Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

'91-es benzines Astrában milyen gyújtáskapcsoló van gyárilag? ACC nélküli, vagy ACC állásos?

Mert nekem van ACC állás rajta, de nem csinál semmit. Lehet utólag cserélték ilyenre és nincs bekötve?

Egyszerűbb ha leveszed a kormányburkolatot, majd a gyújtáskapcsolóról lehúzod a stekkert.

Nekem ACC állás volt, saru is, volt, se a stekkerbe nem volt saru rakva.

A kapcsolón W jelzésű kivezetést keress. Azzal akkor van arámod, ha benne a van a kulcs a zárban, és az 1es állásba van fordítva. Illetve gyújtáson és indításon...

Megosztás:

Egyszerűbb ha leveszed a kormányburkolatot, majd a gyújtáskapcsolóról lehúzod a stekkert.

Nekem ACC állás volt, saru is, volt, se a stekkerbe nem volt saru rakva.

A kapcsolón W jelzésű kivezetést keress. Azzal akkor van arámod, ha benne a van a kulcs a zárban, és az 1es állásba van fordítva. Illetve gyújtáson és indításon...

Rendben, megnézem mi a helyzet!

Jó lenne rádióhoz felhasználni az ACC állást, meg pl. szivargyújtó kapcsolására.

Megosztás:

Omega gyújtáskapcsoló elektromos részét be lehet építeni F Astrába? Azon van pl. W és P kivezetés is, utóbbin a kulcs kivétele után van villany, pl. parkolófényhez.

Elég a facelift utáni gyújtáskapcsoló. Enyémben is már ott a W és a P pont. :lol: A P-re nincs kötve semmi természetesen gyárilag.

Megosztás:

Külön jobb és baloldali parkolófény megoldható F Astránál is?

A Vectrákban is volt már, nem értem ezekből miért spórolták ki... :lol:

Megoldható, egyszer régebben beraktam ide a rajzot is, hogy mit kell kötögetni benne, nem sok változtatással jár.

Megosztás:

Sziasztok

Nekem 1,6 16V astrám van és kiolvastam a hibakódokat de nem tudom meik mit jelent pontosan !

A hibakódok a következők: 16 47 43

Egy motorkód nem ártott volna, de ha kétjegyűek akkor nem sok választás marad:

16 Kopogásszenzor jel nélkül.

47 EGR rendszer, hibás pozícióérzékelő jel.

43 EGR rendszer.

Megosztás:

Kerestem leírást gugliban, de eddig semmi használható :lol:

Ha meglenne az a rajz, annak örülnék :D

Parancsolj:

Astra_parkol_f_ny_gyk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Astra_parkol_f_ny_vk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A második képen látható, hogy van az Omegánál megoldva, és mit kell módosítani az Astrán ehhez. Az Omega rajzán kékkel jelölt kapcsolórész ott van az Astra indexkapcsolón is, csak a foglalatba kell az érintkezőket berakni (pl. egy bontott másik kötegből).

Megosztás:

Sziasztok Már megint a BC-bekötéssel fordulok hozzátok! :lol:

Megtaláltam végre a hibát, be volt ugye kötve minden szinte a 26-os csatiba is, és ugye se kép se hang semmi se volt, leforrasztottam a hidalásoknál a test kábelt és úgy bekapcsol... -.- ha hozzá érintem a 26-os csatin a 13-as pinhez akkor elkezd villogni össze vissza(az összes jel,betü stb..), szóval valami gubanc a test-el lesz gondolom, ha nem érintem hozzá a lámpák ugyan megvilágítják de semmit nem ír ki. Valakinek van ötlete hogy mi lehet ez???? Ja és mindezt a már a 26-os csati lehúzása után csinálja, csak a táp van rajt.

Megosztás:

Egy kis segítséget kérnék!

Lassan beindul az elektromos tükör projekt, csak nem tudom melyik pontosan a reléje...

A neten nemigazán találom...

Egy ilyenem volt félretéve, de nem ítam rá, hogy mi is pontosan: (89 8257) 90 159 406

Ez lenne az elektromos tükör fűtéséhez a relé? :lol:

Nagy nehezen megtaláltam:

A száma: 90185120, 12 38 580.

De akkor a fent említett relé mi lehet? (89 8257) 90 159 406 :D

Megosztás:

Egy kis segítséget kérnék!

Lassan beindul az elektromos tükör projekt, csak nem tudom melyik pontosan a reléje...

A neten nemigazán találom...

Egy ilyenem volt félretéve, de nem ítam rá, hogy mi is pontosan: (89 8257) 90 159 406

Ez lenne az elektromos tükör fűtéséhez a relé? :lol:

Nagy nehezen megtaláltam:

De akkor a fent említett relé mi lehet? (89 8257) 90 159 406 :D

B Corsa tükörfűtés relé

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.