imy Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Hogy van az, hogy adott útszakaszon (M7 BP -> Zala), adott sebességnél (125 km/h) telepakolva (2+fél személy, kerti bútor, szobabicikli, könyvek, 2 utazótáska) kevesebbet fogyaszt a kocsi, mint "üresen" (2+fél személy, 2 utazótáska)? Ezt ugyanarra az útszakaszra érted, vagy sem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Ezt ugyanarra az útszakaszra érted, vagy sem? Ugyanaz, igen. Általában 115-120 körül közlekedek ezen a szakaszon, akkor olyan 8,5-re jön ki a fogyasztás. Most 120-125 körül 8,1 (tankolás mindkét esetben ugyanannál a kútnál történt előtte is és utána is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Ugyanaz, igen. Általában 115-120 körül közlekedek ezen a szakaszon, akkor olyan 8,5-re jön ki a fogyasztás. Most 120-125 körül 8,1 (tankolás mindkét esetben ugyanannál a kútnál történt előtte is és utána is). Olyan kis sebesség adódhat abból, hogy nem nyomták annyira teli a tankot. Én 7.2-vel járok pályán, ugyanúgy M7-en. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Emlegette már itt valaki a múltkor, hogy nem mindegy milyen időben tankolsz. Máshogyan viselkedik a gáz. De lehet csak szembeszél fújt az egyik utadon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Emlegette már itt valaki a múltkor, hogy nem mindegy milyen időben tankolsz. Máshogyan viselkedik a gáz. De lehet csak szembeszél fújt az egyik utadon. számít az is ,meg az is hogy mekkora nyomással nyomja bele nekem volt olyan 14 bar volt olyan ugyan azon a kúton 10 bar Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 számít az is ,meg az is hogy mekkora nyomással nyomja bele nekem volt olyan 14 bar volt olyan ugyan azon a kúton 10 bar Hol nézted te a nyomást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október31, 2011 Megoszt Elküldve Október31, 2011 Hol nézted te a nyomást? a kútfej oldalán szokott lenni ,kb ahol kijön a kútból a töltőcső Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Meg jártam úgy is, hogy csaltak a kutasok. Hogy hogy, azt nem tudom, de volt hogy 53 litert nyomtak a ladámba, pedig mindig negyvenegynehány fért bele. J, és ugyanannyit autóztam vele..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 ~620km-t mentem (kb fele munkába járás, másik fele Balaton déli part 7-es főút) 35.5l LPG. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November1, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November1, 2011 az nincs 6 liter.... az nemjó.. ha nagyon szegény a keveréked bajod lesz belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 az nincs 6 liter.... az nemjó.. ha nagyon szegény a keveréked bajod lesz belőle. Lámpa nem világít, amikor próbálták más progival, akkor mindig jelzett... Nagyon lightos vezetés ez, amikor munkába megyek, akkor 12km-ből 2-3kmt benzinnel használom, van egy lejtős szakasz mindkét irányba ahol 2-2.5km-t alapjáraton gurulok. Illetve a hétvégi kiruccanás nagy része nagyon kiméletes vezetés, 60-70 5-ben a déli parton. Szóval ezért ilyen alacsony, igy nem szegény a keverék, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 ha már fogyi most pályázva 7.2 mi lesz most ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 beszélgettem a tulajjal... előjelzések szerint év végére náluk 230-235 lesz a gáz és ők a legolcsóbbak elmondása szerint év végere a benzin és a gázolaj 420-430 lesz a legolcsóbb helyeken tavaszra 500 ft is lehet a benzin és gázolaj Eddig sajnos igaza lett ;) Én 219-ért tankolok, de messze jobb mint a benzin ár (397.9). Remélem az LPG árát nem, vagy nem olyan mértékben emelik majd, mint a benzinét. Ha a benzin árával arányosan is emelik,Te akkor is jól jársz...Azért ingyen ne akarjál már tanlokni :lol: ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Eddig sajnos igaza lett ;) sajnos :lol: Látod meghagytad volna a F astrát abba lett volna hely jó nagy tartálynak.. De inkább vettél pözsót ;) Habár ha Ákos nem tudott meg győzni akkor senki :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 sajnos :lol: Látod meghagytad volna a F astrát abba lett volna hely jó nagy tartálynak.. De inkább vettél pözsót :lol: Habár ha Ákos nem tudott meg győzni akkor senki :lol: Az az astra nem gázra lett kitalálva...Ha olyan autóm lett volna amiből több ezer darabb szaladgál itthon,akkor szó nélkül bele raktam volna a gázt....De ez caravan GSi-be nem ;) :lol: :lol: Ez van,így jártam. Spórolni akartam,de ráb@sztam ;) Ettől függetlenül,nagyon jó autó a 406 :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Az az astra nem gázra lett kitalálva...Ha olyan autóm lett volna amiből több ezer darabb szaladgál itthon,akkor szó nélkül bele raktam volna a gázt....De ez caravan GSi-be látod én pont így vagyok a C veki opc nagyon nézem egy ideje ,hogy lecserélem.. van mellet pro meg kontra de hogy nézne ki rajta egy nagy piros matrica ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Eddig sajnos igaza lett ;) Ha a benzin árával arányosan is emelik,Te akkor is jól jársz...Azért ingyen ne akarjál már tanlokni :lol: ;) :lol: Igen, sajnos gyorsan bejött a jóslás, és még év vége sincs. De azért a dieselel olcsóbb akkor is 100km mint benzinnel, és van nyomaték bőven.... Igen jól járok, de talán nem emelkedik akkor is a többi fosszilis üzemanyag árral együtt... Jó lenne ha minél korábban visszajönne a beszerelés költsége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November1, 2011 Szerző Megoszt Elküldve November1, 2011 bakker, mkinden nap 2x legalább eszembejut, hogy kell vennem egy benzines autót.... fél alatt állt a civic, 14 ért már tele is ment.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 De azért a dieselel olcsóbb akkor is 100km mint benzinnel, és van nyomaték bőven.... most egy kicsit hülyén veszi ki magát mert ilyet írok én ,aki opc vekit akar ;) A-ból B-be eljutni a legolcsóbban ez a lényeg... mert ugyan oda visz 125Nm mint 400Nm ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Igen, sajnos gyorsan bejött a jóslás, és még év vége sincs. De azért a dieselel olcsóbb akkor is 100km mint benzinnel, és van nyomaték bőven.... Igen jól járok, de talán nem emelkedik akkor is a többi fosszilis üzemanyag árral együtt... Jó lenne ha minél korábban visszajönne a beszerelés költsége. Miért lenne olcsóbb?Számold hozzá a min.500e forinttal járó többlet költséget mikor megveszed.Már elég régóta drágább a gázolaj mint a benzin....Az csak duma,hogy 5L el lehet mászkálni.Az inkább 6-7.Nem beszélve a csúcsokról,és a kettős tömegű lendkerékről,ami szinte minden dízelbe 150e km-nél csere....ha így nézed akkor már messze nem olcsóbb,sőt....... ui:ott a turbó is,amiről megfeledkeztem ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 most egy kicsit hülyén veszi ki magát mert ilyet írok én ,aki opc vekit akar ;) A-ból B-be eljutni a legolcsóbban ez a lényeg... mert ugyan oda visz 125Nm mint 400Nm ;) Ez igaz,viszont nem mindegy mekkora élménnyel :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 látod én pont így vagyok a C veki opc nagyon nézem egy ideje ,hogy lecserélem.. van mellet pro meg kontra de hogy nézne ki rajta egy nagy piros matrica ;) Nekem civic typer volt a kiszemelt,de az ismét hülyén nézne ki LPG-vel ;) :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Nekem civic typer volt a kiszemelt,de az ismét hülyén nézne ki LPG-vel ;) :lol: :lol: :lol: Majd rábeszéljük Ákost hogy a rakjon a civis-be gázt ;) Úgyse sok diesel/lpg variáció létezik az országban Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Tegnap megkaptam az árajánlatot a gáz beépítésről J Astrába. ;))) Omegas Plus rendszer 325E. Kicsit drágállom a dolgot. Így az átalakítás még várat magára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Tegnap megkaptam az árajánlatot a gáz beépítésről J Astrába. ;))) Omegas Plus rendszer 325E. Kicsit drágállom a dolgot. Így az átalakítás még várat magára. Ha szabad kérdezni ki adta az árajánlatot? Tavasszal még ugyanez 210e volt (G astra, potkrék helyére szerelhető tartállyal), minden pírral... 10e Ft a benzinbetöltő mellé az LPG betöltő, illetve ha nagyobb tartály kellett az alap 48l-esnél az + összeg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts