Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Autógáz - LPG az Astrában

uhuhu

Recommended Posts

neeeemmm :)

a motor vákuuma működteti

az usernak a mennyiséget kell beállítani

ahogy én tudom :)

ok, de mi kapcsolja be?

mert eddig akkor ugyanazt csinálja mint az automata, csak mikor feltöltöd akkor bekalibrálod, nem?

Megosztás:

Valóban majdnem úgy működik csak itt nem vezérli semmi csak a vákuum a szívótorokba van bevezetve.Egy üvegfalú csövön keresztül lehet látni hogy hány csepp folyik le a fordulat emelkedésével emelkedik a cseppek száma. Ma már szenvedtem vele 1 kicsit mire az adott értéket sikerült beállítani.

Megosztás:

Szlovákiai tankolás sokadik verzio, álá Zafira egynyóc

ma reggel: 456 km re tankoltam 36.51 litert kerregésig. ( 8.0/100 km fogyasztás )

ennyi üzemanyagért fizettem 25.89 eurot ( 292,6 Ft os árfolyamon ) ami 7575 Ft volt.

1 liter gáz: 207,5 Ft

1660 Ft / 100 km a költség.....

Megosztás:

Tiszteletem!

Lassan lejár a műszakim. LPG-s kocsit akármilyen vizsgaállomásra vihetek, vagy kimondottan LPG-s kell (a tartály gázbiztonsági még jó pár évig rendben van)?

Kell egy gázbiztonsági szemle egy LPG műhelyben, és utána viheted, vagy KPM, vagy pedig LPG-t is vizsgáztatni tudó műhelybe.

Megosztás:

Sziasztok!

Újabb tapasztalat.Kiváncsi lennék nálatok mi a helyzet.

Nekem 160-nál olyan mintha az ECU letiltana.Persze gáz üzemben.

Létezhet ilyen?Vagy beállitási probléma.Sajnos nem néztem meg a fordulatot.

Én is ma tankoltam 237-ért.7,5-es fogyasztás lényegében autóút és város de a városon belül nem túl dugós.

Üdv mindenkinek.

Megosztás:

Sziasztok!

Újabb tapasztalat.Kiváncsi lennék nálatok mi a helyzet.

Nekem 160-nál olyan mintha az ECU letiltana.Persze gáz üzemben.

Létezhet ilyen?Vagy beállitási probléma.Sajnos nem néztem meg a fordulatot.

Én is ma tankoltam 237-ért.7,5-es fogyasztás lényegében autóút és város de a városon belül nem túl dugós.

Üdv mindenkinek.

Az az 1.6-tól nem sok, a hajtástól is függ, nyáron nekem finoman is 7l körül szokott lenni, akkor nem fogy benzinem szinte. :)

Már most is érezhető a meleg miatt, alig fogy az egyre olcsóbb benzin. :)

Tényleg, LPG átát nem fogják csökkenteni? A benzin 20Ft-al lett olcsóbb, és jövő hétre is várnak pár Ft-os csökkenést.

Holnap BP Szentendrein tankolok.

Megosztás:

kérdeztem... én is hogy 24ft lett olcsóbb a benya...

nincs tervbe... nem tudnak róla

Én is ma tankoltam,

-Mondom 14l-t,

-Kérdi a kutas hogyhogy újabban keveset tankolok, nem teli?

-Mondom mindig annyit, hogy Bp-re felérjek. :)

-Kérdi, miért, olcsóbb???

-Mondom csak 32 forinttal...

-Mondja, persze Pesten könnyebb az élet...ott minden olcsóbb...

Megosztás:

Sziasztok!

Ma jelentkeztem be, egy hónap múlva lesz a gázbeszerelés. Lovato, semmi plusz extrát nem kérek. Az ügyintéző srác erősködik, flashlube kenő ehhez a típushoz feltétlenül kell. Mondom én noneeeeee...értem, hogy forgalmazzák kizárólagosan, ám szerintem a feltétlenül és a kell is túlzás, megy az felsőkenő nélkül is. Persze magabiztosságom csak látszat...Tapasztalatokat, véleményeket megköszönnék.

Megosztás:

Sziasztok!

Ma jelentkeztem be, egy hónap múlva lesz a gázbeszerelés. Lovato, semmi plusz extrát nem kérek. Az ügyintéző srác erősködik, flashlube kenő ehhez a típushoz feltétlenül kell. Mondom én noneeeeee...értem, hogy forgalmazzák kizárólagosan, ám szerintem a feltétlenül és a kell is túlzás, megy az felsőkenő nélkül is. Persze magabiztosságom csak látszat...Tapasztalatokat, véleményeket megköszönnék.

vagyunk itt négyen öten hatan :) ,z14xep lpg vel ... senkinek nincs :)

de ez nem azt jelenti hogy nem is kell :)

a döntés a Tied

én rákérdeztem hogy helyettesíti-e pl a tunap vagy protec lpg-s adalék

a válasz igen volt :)

én lpg-s adalékot használok ..

volt tunap164 benne ... most protec van benne :)

van olyan aki semmit nem használ :)

igazából majd 100ekm után kiderül :D

Megosztás:

Szia!

Én 5 helyről kértem árajánlatot motorkód alapján és mindegyik azt írta hogy kell bele. Ezután felhívtam 2 opel szervízt és ott is ugyanezt mondták azzal indokolta hogyha nem rakok bele beégnek a szelepek!Ezután elmentem a 6. gázos céghez személyesen érdeklődni az ő válaszuk először az volt hogy csak japán autóba kell az astra elmegy anélkül is de látták rajtam hogy kételkedem elkérték a forgalmit és 1 telefonos egyeztetés (amit én is hallottam) mondta a szaki hogy mégis kell bele.Én hittem nekik és rakattam bele.A felső kenő 20-e Ft beszerelve a motor felújítás ?Ft.De mindenki úgy dönt ahogy kedve tartja.

Megosztás:

Szia!

Én 5 helyről kértem árajánlatot motorkód alapján és mindegyik azt írta hogy kell bele. Ezután felhívtam 2 opel szervízt és ott is ugyanezt mondták azzal indokolta hogyha nem rakok bele beégnek a szelepek!Ezután elmentem a 6. gázos céghez személyesen érdeklődni az ő válaszuk először az volt hogy csak japán autóba kell az astra elmegy anélkül is de látták rajtam hogy kételkedem elkérték a forgalmit és 1 telefonos egyeztetés (amit én is hallottam) mondta a szaki hogy mégis kell bele.Én hittem nekik és rakattam bele.A felső kenő 20-e Ft beszerelve a motor felújítás ?Ft.De mindenki úgy dönt ahogy kedve tartja.

A LandiRenzosok meg senkinek nem mondták, érdekes... lehet most még azt is el kell adni? Taxikban sincs, mögöttük több 100e km-el! ;)

Megosztás:

Sziasztok!

A felsőkenőre nekem egy opelszervizes haverom aki évekig dolgozott az INTERAT-nál azt mondta nem kell mert az opelek ha nem is vesszük észrew valamennyi picit de esznek az olajból.

Illetve az ő tanácsa a 2T-s olaj 2dl egy tele tank benzinhez.

Mivel aki gázos nem tankol tele így kicsit bonyolultabb de ki lehet számolni azt a ár centilitert :D

MEEEEK MESTER!

Amiről te beszélsz az ehte gázos adalék a benyába? Drága?

Ja! Hol vetted?

Köszi előre is

Megosztás:

Én laiukus vagyok és csak az eddigi kis kevés tapasztalatomat osztom meg azzal akit érdekel .Az árajánlatokban nem csak AC STAG volt hanem a töröktől az olaszig bezárólag 4 típus.Típustól függetlenül mindegyik ajánlatba szerepelt.De talán ártani nem fog? :smartass:

Megosztás:

az van ebben gazdagon marketing is :)

nekem se mondták :)

de én biztos ami tuti raktam bele löttyöt :)

Én is ezt gyanítom. S az sem tiszta teljesen, hogy a benzinnel bevitt kenőhűtő csodák a gáz szárító, s hőhatását hogyan tudják orvosolni? Az időnkénti rövid, s kényszerű benzin üzemmód kenő hatása áthúzódik a gázra is?
Megosztás:

Én is ezt gyanítom. S az sem tiszta teljesen, hogy a benzinnel bevitt kenőhűtő csodák a gáz szárító, s hőhatását hogyan tudják orvosolni? Az időnkénti rövid, s kényszerű benzin üzemmód kenő hatása áthúzódik a gázra is?

Bocsi h szolok de az állandóan csöpög a rendszerbe nem csak benzinen.

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.