rozsav Elküldve Június24, 2012 Megoszt Elküldve Június24, 2012 http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/odacsap_a_kormany_a_sporolos_hazai_autosoknak.523199.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június24, 2012 Megoszt Elküldve Június24, 2012 http://www.napi.hu/m...nak.523199.html Ha emelnek, még az is idő, nekem még kb 8-9 hónap, és behozta az árát a beszerelt szett... Ha nem éri meg, akkor ott van a benzin, amivel ugyanúgy tudok menni. Másnem majd kijárok tankolni benzint és gázt egyszerre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június24, 2012 Megoszt Elküldve Június24, 2012 és azt hol írja hogy emelik ?? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június24, 2012 Megoszt Elküldve Június24, 2012 és azt hol írja hogy emelik ?? :) Nem írják hogy emelik, csak hogy van rá esély. Eddig csak a CNG a biztos, hogy nem emelik a jövedéki adót... Ha emelnének, akkor van x nap amíg életbe lép, + most nyári szünet lesz. Szóval pár hónapig biztos nem nyúlnak hozzá. Az lpg-re vonatkozó jövedékiadó-terhelés mértéke 180 euró tonnánként, ami kilogrammonként körülbelül 50 forintot jelent. A következő években, 2018-ig nem kell emelni a terhelést, de arra is van esély, hogy ezután 2030-ig hatályban marad a kedvezményes kulcs. Tavaly áprilisban az Európai Bizottság még azt javasolta, hogy 2018-ig jelentősen, az akkor érvényes szint négyszeresére emeljék gáznemű hajtóanyagok minimális jövedékiadó-tartalmát, az lpg esetében 500 euró/tonnára, a földgáz esetében pedig 10,7 euró/GJ-ra. Ha ezt meglépnék az nem lenne jó, de akkor is a 180eurónak a négyszerese nem 500 euró, ergó az elvileg +90Ft/l-es emelést jelent. Az nem lenne jó, mivel akkor már a többletfogyasztás elvinné a haszon nagy részét. Nálam így akkor a jelenlegi megtakarítás benzinhez képest ~600Ft/100km helyett 100Ft-al drágább lenne mint a benzin ( 22900Km-re vetítettem a megtakarítást, és 6l-es benzin, és az eddigi LPG+benzin árral számolva) De mindez tervezet, vagy még az sem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június24, 2012 Megoszt Elküldve Június24, 2012 ha emelik is mit tudnánk tenni?? majd utána köpünk egyet és jó lesz :) addig sokat kell menni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június24, 2012 Megoszt Elküldve Június24, 2012 ha emelik is mit tudnánk tenni?? majd utána köpünk egyet és jó lesz :) addig sokat kell menni :) Tudom én azt, azért nem is foglalkozok vele.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június24, 2012 Megoszt Elküldve Június24, 2012 ha emelik is mit tudnánk tenni?? majd utána köpünk egyet és jó lesz :) addig sokat kell menni :) Na így vagyok én a zőcséglével! :D 334-ért tankoltam most és vigyorogva konstatáltam, hogy 5.-ben 2500-ról Mecseknádasnál nem kapcsoltam vissza és szépen gyorsult a paripa. :) 7-8 között eszik közúton, nem lusta, tempós előzésekkel és óra szerint 100. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Július1, 2012 Megoszt Elküldve Július1, 2012 Sziasztok! A tartályból a gáz csonkra ki tud fogyni? Mikor beszerelték 41 L ment bele. Sípolósra fogyasztottam, most meg 38. Maradt benne...vagy hogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július1, 2012 Megoszt Elküldve Július1, 2012 Sziasztok! A tartályból a gáz csonkra ki tud fogyni? Mikor beszerelték 41 L ment bele. Sípolósra fogyasztottam, most meg 38. Maradt benne...vagy hogy? Igen, teljesen ki tud fogyni, akkor sípol. Gondolom melegbe tankoltad, ilyenkor kevesebb gáz megy bele, mivel gáznyomásra szabályoz a tartályod multiszelepe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
symbolic Elküldve Július5, 2012 Megoszt Elküldve Július5, 2012 Sziasztok! A tartályból a gáz csonkra ki tud fogyni? Mikor beszerelték 41 L ment bele. Sípolósra fogyasztottam, most meg 38. Maradt benne...vagy hogy? Sose tud kifogyni nullára a gáz. Teljesen normális a 38 literes tankolás. (én is max ennyit tudok bele tankolni) A benzinnel ellentétben itt nem szivattyú nyomja a rendszerbe az üzemanyagot hanem maga a gáz üzemi nyomása. Ergo józan paraszti ésszel ha teljesen ki tudna fogyni akkor milyen nyomás hajtaná az utolsó cseppeket előre a csőben? Amúgy erre beszerelésnél fel kellett volna hogy hívják a figyelmedet is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július5, 2012 Megoszt Elküldve Július5, 2012 http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=119000841&t=9023399 asszem hanyagolni fogom a maglódi kutat... 2 percre onnan a jászberényin úgyis 6ft-tal olcsóbb (mondjuk fene tudja az is milyen) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július5, 2012 Megoszt Elküldve Július5, 2012 http://forum.index.h...00841&t=9023399 asszem hanyagolni fogom a maglódi kutat... 2 percre onnan a jászberényin úgyis 6ft-tal olcsóbb (mondjuk fene tudja az is milyen) szerintem hibátlan ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Július5, 2012 Megoszt Elküldve Július5, 2012 Sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hogy minden Avia kúton lehet gázt kapni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július5, 2012 Megoszt Elküldve Július5, 2012 Sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hogy minden Avia kúton lehet gázt kapni? nem lehet mindenhol :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Július5, 2012 Megoszt Elküldve Július5, 2012 Sose tud kifogyni nullára a gáz. Teljesen normális a 38 literes tankolás. (én is max ennyit tudok bele tankolni) A benzinnel ellentétben itt nem szivattyú nyomja a rendszerbe az üzemanyagot hanem maga a gáz üzemi nyomása. Ergo józan paraszti ésszel ha teljesen ki tudna fogyni akkor milyen nyomás hajtaná az utolsó cseppeket előre a csőben? Amúgy erre beszerelésnél fel kellett volna hogy hívják a figyelmedet is. Már mire? Hogy szivattyú helyett maga a túlnyomás juttatja a gázt a motorig? Mert ez megvolt. Egyébként egy dolog birizgálja még az érdeklődésemet. A gáz magasabb hőfokon ég, ill. szárító hatása van, ezért védetik a szelepeket. Viszont megvan vajon az az előnye, hogy mentesít az időnkénti fojtószelep, esetleg EGR takarítgatástól? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július5, 2012 Megoszt Elküldve Július5, 2012 Már mire? Hogy szivattyú helyett maga a túlnyomás juttatja a gázt a motorig? Mert ez megvolt. Egyébként egy dolog birizgálja még az érdeklődésemet. A gáz magasabb hőfokon ég, ill. szárító hatása van, ezért védetik a szelepeket. Viszont megvan vajon az az előnye, hogy mentesít az időnkénti fojtószelep, esetleg EGR takarítgatástól? igen lényegesen kevesebb a korom képződés pl nekem a kipufvégem olyan mintha új lenne ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Július6, 2012 Megoszt Elküldve Július6, 2012 Sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hogy minden Avia kúton lehet gázt kapni? A holtankoljak.hu-n a 3. keresődoboz a gázos. Kutat is ki tudsz választani. Azt nem tudom, hogy mindegyik benne van-e, dízelnél nekem benne vannak a kutak, legfeljebb azt írja ki a rendszer, hogy nem közölt árat. A logikám azt mondatja, hogy akkor az összes kút benne van. Vagy gellert kapott a logikám. Nekem ezt adta ki országos keresést kérve: http://www.holtankoljak.hu/?option=com_hol&terulet=1%2C0%2C0%2C0%2C&megye=0&varos=0&arak=is&benzin=LPG&ker=0&kut=6&backuri=%3F Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Július6, 2012 Megoszt Elküldve Július6, 2012 Szia, tudom szoktam használni én is a holtankoljak.hu-t. Azért kérdezem mert ahol én lakom felújítanak egy bezárt kutat és nagy örömömre Avia lesz viszont nincs kiírva a gáz a "totem oszlopra" csak 95-ös diesel meg E85-ös és jó lett volna tudni hogy vajon lesz-e gáz? De majd kiderül ha megnyílik. mindenesetre köszönöm:-) A holtankoljak.hu-n a 3. keresődoboz a gázos. Kutat is ki tudsz választani. Azt nem tudom, hogy mindegyik benne van-e, dízelnél nekem benne vannak a kutak, legfeljebb azt írja ki a rendszer, hogy nem közölt árat. A logikám azt mondatja, hogy akkor az összes kút benne van. Vagy gellert kapott a logikám. Nekem ezt adta ki országos keresést kérve: http://www.holtankol...kut=6&backuri=? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 Úgy néz ki eredményes volt az áprilisi LPG szervíz, LPG átkapcsolás gyorsabb, és a benzin fogyasztásomon is észre venni, most 0.44l/100km lett (igaz ebben volt 6 Bp-i út is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 ma 433kmnél átkapcsolt benzinre :) ez kb 8.5 csak bp sok klímával :) szerintem hibátlan Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 Szia, tudom szoktam használni én is a holtankoljak.hu-t. Azért kérdezem mert ahol én lakom felújítanak egy bezárt kutat és nagy örömömre Avia lesz viszont nincs kiírva a gáz a "totem oszlopra" csak 95-ös diesel meg E85-ös és jó lett volna tudni hogy vajon lesz-e gáz? De majd kiderül ha megnyílik. mindenesetre köszönöm:-) Én azt figyeltem hogy a gáztartályt nem nagyon ássák be. Tehát ha építenek be gázt is akkor vagy látod magát a tartályt és az a kútoszloppal a benzinkút sarkán messziről is elég feltűnő, vagy még olyat láttam hogy betemetik felülről és lesz egy nagy dombocska mindenféle csövekkel a tetején... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 ma 433kmnél átkapcsolt benzinre :) ez kb 8.5 csak bp sok klímával :) szerintem hibátlan Kell a reklám mert nem viszik mi? :) T Elek egyébként legközelebbi koccintásnál csináljad nekem vissza a benzines ECU-mat olyanra mint volt :) Azóta hidegen benzinen alig bírok elindulni vele (teszteltem sokat azért nem mondtam eddig) Vagy lehet hogy járnom kéne benyával egy tankot hogy beálljon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 Kell a reklám mert nem viszik mi? :) T Elek egyébként legközelebbi koccintásnál csináljad nekem vissza a benzines ECU-mat olyanra mint volt :) Azóta hidegen benzinen alig bírok elindulni vele (teszteltem sokat azért nem mondtam eddig) Vagy lehet hogy járnom kéne benyával egy tankot hogy beálljon? szerintem az a bajod mint T nemlétező uhuhunak ... "megromolt " a benya... ugyan ezt tapasztalta ... kijárta a benyát ,rakott bele újat és láss csodát minden ok ... nem lehet egyébként visszacsinálni ,az magától vissza megy... ennyi :) szerintem :) az ingyen reklám dumáért meg jót ne várj tőlem .... :icon7: Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 szerintem az a bajod mint T nemlétező uhuhunak ... "megromolt " a benya... ugyan ezt tapasztalta ... kijárta a benyát ,rakott bele újat és láss csodát minden ok ... nem lehet egyébként visszacsinálni ,az magától vissza megy... ennyi :) szerintem :) az ingyen reklám dumáért meg jót ne várj tőlem .... :icon7: :D pedig én házaltam is vele az érdekedben... akkor kijárom a benyát, negyed alatt van... 4 hónapja tankoltam napra pontosan :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 :D pedig én házaltam is vele az érdekedben... akkor kijárom a benyát, negyed alatt van... 4 hónapja tankoltam napra pontosan :( Nekem 3 3 hónapossal nincs gondom, de én mindig tele tankolom, ma ~22l ment bele. Régen tankoltam 400Ft alatt, de ma sikerült. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts