezt a szegény keverék is! Annak p0171 a hibakódja. De az az érdekes, hogy nem lámpázott... Vagy ennél a hibakódoknál nem is szokott?? Meg azt sem tudom, hogy mikor jöhetett elő a hiba, de most benzin üzemnél éreztem ezt a kis remegést... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Annak p0171 a hibakódja. De az az érdekes, hogy nem lámpázott... Vagy ennél a hibakódoknál nem is szokott?? Meg azt sem tudom, hogy mikor jöhetett elő a hiba, de most benzin üzemnél éreztem ezt a kis remegést... NEM! <_< 0170-nél cseréltem lambdaszondát.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 NEM! <_< 0170-nél cseréltem lambdaszondát.... Hát ennek most nem örülök... Lpg beépítés előtt biztos, hogy nem volt ez a hibakód, mert előtte is ránéztem géppel. 1200km alatt hazavágta volna? :icon11: Biztos nem a szegény keverék? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Hát ennek most nem örülök... Lpg beépítés előtt biztos, hogy nem volt ez a hibakód, mert előtte is ránéztem géppel. 1200km alatt hazavágta volna? :icon11: Biztos nem a szegény keverék? :blink: Lehet már eleve haldoklott, a +~200 fokos égéstermék meg megadta neki a kegyelemdöfést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Hát ennek most nem örülök... Lpg beépítés előtt biztos, hogy nem volt ez a hibakód, mert előtte is ránéztem géppel. 1200km alatt hazavágta volna? :icon11: Biztos nem a szegény keverék? :blink: Vagy csak nincs jól beállítva. Vidd vissza a kocsit, s meg tudják nézni... Ha lambdaszonda, akkor az ~60e lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Nah... Elmentünk vásárolni, gondoltam magamban, hogy elviszem a lapit és rákötöm menet közben, amíg az Asszony vezet. :icon1: Megnéztem a mért érteket benzin és gáz üzemmódban is, nem igazán vettem észre eltérést, pedig most volt minden mind a két üzemben (terhelés, 50nél 5. és padló és minden amit lehet), de most semmi hibakód meg ilyesmi... Talán annyi, hogy gáz üzemben jobban negatívba megy a %-os rövidtávú üzemanyag korrekció... bár ezt lehet csak bemesélem magamnak... Amúgy az normális hogy a kocsi elég gyorsan váltogatja az aktív és az inaktív módot a lambda fűtés és a hengersori 1-2 érzékelő is gyorsan váltogatja a dús és a szegény keverékmódot? Röviden ennyi... Mást nem figyelmtem meg :D :D :D Remélem tud valaki okosat mondani :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Nah... Elmentünk vásárolni, gondoltam magamban, hogy elviszem a lapit és rákötöm menet közben, amíg az Asszony vezet. :icon1: Megnéztem a mért érteket benzin és gáz üzemmódban is, nem igazán vettem észre eltérést, pedig most volt minden mind a két üzemben (terhelés, 50nél 5. és padló és minden amit lehet), de most semmi hibakód meg ilyesmi... Talán annyi, hogy gáz üzemben jobban negatívba megy a %-os rövidtávú üzemanyag korrekció... bár ezt lehet csak bemesélem magamnak... Amúgy az normális hogy a kocsi elég gyorsan váltogatja az aktív és az inaktív módot a lambda fűtés és a hengersori 1-2 érzékelő is gyorsan váltogatja a dús és a szegény keverékmódot? Röviden ennyi... Mást nem figyelmtem meg :D :D :D Remélem tud valaki okosat mondani :icon1: Nekem 2-3-400km-enként jött elő a hiba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Nekem 2-3-400km-enként jött elő a hiba... Lámpát is villantott? Mert nekem még az sem volt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Lámpát is villantott? Mert nekem még az sem volt... Igen. De azt írtad, hogy volt P0170-ed.... most akkor meg mégsem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Május9, 2013 Megoszt Elküldve Május9, 2013 Amúgy az normális hogy a kocsi elég gyorsan váltogatja az aktív és az inaktív módot a lambda fűtés és a hengersori 1-2 érzékelő is gyorsan váltogatja a dús és a szegény keverékmódot? Az a helyes működés. Így néz ki egy fűtött lambda jel: Kék a fűtés, piros a lambda jele. Bővebben: http://www.injektor.hu/index.jsp?id=2&main=133&akt= 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Jó estét. Új fejlemény van a kocsival kapcsolatban. Ma mentünk kb 200km-rt és újra előjött a p0170. De megint nem volt semmi hibajelzés, megtorpanás menet közben, csak akkor vettem észre amikor megállás után újra ráadtam a gyújtást és akkor nem tűnt el a "kulcsos autó" lámpa, de az biztos, hogy reggel még eltűnt... De az hogy lehet hogy az autó menet közben nem hibajelezik??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Jó estét. Új fejlemény van a kocsival kapcsolatban. Ma mentünk kb 200km-rt és újra előjött a p0170. De megint nem volt semmi hibajelzés, megtorpanás menet közben, csak akkor vettem észre amikor megállás után újra ráadtam a gyújtást és akkor nem tűnt el a "kulcsos autó" lámpa, de az biztos, hogy reggel még eltűnt... De az hogy lehet hogy az autó menet közben nem hibajelezik??? Háát szerintem vidd vissza korábban a kocsit a szervizbe. Lehet nem jó a beállítás... Így nagyon ne járj vele. Szegény a keverék. Vagy a lambda haldoklik.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Háát szerintem vidd vissza korábban a kocsit a szervizbe. Lehet nem jó a beállítás... Így nagyon ne járj vele. Szegény a keverék. Vagy a lambda haldoklik.... Szerintem szerdán visszaviszem... Bár most 4en voltunk a kocsiban, és éreztem, hogy némelyik emelkedőn mintha szenvedett volna a kocsi, a másik ugyanolyan emelkedőt meg tök lazán vette... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Szerintem szerdán visszaviszem... Bár most 4en voltunk a kocsiban, és éreztem, hogy némelyik emelkedőn mintha szenvedett volna a kocsi, a másik ugyanolyan emelkedőt meg tök lazán vette... Nekem amikor a lambda adta be, akkor 3-400km-enként, és mindig pályán gyorsításkor villant ki... Nézesd meg a beállítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Nekem amikor a lambda adta be, akkor 3-400km-enként, és mindig pályán gyorsításkor villant ki... Nézesd meg a beállítást. Hagyd már a lamdba szondámat :D Nincs annak semmi baja :D Ha neked villantott nekem miért nem villant??? Ezt még most sem értem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Hagyd már a lamdba szondámat :D Nincs annak semmi baja :D Ha neked villantott nekem miért nem villant??? Ezt még most sem értem! Ezért mondom, hogy vidd vissza. Valószínű, hogy beállítás, de lambda is lehet. De nálad a beállítás 90%. De ha eltárolja, akkor van ott valami bibi. Majd megmondják. ;) Ha voltál szervizben, akkor majd írd meg, hogy mit csináltak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május12, 2013 Megoszt Elküldve Május12, 2013 Ma az 53l-es tankomba 44l-t nyomtak, pedig még min. 3-4l biztos volt benne. És mindez az OMSZKI parkban.... érdekes..... Máshol 41l-nél több nem ment bele, pedig volt amikor üresen mentem tankolni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Ma az 53l-es tankomba 44l-t nyomtak, pedig még min. 3-4l biztos volt benne. És mindez az OMSZKI parkban.... érdekes..... Máshol 41l-nél több nem ment bele, pedig volt amikor üresen mentem tankolni... Valahogy kompenzálni kell azt, hogy olcsó a gáz... :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Én meg nemrég beszéltem gázosékkal és 14:30-ra mehetek is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts