Korzika Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Van eladó robogóm és biciklim :D Gázos??? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Gázos??? :D Az is lehet, csak olyat kell enni indulás előtt, ami a gázképződést elősegíti. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 éh most délután szomorúan tapasztaltam hogy nincs már 195 ftos gáz :D 203 az új ár... beszélgettem a tulajjal... előjelzések szerint év végére náluk 230-235 lesz a gáz és ők a legolcsóbbak elmondása szerint év végere a benzin és a gázolaj 420-430 lesz a legolcsóbb helyeken tavaszra 500 ft is lehet a benzin és gázolaj legalább is ezek a belső információk de ne legyen igaza Nálunk már 220Ft. Ha marad az hogy a benzin 60%-ba kerül, akkor nincs gond.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október7, 2011 Megoszt Elküldve Október7, 2011 meg gyógyították a szekeret :D kicserélték a az injektorba a fúvókát nagyobbra..... és kapott új softot ... brutál jó lett Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október7, 2011 Megoszt Elküldve Október7, 2011 http://www.landirenzo.hu/sajto/hirek/gazau...ban-szabalyosan http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK11103.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Október7, 2011 Megoszt Elküldve Október7, 2011 brutál jó lett És a fogyasztásod is? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október7, 2011 Megoszt Elküldve Október7, 2011 És a fogyasztásod is? :D azzal idáig se volt gond... szerintem kevesebb lesz :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Október7, 2011 Megoszt Elküldve Október7, 2011 http://www.landirenzo.hu/sajto/hirek/gazau...ban-szabalyosan http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK11103.pdf Olyan kérdésem lenne, hogy ennek a bizonyos biztonsági szelepnek ill. multiszelepnek a meglétét hogy lehet megállapítani? Az Astránál (még) nem érint a dolog, mert nincs benne gáz, viszont van a családban egy gázos Lada, aminél jó lenne tudni, hogy érvényes-e rá ez az engedmény. Ez a szelep az a szelep ami a gáztartályon van? A benne lévő gázszett valami ősrégi darab lehet, de a tartály volt már cserélve néhányszor a nyomáspróba lejárta okán, akkor lehet, hogy rendelkezik ezzel a biztonsági szeleppel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 de a tartály volt már cserélve néhányszor a nyomáspróba lejárta okán, akkor lehet, hogy rendelkezik ezzel a biztonsági szeleppel? szerintem ezt a beszerelő cég megtudja mondani... én se tudom melyik lehet az a szelep... :D ,az enyémbe tuti van :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október8, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Október8, 2011 meg gyógyították a szekeret :D kicserélték a az injektorba a fúvókát nagyobbra..... és kapott új softot ... brutál jó lett ez kemény, azért hogy fél év kellett hogy rájöjjenek a hibára.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 ez kemény, azért hogy fél év kellett hogy rájöjjenek a hibára.... aszonygya Barna... ez 1.2 motor?? (amikor kivette a fúvókát :P ) ekkor már tudtam mi a baj :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 szerintem ezt a beszerelő cég megtudja mondani... én se tudom melyik lehet az a szelep... :D ,az enyémbe tuti van :P Ami a tartály alján van, a mienken multiszelep néven fút. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 srácok... valami döbbenet hogy megy a szekér... 350km ebből 200km pálya a többi hegyi/dombi emelkedős valami ( Eger ,Szilvásvárad,Szalajka-völgy) nagyom nyomtam neki ,mert teszteltem hogy lekapcsol-e... és nem :P 8.5 lett a fogyi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 Olyan kérdésem lenne, hogy ennek a bizonyos biztonsági szelepnek ill. multiszelepnek a meglétét hogy lehet megállapítani? Az Astránál (még) nem érint a dolog, mert nincs benne gáz, viszont van a családban egy gázos Lada, aminél jó lenne tudni, hogy érvényes-e rá ez az engedmény. Ez a szelep az a szelep ami a gáztartályon van? A benne lévő gázszett valami ősrégi darab lehet, de a tartály volt már cserélve néhányszor a nyomáspróba lejárta okán, akkor lehet, hogy rendelkezik ezzel a biztonsági szeleppel? Ha jól tudom, akkor onnan tudod megállapítani, hogy gyújtás ráadásánál a tartálynál is kattan a szelep, nem csak a motortérben. Van olyan is, amelyiknek csak a motortérben van. Ladáról beszélek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Október8, 2011 Megoszt Elküldve Október8, 2011 Ha jól tudom, akkor onnan tudod megállapítani, hogy gyújtás ráadásánál a tartálynál is kattan a szelep, nem csak a motortérben. Van olyan is, amelyiknek csak a motortérben van. Ladáról beszélek... Köszi, majd megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ACRONKA Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Már Szlovákban is 204 -ért tankoltam :D Két hónapja még 184 volt. Az ár egy filért sem változott, csak a fránya euró árfolyam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Már Szlovákban is 204 -ért tankoltam :D Két hónapja még 184 volt. Az ár egy filért sem változott, csak a fránya euró árfolyam! gondolom az usd-eur Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Tegnap büszkén mentem be Egerbe egy mélygarázsba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Tegnap büszkén mentem be Egerbe egy mélygarázsba :D Egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: ha egy mélygarázs bejáratánál ott van az LPG tiltó tábla, akkor a jelenleg hatályos törvény ellenére sem mehetek be, jól sejtem? Vagyis csak akkor mehetek le, ha nincs semmi, ami ezt tiltsa, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: ha egy mélygarázs bejáratánál ott van az LPG tiltó tábla, akkor a jelenleg hatályos törvény ellenére sem mehetek be, jól sejtem? Vagyis csak akkor mehetek le, ha nincs semmi, ami ezt tiltsa, ugye? idézet a közlönyből : 601. § (1) Az éghetõ folyadékot és gázt szállító gépjármû csak erre a célra létesített külön gépjármûtároló helyiségben vagy tárolóhelyen, más gépjármûvektõl elkülönítve helyezhetõ el úgy, hogy azok bármelyike a többi gépjármû mozgatása nélkül kiállhasson. A jármû villamos berendezését feszültségmentesíteni kell. (2) Gépjármû épület kapualjában – a családi házak kivételével – nem tárolható. (3) Gépjármû udvarban az ajtó, ablak, erkély, kiürítésre, menekítésre szolgáló lépcsõ függõleges vetületétõl minden irányban legalább 2 méter távolságra helyezhetõ el. (4) Gépjármûtároló helyiségben vagy tárolóhelyen éghetõ folyadék, éghetõ gáz – a gépjármûbe épített üzemanyagtartály kivételével – nem tárolható. Üzemanyagot, éghetõ folyadékot, gázt lefejteni, a gépjármûvet üzemanyaggal feltölteni, tûzveszéllyel járó tevékenységet, továbbá a gázüzemanyag-ellátó berendezésen javítást végezni tilos. (5) A tisztán gázüzemû, a vegyes üzemû és a kettõs üzemû jármûvet tilos elhelyezni a) cseppfolyós (propán-bután) üzemanyag esetén – kivéve a vonatkozó mûszaki követelményeknek megfelelõ biztonsági szeleppel felszerelt jármûveket – aa) talajszint alatti, jármû tárolására alkalmas tárolókban, ab) tömegtartózkodású vagy nagy forgalmú épületek alatti terekben, ac) olyan jármûtárolókban, amelyekben akna, vízzár nélküli csatornaszem, pincelejárat van, vagy amelybõl talajszint alatti, illetõleg olyan helyiség nyílik, amelynek teljes levegõcseréje nem biztosított, ad) ahol az átszellõzés el nem zárható módon nem biztosított, :D sûrített földgáz üzemanyag esetén: ba) tömegtartózkodású vagy nagy forgalmú épülethez közvetlenül csatlakozó zárt, átnemszellõzött terekben, bb) ahol az átszellõzés el nem zárható módon nem biztosított. (6) Az (5) bekezdés a) pontjában meghatározott terek bejáratánál, jól látható módon, a „Biztonsági szelep nélküli LPG üzemû jármû részére tilos a behajtás” feliratú táblát kell elhelyezni. a 6 bekezdés érdekes számunkra :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
ACRONKA Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 idézet a közlönyből : (6) Az (5) bekezdés a) pontjában meghatározott terek bejáratánál, jól látható módon, a „Biztonsági szelep nélküli LPG üzemû jármû részére tilos a behajtás” feliratú táblát kell elhelyezni. a 6 bekezdés érdekes számunkra :D Ja! Amennyiben nem cserélte le a táblát, a parkoló üzemeltetése szegi meg a rendeletet, nem az aki behajt. Vagy lehet hogy a sofőr is megszegi a KRESZ-t, de a végén a bíróság biztosan nem az autóst marasztalná el, hanem a parkolót! Engem már hidegen hagy, hogy milyen táblát felejtettek kint! Merjen bárki szólni! Még a rendőr sem érdekelne, biztosan a jelvényszámának elkérésével nyitnék, ha ebbe beleköt! Ilyen táblával - kiegészítő tábla nélkül - elvileg már nem találkozhatnánk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Ilyen táblával - kiegészítő tábla nélkül - elvileg már nem találkozhatnánk. igen elvileg... én se láttam Egerbe :D De nem is érdekelt Link to comment Megosztás: More sharing options...
ACRONKA Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 gondolom az usd-eur Nem! A forint-euro. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ACRONKA Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Ma voltam az új KöKi terminálban, és bizony kint van az LPG tábla! Na, persze nem izgatott. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 'csába, ma reggel míg teljesen be nem melegedett a motor, ismét elkezdett, ha nagyon kis mértékben is, de ingadozni az alapjárat. Bepróbálok egy gyertyacserét (asszem már 20e van bennük), aztán ha nem segít, goto medic car. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts