GH Elküldve Március13, 2013 Megoszt Elküldve Március13, 2013 Jó reggelt mindenkinek! Tegnap este sikerült lefoglalóznom egy g astrát z14xep motorral. Sok jót hallottam az lpg előnyeiről, de azt is hallottam, hogy nem igazán jó az lpg ebbe a típusba, mert ugyanis "átverjük" a gépet, nem tesz jót a motornak és sokszor előfordulhat, hogy villog a hibajelző lámpa... Erről tudna valaki véleményt/tanácsot adni? Köszönöm! Sokat mész majd vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március13, 2013 Megoszt Elküldve Március13, 2013 Jó reggelt mindenkinek! Tegnap este sikerült lefoglalóznom egy g astrát z14xep motorral. Sok jót hallottam az lpg előnyeiről, de azt is hallottam, hogy nem igazán jó az lpg ebbe a típusba, mert ugyanis "átverjük" a gépet, nem tesz jót a motornak és sokszor előfordulhat, hogy villog a hibajelző lámpa... Erről tudna valaki véleményt/tanácsot adni? Köszönöm! Ha jól van beállítva, akkor nem lesz hibakód... Nekem 40e km alatt egy lambdaszonda adta be a kulcsot. Ezért kapott +5% LPG-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Március13, 2013 Megoszt Elküldve Március13, 2013 Jó reggelt mindenkinek! Tegnap este sikerült lefoglalóznom egy g astrát z14xep motorral. Sok jót hallottam az lpg előnyeiről, de azt is hallottam, hogy nem igazán jó az lpg ebbe a típusba, mert ugyanis "átverjük" a gépet, nem tesz jót a motornak és sokszor előfordulhat, hogy villog a hibajelző lámpa... Erről tudna valaki véleményt/tanácsot adni? Köszönöm! már benne vagy, vagy Te tetetnéd bele? ugyanezzel a motorkóddal van nekem lpg, bő10000km-rel, eddig gond, villogás nélkül. így, hogy van lehetőségem gázzal menni megyek is vele, de ma már nem szereltetném be... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március13, 2013 Megoszt Elküldve Március13, 2013 már benne vagy, vagy Te tetetnéd bele? ugyanezzel a motorkóddal van nekem lpg, bő10000km-rel, eddig gond, villogás nélkül. így, hogy van lehetőségem gázzal menni megyek is vele, de ma már nem szereltetném be... Ha magas a benzin ára, akkor még mindig megéri, főleg ha LPG/Benzin 250/450 ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Március13, 2013 Megoszt Elküldve Március13, 2013 Sokat mész majd vele? Hát kb 20-25 / év Link to comment Megosztás: More sharing options...
CseGa Elküldve Március13, 2013 Megoszt Elküldve Március13, 2013 már benne vagy, vagy Te tetetnéd bele? ugyanezzel a motorkóddal van nekem lpg, bő10000km-rel, eddig gond, villogás nélkül. így, hogy van lehetőségem gázzal menni megyek is vele, de ma már nem szereltetném be... Még nincs benne, csak elgondolkoztam rajta... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mr Smith Elküldve Március14, 2013 Megoszt Elküldve Március14, 2013 Jó reggelt mindenkinek! Tegnap este sikerült lefoglalóznom egy g astrát z14xep motorral. Sok jót hallottam az lpg előnyeiről, de azt is hallottam, hogy nem igazán jó az lpg ebbe a típusba, mert ugyanis "átverjük" a gépet, nem tesz jót a motornak és sokszor előfordulhat, hogy villog a hibajelző lámpa... Erről tudna valaki véleményt/tanácsot adni? Köszönöm! Ugyan ezt a kombót hajtjuk az asszonnyal 10e km óta, eddig semmi probléma nem volt. Viszont mindenképpen oylan helyen szereltesd be ahol vállalnak garanciát mindenre. Mi a itt rakattuk be: http://medic-car.hu/gazauto-atalakitas/ nagyon korrektek Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március19, 2013 Megoszt Elküldve Március19, 2013 Nem tudja valaki mi van a Járszberényi úton a kúttal? Ma mentem arra 6 körül és zárva volt :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 Nem tudja valaki mi van a Járszberényi úton a kúttal? Ma mentem arra 6 körül és zárva volt :unsure: épp zárva volt :) én is jártam így vele ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 épp zárva volt :) én is jártam így vele ;) ?? beleraktad a gázt? vagy még a piroskával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 ?? beleraktad a gázt? vagy még a piroskával? ne káronkodjááááá :D :D még a pirossal :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 ne káronkodjááááá :D :D még a pirossal :) Ó, mekkora pálfordulás! Az autó mégiscsak benzinnel megy? :D (According to: "gázzal főzünk, olajjal sütünk, villannyal világítunk, az autó az benzinnel megy") Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 Ha gázoldali szűrőt cserélek, akkor kell valamit állítani a gázrendszeren? Más gyártó szűrője lesz, mert más kaptam, de a csatlakozások ugyanazok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 Ó, mekkora pálfordulás! Az autó mégiscsak benzinnel megy? :D (According to: "gázzal főzünk, olajjal sütünk, villannyal világítunk, az autó az benzinnel megy") :D :D nem erről van szó :) csak 6hengernél egy picit több az átalakítás és nem egy hengerfej van rajta és az se 30-40e :) kb ennyi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 :D :D nem erről van szó :) csak 6hengernél egy picit több az átalakítás és nem egy hengerfej van rajta és az se 30-40e :) kb ennyi :) Ebbe a kis 1.4-be sem 30-40e egy hengerfej. :( Jah, nálad sok lenne az átalakítás is. :) És mekkora tartály kellene,nagy az étvágya, de legalább megy ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 Ebbe a kis 1.4-be sem 30-40e egy hengerfej. :( Jah, nálad sok lenne az átalakítás is. :) És mekkora tartály kellene,nagy az étvágya, de legalább megy ;) a bontott hengerfejet találni annyiért ;) ( http://www.opelbonto.hu/webshop/hu/z14xep-0 ) tuti benyelné a 15++++ :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március20, 2013 Megoszt Elküldve Március20, 2013 a bontott hengerfejet találni annyiért ;) ( http://www.opelbonto...hop/hu/z14xep-0 ) tuti benyelné a 15++++ :D :D ilyenkor mindig megbocsátom a 90le-t meg a 125nm-t :) válságautó :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március26, 2013 Megoszt Elküldve Március26, 2013 A folyadékoldali szűrőt mikor kell cserélni? Landirenzo Omegas LSI ECOm van L102-es reduktorral. A szervizben azt mondták, hogy ne cseréljem külön felesleges. Nekik igaz pénz lenne, de ne tegyem, mivel nem kell. Csak akkor, amikor a reduktort fel kell újítani. Amúgy a reduktorok mennyit bírnak? Én 80-100e-et olvastam, de érdekelne, hogy ennél vajon mennyit bírhat. De gondolom az átment gáz mennyisége is erősen befojásolja, nem mindeg, hogy mennyit eszik a kocsi. A gázoldalit cseréljem csak, azt viszont kell. (30-40e km-enként, de azt 40e-nél lecseréltem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 azt 40e-nél lecseréltemhogy nézett ki?nekem volt aki azt mondta hogy 20at se menjek el vele, más meg soha nem cserél (mondjuk ez vlsz kicsit túlzás) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 hogy nézett ki? nekem volt aki azt mondta hogy 20at se menjek el vele, más meg soha nem cserél (mondjuk ez vlsz kicsit túlzás) Te nem a gázoldali szűrőre gondolsz? Azt kell cserélni gyakrabban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Üdv mindenki! Lassan elérkezettnek látom az időt, h beszereltessem a gázt a kocsiba. Egyrészt a benzinárak miatt is, másrészt sokat és külföldön használnám, és odakint olcsóbb is valamivel az LPG. Az autó: Astra G 1.4, Z14XE. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Melyik gázszettet (márka, típus) érdemes/lehet választani? Okoz a gáz valamilyen problémát ennél a típusnál? Gondolok itt olyanra, hogy: hibajelzés, motorvezérlő elektronika, AC pumpa stb.? Mindenképpen pótkeréktartály lenne a nekem megfelelő. Ebből mekkora a max méret és abba mennyit lehet tölteni? A beszerelés megáll-e 200k alatt? Azt tudom, h be kell vezetni a forgalmiba. Van olyan műhely, ami erre jogosult vagy csak az okmányiroda? Ezek után közlekedhetek szabályosan az autóval vagy van egyéb teendő is? Debrecenben tudtok-e ajánlani esetleg olyan műhelyt, ahol igényesen/megbízhatóan dolgoznak és jól be is állítják? (csak jobb egy személyes tapasztalat, mint a google-ben rábökni egyre) Mire kell/érdemes odafigyelni a szett vásárlásánál és LPG használatánál? Előre is köszönöm! Többen Landirenzot szereltettünk be. Ha jól van beállítva, akkor nem lesz hibajelzésed. Ha mégis, akkor vissza kell vinni. Nekem bruttó 53l-es, amibe olyan 42-43l LPG fér bele (80% töltöttség). MediCar ami normális, igaz az nem Debrecen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Többen Landirenzot szereltettünk be. Ha jól van beállítva, akkor nem lesz hibajelzésed. Ha mégis, akkor vissza kell vinni. Nekem bruttó 53l-es, amibe olyan 42-43l LPG fér bele (80% töltöttség). MediCar ami normális, igaz az nem Debrecen... A Medic-Car nekem Lovato rendszer ajánlott, s szerelt bele ugyanolyan motorkódú kocsiba mint a tiéd. Rákérdeztem miért ez, s nem Landi? Logikus választ nem kaptam, szerintük mindkettő tökéletes... :D De tényleg korrekt társaság az eddigi tapasztalat alapján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Üdv mindenki! Lassan elérkezettnek látom az időt, h beszereltessem a gázt a kocsiba. Egyrészt a benzinárak miatt is, másrészt sokat és külföldön használnám, és odakint olcsóbb is valamivel az LPG. Az autó: Astra G 1.4, Z14XE. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Melyik gázszettet (márka, típus) érdemes/lehet választani? Okoz a gáz valamilyen problémát ennél a típusnál? Gondolok itt olyanra, hogy: hibajelzés, motorvezérlő elektronika, AC pumpa stb.? Mindenképpen pótkeréktartály lenne a nekem megfelelő. Ebből mekkora a max méret és abba mennyit lehet tölteni? A beszerelés megáll-e 200k alatt? Azt tudom, h be kell vezetni a forgalmiba. Van olyan műhely, ami erre jogosult vagy csak az okmányiroda? Ezek után közlekedhetek szabályosan az autóval vagy van egyéb teendő is? Debrecenben tudtok-e ajánlani esetleg olyan műhelyt, ahol igényesen/megbízhatóan dolgoznak és jól be is állítják? (csak jobb egy személyes tapasztalat, mint a google-ben rábökni egyre) Mire kell/érdemes odafigyelni a szett vásárlásánál és LPG használatánál? Előre is köszönöm! Medic-nél tetettem be júniusban, akkor 218E volt (+25E a szelepkenő, nem mertem elhagyatni). Ahogy hallom azóta olcsóbb, megcsappant az átalakítási kedv az adóemelés miatt. Érdeklődj, alkudj. :icon1: Astrára szinte minden beszerelő műhelynek van sorazat engedélye, így műszakira nem kell elvinni , adatlapot kapsz a beszerelésről, s azzal irány az okmányiroda. Mindegy mikorra kapsz időpontot, az adatlappal addig is teljesen legálisan, szabályosan használhatod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Landirenzo partner eppenseggel van Debrecenben a honlapjuk szerint: Euroservice Plus Kft. Tkp ha ezt vagy Lovatot veszek, akkor nem lesz gondom a beszereles utan? Csak tankolok es megyek? Zavoli esetleg? Neked mennyire eleg a 42L? csak tankolsz (ja, gázt azt nem te tankolsz, hanem tankoltatsz) és mész. nem lesz gondod, vagy ha mégis, akkor visszaviszed (garancia) én 600 km-t elmegyek egy tank gázzal (kb 40L)..+ némi benzin..de az Z14XEP ugye nem egy zabagép... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március29, 2013 Megoszt Elküldve Március29, 2013 Landirenzo partner eppenseggel van Debrecenben a honlapjuk szerint: Euroservice Plus Kft. Tkp ha ezt vagy Lovatot veszek, akkor nem lesz gondom a beszereles utan? Csak tankolok es megyek? Zavoli esetleg? Neked mennyire eleg a 42L? A többi rendszert nem ismerem, csak a Landit, nekem ~40e alatt semmi problémám nem volt a gázrendszerrel. Egy lambdaszondát kellett cserélni ~95e-nél (~35e gázos km-nél). ~90e-nél tettem bele szelepkenőt.... 42l-re én 600km után szoktam tankolni. De autópályás utaknál 550-nél is kifogyhat, de országúton akár még a 700km-t is elmegy. Aláírásomban a 'katt' fogyasztási adatok, azok reálisabb képet adnak... De számolj 0,5-0,8l + benzinfogyasztással is 100km-enként! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts