Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Autógáz - LPG az Astrában

uhuhu

Recommended Posts

Heló mindenkinek

Még új vagyok itt a forumon.

Van egy 92-es 1.6-os GLS astrám amiben lovato gázrendszer van és pár napja azt jelzi, hogy átvált gázüzemre de közben a gáztartálynál nincs az a jellegzetes hang amit átváltásnál eddig hallottam és nem is vált át annak ellenére hogy zölden kezd világítani a visszajelző. Elmentem ma egy szervizbe de ott már nem volt idejük átnézni és annyit mondtak, hogy a relével lehet a baj amit ki is cseréltem de semmi.

Ha valakinek van valami ötlete kérem ossza meg velem.

előre is köszi a segítséget.

Megosztás:

Heló mindenkinek

Van egy 92-es 1.6-os GLS astrám amiben lovato gázrendszer van és pár napja azt jelzi, hogy átvált gázüzemre de közben a gáztartálynál nincs az a jellegzetes hang amit átváltásnál eddig hallottam és nem is vált át annak ellenére hogy zölden kezd világítani a visszajelző. Elmentem ma egy szervizbe de ott már nem volt idejük átnézni és annyit mondtak, hogy a relével lehet a baj amit ki is cseréltem de semmi.

Jó a neved :)

szerintem a multi szelepre gondolsz..

nézd meg nem szakadt le a kábel...pl. :)

Megosztás:

Heló mindenkinek

Üdv a fórumon!

Felhívnám figyelmed, hogy az Astra F-nek is van autógázos topicja. De írj csak ide nyugodtan, ha ez jobban pörög. Úgyis segítenek a cartársak típusfüggetlenül is.

Jó a neved :)

Te lehettél volna akár Mc-donát is! :D Micsoda avatarrral! :omg: :icon1:

Megosztás:

Heló mindenkinek

no comment akkor a szervizről, meg sem nézik...

Megosztás:

Debrecenben is felvitték a MOL-nál, ahova járok. De még így is csak 244.

Hihetetlen, hogy nálatok ennyivel drágább.

Azért Debrecentől sem kell nagyon messze menni, hogy drágáért tankolj. Újfehértó (holott Hajdúhadházon megkapod 231-ért.), Nagykálló, Nyírbátor, itt mind 260 fölött kapod meg a gázt (de még ide lehetne sorolni egész szabolcsot).

Megosztás:

Üdvözlet az uraknak !

Át szeretném alakíttatni G Astrámat gázosra. Olvastam vissza a fórumban vagy 10 oldalt,de 120at nem akaródzik.

Az érdekelne melyik rendszer a leg megfelelőbb, illetve melyik kerülendő ?

A másik dolog, hogy melyik szervízre lehet ezt nyugodt szívvel rábízni illetve melyik kerülendő ?

Tekintve hogy a környékünkön nincsen a LandiRenzonak partnerműhelye, Debrecen is éppen annyira van mint Budapest mint legközelebbi helyek.

Olyan szervízbe nem akarom vinni ahol havonta 1et csinálnak.

Előre is köszi a választ ! (Azt a hozzászólást olvastam ami a landi elterjedtségéről szól, így félig megválaszolt a dolog.)

Megosztás:

Üdvözlet az uraknak !

Át szeretném alakíttatni G Astrámat gázosra. Olvastam vissza a fórumban vagy 10 oldalt,de 120at nem akaródzik.

Az érdekelne melyik rendszer a leg megfelelőbb, illetve melyik kerülendő ?

A másik dolog, hogy melyik szervízre lehet ezt nyugodt szívvel rábízni illetve melyik kerülendő ?

Tekintve hogy a környékünkön nincsen a LandiRenzonak partnerműhelye, Debrecen is éppen annyira van mint Budapest mint legközelebbi helyek.

Olyan szervízbe nem akarom vinni ahol havonta 1et csinálnak.

Előre is köszi a választ ! (Azt a hozzászólást olvastam ami a landi elterjedtségéről szól, így félig megválaszolt a dolog.)

Üdv,

Pedig szerintem érdemes lenne átböngészni :)

Mert az a helyzet hogy megint mindannyian csak azt tudjuk leírni hogy a saját esetünkben mi a tapasztalat, aztán hogy ezeket összehasonlítva ki milyen következtetést von le...

Pl én leírom hogy Medic-car-nál Dunakeszin szereltettem és hibátlan a Lovato szettem kezdetek óta, van aki majd megírja hogy mennyit szívott a Medic-car-nál, stb.

Szóval nem ilyen egyszerű a téma...

Megosztás:

Így van, nem olyan egyszerű a téma, mivel mindenki a saját rendszeréről tud nyilatkozni, és az általában mindannyiunknak bevált. (bár sokan még nemrég alakítottuk át).

A szervizekkel való viszonyunk pedig legtöbbször azon múlik, milyen gatya van épp a mesteren.

a Medic-car-t azért általában dicsérik....

Mindenképp azt javaslom, szánd rá az időt, és rágd át magad a témán.

Megosztás:

Állítólag csak a Medic-Carnak lehet mostanság újravizsgáztatás nélkül szerelni, de ők már május végét beszélnek. Viszont lehet változik a jogszabály.

Nem törvényszerű hogy mindenki elégedett a sajátjával. Én sajna a kocsival sem vagyok, pedig csak 4 éves...

Megosztás:

Üdv CARtársak!

Ma voltam 2000km ingyen átvizsgáláson.Nekem kicsit úgymond "pulzál" az alapjáratom kb 100-at kileng.Elsősorban meleg motornál és természetesen gázon.Egyébként nem.Volt még 1 apró hiba mégpedig, hogy apró lyukat hagy mikor gyorsítok.

Megnézték azt mondták a gáznyomást kellett emelni.Az alapjárat nem változott sajna a "lyuk" talán.

Medic-car-nál volt a dolog.Előzékenyek rendesek de amennyit láttam az automra felrakták a laptopot és ennyi.Kb 1 perc volt gondolom hibaolvasás az semmit nem jelzett valamit tekert valóban a szaki és már jött is ki az autó.

Nem baj ha naon idegesít a dolog akkor megyek újból.

Esetleg valakinek hasonló tapasztalat?

Még valami!

Hogy kell a láblécbe írni ?

Megosztás:

Üdv CARtársak!

Ma voltam 2000km ingyen átvizsgáláson.Nekem kicsit úgymond "pulzál" az alapjáratom kb 100-at kileng.Elsősorban meleg motornál és természetesen gázon.Egyébként nem.Volt még 1 apró hiba mégpedig, hogy apró lyukat hagy mikor gyorsítok.

Megnézték azt mondták a gáznyomást kellett emelni.Az alapjárat nem változott sajna a "lyuk" talán.

Medic-car-nál volt a dolog.Előzékenyek rendesek de amennyit láttam az automra felrakták a laptopot és ennyi.Kb 1 perc volt gondolom hibaolvasás az semmit nem jelzett valamit tekert valóban a szaki és már jött is ki az autó.

Nem baj ha naon idegesít a dolog akkor megyek újból.

Esetleg valakinek hasonló tapasztalat?

Még valami!

Hogy kell a láblécbe írni ?

Neked is Lovato van ugye?

Milyen moci?

Megosztás:

Z14XEP-től kicsit sok, ha országút, de ha város, akkor nem...

Város... de sz*pós dugók nem voltak benne és kifejezetten igyekeztem nem gyötörni most, szóval én sokallom :(

Benzinből ilyenkor elmenne 7-tel...

Két dolog van:

- felment a nyári alu amin kicsit szélesebb a gumi

- melegszik az idő és a relatíve rövid távokból egyre többet megyek gázzal melóba+vissza

Szóval vagy eleve télen is kicsit többet evett csak elvitte a benzin a hidegben, vagy a nyárikerék megdobja ennyivel, nemtom...

Mondjuk cserébe tökéletesen megy benzinen is gázon is.

Megosztás:

Város... de sz*pós dugók nem voltak benne és kifejezetten igyekeztem nem gyötörni most, szóval én sokallom :( Benzinből ilyenkor elmenne 7-tel... Két dolog van: - felment a nyári alu amin kicsit szélesebb a gumi - melegszik az idő és a relatíve rövid távokból egyre többet megyek gázzal melóba+vissza Szóval vagy eleve télen is kicsit többet evett csak elvitte a benzin a hidegben, vagy a nyárikerék megdobja ennyivel, nemtom... Mondjuk cserébe tökéletesen megy benzinen is gázon is.

Ha kicsit többet sikerül a kúton beletolni, akkor azt hiheted, hogy több fogyott a teli tankból! Ezért nem szabad egyetlen tankolásból következtetést levonni! Több tankolás átlagát nézd, az a valós értékhez közelít!

Egyébként én is érzek fogyasztás növekedést, de ezt a melegedésnek, és így a benzinfogyás minimálisra csökkenésének tudom be.

Megosztás:

Ha kicsit többet sikerül a kúton beletolni, akkor azt hiheted, hogy több fogyott a teli tankból! Ezért nem szabad egyetlen tankolásból következtetést levonni! Több tankolás átlagát nézd, az a valós értékhez közelít!

Egyébként én is érzek fogyasztás növekedést, de ezt a melegedésnek, és így a benzinfogyás minimálisra csökkenésének tudom be.

Szinte kizárólag ugyanannál a kútnál tankolok.

Illetve a melegebb idővel épp az jár együtt hogy kevesebb megy bele mint hidegben, nem?

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.