Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Autógáz - LPG az Astrában

uhuhu

Recommended Posts

Kollegám Octaviájában 125e-nél megadta megint magát az egyik LPG injektor, s most sem szórakoztak, cserélték az összeset...

Ma cseréltem olajat, élmény volt az olajszűrőt kiimádkozni, majd pedig be, az LPG csövei miatt. :D

Megosztás:

Húúú most lusta vagyok visszaolvasni, hogy megkapjam a válaszokat, valaki légyszi írja már meg röviden, hogy:

1. Mennyibe kerül cakk-pakk beszereltetni a gázüzemet?

2. Milyen egyéb költségek vannak utána használat közben, ha van egyáltalán?

3. Mennyit lehet vele spórolni a benyához (nekem 7l/100km) képest mondjuk 1000km-re számolva?(Én évi 8-10ezret megyek, ennyinél gondolom sok idő lenne míg megtérül?)

4. Műszakiztatni kell utána gondolom?! Forgalmiba bejegyeztetni, ilyesmi?

5. Mikor érdemes használni? Úgy értem indulásnál benzin, aztán át lehet kapcsolni, vagy kapcsol magától? Télen is mehet nyugodtan? (Kicsit keverem az olvasottakat az E85-tel szerintem) :D

Köszi!!!

Megosztás:

Húúú most lusta vagyok visszaolvasni, hogy megkapjam a válaszokat, valaki légyszi írja már meg röviden, hogy:

1. Mennyibe kerül cakk-pakk beszereltetni a gázüzemet?

2. Milyen egyéb költségek vannak utána használat közben, ha van egyáltalán?

3. Mennyit lehet vele spórolni a benyához (nekem 7l/100km) képest mondjuk 1000km-re számolva?(Én évi 8-10ezret megyek, ennyinél gondolom sok idő lenne míg megtérül?)

4. Műszakiztatni kell utána gondolom?! Forgalmiba bejegyeztetni, ilyesmi?

5. Mikor érdemes használni? Úgy értem indulásnál benzin, aztán át lehet kapcsolni, vagy kapcsol magától? Télen is mehet nyugodtan? (Kicsit keverem az olvasottakat az E85-tel szerintem) :D

Köszi!!!

1: kb 220e

2: szűrő csere 30e kmnél,és pár ezressel több a műszaki

3: benzin 7*370=2590 ,lpg 8.5*200=1700 azaz 100kmen kb 900.. ((én fogyim 8.7 ,7.2 ,7.2 ,8.1) nálam 1200ft/100km a megtérülés,valszeg nálad is annyi lenne)

4:nem feltétlenül... tipús engedélyes ,és új forgalmi kell talán 6500

5: teljesen autómata semmit nem kell csinálni

ha valamit kihagytam vagy nem jól írtram

majd a gáz tesók kijavítanak :D

Megosztás:

1: kb 220e

2: szűrő csere 30e kmnél,és pár ezressel több a műszaki

3: benzin 7*370=2590 ,lpg 8.5*200=1700 azaz 100kmen kb 900.. ((én fogyim 8.7 ,7.2 ,7.2 ,8.1) nálam 1200ft/100km a megtérülés,valszeg nálad is annyi lenne)

4:nem feltétlenül... tipús engedélyes ,és új forgalmi kell talán 6500

5: teljesen autómata semmit nem kell csinálni

ha valamit kihagytam vagy nem jól írtram

majd a gáz tesók kijavítanak :D

Tipús? :D

Megosztás:

Tipús? :D

LandiRenzot érdemes.

1. nekem 220e volt gyertyacserével, +53l-es tankkal (48l-es az alap), tehát 210-től indul.

2. 20e km-enkét gyertya/szűrő csere (LandiRenzo szervizkönyve szerint, de 30-at ahogy elek írta el kell hogy menjen)

3. Nálam (Z14XEP) benzinnel 6l, gázzal 7-8l tehát 25-30%-os plusz növekedés, sztem 25%-al lehet számolni. Nekem most kezd lejjebb menni a fogyasztásom, nem értem mitől, az SW írogatás után jobb...., nálad benzin 7l-nél 8,5l bíztasan lesz, tehát így 220Ft-os gázzal és 380Ft-os benzinnel számolva kb 100km-enként 800Ft-ot spórolsz...

4. Ha rendelkeznek sorozatátalakítási engedéllyel, akkor csak forgalmi csere, ami 6000Ft ( a többi paprt nekem az árban rendezte a beszerelő műhely)

5. Automata

Megosztás:

1. Mennyibe kerül cakk-pakk beszereltetni a gázüzemet? 215.000 Ft a gázszerelés + nekem 5E volt a tank mellé a betöltő )

2. Milyen egyéb költségek vannak utána használat közben, ha van egyáltalán? néha tankolsz benzint is, mert ha kifogy akkor nem indul :D amugy 10000 Ft körül van a 20.000 km es revizio....

3. Mennyit lehet vele spórolni a benyához (nekem 7l/100km) képest mondjuk 1000km-re számolva?(Én évi 8-10ezret megyek, ennyinél gondolom sok idő lenne míg megtérül?) Zafira: 8 liter benzin, 8,7 - 9,4 L/ 100 a gáz.

4. Műszakiztatni kell utána gondolom?! Forgalmiba bejegyeztetni, ilyesmi? Nem kell. de érdemes elötte levizsgáztatni, mert a müszakinál kell gázbiztonsági szemle, és az pénzbe kerül. Ha a gázszerelés elött levizsgáztatod, akkor 2 évig nincs gond... a forgalmiba a beirás 6500 Ft

5. Mikor érdemes használni? Úgy értem indulásnál benzin, aztán át lehet kapcsolni, vagy kapcsol magától? Télen is mehet nyugodtan? (Kicsit keverem az olvasottakat az E85-tel szerintem) :D Automatán megy, addig benzinen megy amig a vizhőmérséklet 40 fok felé nem megy, melegen meg 20 mp. mikor érdemes: mindig :D az enyém kevesebb pénzből müködik mint a hiperszuper diesel civic

Köszi!!!

Megosztás:

no, egy új időszámítás kezdődik....

kicserélték a teljes gázszettemet egy másikra.

remélem ez má működni fog :D

Miért is?

Nekem az a fránya jeladó nem nagyon akar működni, most áttétem egy csavarral odébb az egészet, most meg keveset mutat.... így elcseszni valamit, ilyen sz@rul megtervezni.

Ismerősöm állandóan nyaggat, hogy hajtsak már bele 60e km-t, kiváncsi hogy az én LPG injektoraim is beadják a kulcsot. :D

Megosztás:

Miért is?

Nekem az a fránya jeladó nem nagyon akar működni, most áttétem egy csavarral odébb az egészet, most meg keveset mutat.... így elcseszni valamit, ilyen sz@rul megtervezni.

Ismerősöm állandóan nyaggat, hogy hajtsak már bele 60e km-t, kiváncsi hogy az én LPG injektoraim is beadják a kulcsot. :D

mert rángatott, és benzinen nem ment, illetve bár sokkal jobban ment mint kellett volna, egyik pillanatról a másikra felugrott a fogyasztásom 9 ről 11 literre.

reklamásál, a pécsi landirenzo importőrénél reklamálás, és ők intézték nekem a cserét.

most valami más van benne, szintén landirenzo, de nem tudom mi a tipusa. most müködik, remélem így marad....

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.