Mc-elek Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 én nem. nekem jó az opelolaj 5w30 :D de te akarsz? azé kérdeztem... mert .. fácsén majd megbeszéljük :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május22, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május22, 2011 bazz... senki sem postáz magyarországra....... ugyhogy ezt buktad :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 akarunk ilyet?? Motult? Én Castrolos vagyok. :D Nekem tökéletes a Castrol edge 0W30, LPG-vel sem evett eddig semmit sem. Motoros korszakomban is voltak a castrolos, és motulos motorosok. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 bazz... senki sem postáz magyarországra....... ugyhogy ezt buktad :D van német címem :D oda szoktam rendelni és onnan jön be a céghez Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 Motult? Én Castrolos vagyok. :D Nekem tökéletes a Castrol edge 0W30, LPG-vel sem evett eddig semmit sem. Motoros korszakomban is voltak a castrolos, és motulos motorosok. :D nemtom van e értelme... úgyis csere 12e-15e :) másrészt nincs gm jóváhagyása B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május22, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május22, 2011 Motult? Én Castrolos vagyok. :D Nekem tökéletes a Castrol edge 0W30, LPG-vel sem evett eddig semmit sem. Motoros korszakomban is voltak a castrolos, és motulos motorosok. :D ez kifejezetten LPG hez való motorolaj. egy fokkal jobb mint a sima motorolajok.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május22, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május22, 2011 nemtom van e értelme... úgyis csere 12e-15e :D másrészt nincs gm jóváhagyása :D én 10.000 km ként fogom.... már 7 bennevan az olajcsere óta-..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 én 10.000 km ként fogom.... már 7 bennevan az olajcsere óta-..... pl... nálam ahogy kijön ... évente vagy korában.. majd megnéztem a könyvbe mikor voltam... már megint nem találom.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 nemtom van e értelme... úgyis csere 12e-15e :D másrészt nincs gm jóváhagyása :D de van. GM-LL-A-025, GM-LL-B-025 Direkt olyat tettem bele, aminek van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Nem ennek... hanem az lpg-s motulnak :D de van. GM-LL-A-025, GM-LL-B-025 Direkt olyat tettem bele, aminek van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május23, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május23, 2011 ma milyen csönd van az elpégé topikba :D ma be se inditottam a vasat. viszont elfogyott 6 ezer km alatt 6 deci olajam, ugy hogy olyan 2-3000 km rel ezelött ellenöriztem és akkor még maxon volt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 ma milyen csönd van az elpégé topikba :D ma be se inditottam a vasat. viszont elfogyott 6 ezer km alatt 6 deci olajam, ugy hogy olyan 2-3000 km rel ezelött ellenöriztem és akkor még maxon volt.... írkáljak magamnak?? :D :) én már tudom hogy királyság van... de neked még mindig sok az a fogyi.. szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május23, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május23, 2011 írkáljak magamnak?? :D :D én már tudom hogy királyság van... de neked még mindig sok az a fogyi.. szerintem. most beszéltem egy ugyanilyen évjáratú, ugyanilyen motoros zafira tulajjal. neki autópályán 130-140 között stabil 9 litert eszik. nagy - nehéz, és nem túl áramvonalas az autó. ahhez képest az autópályás 9,4 em elég király..... majd visszatérek a csak városozáshoz és majd ott kiderül....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 most beszéltem egy ugyanilyen évjáratú, ugyanilyen motoros zafira tulajjal. neki autópályán 130-140 között stabil 9 litert eszik. nagy - nehéz, és nem túl áramvonalas az autó. ahhez képest az autópályás 9,4 em elég király..... majd visszatérek a csak városozáshoz és majd ott kiderül....... akkor jóóóvan :D én még mindig nem tértem magamhoz a 7.2től Barnának üzensz valamit ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május23, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május23, 2011 mé, mész hozzá? most meg álítson, mertt túl kevés lett? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 mé, mész hozzá? most meg álítson, mertt túl kevés lett? :D keversz valakivel :D lassan itt van 2e km.. az fizetős ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május23, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május23, 2011 nem, az ingyenes, de szólj nekik, hogy hozzáne nyuljanak, mert jóóóóó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május24, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május24, 2011 kiszámoltam megint: autópálya, 4000 fordulaton, 9,5 L / 100 km szokásos munkábajárós rutin: 8,9 L / 100 km csökkent 6 decit a fogyasztásom :D így már csak 204 FT os gázzal számolva: 1815 FT / 100 km a Zafira költsége, amigy a dieselé nyári gumival klimázva: 6,5 literrel simán számolható ( 360 Ft os gázolajjal számolva ) : 2340 FT de 6 literrel is számolhatom, mert azzal is el lehet járni, csak ügyesnek kell lenni: 2160 Ft. Mivel én napi pont 100 km-t járok dolgozn i, így 1 nap 345 Ft a megtakaritás, egy hónapban az 6900 Ft. 6 literes fogyasztással számolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május24, 2011 Megoszt Elküldve Május24, 2011 kiszámoltam megint: autópálya, 4000 fordulaton, 9,5 L / 100 km szokásos munkábajárós rutin: 8,9 L / 100 km csökkent 6 decit a fogyasztásom :D így már csak 204 FT os gázzal számolva: 1815 FT / 100 km a Zafira költsége, amigy a dieselé nyári gumival klimázva: 6,5 literrel simán számolható ( 360 Ft os gázolajjal számolva ) : 2340 FT de 6 literrel is számolhatom, mert azzal is el lehet járni, csak ügyesnek kell lenni: 2160 Ft. Mivel én napi pont 100 km-t járok dolgozn i, így 1 nap 345 Ft a megtakaritás, egy hónapban az 6900 Ft. 6 literes fogyasztással számolva. Nekem 100km-enként a 6l-es benzinhez képest az összátlag megtakarításom 550Ft/100km, tehát 40ekm alatt megtérül (nem számolva majd az egyéb kiadásokat) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Sziasztok! Nemrég voltam gázszervizben, mert az egy év alatt két alkalommal nagy terhelés alatt (meredek emelkedő, 3 személy, full csomagtartó) gázszagot lehetett érezni az utastérben. Elvileg annyit csináltak vele, hogy a reduktorról elvezettek valami csövet, meg egy bilincset cseréltek. Erre pár napja reggel menet közben kipufogógáz, majd check engine, hibakód alapján négyes henger nem kap gyújtást. Benzinre átváltva marad a gond. Este megnézve helyzet változatlan. Ma indulás tökéletes, benzinnel szépen megy. Amint átváltott gázra, megint a fenti. Gyorsan visszakapcsoltam benzinre, megjavult. Tökéletesen mentem 10 km-t, próbaképpen átállítottam gázra, pár 100 m-t szépen ment, aztán megint előjött a fenti gond, benzinre visszaváltva megjavult. Mi a franc van vele? Holnapra volt időpontom a Maxabo-ba, de ha reggel benzinnel nincs baja, akkor megy vissza a gázosokhoz, hogy lesznek szívesek rendbe rakni, mert 18000 km-en nem volt baja, most meg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május25, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május25, 2011 szerintem mond le a maxabot. ez gáz gond lesz. milyen motor van az autódban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 szerintem mond le a maxabot. ez gáz gond lesz. milyen motor van az autódban? Z14XEP. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Sziasztok! Nemrég voltam gázszervizben.... szerintem vissza gázszervizbe.. neked mennyit eszik gázból ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 neked mennyit eszik gázból ? Benzin 7,1, gáz 8,5. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május25, 2011 Megoszt Elküldve Május25, 2011 Benzin 7,1, gáz 8,5. az rendben :D a gázt hol szervizelteted? gondolom még garis a gázrendszer ha 18e km mentél vele.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts