prepuk Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Épp ma voltam ott, és rájöttem, hogy kicsit összekevertem a dolgokat. :D Aviánál tankolok, ott is van a kedvezmény, és az van rajta a holtankoljakon (Debrecen, Diószegi út 32-34.) is. Ami az AVIA-val szemben van, az a TOTAL, a holtankoljakon meg így szerepel: Debrecen, 4030 Debrecen Diószegi út 3-5. Tehát az AVIA-nál ma 200 a "hivatalos" ár, de mivel mindenkinek jár ez a "törzsvásárlói" kártya (csak kérni kell), így -10 Ft. Tehát 190. De ha a nyugatin is adnak kedvezményt, akkor lehet oda kéne járni, mert ez az AVIA Debrecen másik felében van. Perpill a nyugatis kúton 201,9. Tegnap voltam tankoltam a nyugati utcán és kedvezménnyel 191 Ft-re jött ki. Nekem jobb ez a kút mert útba esik hazafele menet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 ne szóljál be :D :D 9 *210 =1890 5.5* 353= 1941 ennyi :D mocskos olajkályha :D tudom fér bele lom gazdagon és halad is... :D :D Jah... és az install költségét is add hozzá szépen... :) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Üdv! Lehet kicsit off leszek, de egy érdekes dolgot láttam, hallottam és bocs ha már volt róla szó. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, esetleg tapasztalataitokra. DÍZEL - GÁZ autó Az infó amit eddig kihámoztam az annyi, hogy egy saját rendszerrel, pótkeréktartállyal, saját vezérlő elektronikával összeépített cuccos, ami bekerül a kocsiba. A gáz injektort pedig a szívó résznél a turbó előtti csőbe kötik be. Azt, hogy a szívó csőbe mikor, mekkora mennyiségű gáz kerüljön beengedésre az elektronika szabályozza, a komputerből, vagy az adagolóból vett jelek alapján. Így kvázi a gázolajjal párhuzamosan fogy a gáz. Gondoltam rá, hogy ez így elég nagy pazarlás. De a bekevert gázzal a gázolaj fogyasztás 20-25% -al csökkenthető. A beszerelése igen költséges még azt hiszem olyan 350 000 Ft körül van. Természetesen személyautónál nincs akkora megtakarítás mint egy kamionnál vagy traktornál, de érdekes kérdéseket eredményezhetnek ha olcsóbb lesz a beszerelés stb. Mi erről a véleményetek. Van egy Totalcaros cikk is a történetről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 és halad is... :D :D Jah... és az install költségét is add hozzá szépen... :) B) igen még rúgjál belém :D :D ,én se mondom neked hogy rakd fel az új csapot .. úgyse folyik. :D :D egyébként kellemes csalódás Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Üdv! Lehet kicsit off leszek, de egy érdekes dolgot láttam, hallottam és bocs ha már volt róla szó. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, esetleg tapasztalataitokra. DÍZEL - GÁZ autó Az infó amit eddig kihámoztam az annyi, hogy egy saját rendszerrel, pótkeréktartállyal, saját vezérlő elektronikával összeépített cuccos, ami bekerül a kocsiba. A gáz injektort pedig a szívó résznél a turbó előtti csőbe kötik be. Azt, hogy a szívó csőbe mikor, mekkora mennyiségű gáz kerüljön beengedésre az elektronika szabályozza, a komputerből, vagy az adagolóból vett jelek alapján. Így kvázi a gázolajjal párhuzamosan fogy a gáz. Gondoltam rá, hogy ez így elég nagy pazarlás. De a bekevert gázzal a gázolaj fogyasztás 20-25% -al csökkenthető. A beszerelése igen költséges még azt hiszem olyan 350 000 Ft körül van. Természetesen személyautónál nincs akkora megtakarítás mint egy kamionnál vagy traktornál, de érdekes kérdéseket eredményezhetnek ha olcsóbb lesz a beszerelés stb. Mi erről a véleményetek. Van egy Totalcaros cikk is a történetről. Háát jó lenne tudni, hogy pl mennyi LPG-t kell hozzáadni, hogy annyival csökkenjen. Úgy ki lehetne számolni, hogy mennyi idő a megtérülés. Nagyobb köbcentis motorral szelelt járművekben biztosan gyorsabban bejön az ára... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 és halad is... :D :) Jah... és az install költségét is add hozzá szépen... B) :D Ajjj már Anti! :D Nem értesz te ehhez! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 .... Igen jóóóóóól vagyooook.... :D :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május11, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május11, 2011 no, hess innen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Ajjj már Anti! :D Nem értesz te ehhez! :D ez egy hosszú történet :) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Üdv! Lehet kicsit off leszek, de egy érdekes dolgot láttam, hallottam és bocs ha már volt róla szó. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, esetleg tapasztalataitokra. DÍZEL - GÁZ autó Az infó amit eddig kihámoztam az annyi, hogy egy saját rendszerrel, pótkeréktartállyal, saját vezérlő elektronikával összeépített cuccos, ami bekerül a kocsiba. A gáz injektort pedig a szívó résznél a turbó előtti csőbe kötik be. Azt, hogy a szívó csőbe mikor, mekkora mennyiségű gáz kerüljön beengedésre az elektronika szabályozza, a komputerből, vagy az adagolóból vett jelek alapján. Így kvázi a gázolajjal párhuzamosan fogy a gáz. Gondoltam rá, hogy ez így elég nagy pazarlás. De a bekevert gázzal a gázolaj fogyasztás 20-25% -al csökkenthető. A beszerelése igen költséges még azt hiszem olyan 350 000 Ft körül van. Természetesen személyautónál nincs akkora megtakarítás mint egy kamionnál vagy traktornál, de érdekes kérdéseket eredményezhetnek ha olcsóbb lesz a beszerelés stb. Mi erről a véleményetek. Van egy Totalcaros cikk is a történetről. Háát jó lenne tudni, hogy pl mennyi LPG-t kell hozzáadni, hogy annyival csökkenjen. Úgy ki lehetne számolni, hogy mennyi idő a megtérülés. Nagyobb köbcentis motorral szelelt járművekben biztosan gyorsabban bejön az ára... Itt a cikk benne a válasszal! DízeLPG! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1455976517.html :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1455976517.html B) "Hírügynökségi jelentések szerint egy piros G astra gyulladt ki ma, miközben a tulaj éppen gázt fejtett át a családi pudvaládába!" :D :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 "Hírügynökségi jelentések szerint egy piros G astra gyulladt ki ma, miközben a tulaj éppen gázt fejtett át a családi pudvaládába!" :D :D :) ez még jobb B) http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454336676.html bameg mik vannak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 ez még jobb :D http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454336676.html bameg mik vannak :) Végülés vége a télnek, most már olcsó a virág a temetőben! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Végülés vége a télnek, most már olcsó a virág a temetőben! :D ezek azok a dolgok amibe én nem nyúlok bele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 ezek azok a dolgok amibe én nem nyúlok bele :D Kiváncsivá teszel...akkor mibe nyúlsz bele? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
piktor Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 ez még jobb :D http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454336676.html bameg mik vannak :D Amikor a legközelebbi gáz kút 60km-re volt, kénytelenek voltunk ilyet használni. Ez már egy modernebb változat, ennek az őse a pb. palack 1.5 m-es tömlő és a lényeg , nagy vödör forróvíz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 0170-es híbakódot produkált ma LPG-vel. :D Üzemanyag korrekciós hiba, ez meg mi lehet? Mert ha 0171 lenne akkor az lenne a szegény keverék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május12, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Május12, 2011 lehet hogy mégse kellett volna belenyúlnia a gázosnak.... ez bármi lehet: légtömegmérő, lambdaszondák, Fojtószelepház, katalizátor, valami eldugult, mittómén... benzinen nem csinálja? ha nem akkor kérdezd meg, hogy lementették e az eredeti beállitást. ha igen töltesd vissza, és próba úgy.... Más: ma volt nálunk egy Zafira B Z16XER 115 LE -s motor 103.000 km rel. gázos. mükodik. annyira jó :D :D hogy müködik az újabb motorokkal a gáz. Más 2: Ma a TIS ben normáztam egy Astra H -t és van benne LPG szürő csere. jól meglepődtem, mert nem is tudtam hogy valahol gyártottak GYÁRI LPG-s Astra H -t.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 lehet hogy mégse kellett volna belenyúlnia a gázosnak.... ez bármi lehet: légtömegmérő, lambdaszondák, Fojtószelepház, katalizátor, valami eldugult, mittómén... benzinen nem csinálja? ha nem akkor kérdezd meg, hogy lementették e az eredeti beállitást. ha igen töltesd vissza, és próba úgy.... Az lesz holnap, vissza akarom töltetni. Egy éve amikor sok etanolal próbáltam, akkor vagy 0170, vagy0173 volt a hibakód. Az utóbbi is azt jelenti. Nem lenne jó, ha valami behalt volna a kocsin. Inkább az LPG szegény keverék okozhatta. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Más 2: Ma a TIS ben normáztam egy Astra H -t és van benne LPG szürő csere. jól meglepődtem, mert nem is tudtam hogy valahol gyártottak GYÁRI LPG-s Astra H -t.... erről hadoválok neked epc-ben : különleges opciók/kettős tüzelőanyag .. kettős tüzelőanyag-LPG Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Inkább az LPG szegény keverék okozhatta. :D mert sok az a 7.5 gázból :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 mert sok az a 7.5 gázból :D Igazad van :D Most visszatöltetem az eredetit, s megnézetem a sráccal, hogy mi a szitu. De azért ne reklámozák akkor úgy, hogy 0-10%-al több a fogyasztás csak. (hanem hogy 25-33%) B) Beszerelés előtt 20%-al számolgattam. Ha 7.5-el jövök csak ki, akkor 38e km alatt jön be. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 Igazad van :D Most visszatöltetem az eredetit, s megnézetem a sráccal, hogy mi a szitu. De azért ne reklámozák akkor úgy, hogy 0-10%-al több a fogyasztás csak. (hanem hogy 25-33%) :) Beszerelés előtt 20%-al számolgattam. Ha 7.5-el jövök csak ki, akkor 38e km alatt jön be. :D minimum többlet fogyasztás 10-15% ,ennél kevesebb nem tud lenni B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2011 Megoszt Elküldve Május12, 2011 http://www.irmscher.de/de/lpg/lpg.php Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts