harmlevi Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 gyeerünk máááá :) a motortéröl is csinálj !!! Íme:D, pár napja volt itt (rokoné :D), mentem is vele, kényelmes, tágas, jó futómű 1.4 T 120LE nagyon finom motor, tök jól megy, csendes, ahogyan az egész autó is, semmit nem érzeni amikor átvált gázra -> kb. fél perc után, ha jól emlékszem amikor üzemmeleg állapotban van, azzal indul:)! Ahogy a műszerfalas képen is látszik, egy LPG feliratú gomb van, semmi más, amin ha világít egy led akkor van gázüzemen, a szintjelző ugyanaz mint ami a benzint mutatja a műszercsoportban, tehát éppen azt az értéket mutatja amelyik üzemanyagot használjuk... :) Ja még annyi, hogy fedélzeti komputert nem lehetett bele rendelni a gázüzem miatt ill. start-stop rendszert sem, de egyik sem hiányzik:)! Fogyasztásról még nincsenek tapasztalatok, ha lesznek megírom:P... Sajnos a telefonom ennél szebb képeket ilyen napsütésben nem tudott, de remélem megteszi:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 tecccik csoda szép ez a landi rendszer :) mennyi volt a lényeg?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 Ez tényleg szép megoldás. Sokkal jobban meg van csinálva, mint az utólag beépített. csak ebben is az a 4 az egyben injektor van, az ami nem tetszik benne, de minden más igen. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 tecccik csoda szép ez a landi rendszer :) mennyi volt a lényeg?? Köszi:) A gázüzem felára vagy az autó?:) Ez tényleg szép megoldás. Sokkal jobban meg van csinálva, mint az utólag beépített. csak ebben is az a 4 az egyben injektor van, az ami nem tetszik benne, de minden más igen. :) Köszi:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április28, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Április28, 2012 http://opelmaxabo.hu/opel-arak/meriva_arlista.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 egy gázos fogyi megint: Balaton, 7es + 8as út, mindenhol a limiten, lefele menet tetőcsomira állítva 2 bringa, visszafele üresen de klímával, meg egy kis Budapest is van benne 8.5L - ez most így rendben van szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 http://opelmaxabo.hu...iva_arlista.pdf Flottakedvezménnyel 4,8 körül állt meg, de a cosmo-n felül van benne még valami plus csomag is meg ez az adaptív lámpa:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 Gázosítás előtt állok és nagyon hálás lennék mindenkinek akinek vannak már tapasztalatai Opel terén is! Egy Z16XEP twinport motor lenne az áldozat, ami egy 2005 Astra H kombiban dolgozik! Érvek, ellenérvek! Kérlek ne tartsátok magatokban! :) Ja és a Landirenzo redszerre esett a választás. Előre is köszönöm. Gázosítás előtt állok és nagyon hálás lennék mindenkinek akinek vannak már tapasztalatai Opel terén is! Egy Z16XEP twinport motor lenne az áldozat, ami egy 2005 Astra H kombiban dolgozik! Érvek, ellenérvek! Kérlek ne tartsátok magatokban! :) Ja és a Landirenzo redszerre esett a választás. Előre is köszönöm. Szia! Nem kell sokat visszamenni.Nekem pont 1 ilyen autóban van a cucc.Mindent leírtam ott 114-118 oldalakon vannak a hozzászólásaim de ha valami még érdekel akkor írj. Ja! a gázzalmegyek.hu-n is írtam véleményt azt is olvasd el. Üdv NZX Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 Röviden. Reggel hidegen (januártól vettem észre, mert addig előmelegítettem) nem bírtam felmenni a dombra. Ahogy nyomom a gázd úgy esik a fordulat (2500ról), ha vissza váltok és szerencsém van akkor felmegyek, ha nem akkor lefullad (újraindítás 20mp után felmegy viszonylag jól). A domb aljára érve a víz kb.80 fok és a hiba megszűnik. Hiba kód nincs és nem is volt. Kompresszió jó, veszteség mérés volt, új gyertya, trafósor, hőfokjeladó, EGR jó. Minden jó de mégse jó... Két hete utánfutóztam (2m-es ponyvás) üresen 4.be max 80. 5-be nem bírt. (Wartburg 1.3 filing) Menetközben állandóan a lefulladás határán, kuplung kinyom leáll.... Tehát már melegen is előjön a hiba terhelésnél. Ma (futó nélkül) mendegélt. Igaz a ménes egy része itthon maradt. :-( (főleg klímával) Üdv Szia! Most jól beparáztam.nekem is ilyen autóban van gáz kb 2000km futott.kicsit pulzál az alapjárat amit jeleztem is az első finomhangolós szervizen.Nem változott a dolog.Benzinen semmi probléma. No és még valami.finom gyorsításnál hagy 1 pici lyukat de utána megy mint barom. Szerinted meg kellene nézetnem ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 No és még valami.finom gyorsításnál hagy 1 pici lyukat de utána megy mint barom. Szerinted meg kellene nézetnem ? Ezt nem csak bekapcsolt klímánál vetted észre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Április28, 2012 Megoszt Elküldve Április28, 2012 Nem. nem is klimáztam még az idén :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Nem. nem is klimáztam még az idén :icon1: Ebben a melegben nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Nem. nem is klimáztam még az idén :icon1: Járassad mert tönkremegy Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 szoktam.De most épp nem ezen problémára kérdeztem rá.No de mind1 is mert még nem nagyon sikerült érdemi infóhoz jutnom itt. Talán a fogyasztási adatok ennyi.Azt mertem gondolni,hogy itt talán több irányítottan opelre (mivel opel forum) vonatkozó infó lesz. Konkrétan állandó 5-6 tag van itt akik jól elvannak egymással és bárki feltesz kérdést vagy próbál kommunikálni az nem megy. Ez nekem kevés. Üdv mindenkinek Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 szoktam.De most épp nem ezen problémára kérdeztem rá.No de mind1 is mert még nem nagyon sikerült érdemi infóhoz jutnom itt. Talán a fogyasztási adatok ennyi.Azt mertem gondolni,hogy itt talán több irányítottan opelre (mivel opel forum) vonatkozó infó lesz. Konkrétan állandó 5-6 tag van itt akik jól elvannak egymással és bárki feltesz kérdést vagy próbál kommunikálni az nem megy. Ez nekem kevés. Üdv mindenkinek Ácsi, :omg: el vagy tévedve igazából itt nem fizetett emberek vannak akiket azért alkalmaznak, hogy non-stop és azonnal az adott problémádra választ kapj, nem kéne elégedetlenkedned meg türelmetlennek lenned... Sehol sem látom kiírva és szerintem te sem, hogy "autószerelés-online", ez egy nyilvános fórum, ahol bárki hozzászólhat, társaloghat a másikkal, aki szereti az autóját illetve a márkát, de ha valami probléma felmerül megpróbálhatjuk megoldani, én is sok választ és segítséget kaptam már itt, amiért hálás is vagyok és előfordult már velem is és szerintem már mindenkivel, hogy egyáltalán semmilyen választ sem kapott... Konkrétan a klímás kérdést egy kiindulópontnak szántam, mert ha használom a klímát nekem ezt a fajta általad is leírt "rántást" produkálja, de azt el kell fogadni, teljesen normális... Gondoltam így azt kizárhatjuk és terelhetjük a szót gázos irányba, amihez viszont nálam ilyen téren tapasztaltabb emberek gondolatai szükségesek... De azok után, hogy ilyen stílusban itt "kiakadsz" azt hiszem lesheted... Na viszlát! :hiya: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Szia! Most jól beparáztam.nekem is ilyen autóban van gáz kb 2000km futott.kicsit pulzál az alapjárat amit jeleztem is az első finomhangolós szervizen.Nem változott a dolog.Benzinen semmi probléma. No és még valami.finom gyorsításnál hagy 1 pici lyukat de utána megy mint barom. Szerinted meg kellene nézetnem ? Én nem tudom. Nekem folyamatban van a "kukucskálás" Mc-elek részéről és a hf. levétel Ákos részéről. Utána okosabbak leszünk. Nekem se adtak választ februárban, mert valószínűleg nem találkoztak ezzel a problémával, de én nem tettem szemrehányást mivel nem autoszerelők, pláne nem gázautoszerelők. Talán nekem van a legrégebb óta az aktív forumozók között beszerelve, de Ákos lehet, hogy már több gázos km-t hagyott magamögött. Kímélve használd az autod, ha tudok konkrét eredményt közzéteszem. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Sziasztok! Nem akartam megbántani senkit és úgy gondolom nem is tettem.Leírtam a véleményem. Nem szakvéleményt kértem senkitől csak tapasztalatot azoktól akik régebben üzemelnek gázzal.Gondoltam ez a fórum ezt a célt szolgálja elsősorban és ,hogy mellette mást is az is egy dolog.Én megtettem,hogy végig olvastam az összes oldalt.Ha megnézitek a hozzászólásaimat akkor látható,hogy próbálok segíteni infókkal azoknak akik bizonytalanok.Ez történt.Amin kiakadtam az az ,hogy használd a klímát mert tönkre megy.Köszi.Nem vagyok amatőr és ha a klímával lesz gondom akkor keresek 1 klíma szerelőt.Nem a válasz nem kapása az ami nem volt színpatikus hanem az ,hogy ha valakinek van ideje válaszolni akkor szerintem értelmesebb ha azt írja,"nekem nincs ilyen gondom" mint ,hogy járasd a klímát mert elromlik.Bocsi ha ezt rosszul gondolom. De ugye mint írva vagyon ez 1 szabad fórum.Nekem ez volt a véleményem. TOMI16! Köszönöm a válaszod.CSAK ennyire lett volna szükség.Rövid tömör válasz a felvetett problémára. Üdv mindenkinek Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Sziasztok! Nem akartam megbántani senkit és úgy gondolom nem is tettem.Leírtam a véleményem. Nem szakvéleményt kértem senkitől csak tapasztalatot azoktól akik régebben üzemelnek gázzal.Gondoltam ez a fórum ezt a célt szolgálja elsősorban és ,hogy mellette mást is az is egy dolog.Én megtettem,hogy végig olvastam az összes oldalt.Ha megnézitek a hozzászólásaimat akkor látható,hogy próbálok segíteni infókkal azoknak akik bizonytalanok.Ez történt.Amin kiakadtam az az ,hogy használd a klímát mert tönkre megy.Köszi.Nem vagyok amatőr és ha a klímával lesz gondom akkor keresek 1 klíma szerelőt.Nem a válasz nem kapása az ami nem volt színpatikus hanem az ,hogy ha valakinek van ideje válaszolni akkor szerintem értelmesebb ha azt írja,"nekem nincs ilyen gondom" mint ,hogy járasd a klímát mert elromlik.Bocsi ha ezt rosszul gondolom. De ugye mint írva vagyon ez 1 szabad fórum.Nekem ez volt a véleményem. TOMI16! Köszönöm a válaszod.CSAK ennyire lett volna szükség.Rövid tömör válasz a felvetett problémára. Üdv mindenkinek Szia! Nem kötekedés képen írom le,de szerintem GH márkatárs segítség képen,illetve jó tanácsként írta le azt,hogy "járassad mert tönkre megy" mármint a klímádat,ezzel egy plusz problémától akar téged megóvni. Én is elég régóta vagyok itt a fórumon,ugyan nem sokat irok ide,mert sajna nem értek az autókhoz nagyon,de pont ezért regeltem be,hogy bármilyen problémám van segítséget kérhessek,És sokszor meg is kapom a választ,amit utólag is köszönök mindenkinek! Én szerintem itt mindenki segít abban amiben tud. Remélem nem sértettelek meg...továbbra is BÉKE van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Nem vagyok amatőr és ha a klímával lesz gondom akkor keresek 1 klíma szerelőt. Most akkor ez a gázra nem érvényes, vagy hogy van ez? Én csak neked akartam jót, de a többiek már leírták a lényeget. Ha Te ezen képes voltál kiakadni... :huh: Legtöbben laikusként irogatunk ide, mivel nem autóval foglalkozunk napi szinten ezért ez tényleg inkább tapasztalatcsere és nem távgyógyítás. Sajnos ez van. (általában aki pedig ért hozzá az vlsz meg akar belőle élni - de ettől függetlenül én már nagyon sok segítséget/jótanácsot kaptam itt) Azt viszont szerintem rosszul látod, hogy a "nekem nincs ilyen gondom" ebben az esetben építő jellegű válasz. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Szia GM! Ha megtennéd ,hogy kronológiai sorrendben végigolvasod akkor szerintem érthető a meglepettségem. 1.Kérdeztem valamit 2.jött 1 felvetés nem e a klima miatt 3.Válaszoltam is rá nem járattam 4.Akkor járasd mert elromlik Ennél még a válasz nélkül hagyás is jobb szerintem,mit ahogy lehet rosszul de úgy gondolom,ha az jön mindenkitől vagy legalább is a többségtől ,hogy "nekem nincs ilyen gondom" az is infó mert akkor nekem van gondom.Ennyi. Arról nem beszélve,hogy másoknak is infó ahogy mindenki más hozzászólása is,hogy van ilyen is. Köszi a jótanácsot járatom a klímát a gázos problémát meg megnézetem a szerelővel :icon1: Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április30, 2012 Megoszt Elküldve Április30, 2012 Szia GM! Ha megtennéd ,hogy kronológiai sorrendben végigolvasod akkor szerintem érthető a meglepettségem. 1.Kérdeztem valamit 2.jött 1 felvetés nem e a klima miatt 3.Válaszoltam is rá nem járattam 4.Akkor járasd mert elromlik Ennél még a válasz nélkül hagyás is jobb szerintem,mit ahogy lehet rosszul de úgy gondolom,ha az jön mindenkitől vagy legalább is a többségtől ,hogy "nekem nincs ilyen gondom" az is infó mert akkor nekem van gondom.Ennyi. Arról nem beszélve,hogy másoknak is infó ahogy mindenki más hozzászólása is,hogy van ilyen is. Köszi a jótanácsot járatom a klímát a gázos problémát meg megnézetem a szerelővel :icon1: Üdv Nem vitatkozom veled tovább, sok sikert az autódhoz és hogy legyen valaki akitől ezek után itt tanácsot kérjél (biztos lesz valaki akibe cserébe majd belerúghatsz) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fzalan Elküldve Április30, 2012 Megoszt Elküldve Április30, 2012 Szia! Nem kell sokat visszamenni.Nekem pont 1 ilyen autóban van a cucc.Mindent leírtam ott 114-118 oldalakon vannak a hozzászólásaim de ha valami még érdekel akkor írj. Ja! a gázzalmegyek.hu-n is írtam véleményt azt is olvasd el. Üdv NZX Köszi, ha lesz kérdésem fogok írni! Végigolvastam az egész fórumot és kicsit elbinyotalandotam ebben a gázos dologban! Az a baj hogy amiket írtak, abból úgy látom elég sok törődést igényel a rendszer! Sajnos Eger környékén még nem találtam megbízható céget, akik korrektül beszerelnék nekem! Igaz elég sokszor megfordulok Pesten is, de akkor nincs arra időm hogy szervízbe rohangáljak! Én kis naív azt hittem hogy belerakjuk és megyek, aztán majd a kötelező szervízeken megjelenek, de sajnos nem ezek a tapasztalatok, ahogyan látom! :( Ja és Landiban is megrengett a bizalmam a leírtak alapján. Szóval ha mondtok nekem egy tuti helyet Eger 50 km-es körzetében akkor lehet csatlakozom a klubbhoz! :) Mindenkinek köszönöm a válaszát eddig és ezután is ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április30, 2012 Megoszt Elküldve Április30, 2012 Szia! De mi bajod a landival? Még pl a skodások is meg tudják csinálni, és szinte minden gázautó szerviz... Én Pécsen tettetem bele, ~200km. De Zalaegerszegen is le tudták szervizelni: 20km. Neked: http://www.landirenzo.hu/partnerek/partnereink Dunakeszi: 130Km Debrecen: 140km Nálatok van: Birincsik Autógáz szerviz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április30, 2012 Megoszt Elküldve Április30, 2012 :) 180kmnél aludt el a harmadik led :) 100-130nál szokott :) rájöttem hogy valszeg nem fogok pályán menni mert hiába megyek 110-120 akkor is 7.7 evett meg most valszeg 7lesz kevesebb fogyi +3E a zsebbe marad időbe meg minimális plusz más nincs probléma a landival csak be kell állítani normálisan... nem tróger módon automata programozni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzx007 Elküldve Április30, 2012 Megoszt Elküldve Április30, 2012 Köszi, ha lesz kérdésem fogok írni! Végigolvastam az egész fórumot és kicsit elbinyotalandotam ebben a gázos dologban! Az a baj hogy amiket írtak, abból úgy látom elég sok törődést igényel a rendszer! Sajnos Eger környékén még nem találtam megbízható céget, akik korrektül beszerelnék nekem! Igaz elég sokszor megfordulok Pesten is, de akkor nincs arra időm hogy szervízbe rohangáljak! én kis naív azt hittem hogy belerakjuk és megyek, aztán majd a kötelező szervízeken megjelenek, de sajnos nem ezek a tapasztalatok, ahogyan látom! :( Ja és Landiban is megrengett a bizalmam a leírtak alapján. Szóval ha mondtok nekem egy tuti helyet Eger 50 km-es körzetében akkor lehet csatlakozom a klubbhoz! :) Mindenkinek köszönöm a válaszát eddig és ezután is ! Szia! Nincs mit. Dunakeszin 1 nap alatt berakják.Igaz ők a Lovato easyt ,mert arra van tip engedélyük.Itt olyan emberkék jönnek össze akiknek kisebb nagyobb gondjuk van.De azt ne felejtsük el ,hogy mennyien nincsenek itt!!! Mondjuk attól még lehet problémájuk.:-D Egyenlőre nekem apróbb kicsi "úgymond" esztétikai hibám van volt(gyorsitási lyuk alapjárat pulzáció) de nem bántam meg. Engem igen is kárpotol a 234-es tankolás ezen kisebb hibákért. Persze ezt mindenki maga dönti el. Dunakeszit merem ajánlani semmi negativ tapasztalatom nincs velük.Egyenlőre. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts