meriva1.8 Elküldve Február7, 2006 Megoszt Elküldve Február7, 2006 Nem tudja valaki, hogy mibe fáj egy bal hátsó ajtó központi zár állítómotor? (meg hogy hol lehet kapni, ha az a rossz) Gyári vagy eredeti?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisjoco Elküldve Február7, 2006 Megoszt Elküldve Február7, 2006 Gyári vagy eredeti?? ??? GM van ráírva Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Február7, 2006 Megoszt Elküldve Február7, 2006 Nem tudja valaki, hogy mibe fáj egy bal hátsó ajtó központi zár állítómotor? (meg hogy hol lehet kapni, ha az a rossz) Helló! Nekem az ajtóban volt eltörve a vezetéke, közvetlen azután, ahogy bemegy az ajtóba a gumivezetőből, lehet, hogy a tiédnek is ennyi baja van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február7, 2006 Megoszt Elküldve Február7, 2006 Nem kell azt annyira kicentizni, npasinak igaza van, marha nagy szórással dolgozik az áramkör, még az is befolyásolja, hogy van-e vízér alatta. :) Szal nyugodtan lehet melléválasztani értéket. :D Na sikerült megoldani a relé időzítését!Tettem be 10nF és 470K-ot,sajnos smd nem volt,de sikerült odapöttyinteni szépen! Az új idő,amíg behúzva marad: 3:45mp! Pont elég,mert szépen felmelegszenek ennyi idő alatt,de ha esetleg nem elég még egy gombnyomás és fűt tovább! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február7, 2006 Megoszt Elküldve Február7, 2006 Na sikerült megoldani a relé időzítését!Tettem be 10nF és 470K-ot,sajnos smd nem volt,de sikerült odapöttyinteni szépen! Az új idő,amíg behúzva marad: 3:45mp! Pont elég,mert szépen felmelegszenek ennyi idő alatt,de ha esetleg nem elég még egy gombnyomás és fűt tovább! :) Ehh.. képeket nem csináltál? vagy nem tudtál? kivi lettem volna milyen is a ketyere Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február7, 2006 Megoszt Elküldve Február7, 2006 Ehh.. képeket nem csináltál? vagy nem tudtál? kivi lettem volna milyen is a ketyere Nincs digitgépen,de nem nagy durranás!Van róla egy komplett pdf-em(köszi Udi),táblázatal kapcsolási rajzokkal,mindennel ha valaki módosítani akarja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisjoco Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Helló! Nekem az ajtóban volt eltörve a vezetéke, közvetlen azután, ahogy bemegy az ajtóba a gumivezetőből, lehet, hogy a tiédnek is ennyi baja van! Nekem sajna kap áramot a drót vége :) Egyébként bezártam az ajtót és egyszercsak olyan szinten beragadt a nyitógomb, hogy kézzel sem lehetett kinyitni. Nem tudja valaki, hogy mi okozhatja ezt? Lebontottam az ajtókárpitot, és ott a rudak feszegetésével tudtam csak kinyitni az ajtót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Nekem sajna kap áramot a drót vége :) Egyébként bezártam az ajtót és egyszercsak olyan szinten beragadt a nyitógomb, hogy kézzel sem lehetett kinyitni. Nem tudja valaki, hogy mi okozhatja ezt? Lebontottam az ajtókárpitot, és ott a rudak feszegetésével tudtam csak kinyitni az ajtót. Szerintem csak a krónikus karbantaetás hiánya. Még nem hallottam olyat, hogy valaki csak azért szettevolna szét az ajtót mert megzsírozta a zár mozgó alkatrészeit. Én is csak, ha szét kell szedni valamiért, akkor szüttyögök vele egy kicsit. Egyébként tuti hogy valami szorulása volt a rudazatnak, mert nem szoktak csak úgy tönkremenni ezek a motorok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
klali Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Hi! Tudna segíteni valaki, vettem fordulatszám mérőórát. Sikerült is bekötni de nem igazán azt mutatja ami elvárható lenne, kiderült hogy dízel autóból származik. Dízel a jelet a generátorról kapja ha jól tudom. Benzine generátornál van ilyen rákötési lehetőség vagy óracsere a megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Hi! Tudna segíteni valaki, vettem fordulatszám mérőórát. Sikerült is bekötni de nem igazán azt mutatja ami elvárható lenne, kiderült hogy dízel autóból származik. Dízel a jelet a generátorról kapja ha jól tudom. Benzine generátornál van ilyen rákötési lehetőség vagy óracsere a megoldás? Óracsere... a benyás 7e-ig van... a dizel meg 6-ig van skálázva, erre figyelj oda! A Benzines az ECU-tól kapja a jelet... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Tudna segíteni valaki, vettem fordulatszám mérőórát. Sikerült is bekötni de nem igazán azt mutatja ami elvárható lenne, kiderült hogy dízel autóból származik. Dízel a jelet a generátorról kapja ha jól tudom. Benzine generátornál van ilyen rákötési lehetőség vagy óracsere a megoldás? A W=xxxx jelet nézd, ez tuti nem lesz jó a gépedbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Gyári vagy eredeti?? Bocs, eredeti vagy utángyártott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisjoco Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Bocs, eredeti vagy utángyártott? Tárgytalan, csak drótszakadás volt (kapott ugyan áramot, de nem elegendőt) Azért köszi mindenkinek Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 A W=xxxx jelet nézd, ez tuti nem lesz jó a gépedbe. Leslie, ez csak egy része a dolognak, úgy tudom, pl. a dieseleseké W=1111, de pl. ez enyémben is 1111-es van, szal ez még kevés. Ha egyezik a W-szám, és 7000-ig van skálázva a fordszámmérő, az már jó lehet :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Leslie, ez csak egy része a dolognak, úgy tudom, pl. a dieseleseké W=1111, de pl. ez enyémben is 1111-es van, szal ez még kevés. Ha egyezik a W-szám, és 7000-ig van skálázva a fordszámmérő, az már jó lehet :) Én is akarok hamarosan órát cserélni. Enyémben is 1111-es van jelenleg, akkor ezekszerint ugyanilyen W-s számút kell keresnem fordszám mérősben?! Csere csak annyiból áll, hogy régi óra ki, új be, és kész? Vagy kell a fordszám miatt még kötözgetni valamit? Magyarul: házilag kivitelezhető a csere, vagy szaki kell hozzá? Ha házilag is megy, akkor mennyire bonyolult? Egyszer már megpróbáltam kiszedni az órát, de nemjutottam sokra. Van valami rövid, egyszerű, érthető leírás hozzá? Vagy aki már csinált ilyet, az letudná írni röviden a csere menetét? köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
klali Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Leslie, ez csak egy része a dolognak, úgy tudom, pl. a dieseleseké W=1111, de pl. ez enyémben is 1111-es van, szal ez még kevés. Ha egyezik a W-szám, és 7000-ig van skálázva a fordszámmérő, az már jó lehet :) Foresmérőn 5000nél kezdődik a piros sáv és 6000ig van kalibrálva. A számát holnapra megírom. Még az eredetiét se tudom fejből. Talán W1102, nem bizos!!!!!!!! Akoo kuka? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Én is akarok hamarosan órát cserélni. Enyémben is 1111-es van jelenleg, akkor ezekszerint ugyanilyen W-s számút kell keresnem fordszám mérősben?! Csere csak annyiból áll, hogy régi óra ki, új be, és kész? Vagy kell a fordszám miatt még kötözgetni valamit? Magyarul: házilag kivitelezhető a csere, vagy szaki kell hozzá? Ha házilag is megy, akkor mennyire bonyolult? Egyszer már megpróbáltam kiszedni az órát, de nemjutottam sokra. Van valami rövid, egyszerű, érthető leírás hozzá? Vagy aki már csinált ilyet, az letudná írni röviden a csere menetét? köszi! Neked nem kell kötözgetni semmit, a mi régi vasainkban benne kell legyen a madzag :) Szétszedni sem bonyolult: - kormány mögötti takaró műanyag le (amiben a bajuszkapcsolók vannak), ehhez a kormányt el kell forgatni, hogy hozzáférj a csavarjaihoz, plusz alul is van még 3 csavarja - ha ez lejött, látni fogod a műszeregység alján a 2 csavart, ami tartja a burkolatot - felül, a műszeregység felső részén belül van még 2 csavar, ezzel lejön a burkolat - ott még felül 1 csavart fogsz találni, ami a műszeregységet tartja - műszeregység kifordít, ujjaddal kilométeróraspirál tartórugóját kiakasztod - elektromos csatlakozókat lehúzod Kb. ennyi, be az újat, és mehet. Ha át akarod rakni a régi órádat, akkor arra is figyelj, hogy ugyanolyan gyártmányút vegyél, mint a mostani (VDO, vagy DELCO). Foresmérőn 5000nél kezdődik a piros sáv és 6000ig van kalibrálva. A számát holnapra megírom. Még az eredetiét se tudom fejből. Talán W1102, nem bizos!!!!!!!! Akoo kuka? Eldobni nem kell, hirdesd meg az Eladó alkatrészek topicban, hátha valaki dieseles kolléga is szeretne fordszámmérős műszerfalat, neki jó lenne :D A régi műszerfalad nincs már meg (a W-szám miatt)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Foresmérőn 5000nél kezdődik a piros sáv és 6000ig van kalibrálva. A számát holnapra megírom. Még az eredetiét se tudom fejből. Talán W1102, nem bizos!!!!!!!! Akoo kuka? Szerintem visszacsere ahol vetted. Pláne, ha benzineshez kérted és ők adtak rosszat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Neked nem kell kötözgetni semmit, a mi régi vasainkban benne kell legyen a madzag :) Szétszedni sem bonyolult: - kormány mögötti takaró műanyag le (amiben a bajuszkapcsolók vannak), ehhez a kormányt el kell forgatni, hogy hozzáférj a csavarjaihoz, plusz alul is van még 3 csavarja - ha ez lejött, látni fogod a műszeregység alján a 2 csavart, ami tartja a burkolatot - felül, a műszeregység felső részén belül van még 2 csavar, ezzel lejön a burkolat - ott még felül 1 csavart fogsz találni, ami a műszeregységet tartja ez 3 csavar, alul 2 felül 1 - műszeregység kifordít, ujjaddal kilométeróraspirál tartórugóját kiakasztod szükség lehet a váltónál a spirál kitekerésére hatlapfejű 10-es csavar - elektromos csatlakozókat lehúzod Kb. ennyi, be az újat, és mehet. Ha át akarod rakni a régi órádat, akkor arra is figyelj, hogy ugyanolyan gyártmányút vegyél, mint a mostani (VDO, vagy DELCO). Eldobni nem kell, hirdesd meg az Eladó alkatrészek topicban, hátha valaki dieseles kolléga is szeretne fordszámmérős műszerfalat, neki jó lenne :D A régi műszerfalad nincs már meg (a W-szám miatt)? Dízeles órát vagy visszacserélni vagy eladni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Köszi a kiegészítést! Én nem szoktam a váltónál kicsavarni, a kilométeróra hátuljáról szoktam leakasztani a bowdent, azért írtam így :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Köszi a kiegészítést! Én nem szoktam a váltónál kicsavarni, a kilométeróra hátuljáról szoktam leakasztani a bowdent, azért írtam így :) Sajnos nem minden bowden olyan hosszú, hogy előrelehessen húzni annyira az órát, hogy a kéz beférjen mögé. Az enyém is ilyen például. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bszemethy Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Sajnos nem minden bowden olyan hosszú, hogy előrelehessen húzni annyira az órát, hogy a kéz beférjen mögé. Az enyém is ilyen például. Ha már a bowdenről beszélgetünk, akkor egy kérdés: Tudja-e valaki, hogy hogy kell vezetni a toldós hosszú bowdent a motortérben? Én cseréltem, eredeti, két részből állót vettem, és olyan hosszú, hogy nem tudom teljesen egyenesen vezetni a váltóig. Létezik erről ábra v. könyv? TIS? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Február8, 2006 Megoszt Elküldve Február8, 2006 Ha már a bowdenről beszélgetünk, akkor egy kérdés: Tudja-e valaki, hogy hogy kell vezetni a toldós hosszú bowdent a motortérben? Én cseréltem, eredeti, két részből állót vettem, és olyan hosszú, hogy nem tudom teljesen egyenesen vezetni a váltóig. Létezik erről ábra v. könyv? TIS? Nekem is olyan van, én úgy igazgattam el, hogy a legkevésbé legyen megtörve. Ettől jobb megoldást nem tudok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Február9, 2006 Megoszt Elküldve Február9, 2006 Sziasztok.:-) Tegnap egy barát azt mondta, amikor be van kapcsolva a világítás, a műszerfalon egy zöld kontroll-lámpának égnie kellene. Nekem nem ég ilyenem, csak az órák háttérvilágítása. Most hogy van ez ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február9, 2006 Megoszt Elküldve Február9, 2006 Sziasztok.:-) Tegnap egy barát azt mondta, amikor be van kapcsolva a világítás, a műszerfalon egy zöld kontroll-lámpának égnie kellene. Nekem nem ég ilyenem, csak az órák háttérvilágítása. Most hogy van ez ? Nincs ilyen F Astrában. Csak a reflektornak van kontroll lámpája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts