prepuk Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 Épp ma voltam ott, és rájöttem, hogy kicsit összekevertem a dolgokat. :D Aviánál tankolok, ott is van a kedvezmény, és az van rajta a holtankoljakon (Debrecen, Diószegi út 32-34.) is. Ami az AVIA-val szemben van, az a TOTAL, a holtankoljakon meg így szerepel: Debrecen, 4030 Debrecen Diószegi út 3-5. Tehát az AVIA-nál ma 200 a "hivatalos" ár, de mivel mindenkinek jár ez a "törzsvásárlói" kártya (csak kérni kell), így -10 Ft. Tehát 190. De ha a nyugatin is adnak kedvezményt, akkor lehet oda kéne járni, mert ez az AVIA Debrecen másik felében van. Perpill a nyugatis kúton 201,9. Tegnap voltam tankoltam a nyugati utcán és kedvezménnyel 191 Ft-re jött ki. Nekem jobb ez a kút mert útba esik hazafele menet.
Atommanó Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 ne szóljál be :D :D 9 *210 =1890 5.5* 353= 1941 ennyi :D mocskos olajkályha :D tudom fér bele lom gazdagon és halad is... :D :D Jah... és az install költségét is add hozzá szépen... :) B)
Handbrake Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 Üdv! Lehet kicsit off leszek, de egy érdekes dolgot láttam, hallottam és bocs ha már volt róla szó. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, esetleg tapasztalataitokra. DÍZEL - GÁZ autó Az infó amit eddig kihámoztam az annyi, hogy egy saját rendszerrel, pótkeréktartállyal, saját vezérlő elektronikával összeépített cuccos, ami bekerül a kocsiba. A gáz injektort pedig a szívó résznél a turbó előtti csőbe kötik be. Azt, hogy a szívó csőbe mikor, mekkora mennyiségű gáz kerüljön beengedésre az elektronika szabályozza, a komputerből, vagy az adagolóból vett jelek alapján. Így kvázi a gázolajjal párhuzamosan fogy a gáz. Gondoltam rá, hogy ez így elég nagy pazarlás. De a bekevert gázzal a gázolaj fogyasztás 20-25% -al csökkenthető. A beszerelése igen költséges még azt hiszem olyan 350 000 Ft körül van. Természetesen személyautónál nincs akkora megtakarítás mint egy kamionnál vagy traktornál, de érdekes kérdéseket eredményezhetnek ha olcsóbb lesz a beszerelés stb. Mi erről a véleményetek. Van egy Totalcaros cikk is a történetről.
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 és halad is... :D :D Jah... és az install költségét is add hozzá szépen... :) B) igen még rúgjál belém :D :D ,én se mondom neked hogy rakd fel az új csapot .. úgyse folyik. :D :D egyébként kellemes csalódás
imy Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 Üdv! Lehet kicsit off leszek, de egy érdekes dolgot láttam, hallottam és bocs ha már volt róla szó. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, esetleg tapasztalataitokra. DÍZEL - GÁZ autó Az infó amit eddig kihámoztam az annyi, hogy egy saját rendszerrel, pótkeréktartállyal, saját vezérlő elektronikával összeépített cuccos, ami bekerül a kocsiba. A gáz injektort pedig a szívó résznél a turbó előtti csőbe kötik be. Azt, hogy a szívó csőbe mikor, mekkora mennyiségű gáz kerüljön beengedésre az elektronika szabályozza, a komputerből, vagy az adagolóból vett jelek alapján. Így kvázi a gázolajjal párhuzamosan fogy a gáz. Gondoltam rá, hogy ez így elég nagy pazarlás. De a bekevert gázzal a gázolaj fogyasztás 20-25% -al csökkenthető. A beszerelése igen költséges még azt hiszem olyan 350 000 Ft körül van. Természetesen személyautónál nincs akkora megtakarítás mint egy kamionnál vagy traktornál, de érdekes kérdéseket eredményezhetnek ha olcsóbb lesz a beszerelés stb. Mi erről a véleményetek. Van egy Totalcaros cikk is a történetről. Háát jó lenne tudni, hogy pl mennyi LPG-t kell hozzáadni, hogy annyival csökkenjen. Úgy ki lehetne számolni, hogy mennyi idő a megtérülés. Nagyobb köbcentis motorral szelelt járművekben biztosan gyorsabban bejön az ára...
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 és halad is... :D :) Jah... és az install költségét is add hozzá szépen... B) :D Ajjj már Anti! :D Nem értesz te ehhez! :D
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 Ajjj már Anti! :D Nem értesz te ehhez! :D ez egy hosszú történet :) B)
Zachi Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 Üdv! Lehet kicsit off leszek, de egy érdekes dolgot láttam, hallottam és bocs ha már volt róla szó. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, esetleg tapasztalataitokra. DÍZEL - GÁZ autó Az infó amit eddig kihámoztam az annyi, hogy egy saját rendszerrel, pótkeréktartállyal, saját vezérlő elektronikával összeépített cuccos, ami bekerül a kocsiba. A gáz injektort pedig a szívó résznél a turbó előtti csőbe kötik be. Azt, hogy a szívó csőbe mikor, mekkora mennyiségű gáz kerüljön beengedésre az elektronika szabályozza, a komputerből, vagy az adagolóból vett jelek alapján. Így kvázi a gázolajjal párhuzamosan fogy a gáz. Gondoltam rá, hogy ez így elég nagy pazarlás. De a bekevert gázzal a gázolaj fogyasztás 20-25% -al csökkenthető. A beszerelése igen költséges még azt hiszem olyan 350 000 Ft körül van. Természetesen személyautónál nincs akkora megtakarítás mint egy kamionnál vagy traktornál, de érdekes kérdéseket eredményezhetnek ha olcsóbb lesz a beszerelés stb. Mi erről a véleményetek. Van egy Totalcaros cikk is a történetről. Háát jó lenne tudni, hogy pl mennyi LPG-t kell hozzáadni, hogy annyival csökkenjen. Úgy ki lehetne számolni, hogy mennyi idő a megtérülés. Nagyobb köbcentis motorral szelelt járművekben biztosan gyorsabban bejön az ára... Itt a cikk benne a válasszal! DízeLPG!
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1455976517.html :D
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1455976517.html B) "Hírügynökségi jelentések szerint egy piros G astra gyulladt ki ma, miközben a tulaj éppen gázt fejtett át a családi pudvaládába!" :D :D :)
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 "Hírügynökségi jelentések szerint egy piros G astra gyulladt ki ma, miközben a tulaj éppen gázt fejtett át a családi pudvaládába!" :D :D :) ez még jobb B) http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454336676.html bameg mik vannak :D
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 ez még jobb :D http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454336676.html bameg mik vannak :) Végülés vége a télnek, most már olcsó a virág a temetőben! :D
Mc-elek Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 Végülés vége a télnek, most már olcsó a virág a temetőben! :D ezek azok a dolgok amibe én nem nyúlok bele :D
J0hnny Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 ezek azok a dolgok amibe én nem nyúlok bele :D Kiváncsivá teszel...akkor mibe nyúlsz bele? :D
piktor Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 ez még jobb :D http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454336676.html bameg mik vannak :D Amikor a legközelebbi gáz kút 60km-re volt, kénytelenek voltunk ilyet használni. Ez már egy modernebb változat, ennek az őse a pb. palack 1.5 m-es tömlő és a lényeg , nagy vödör forróvíz. :)
imy Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 0170-es híbakódot produkált ma LPG-vel. :D Üzemanyag korrekciós hiba, ez meg mi lehet? Mert ha 0171 lenne akkor az lenne a szegény keverék.
uhuhu Elküldve Május12, 2011 Szerző Elküldve Május12, 2011 lehet hogy mégse kellett volna belenyúlnia a gázosnak.... ez bármi lehet: légtömegmérő, lambdaszondák, Fojtószelepház, katalizátor, valami eldugult, mittómén... benzinen nem csinálja? ha nem akkor kérdezd meg, hogy lementették e az eredeti beállitást. ha igen töltesd vissza, és próba úgy.... Más: ma volt nálunk egy Zafira B Z16XER 115 LE -s motor 103.000 km rel. gázos. mükodik. annyira jó :D :D hogy müködik az újabb motorokkal a gáz. Más 2: Ma a TIS ben normáztam egy Astra H -t és van benne LPG szürő csere. jól meglepődtem, mert nem is tudtam hogy valahol gyártottak GYÁRI LPG-s Astra H -t....
imy Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 lehet hogy mégse kellett volna belenyúlnia a gázosnak.... ez bármi lehet: légtömegmérő, lambdaszondák, Fojtószelepház, katalizátor, valami eldugult, mittómén... benzinen nem csinálja? ha nem akkor kérdezd meg, hogy lementették e az eredeti beállitást. ha igen töltesd vissza, és próba úgy.... Az lesz holnap, vissza akarom töltetni. Egy éve amikor sok etanolal próbáltam, akkor vagy 0170, vagy0173 volt a hibakód. Az utóbbi is azt jelenti. Nem lenne jó, ha valami behalt volna a kocsin. Inkább az LPG szegény keverék okozhatta. :D
Mc-elek Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 Más 2: Ma a TIS ben normáztam egy Astra H -t és van benne LPG szürő csere. jól meglepődtem, mert nem is tudtam hogy valahol gyártottak GYÁRI LPG-s Astra H -t.... erről hadoválok neked epc-ben : különleges opciók/kettős tüzelőanyag .. kettős tüzelőanyag-LPG
Mc-elek Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 Inkább az LPG szegény keverék okozhatta. :D mert sok az a 7.5 gázból :D
imy Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 mert sok az a 7.5 gázból :D Igazad van :D Most visszatöltetem az eredetit, s megnézetem a sráccal, hogy mi a szitu. De azért ne reklámozák akkor úgy, hogy 0-10%-al több a fogyasztás csak. (hanem hogy 25-33%) B) Beszerelés előtt 20%-al számolgattam. Ha 7.5-el jövök csak ki, akkor 38e km alatt jön be. :)
Mc-elek Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 Igazad van :D Most visszatöltetem az eredetit, s megnézetem a sráccal, hogy mi a szitu. De azért ne reklámozák akkor úgy, hogy 0-10%-al több a fogyasztás csak. (hanem hogy 25-33%) :) Beszerelés előtt 20%-al számolgattam. Ha 7.5-el jövök csak ki, akkor 38e km alatt jön be. :D minimum többlet fogyasztás 10-15% ,ennél kevesebb nem tud lenni B)
Recommended Posts