Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Autógáz - LPG az Astrában

uhuhu

Recommended Posts

amugy nálam nagyon sok mulik azon, hogy állo helyzetben melegszik az autó, vagy menet közben. nekem a bal első kerékhez van szerelve a reduktor, és menet közben folymaatosan kapja a hideget, így van hogy 4-8 km-t is képes menni benzinen mire átkapcsol. ( ilyen időben) ha 2-3 percet ketyeg alapjáraton, akkor negyede km is elég. ( akkor akár 3-500 méter)

novemberbe amikor még jó idő volt, akkor sokkal gyorsabban átkapcvsolt.

de ez nálam nem gond, mert én utálom a hideg autót reggel :D

Megosztás:

A 0.2l benzin reális, nekem is kb úgy jön ki, de hidegben lehet hogy még több is.

Én 12km-re járok dolgozni, nyáron hamar átkapcsol, 1km alatt, de hidegben, pl ma reggel -12.5 fokban 5km után kapcsolt át.

Tulajdonképpen azt lenne jó tudni, hogy akkor most tudja mérni a fedélzeti computer a gázfogyasztást, vagy sem.

Lehet, csinálok még egy-két ilyen mérést, hogy mit ír a fedélzeti. Természetesen a tapasztalatokat majd leírom. Csak ne felejtsem el kinullázni a fedélzetit tankoláskor.

Egyébként azt már néztem, szintén fedélzetin keresztül, hogy elméletileg úgy 50-60 vízhőfok között vált át gázra, nyilván azért van ez, mert máshol méri az autó, mint ahonnan a gázcomputer veszi az adatot. Egyébként a gáz 40 foknál vált át. Nem javasolták alacsonyabbra állítani.

Megosztás:

Lehet, csinálok még egy-két ilyen mérést, hogy mit ír a fedélzeti. Természetesen a tapasztalatokat majd leírom. Csak ne felejtsem el kinullázni a fedélzetit tankoláskor.

Egyébként azt már néztem, szintén fedélzetin keresztül, hogy elméletileg úgy 50-60 vízhőfok között vált át gázra, nyilván azért van ez, mert máshol méri az autó, mint ahonnan a gázcomputer veszi az adatot. Egyébként a gáz 40 foknál vált át. Nem javasolták alacsonyabbra állítani.

A reduktorba is van egy hőfok adó és ott nézi, nekem a fedélzetim 30 fokot mutat abban a pillanatban kapcsol is gázra, nem a hideg motor a lényeg hanem a reduktorban a nagy nyomás esés miatt fagyveszély van ezért kell várni a hőfokkal.ez egyébként az ECU ban programozható nekem 30fokra van állitva ez most a nagy minituszban kb 500m volt fél perc helyben pöfögés után, szervízbe az ecu szerint 94% gáz üzem és 6% volt a benzines üzemem.

A fedélzetim eddig liter potossággal jelezte a fogyasztást, Astra 1,6 .Xer

Mielőtt beépitették volna halgattam landival épített autót annak sokkal hagosabb volt a gáz adagolója mint amit a Staghoz kaptam

Megosztás:

nekem is mér gázfogyasztást a fedélzeti, csak nem pontos, mert ő a benzinfogyasztást nézi - vagyis azt hogy ennyinek kéne lennie.... azaz a befecskendezési mennyiséget állitja át kijelzett adattá, de mivel a gázinjektor müködik a gáz ECU beállitásai alapján így azt nem tudja mérni....

a gáz meg többet eszik.

nekem kb így néz ki

fedélzet: 7.0-7.2 gáz 8 liter

7.4-7.6 - gáz 8,5 L

Megosztás:

ebbe imy a szakember :)

én meg nem foglalkoztam vele a 38liter kb 450re elég :)

Nagyon kíváncsi vagyok nekem mennyi lesz... még nem jártam ki a tankot 1 hét alatt :)

Kb 280nál járok és már csak 1 zöld pilácsom van nagyjából stabilan (néha piros is beficcen meg a két zöld is)

Mondjuk azt nem tudom mennyire nyomták tele, nem voltam ott...

Megosztás:

Írtátok korábban, hogy a szintjelzőt állítgattátok. Aztat hogyan?

A tartály alján van egy multiszelep.

Leveszed a fekete sapkát.

Ott van egy átlátszó sapka, amire egy vezeték megy rá. Ott kell fellazítani a csavarokat, és kismértékben elforgatni. Ha kevés, akkor át lehet tenni más furatba...

De hiába állítgatod, elég zakkant az egész. Volt hogy 450km-nél pirosan világított, majd 500-nál zöld, majd 550-nél piros...

Megosztás:

Nagyon kíváncsi vagyok nekem mennyi lesz... még nem jártam ki a tankot 1 hét alatt :)

Kb 280nál járok és már csak 1 zöld pilácsom van nagyjából stabilan (néha piros is beficcen meg a két zöld is)

Mondjuk azt nem tudom mennyire nyomták tele, nem voltam ott...

idáig mit tapasztaltál??

Megosztás:

Ma reggel -9 fokban: alapjárat 2 percig (szélvédő pucera) aztán pontosan 2km ~1500-2000 fordulaton és váltott gázra.

Akkor ez jó, nem?

Neked 30 foknál vált, ugye?

Tiszte jó, én is ma néztem, és ma hagytam alapjáraton járni kb 1 percet, + a kijárás.

-14.5 fokban így 3.5km alatt váltott át. (ebben van ~1.2km-es lejtős szakasz, ahol szinte csak motorfékkel megyek 80-al)

Megosztás:

Neked 30 foknál vált, ugye?

Tiszte jó, én is ma néztem, és ma hagytam alapjáraton járni kb 1 percet, + a kijárás.

-14.5 fokban így 3.5km alatt váltott át. (ebben van ~1.2km-es lejtős szakasz, ahol szinte csak motorfékkel megyek 80-al)

Úgy emlékszem hogy nekem 40nél.

Az a furcsa, hogy eddig úgy éreztem, hogy ennél enyhébb időben többet kellett menjek minden reggel míg váltott...

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.