Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Autógáz - LPG az Astrában

uhuhu

Recommended Posts

Szerintem senki nem adja hozzá, még a gázautó szerelők sem, tehát ha ők azt mondják hogy 10-15% többlet fogyi lesz akkor gázból számolják és tedd te is így, ennyi :P

Beteszem, de nagyon nem értitek...

Az a benzin, ha akkor is gázon menne amikor hideg LPG-ből elfogyna... Tehát 100%-os 100KM-es LPG fogyasztást nem lehet számolni...

Megosztás:

No, tegnap én is beléptem a gázautósok társaságába. Egy Landi Omegas Evo rendszer lett beszerelve, egy 50 literes tartállyal egyetemben. Eddig remekül működik, remélem így is marad. A gáz betöltőnyílását a tanksapka fölé tették. (Majd valami gumidugót kell bele tennem mert ma az esőben volt benne pár vízcsepp.) A garancia 1+2 év. 244-be került. A fogyasztásmérésem a következő tankolástól indul. Akkor telerakom mindkét tartályt és meglátom, hogyan is muzsikál a rendszer fogyasztásilag. Ma reggel 17°-ban, 1,5 km után váltott gázra. Ami érdekes, hogy hallhatóan megváltozik a motor hangja gázüzemben. Egy kicsit kerregősebb lesz. A termosztátot is kicseréltettem, most már sokkal gyorsabban eléri az üzemi hőfokot a motor. Már csak egy mankókereket kell vennem. Nézegettem a neten őket. Nem tudom, hogy mennyire "gáz" ha 14"-osat veszek hozzá. Lenne egy 4x100, 105/70 R14-es méretű, szerintem arra az időre megfelelne amíg egy esetleges kerékcsere után útba ejtek egy gumist.

Megosztás:

No, tegnap én is beléptem a gázautósok társaságába. Egy Landi Omegas Evo rendszer lett beszerelve, egy 50 literes tartállyal egyetemben. Eddig remekül működik, remélem így is marad. A gáz betöltőnyílását a tanksapka fölé tették. (Majd valami gumidugót kell bele tennem mert ma az esőben volt benne pár vízcsepp.) A garancia 1+2 év. 244-be került. A fogyasztásmérésem a következő tankolástól indul. Akkor telerakom mindkét tartályt és meglátom, hogyan is muzsikál a rendszer fogyasztásilag. Ma reggel 17°-ban, 1,5 km után váltott gázra. Ami érdekes, hogy hallhatóan megváltozik a motor hangja gázüzemben. Egy kicsit kerregősebb lesz. A termosztátot is kicseréltettem, most már sokkal gyorsabban eléri az üzemi hőfokot a motor. Már csak egy mankókereket kell vennem. Nézegettem a neten őket. Nem tudom, hogy mennyire "gáz" ha 14"-osat veszek hozzá. Lenne egy 4x100, 105/70 R14-es méretű, szerintem arra az időre megfelelne amíg egy esetleges kerékcsere után útba ejtek egy gumist.

Üdv a társaságban!

A vizesedésre megoldás, hogy a tanksapkán lévő szigetelő gumit kicseréled. Cromax: tömítőgyűrű tankbetöltő nyílás köré Opel Astra G, Zafira A : 1.189 Ft

Az átváltás reális.

Megosztás:

Üdv a társaságban!

A vizesedésre megoldás, hogy a tanksapkán lévő szigetelő gumit kicseréled. Cromax: tömítőgyűrű tankbetöltő nyílás köré Opel Astra G, Zafira A : 1.189 Ft

Az átváltás reális.

Köszi az infót! Ámbár nem tudom, hogy mennyire segít ez a tömítés mert nálam a műanyag zárófedél eléggé eláll. Van ott 2-3 mm-es hézag is. Ezért gondoltam arra, hogy egy gumi dugóval vagy sapkával levédem a gázcsonkot. Így ha be is kerül a fedél mögé pár csepp víz, az nem jut be érzékeny helyekre.

Megosztás:

Köszi az infót! Ámbár nem tudom, hogy mennyire segít ez a tömítés mert nálam a műanyag zárófedél eléggé eláll. Van ott 2-3 mm-es hézag is. Ezért gondoltam arra, hogy egy gumi dugóval vagy sapkával levédem a gázcsonkot. Így ha be is kerül a fedél mögé pár csepp víz, az nem jut be érzékeny helyekre.

Nem kaptál kis kupakot amit bele kell ilyenkor tekerni?

Pótkeréknek én is 14est vettem mert ez volt ócsón, de ha jól tudom ezt csak hátra tudod feltenni (ha elöl van baj akkor először meg kell cserélni)

Az átmérő is jelentősen kisebb, de így befér pont állítva a csomitartó oldalába, és egy gumisig el lehet vele evickélni...

Egyébként hol szereltetted?

Megosztás:

Nem kaptál kis kupakot amit bele kell ilyenkor tekerni?

Pótkeréknek én is 14est vettem mert ez volt ócsón, de ha jól tudom ezt csak hátra tudod feltenni (ha elöl van baj akkor először meg kell cserélni)

Az átmérő is jelentősen kisebb, de így befér pont állítva a csomitartó oldalába, és egy gumisig el lehet vele evickélni...

Egyébként hol szereltetted?

Nem kaptam kupakot. De majd útba ejtek egy gázos céget és beszerzek egyet. Én is pont ilyen megfontolásból választanám a 14"-os kereket mert az pont elfér oldalt. A keréktartózsák oldalán lévő tépőzár meg a helyén is tartaná.

Szegeden a Berkóéknál lett beszerelve a szett. Az idei évtől szerelnek. A fő érv ami mellettük szólt, hogy egész Csongrád megyében csak nekik ad a Landi sorozatengedélyt. Ha másutt szereltettem volna akkor még plusz 40 ezer lett volna a gázterv és az új műszaki együtt. A megtakarítás mellett az már csak hab a tortán, hogy a vásárhelyi okmányirodában forgalmicsere nélkül bejegyzik a gázüzemet.

Megosztás:

Nem kaptam kupakot. De majd útba ejtek egy gázos céget és beszerzek egyet. Én is pont ilyen megfontolásból választanám a 14"-os kereket mert az pont elfér oldalt. A keréktartózsák oldalán lévő tépőzár meg a helyén is tartaná.

Szegeden a Berkóéknál lett beszerelve a szett. Az idei évtől szerelnek. A fő érv ami mellettük szólt, hogy egész Csongrád megyében csak nekik ad a Landi sorozatengedélyt. Ha másutt szereltettem volna akkor még plusz 40 ezer lett volna a gázterv és az új műszaki együtt. A megtakarítás mellett az már csak hab a tortán, hogy a vásárhelyi okmányirodában forgalmicsere nélkül bejegyzik a gázüzemet.

Ezt az okmányirodás tortúrát nem értem... nincs ez szabályozva?

Én most fogom 3 hónapon belül másodszor cserélni 6 ezeré' (megváltozott a lakcímem)

Vicc... :unsure:

Megosztás:

A benzinbetöltő nyállást be lehet állítani, amivel fel van fogatva 2 csavarral.

Megosztás:

A benzinbetöltő nyállást be lehet állítani, amivel fel van fogatva 2 csavarral.

Nem mindig elég az sajnos.

Az enyimnek is eláll a teteje (bár csak hajszálvékony rés van) és jobban nem lehet beállítani...

4 évesen ki is kellett lakatolni mert berohadt az alja :(

Megosztás:

Ne adjuk hozzá? Akkor mit csináljak vele? Mert akkor a gázfogyasztás sem reális, mivel benzinen is megy a kocsi, amíg be nem melegszik! Akkor ami kijön LPG-s fogyasztás az NEM 100km-re jön ki...

Iszok sört és bort...a csapos nem fogja a sör árán a bort mérni... :)

Megosztás:

Üdv Szaktársak!

Most jöttem Medi-Car-tól.A problémám az alapjárat ingadozás és a gyorsitási lyuk volt.

Az alapjáratot sajna nem sikerül megoldani mert a folytószelep koszos pöttyet és amiatt van.Tanácsolták tisztittassam ki és állítassam be alpra egy opel márkaszervizben.

A gyorsitási lyukat még nem tudtam tesztelni mert ahoz kevesett mentem.

A lelkem megnyugtatása miatt berakattam a Flash Lubot.Nem voooot occsó de ez van.24kért rakták be ami nem vészes mert ebben benne van 1 liter olaj is.Bácsgépnél a set kb 20k és akkor még be sincs szerelve.Beállitották ,valóban a normális cseppegtetés 5-6 csepp/perc.Így azt mondták 1 litró kb 10000km természetesen aki sokat áll a dugoba annak nem annyi.

Tankoltam is a minap.Szrntendrein 234(kicsit vissza ment) de a fogyi nem igen esett jól <_<

8,8 lett kicsit sokallom.Ez elég vegyes használatnál.

Ha valaki tud okosságot esetleg a folytószelep tisztitásra ill beállitásra az jó lenne.

Előre is kösz.

Üdv mindenkinek

Megosztás:

Szia!

A kerregéstől ne ilyedj meg az a gázinyektorok hangja.Nekem is tele lett a gatyám először de megkérdeztem és ez normális de ha kinyitod a motorháztetőt járo motornál akkor jól behatárolhatóan tényleg az.

Kicst hangosabban kell halgatni a zenét :D

Üdv

Megosztás:

Segíthetek?

A gázfogyasztást 100km tisztabenzin üzem és 100km tiszta LPG üzem arányában számolják. Amit Imy számol az a bruttó üzemanyagköltség/100km.

Igen, de sajnos én nem tudom az nélkül számolni, mert nincs olyan eset, hogy tankolástól tankolásig LPG-vel megyek.

Na de már az LPG fogyasztásom benzinhez képest +10%, + a benzin fogyasztás, ami abban jelentkezik, hogy 6.6l LPG-vel nem 100km-t megyek, hanem kevesebbet, ebből számolva minimum 15-20%-al eszik több LPG-t, mint benzint, ergo nem szegény az LPG keverékem.

Megosztás:

Igen, de sajnos én nem tudom az nélkül számolni, mert nincs olyan eset, hogy tankolástól tankolásig LPG-vel megyek.

Na de már az LPG fogyasztásom benzinhez képest +10%, + a benzin fogyasztás, ami abban jelentkezik, hogy 6.6l LPG-vel nem 100km-t megyek, hanem kevesebbet, ebből számolva minimum 15-20%-al eszik több LPG-t, mint benzint, ergo nem szegény az LPG keverékem.

Neked egyébként mennyit evett eredetileg benzinből?

Megosztás:

Az Imyt ne bántsátok, az Ő felhasználása az autójának olyan hogy kell számolni.

ha belegondoltok, akkor 100 km ként közel 1 liter benzin elfogy, az azt jelenti hogy 1 tartály ( 500km ) 5 liter ami csak 400 Ft tal számolva 2000 Ft többletköltség.

így máris a 8000 Ft os gázszámla 10.000 Ft ra felugrott.

én se számolom a benzint, mert nekem az autófelhasználásom olyan hogy egyhuzamba megyek 50 km-t, és kb 2 percet megy benzinen ami 4-5-600 méter csak. én ennyi benzint 1-2 ezer km alatt használok el....

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.