Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Autógáz - LPG az Astrában

uhuhu

Recommended Posts

Igen, de akkor miért hogy 10e km-re 'véd'? Valami bevonat képződik, ami hiperszuper extrakemény?

Ha benzinnel indul az ember, akkor is kap kenést...

Megnéztem a weblapját, és igen, valami védőréteget képez. Igaz, nem érteni jól angol, de csak annyit vettem ki a videóból, hogy clean, clean, clean.... Tehát, hogy megtisztítja a szelepet, és jól fog zárni. Az biztos hogy a "száraz" gáznál jobban véd.

A benzines indítás meg nem hiszem hogy túl hosszú ideig védené a szelepet. Én olyan véleményt is hallottam már, hogy a hagyományos üzemű gk.-nál sem használ a túl sok motorfék, mert ilyenkor nincs kenése a szelepnek. Én meg ugye 2-3 órát is hajtom egyetlen benzines indítás után. Halottnak a csók!

Megosztás:

hát nem szarom hogy 100.000 km ként meg kell hengerfejezni 100.000 Ft ért??? legalább mindig lesz rajta új szelepszár szimering, így kevésbe eszi majd az olajat...

amugy meg ha nem a szelep ég el akkor a dugattyúd kopik szét, vagy a csapágyad mondja fel a harcot. hát nemtökmindegy?

:D

Azért ez így erős sarkítás. :D

Megosztás:

mi az erős sarkitás?

az első 5800 km-t számokkal tudom bizonyitani. a többi matematika. szerintem.

amugy láttál már müködőképes astra G-t benzinest 300.000 km rel? nem. én se sokat. akkor tökmindegy hogy magától megy szét vagy a gáztól. de a gáznál legalább a javítási költséget a zsebembe teszi.

Ne tudd meg milyen jó dolog amikor majdnem 400 km re 6500 forintért tankolsz. mosolyogva adsz jattot a kutasnak....

Megosztás:

mi az erős sarkitás?

az első 5800 km-t számokkal tudom bizonyitani. a többi matematika. szerintem.

amugy láttál már müködőképes astra G-t benzinest 300.000 km rel? nem. én se sokat. akkor tökmindegy hogy magától megy szét vagy a gáztól. de a gáznál legalább a javítási költséget a zsebembe teszi.

Ne tudd meg milyen jó dolog amikor majdnem 400 km re 6500 forintért tankolsz. mosolyogva adsz jattot a kutasnak....

Hogy nem látni olyat, naneee....

Z14XE-ről már hallotam, amihez 250e km-nél még a motorhoz nem kellett hozzányúlni... És ez pár éve volt, de az öregnek megvan... Haverom ismeri, majd megkérdem, hogy hogyan áll a kocsi, mennyi benne a km...

Megosztás:

Hogy nem látni olyat, naneee....

Z14XE-ről már hallotam, amihez 250e km-nél még a motorhoz nem kellett hozzányúlni... És ez pár éve volt, de az öregnek megvan... Haverom ismeri, majd megkérdem, hogy hogyan áll a kocsi, mennyi benne a km...

naaaa. van ilyen, de ez 1000 ből 1 db. a többi megfekszik 180-250 között.

ez erősen használat függő - lásd zafira, 104.000 km nél megfeküdt a motorja. ott a használat miatt. elég messze volt a 300 tól :D

Megosztás:

ez erősen használat függő - lásd zafira, 104.000 km nél megfeküdt a motorja. ott a használat miatt. elég messze volt a 300 tól :D

Tök mindegy mennyit bír ki a motor!

Hiába menne el akár 500e-ig is.

Addigra beszarik az összes érzékelő, meg szenzor, meg vezérlőelektronika, és azért cseréled le...

Megosztás:

Talán túl kíméletessen hajtotta?

De mennyire? Azért javítható, nem? A 180-250 az nem sok. :D

Z14XEP strapabíróbb, vagy sem mint a Z14XE? Szervizben dolgozol, naponta látod, tapasztalaod...

Megosztás:

Talán túl kíméletessen hajtotta?

De mennyire? Azért javítható, nem? A 180-250 az nem sok. :D

Z14XEP strapabíróbb, vagy sem mint a Z14XE? Szervizben dolgozol, naponta látod, tapasztalaod...

a z14xep igen, strapabíróbb.

DE a z14-16XE sem rosszabb, csak másképp kell bánni.

igen, a zafira motorját az 1500 nál elváltás, és a sok rövidtáv okozta. a koromtól egyszerüen megszorultak a gyürük úgy hogy csavarhúzóval és kalapáccsal sem tudtuk kiverni belőle....

Megosztás:

mostani tankolásom: 1012km 69,26l LPG :D

Összesen 4837km-en a megtakarított összeg 30400Ft, azaz 6280Ft/1000km, tehát a megtérülés kb. 35e km.

ezt nem is értem....

nekem 5800 km re 66 e a megtakaritás...

valószinüleg az is döntő szerepet játszik, hogy nekem a benzin fogyasztásom sokkal nagyobb..... ( 8 liter )

Megosztás:

ezt nem is értem....

nekem 5800 km re 66 e a megtakaritás...

valószinüleg az is döntő szerepet játszik, hogy nekem a benzin fogyasztásom sokkal nagyobb..... ( 8 liter )

Igen, az is hogy többet eszik a tied, olcsóbb nálatok a gáz (nálunk 215), illetve sztem nem vontad le, hogy mennyi benzint evett meg mellé... Illetve neked valamiért korábban kapcsol át, és hosszabb távokon mész, mint én.

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.