Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Ha ezt is meglépik, akkor az LPG-s tábort pihenőpályára teszik szerintem.

Nem az a baj, az a baj, hogy nekünk csóróknak ilyeneken kell filléreskedni, számolgatni grammról grammra, egyről a kettőre meg nem tudunk jutni, ez a baj.

Elküldve
Nem az a baj, az a baj, hogy nekünk csóróknak ilyeneken kell filléreskedni, számolgatni grammról grammra, egyről a kettőre meg nem tudunk jutni, ez a baj.

Én is jobban örülnék, ha nem kellene ezt számolnom, de sajnos üzemanyagárak nőnek, a fizetésem meg ilyen mértékben nem. De egy Bp-i út nekem benzinből minimum 30l, ami ugye 12e Ft + pályamatrica. Ezt gázból megúszom 7700Ft-ból. Nagyon nem mindegy....

Elküldve
Én is jobban örülnék, ha nem kellene ezt számolnom, de sajnos üzemanyagárak nőnek, a fizetésem meg ilyen mértékben nem. De egy Bp-i út nekem benzinből minimum 30l, ami ugye 12e Ft + pályamatrica. Ezt gázból megúszom 7700Ft-ból. Nagyon nem mindegy....

Ezt ugatom, ezek a nagy bajok, hogy ennyi amennyi.. szétbaltázom mindjárt ezt a monitort is.

Elküldve

Akik mérgelődnek, hogy Magyarországon kúszik felfelé az LPG ára, azok szerintem azt szúrták el, hogy pótkerék tartályt szereltettek.

Nekem 90 l-es hengeres tartállyal, mindegy, melyik országban tankolok, csak az ár számít. Nem érdekel a 27 százalékos ÁFA-sem.

Szerintem jövőre csak Ukrajnában fogok tankolni, LPG-t és ha már kimentem Debrecenből, benzint is, + bevásárolok élelmíszert is, mert szerintem az is olcsóbb lesz kint.

Természetesen, ha marad Debrecenben 194 Ft az LPG, akkor nem muszáj olyan sokat autóznom egy tankolásért.

Elküldve
Akik mérgelődnek, hogy Magyarországon kúszik felfelé az LPG ára, azok szerintem azt szúrták el, hogy pótkerék tartályt szereltettek.

Nekem 90 l-es hengeres tartállyal, mindegy, melyik országban tankolok, csak az ár számít. Nem érdekel a 27 százalékos ÁFA-sem.

Szerintem jövőre csak Ukrajnában fogok tankolni, LPG-t és ha már kimentem Debrecenből, benzint is, + bevásárolok élelmíszert is, mert szerintem az is olcsóbb lesz kint.

Természetesen, ha marad Debrecenben 194 Ft az LPG, akkor nem muszáj olyan sokat autóznom egy tankolásért.

útiköltség oda-vissza, eltöltesz egy pár órát, egy kis jatt a vámosoknak....

Akkor már csempészni is kell valamit, hogy megérje, nem?

Elküldve
útiköltség oda-vissza, eltöltesz egy pár órát, egy kis jatt a vámosoknak....

Akkor már csempészni is kell valamit, hogy megérje, nem?

Gázzal közlekedve 4000 Ft a költség egy tank (50l) benzinen már több a haszon + egy havi nagy bevásárláson minimum 10000 Ft haszon van.

Ezt még lehet fokozni, ha viszel ki egy ismerőst bevásárolni, aki beszáll az Útiköltségbe. Csempészni nem szoktam, 2 doboz cigit és egy liter szeszt, pl. vodkát, vámmentesen hozhatsz be fejenként. ( egy liter jó vodka kb 1000 Ft-al olcsóbb mint itthon )

Elküldve

egy imél lpg-s behajtásról :

Tegnap találkoztam a sráccal akinek a gázos kérdést feltettem, igazából nem jutottunk előrébb...

Neveket nem mondott, de "nagy embereknek" tette fel a kérdést. Ugyanoda jutottak ahová mi is, egyenrangú jogszabályokról van szó, tehát az utolsó van érvényben (bemehetsz bárhová). Igazából a szolgáltató kötelessége lenne a táblát kicserélni vagy kiegészítő táblával ellátni. Sok helyen egyszerűen levették.

Viszont, mivel te a közúton közlekedsz, így a kresz szabályai vonatkoznak rád, tehát nem mehetsz be, amennyiben fent van a tábla. Sem ő, sem én és gondolom azóta te sem hallottál ilyen jellegű intézkedésről, bírságról.

