Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Az a helyzet hogy a Calibra tükre formailag teljesen megegyezik a faceliftes F Astra tükörrel, leszámítva persze a tükörháromszöget, mert az a szélvédő dőlése miatt más (de a behajtható része az ugyanúgy néz ki). Gyanítom egyébként hogy ez a tükörháromszög lesz az oka annak is hogy nem fogod tudni felrakni a Vectrára a Calibra tükrét, de esetleg '95 utáni F Astráéval is érdemes lenne próbálkozni.

Elküldve

Az a helyzet hogy a Calibra tükre formailag teljesen megegyezik a faceliftes F Astra tükörrel, leszámítva persze a tükörháromszöget, mert az a szélvédő dőlése miatt más (de a behajtható része az ugyanúgy néz ki). Gyanítom egyébként hogy ez a tükörháromszög lesz az oka annak is hogy nem fogod tudni felrakni a Vectrára a Calibra tükrét, de esetleg '95 utáni F Astráéval is érdemes lenne próbálkozni.

Hát most rákerestem mindkét tükörre, de nekem nem tűnnek egyformának, csak hasonlóak. Vagy a calibrához is többféle tükör lett volna? Nem csak a tükörlapra gondoltál?

Azt tudom hogy egy az egyben nem megy fel, hiszen más a szélvédő szöge, meg a cali keret nélküli (legalábbis félig) a lényeg hogy tök más ez a része mint a vectrának. Csak gondoltam ha valaki ekecsült már ilyet, akkor nem találom fel mégegyszer a melegvizet. :)

Elküldve

A tükörlap alakja megegyezik (a felfogatása már nem, nem ugyanott vannak a rögzítő pöckök), és ez eléggé befolyásolja a ház formáját.

De amúgy igazad lehet, tényleg csak nagyon hasonlóak (a tükörháromszög nem játszik, csak a behajtható rész).

Astra F tükör:

vauxhall-astra-mk3-inc-van-1194-98-trupart-left-hand-wing-mirror-unit_626924_500.jpg

Calibra tükör:

mi.jpg

Mentségemre legyen mondva hogy még nem láttam egymás mellett a kettőt...

• 4 weeks later...
Elküldve

Szasztok.

Jővő hónapban megy a veki teljes padlólemez javításra.

Teljesen kikorongozva kívűl belül!

Kihegesztve amit csak kell! Cserélve küszöbök és jobb hátsó rugótányér javító idom.

Ki milyen anyagokat használt erre a célra!

Mi vált be nektek! Kívülre belüre egyaránt várom az ajánlatokat!

Hangcsilapítás padlólemezre, nem túlzás? Valaki próbálta? Van értelme? Picit drágák ezek a lapok!

Elküldve

Szasztok.

Jővő hónapban megy a veki teljes padlólemez javításra.

Teljesen kikorongozva kívűl belül!

Kihegesztve amit csak kell! Cserélve küszöbök és jobb hátsó rugótányér javító idom.

Ki milyen anyagokat használt erre a célra!

Mi vált be nektek! Kívülre belüre egyaránt várom az ajánlatokat!

Hangcsilapítás padlólemezre, nem túlzás? Valaki próbálta? Van értelme? Picit drágák ezek a lapok!

Szerintem a gyárinál jobb hangcsillapítás felesleges, így is tök halk autó. Olyan halk mint a 10 évvel fiatalabb a6-os audi... Azért ez szerintem mondd valamit.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Elküldve

üdv. van-e valakinek valami ötlete, valami veci sajátosság, ami miatt lehetséges hogy az én csomagtartóm gyakorlatilag folyamatosan tiszta víz. de szó szerint. köszönöm.

Elküldve

üdv. van-e valakinek valami ötlete, valami veci sajátosság, ami miatt lehetséges hogy az én csomagtartóm gyakorlatilag folyamatosan tiszta víz. de szó szerint. köszönöm.

Kerékjáratnál vagy toronynál?

Elküldve

Szakadt gumikéder?

Legegyszerübb fogsz egy lámpát befekszel a csomitartóba, és locsoljátok az autót..

nos a slagos történet megvolt. kéder nem szakadt, viszont pár csepp behatol a slag hatására, de ezt elképzelhetetlennek tartom. túl kevés. akkor is vizesedik, ha csak lentről van víz. kicsit szét bontottam, találtam lyukat a doblemeznél, és ami kérdés a pótkerék alatt is van 5 db lyuk amiben csak 2 db-ban van gumi dugó.gyakorlatilag áll a víz a csomiban.ill. mmost megvan fagyva. de ez aggasztó. :S

Elküldve

Azt hiszem találok itthon olyan dugót.Azt is küldöm ha megtalálom:)Nekem a doblemeznél volt elrohadva onnan jött be a víz.Vettem bele hátra műanyag dobbetétet,meg kilakatoltam aztán nem jött a víz.

• 3 weeks later...
Elküldve

Akart már valaki csomagtartó ajtót venni 4ajtós Vectra-ra?

Nem tudtam mennyibe kerülhet, így bementem a Unixba, és megkérdeztem van-e?

Azt mondták, hogy utángyártott nincs, csak gyári.

Nem kicsit sokkolt, amit hallottam.

Festetlenül 180 000 kemény magyar forint. :icon11: :(

Ennyi pénzért kapok egy komplett Vectra-t,

és ha szerencsém van még a csomagtartó ajtót sem kell fényeztetni. :D

Elküldve

2002 körül egy gyári új kaszni volt 1milka. :)

Egyébként az hagyján. Én a múltkor kucsot akartam venni, mert csak kettő van meg, és a gagyi másolt kínai szaroktól hányingerem van, azt mondták az opelnál hogy 65 ezer forint. :) (nem immos, nem távos, semmi, egy sima alap kulcs)

Úgyhogy majd most gyári nyerskulcsot próbálok meg szerezni valahonnan, mert lemásolni már bárhol le tudják.

Elküldve

Az a kasztni volt később több is sztem... pár "érdekes" árra emlékszem Calibrás koromból:

2008 környékén üres kasztni összes ajtó és első sárvédők nélkül 1.7M Ft(!)

Ugyanekkor egy tetőkárpit 70e Ft...

Ha ma megpróbálnál alkatrészenként összerakni egy gyári új Vectra A-t, még úgy is meghaladná a 10M Ft-ot(!), hogy a motort már nem lehet kapni hozzá. Viszont ennyiért lenne egy 2013-as évjáratú A Vectrád, amilyen csak neked lenne a világon. ;)

Elküldve

Az a kasztni volt később több is sztem... pár "érdekes" árra emlékszem Calibrás koromból:

2008 környékén üres kasztni összes ajtó és első sárvédők nélkül 1.7M Ft(!)

Ugyanekkor egy tetőkárpit 70e Ft...

Ha ma megpróbálnál alkatrészenként összerakni egy gyári új Vectra A-t, még úgy is meghaladná a 10M Ft-ot(!), hogy a motort már nem lehet kapni hozzá. Viszont ennyiért lenne egy 2013-as évjáratú A Vectrád, amilyen csak neked lenne a világon. ;)

Megy az könnyebben is. Az araboknál még néhány éve gyártották, bár csak a sedant. Persze full full full extrával.

Elküldve

De igen öt ajtós!

Az ötajtós Vectrát nem ismerem ilyen szempontból, de a Calibránál (hasonló kialakítás, nagy csapóajtó hátul) a csomagtartó ajtónyílásának volt egy lefolyója a kéder körüli kis "árokban", bal oldalt (ha az autó mögött állsz) a vízszintes részen, tehát a nyílás alsó egyharmadában. Namost erre a lefolyóra egy gumicső volt húzva gyárilag, ami a csomagtartóban a kárpit mögött ment le a sárvédőbe a hátsó kerék mögé, itt folyt le a víz. Sokunknak ez a kis cső a kárpit mögött lejött a lefolyó csonkjáról vagy elszakadt, és az összes esővíz a csomagtartóba folyt be, csak mivel a kárpit mögött van, így nem volt egyértelmű.

Ha neked van ilyen lefolyód, akkor ezt sztem érdemes megnézned.

Elküldve

Van ilyen, de másképp van elvezetve elvileg. Az enyém nem ázik be.

Nem lett rácsukva a kalaptartóra az ajtó? Tipikus, hogy ha visszafújja a szél, és nem figyel oda az ember, akkor kicsíp mindkét oldalon a kérdeből. BÁr az enyém is ilyen, de ettől még nem ázik be, meg mondjuk azt írta a kollega hogy ha az út vizes, akkor is bemegy, szal nincs több ötletem.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.