Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
7-7,5l között (előtte átlagban 59e km alatt 6.04-et evett benzinből)

Akkor kb ez is ott van. Jól tudsz spórolni, én ennyire nem tudtam levinni a fogyasztást. :D Benzinből sem. Igaz, enyém kombi. Kicsit talán nehezebb, és rosszabb a légellenállása is.

Elküldve
Igen, de akkor miért hogy 10e km-re 'véd'? Valami bevonat képződik, ami hiperszuper extrakemény?

Ha benzinnel indul az ember, akkor is kap kenést...

Megnéztem a weblapját, és igen, valami védőréteget képez. Igaz, nem érteni jól angol, de csak annyit vettem ki a videóból, hogy clean, clean, clean.... Tehát, hogy megtisztítja a szelepet, és jól fog zárni. Az biztos hogy a "száraz" gáznál jobban véd.

A benzines indítás meg nem hiszem hogy túl hosszú ideig védené a szelepet. Én olyan véleményt is hallottam már, hogy a hagyományos üzemű gk.-nál sem használ a túl sok motorfék, mert ilyenkor nincs kenése a szelepnek. Én meg ugye 2-3 órát is hajtom egyetlen benzines indítás után. Halottnak a csók!

Elküldve
hát nem szarom hogy 100.000 km ként meg kell hengerfejezni 100.000 Ft ért??? legalább mindig lesz rajta új szelepszár szimering, így kevésbe eszi majd az olajat...

amugy meg ha nem a szelep ég el akkor a dugattyúd kopik szét, vagy a csapágyad mondja fel a harcot. hát nemtökmindegy?

:D

Azért ez így erős sarkítás. :D

Elküldve

mi az erős sarkitás?

az első 5800 km-t számokkal tudom bizonyitani. a többi matematika. szerintem.

amugy láttál már müködőképes astra G-t benzinest 300.000 km rel? nem. én se sokat. akkor tökmindegy hogy magától megy szét vagy a gáztól. de a gáznál legalább a javítási költséget a zsebembe teszi.

Ne tudd meg milyen jó dolog amikor majdnem 400 km re 6500 forintért tankolsz. mosolyogva adsz jattot a kutasnak....

Elküldve
Ne tudd meg milyen jó dolog amikor majdnem 400 km re 6500 forintért tankolsz. mosolyogva adsz jattot a kutasnak....

Ismerem az érzést, hidd el. :D

Elküldve
mi az erős sarkitás?

az első 5800 km-t számokkal tudom bizonyitani. a többi matematika. szerintem.

amugy láttál már müködőképes astra G-t benzinest 300.000 km rel? nem. én se sokat. akkor tökmindegy hogy magától megy szét vagy a gáztól. de a gáznál legalább a javítási költséget a zsebembe teszi.

Hogy nem látni olyat, naneee....

Z14XE-ről már hallotam, amihez 250e km-nél még a motorhoz nem kellett hozzányúlni... És ez pár éve volt, de az öregnek megvan... Haverom ismeri, majd megkérdem, hogy hogyan áll a kocsi, mennyi benne a km...

Elküldve
Hogy nem látni olyat, naneee....

Z14XE-ről már hallotam, amihez 250e km-nél még a motorhoz nem kellett hozzányúlni... És ez pár éve volt, de az öregnek megvan... Haverom ismeri, majd megkérdem, hogy hogyan áll a kocsi, mennyi benne a km...

naaaa. van ilyen, de ez 1000 ből 1 db. a többi megfekszik 180-250 között.

ez erősen használat függő - lásd zafira, 104.000 km nél megfeküdt a motorja. ott a használat miatt. elég messze volt a 300 tól :D

Elküldve

ez erősen használat függő - lásd zafira, 104.000 km nél megfeküdt a motorja. ott a használat miatt. elég messze volt a 300 tól :D

Tök mindegy mennyit bír ki a motor!

Hiába menne el akár 500e-ig is.

Addigra beszarik az összes érzékelő, meg szenzor, meg vezérlőelektronika, és azért cseréled le...

Elküldve

Talán túl kíméletessen hajtotta?

De mennyire? Azért javítható, nem? A 180-250 az nem sok. :D

Z14XEP strapabíróbb, vagy sem mint a Z14XE? Szervizben dolgozol, naponta látod, tapasztalaod...

Elküldve
Talán túl kíméletessen hajtotta?

De mennyire? Azért javítható, nem? A 180-250 az nem sok. :D

Z14XEP strapabíróbb, vagy sem mint a Z14XE? Szervizben dolgozol, naponta látod, tapasztalaod...

a z14xep igen, strapabíróbb.

DE a z14-16XE sem rosszabb, csak másképp kell bánni.

igen, a zafira motorját az 1500 nál elváltás, és a sok rövidtáv okozta. a koromtól egyszerüen megszorultak a gyürük úgy hogy csavarhúzóval és kalapáccsal sem tudtuk kiverni belőle....

Elküldve

mostani tankolásom: 1012km 69,26l LPG :D

Összesen 4837km-en a megtakarított összeg 30400Ft, azaz 6280Ft/1000km, tehát a megtérülés kb. 35e km.

Elküldve
mostani tankolásom: 1012km 69,26l LPG :D

Összesen 4837km-en a megtakarított összeg 30400Ft, azaz 6280Ft/1000km, tehát a megtérülés kb. 35e km.

ezt nem is értem....

nekem 5800 km re 66 e a megtakaritás...

valószinüleg az is döntő szerepet játszik, hogy nekem a benzin fogyasztásom sokkal nagyobb..... ( 8 liter )

Elküldve
ezt nem is értem....

nekem 5800 km re 66 e a megtakaritás...

valószinüleg az is döntő szerepet játszik, hogy nekem a benzin fogyasztásom sokkal nagyobb..... ( 8 liter )

Igen, az is hogy többet eszik a tied, olcsóbb nálatok a gáz (nálunk 215), illetve sztem nem vontad le, hogy mennyi benzint evett meg mellé... Illetve neked valamiért korábban kapcsol át, és hosszabb távokon mész, mint én.

Elküldve
jaja, ez mind igaz ...

mennyé vele többet :D

Melóhely 12km-re van, oda használom nagyrészt.

Ebben a félévben utoljára vagyok BP-en, szóval most már csak nagyrész kis etapok lesznek....De ez a pesti dugó, de nem szeretem :D

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.