Röviden: le van tojva nyugodtan be lehet menni és pont.

Elküldve

Debrecenben hol tankolsz ? Széchenyin tankolok, eddig 209ft volt, minusz a 10ft-os kedvezmény. Cora mellett a Házgyárnál tankoltam pár hete 194ft-ért, ott még mindig annyi? Ma tankoltam a Széchenyin, felvitték 218Ft-ra. :lol: 9ft egyik naprol a másikra, olyan mintha a benzin 18ft-ot emelkedne..

Elküldve
Debrecenben hol tankolsz ? Széchenyin tankolok, eddig 209ft volt, minusz a 10ft-os kedvezmény. Cora mellett a Házgyárnál tankoltam pár hete 194ft-ért, ott még mindig annyi? Ma tankoltam a Széchenyin, felvitték 218Ft-ra. :lol: 9ft egyik naprol a másikra, olyan mintha a benzin 18ft-ot emelkedne..

Debrecen, Házgyár - Kishatár utca sarok * 194

A Cora mellett még mindig ennyi és mindenkinek, nem kell semmilyen kedvezmény kártya. Bankkártyát sem ismerik, csak KP!

Elküldve

Nektek is "csattog"-nak a gázinjektorok? Azt hittem a vezérműlánc, átkapcsoltam benzinre, és csend lett... Ezt vagy eddig nem vettem észre, vagy most jött rájuk.

Elküldve
Nektek is "csattog"-nak a gázinjektorok? Azt hittem a vezérműlánc, átkapcsoltam benzinre, és csend lett... Ezt vagy eddig nem vettem észre, vagy most jött rájuk.

nem vetted észre :lol:

Elküldve
nekem is van hangja....

de a rádio minden zajt megjavít :lol:

igen van az hangerő ;) ,ami még a torony csapágy zörgését is elnyomja :)

hétvégén csere :)

Elküldve
igen van az hangerő :lol: ,ami még a torony csapágy zörgését is elnyomja ;)

hétvégén csere :)

szuper :)

De a toronycsapággyal mit csináltál?

Elküldve

Debrecen, Házgyár - Kishatár utca sarok * 203.9

Ma felvitték a Cora-nál is, de még mindig itt a legolcsóbb Debrecenben.

UKRAJNÁBAN: 6,7x29,66 = 198,72

http://www.okko-card.com.ua/index.php?sid=...id=2&pid=23

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Arfolyamok/OTP

Ha OTP kártyával fizetsz a kútnál, az UAH (ukrán grivnya) deviza eladási árfolyamával számolnak, egyéb költség nincs.

Elküldve
Debrecen, Házgyár - Kishatár utca sarok * 203.9

Ma felvitték a Cora-nál is, de még mindig itt a legolcsóbb Debrecenben.

UKRAJNÁBAN: 6,7x29,66 = 198,72

http://www.okko-card.com.ua/index.php?sid=...id=2&pid=23

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Arfolyamok/OTP

Ha OTP kártyával fizetsz a kútnál, az UAH (ukrán grivnya) deviza eladási árfolyamával számolnak, egyéb költség nincs.

+9 ft, de azért még igy se vészes. 230 felé örülnék ha vagy 1 évig nem menne

Elküldve
én ma tankoltam, békáson 210 Ft

Fogyasztás: 8,5L / 100 km .....

Szívesen elmennék én is egy István királyossal tankolni és hanyagul odadobni: tele kérem :lol:

Elküldve

végre kigurultam viszonylag hosszú útra a városból, mióta benne van a gáz (9000km) most először. 290km - 29,8liter gáz. Ebböl 190km város, 100 országút. Eddig 11,5litert evett meg városban, ez alapján kint 8körül evett (50-50km, odafele 80-90, visszafele 100-130). Létezik hogy ekkora a különbség a városi és a kinti fogyasztás között? Nekem valami sántít..

Elküldve
végre kigurultam viszonylag hosszú útra a városból, mióta benne van a gáz (9000km) most először. 290km - 29,8liter gáz. Ebböl 190km város, 100 országút. Eddig 11,5litert evett meg városban, ez alapján kint 8körül evett (50-50km, odafele 80-90, visszafele 100-130). Létezik hogy ekkora a különbség a városi és a kinti fogyasztás között? Nekem valami sántít..

Teljesen normális szerintem.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.