GH Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 neeeemmm :) a motor vákuuma működteti az usernak a mennyiséget kell beállítani ahogy én tudom :) ok, de mi kapcsolja be? mert eddig akkor ugyanazt csinálja mint az automata, csak mikor feltöltöd akkor bekalibrálod, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 ok, de mi kapcsolja be? mert eddig akkor ugyanazt csinálja mint az automata, csak mikor feltöltöd akkor bekalibrálod, nem? a vákuum kapcsolja be :) a másik fajta az elektromos ,azt nem a vákuum vezérli :) érti ?? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 a vákuum kapcsolja be :) a másik fajta az elektromos ,azt nem a vákuum vezérli :) érti ?? :) persze, mondtam hogy a vákuum kapcsolja be :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 Valóban majdnem úgy működik csak itt nem vezérli semmi csak a vákuum a szívótorokba van bevezetve.Egy üvegfalú csövön keresztül lehet látni hogy hány csepp folyik le a fordulat emelkedésével emelkedik a cseppek száma. Ma már szenvedtem vele 1 kicsit mire az adott értéket sikerült beállítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 A vákuumos tehát kézzel kell beállítani k.b 1 csepp 60 mp alatt legalább nekem ezt mondta a gázszerelő.Elvileg 400 ml elég 5-6 ezer km-re.De majd kiderül. És az olaj hova csöpög bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május10, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Május10, 2012 Szlovákiai tankolás sokadik verzio, álá Zafira egynyóc ma reggel: 456 km re tankoltam 36.51 litert kerregésig. ( 8.0/100 km fogyasztás ) ennyi üzemanyagért fizettem 25.89 eurot ( 292,6 Ft os árfolyamon ) ami 7575 Ft volt. 1 liter gáz: 207,5 Ft 1660 Ft / 100 km a költség..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Május10, 2012 Megoszt Elküldve Május10, 2012 Én meg ma tankoltam 237-ért a maglódin... 9.3 L-t bekajált... :unsure: mondjuk ebben volt most sok klímázás / klímázás sok emberrel, és szinte csak BP-i üzem. Azért lassan megejtem rajta a resetet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Tiszteletem! Lassan lejár a műszakim. LPG-s kocsit akármilyen vizsgaállomásra vihetek, vagy kimondottan LPG-s kell (a tartály gázbiztonsági még jó pár évig rendben van)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Tiszteletem! Lassan lejár a műszakim. LPG-s kocsit akármilyen vizsgaállomásra vihetek, vagy kimondottan LPG-s kell (a tartály gázbiztonsági még jó pár évig rendben van)? Kell egy gázbiztonsági szemle egy LPG műhelyben, és utána viheted, vagy KPM, vagy pedig LPG-t is vizsgáztatni tudó műhelybe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Sziasztok! Újabb tapasztalat.Kiváncsi lennék nálatok mi a helyzet. Nekem 160-nál olyan mintha az ECU letiltana.Persze gáz üzemben. Létezhet ilyen?Vagy beállitási probléma.Sajnos nem néztem meg a fordulatot. Én is ma tankoltam 237-ért.7,5-es fogyasztás lényegében autóút és város de a városon belül nem túl dugós. Üdv mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 szégyellem magam :) 7.4 városi fogyi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Tiszteletem! Lassan lejár a műszakim. LPG-s kocsit akármilyen vizsgaállomásra vihetek, vagy kimondottan LPG-s kell (a tartály gázbiztonsági még jó pár évig rendben van)? elmész a medichez és megcsinálják :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Sziasztok! Újabb tapasztalat.Kiváncsi lennék nálatok mi a helyzet. Nekem 160-nál olyan mintha az ECU letiltana.Persze gáz üzemben. Létezhet ilyen?Vagy beállitási probléma.Sajnos nem néztem meg a fordulatot. Én is ma tankoltam 237-ért.7,5-es fogyasztás lényegében autóút és város de a városon belül nem túl dugós. Üdv mindenkinek. Az az 1.6-tól nem sok, a hajtástól is függ, nyáron nekem finoman is 7l körül szokott lenni, akkor nem fogy benzinem szinte. :) Már most is érezhető a meleg miatt, alig fogy az egyre olcsóbb benzin. :) Tényleg, LPG átát nem fogják csökkenteni? A benzin 20Ft-al lett olcsóbb, és jövő hétre is várnak pár Ft-os csökkenést. Holnap BP Szentendrein tankolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Tényleg, LPG átát nem fogják csökkenteni? A benzin 20Ft-al lett olcsóbb, és jövő hétre is várnak pár Ft-os csökkenést. Holnap BP Szentendrein tankolok. kérdeztem... én is hogy 24ft lett olcsóbb a benya... nincs tervbe... nem tudnak róla Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 kérdeztem... én is hogy 24ft lett olcsóbb a benya... nincs tervbe... nem tudnak róla Én is ma tankoltam, -Mondom 14l-t, -Kérdi a kutas hogyhogy újabban keveset tankolok, nem teli? -Mondom mindig annyit, hogy Bp-re felérjek. :) -Kérdi, miért, olcsóbb??? -Mondom csak 32 forinttal... -Mondja, persze Pesten könnyebb az élet...ott minden olcsóbb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Sziasztok! Ma jelentkeztem be, egy hónap múlva lesz a gázbeszerelés. Lovato, semmi plusz extrát nem kérek. Az ügyintéző srác erősködik, flashlube kenő ehhez a típushoz feltétlenül kell. Mondom én noneeeeee...értem, hogy forgalmazzák kizárólagosan, ám szerintem a feltétlenül és a kell is túlzás, megy az felsőkenő nélkül is. Persze magabiztosságom csak látszat...Tapasztalatokat, véleményeket megköszönnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Sziasztok! Ma jelentkeztem be, egy hónap múlva lesz a gázbeszerelés. Lovato, semmi plusz extrát nem kérek. Az ügyintéző srác erősködik, flashlube kenő ehhez a típushoz feltétlenül kell. Mondom én noneeeeee...értem, hogy forgalmazzák kizárólagosan, ám szerintem a feltétlenül és a kell is túlzás, megy az felsőkenő nélkül is. Persze magabiztosságom csak látszat...Tapasztalatokat, véleményeket megköszönnék. vagyunk itt négyen öten hatan :) ,z14xep lpg vel ... senkinek nincs :) de ez nem azt jelenti hogy nem is kell :) a döntés a Tied én rákérdeztem hogy helyettesíti-e pl a tunap vagy protec lpg-s adalék a válasz igen volt :) én lpg-s adalékot használok .. volt tunap164 benne ... most protec van benne :) van olyan aki semmit nem használ :) igazából majd 100ekm után kiderül :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Szia! Én 5 helyről kértem árajánlatot motorkód alapján és mindegyik azt írta hogy kell bele. Ezután felhívtam 2 opel szervízt és ott is ugyanezt mondták azzal indokolta hogyha nem rakok bele beégnek a szelepek!Ezután elmentem a 6. gázos céghez személyesen érdeklődni az ő válaszuk először az volt hogy csak japán autóba kell az astra elmegy anélkül is de látták rajtam hogy kételkedem elkérték a forgalmit és 1 telefonos egyeztetés (amit én is hallottam) mondta a szaki hogy mégis kell bele.Én hittem nekik és rakattam bele.A felső kenő 20-e Ft beszerelve a motor felújítás ?Ft.De mindenki úgy dönt ahogy kedve tartja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 jah :) az új kollégának van :) én azt hittem z16xep-je van :blush: mert abba tutira kell :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Szia! Én 5 helyről kértem árajánlatot motorkód alapján és mindegyik azt írta hogy kell bele. Ezután felhívtam 2 opel szervízt és ott is ugyanezt mondták azzal indokolta hogyha nem rakok bele beégnek a szelepek!Ezután elmentem a 6. gázos céghez személyesen érdeklődni az ő válaszuk először az volt hogy csak japán autóba kell az astra elmegy anélkül is de látták rajtam hogy kételkedem elkérték a forgalmit és 1 telefonos egyeztetés (amit én is hallottam) mondta a szaki hogy mégis kell bele.Én hittem nekik és rakattam bele.A felső kenő 20-e Ft beszerelve a motor felújítás ?Ft.De mindenki úgy dönt ahogy kedve tartja. A LandiRenzosok meg senkinek nem mondták, érdekes... lehet most még azt is el kell adni? Taxikban sincs, mögöttük több 100e km-el! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 az van ebben gazdagon marketing is :) nekem se mondták :) de én biztos ami tuti raktam bele löttyöt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Sziasztok! A felsőkenőre nekem egy opelszervizes haverom aki évekig dolgozott az INTERAT-nál azt mondta nem kell mert az opelek ha nem is vesszük észrew valamennyi picit de esznek az olajból. Illetve az ő tanácsa a 2T-s olaj 2dl egy tele tank benzinhez. Mivel aki gázos nem tankol tele így kicsit bonyolultabb de ki lehet számolni azt a ár centilitert :D MEEEEK MESTER! Amiről te beszélsz az ehte gázos adalék a benyába? Drága? Ja! Hol vetted? Köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Május11, 2012 Megoszt Elküldve Május11, 2012 Én laiukus vagyok és csak az eddigi kis kevés tapasztalatomat osztom meg azzal akit érdekel .Az árajánlatokban nem csak AC STAG volt hanem a töröktől az olaszig bezárólag 4 típus.Típustól függetlenül mindegyik ajánlatba szerepelt.De talán ártani nem fog? :smartass: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Május12, 2012 Megoszt Elküldve Május12, 2012 az van ebben gazdagon marketing is :) nekem se mondták :) de én biztos ami tuti raktam bele löttyöt :) Én is ezt gyanítom. S az sem tiszta teljesen, hogy a benzinnel bevitt kenőhűtő csodák a gáz szárító, s hőhatását hogyan tudják orvosolni? Az időnkénti rövid, s kényszerű benzin üzemmód kenő hatása áthúzódik a gázra is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Május12, 2012 Megoszt Elküldve Május12, 2012 Én is ezt gyanítom. S az sem tiszta teljesen, hogy a benzinnel bevitt kenőhűtő csodák a gáz szárító, s hőhatását hogyan tudják orvosolni? Az időnkénti rövid, s kényszerű benzin üzemmód kenő hatása áthúzódik a gázra is? Bocsi h szolok de az állandóan csöpög a rendszerbe nem csak benzinen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts