Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok! A hátsó ablaktörlő motorom baromi lassan töröl csak,kész kín kivárni mire végigmegy a lapát!Ma reggel már félúton meg is állt...Mitől ilyen gyenge a villanymotor??Még a jó időben szét volt szedve,bezsíroztam picit a tengelyt is,minden okénak tűnt..Melegben ment is szépen,de most ahogy bejöttek a hidegek,lelassult mint a csiga..A csom.tér ajtónál el volt törve néhány vezeték,de azt megoldottam,szépen visszakötöttem őket szín szerint,meg ki is próbáltam,és a nyáron még tök jó volt minden..Akkor javultak meg a hátsó ablak fűtőszálai is..de hogy ez mitől lett ilyen baromi gyenge,eszem sincs...Dobjam ki,és bontó,vagy megéri valamit bazirgálni vele??Bár ahogy emlékszem,nagyon szét sem lehet szedni a motort.... Astra C14NZ 92'

Megosztás:

Sziasztok!

Rádiót cseréltem a kocsiban, működik is mindene, viszont a csere óta hosszabb út után kiszálláskor megcsíp a kasztni.

Nem hiszem hogy én töltődök fel, mert ugyanazokban a ruhákban vezetek, mint eddig.

A rádió testje nincs összekötve belül a csatlakozójának a GND-jével? Vagy külön össze kell kötnöm a rádió házát a karosszériával? Ha igen, hova érdemes testelni?

Üdv, Ákos

Sziasztok!Nekem a gyári magnó van benne/blaupunkt car 300/de mikor nyáron megvettem a kocsit engem is csipkedett..Azt hittem csak az előző kocsim/swift/sajátossága volt,de nem..Aztán kaptam egy tippet,hogy a rádió házát,ahol nem sérülnek a kanócok meg egyéb,fúrjam ki és egy pici lemezcsavarral meg vezetékkel kössem oda a kasztnihoz..Be is vált,azóta semmi..Én a műszerfal mögött kerestem egy stabilabb fém részt,és ahhoz csavaroztam a vezetéket...

Na ezt magyarázza nekem el valaki. Szerintem ez marhaság, mi köze lehet egy rádió bekötésének a statikus feltöltődéshez???

A rádió ugye 12V-ról megy az nem csíp. Ha leföldeled a rádiót akkor esetleg ha állandóan a rádióhoz nyúlkálnál és annak fém gombjai lennének akkor esetleg "kis adagokban" kisüthetnéd magad amitől kiszálláskor nem ütne akkorát. de ugye műanyagok a gombok meg nem is piszkálja az ember állandóan.

Szóval nem értem ;)

Megosztás:

Sziasztok! A hátsó ablaktörlő motorom baromi lassan töröl csak,kész kín kivárni mire végigmegy a lapát!Ma reggel már félúton meg is állt...Mitől ilyen gyenge a villanymotor??Még a jó időben szét volt szedve,bezsíroztam picit a tengelyt is,minden okénak tűnt..Melegben ment is szépen,de most ahogy bejöttek a hidegek,lelassult mint a csiga..A csom.tér ajtónál el volt törve néhány vezeték,de azt megoldottam,szépen visszakötöttem őket szín szerint,meg ki is próbáltam,és a nyáron még tök jó volt minden..Akkor javultak meg a hátsó ablak fűtőszálai is..de hogy ez mitől lett ilyen baromi gyenge,eszem sincs...Dobjam ki,és bontó,vagy megéri valamit bazirgálni vele??Bár ahogy emlékszem,nagyon szét sem lehet szedni a motort.... Astra C14NZ 92'

Ezeket tudom elképzelni:

-újra kiszáradt a zsír, estleg bejutott a víz és megszorult a motor tengelye

-valami a bekötésnél nem ok. Írtad az ablakfűtést....próbáltad már, hogy ablakfűtéssel együtt bekapcsolva lassú csak vagy anélkül is.

-estleg a motorban koptak el a szénkefék, érintkezők.

Megosztás:

Na ezt magyarázza nekem el valaki. Szerintem ez marhaság, mi köze lehet egy rádió bekötésének a statikus feltöltődéshez???

A rádió ugye 12V-ról megy az nem csíp. Ha leföldeled a rádiót akkor esetleg ha állandóan a rádióhoz nyúlkálnál és annak fém gombjai lennének akkor esetleg "kis adagokban" kisüthetnéd magad amitől kiszálláskor nem ütne akkorát. de ugye műanyagok a gombok meg nem is piszkálja az ember állandóan.

Szóval nem értem ;)

Nem mertem ezt kijelenteni, amit te, mert engem is csípett az astra rádió nélkül is (benne sem volt). Meg úgy általában szinte mindegyik autó megcsíp. ;)

Múltkor a főnökkel mikor kezetfogtunk szabályosan hallatszott, hogy csattant. :lol: :lol:

Megosztás:

Szóval nem értem ;)

Nos,az a helyzet hogy énis egy tipp alapján vezetékeltem le,nem a"saját eszemtől" ;) de ami biztos,hogy mostmár oké..Megmagyarázni nem tudom,de itt egy cartársnak is bejött állítólag..Énis ugyanazokban a ruhákban vezetek,tehát a ruhára nem lehet fogni,csak a vezetékelés után szűnt meg a csipkedés..Ámbár lehet tényleg az égvilágon semmi köze nincs hozzá,csak mostmár "megtanultam"normálisan kiszállni!? :lol:

Megosztás:

Ezeket tudom elképzelni:

-újra kiszáradt a zsír, estleg bejutott a víz és megszorult a motor tengelye

-valami a bekötésnél nem ok. Írtad az ablakfűtést....próbáltad már, hogy ablakfűtéssel együtt bekapcsolva lassú csak vagy anélkül is.

-estleg a motorban koptak el a szénkefék, érintkezők.

A segítséget köszi..Majd szépen sorban végignézem a felsoroltakat,mást nem tudok csinálni..Nincs összefüggésben a hátsó ablak fűtéssel,azzal is anélkül is lassú...

Megosztás:

A segítséget köszi..Majd szépen sorban végignézem a felsoroltakat,mást nem tudok csinálni..Nincs összefüggésben a hátsó ablak fűtéssel,azzal is anélkül is lassú...

Nekem akkor volt lassú az első amikor olyen szinten meg volt szorulva az egyik tengelye , hogy kiszerelve kézzel nem is tudtam mozgatni. Csoda hogy a moci nem égett le. Csak satuba fogva nagy nehezen tudtam folyamatosan ide-oda forgatva kihúzni a perselyből, de aztán húzta magával a perselyt is inkább. Jól be volt rohadva pedig szinte egyik napról a másikra lassult be.

Megosztás:

Hello!!

Olyan kérdésem lenne,hogy itt az injekor saránál ami megy a hengerfejhez,ott van betekerva vami 1 kék vezeték meg rá az mi lenne??

hőfok jeladó?

Ha erre gondolsz, akkor igen:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=b6ea61687...&aid=159630

Jeladót kell kicserélnem mert nem jó mutatja a hőmérsékletet...

Mérd ki az ellenállás értékeket:

Üzemi hőfoknál kb. 100 ohm

4-5fokC esetén kb. 2000 ohm

Megosztás:

igen arra gondolta,ha az a jeladó

én ugy tudtam h ez a jeladó,ami az injektor aljában van hátul...

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=159630&am...264811&sort=

Az egyvezetées a szívócsonkban fent a vezérlés mellett az óráé, a kétvezetékes az injeketor alatt hátul meg az ECU-nak küld jelet. Az első csak téged copat, a másik már a motort is. ;)

Megosztás:

Ha ferdehátúd van akkor ez elég gyakori hiba. Nálam az új kocsi 60 ezer kilométeres koráig tartott az első törlőmotor, aztán megszorult. Céges kocsi lévén cseréltettük. Aztán 40-50 ezer km után újra....

Később tudtam meg, hogy egyszerű tisztítás és zsírozás után meggyógyul. Persze egy céges kocsinál nem fogok ilyenhez hozzá!

A saját Caravánomnál 19 év óta az eredeti dolgozik.

Megosztás:

Akkor inkább a tápellátása akadozik ezek szerint.

Benzinpumpa relé.... Találkoztam a problémával sajnos.

A relé 2-3 ezer Ft, de a hibakeresés, vontatással, javítással együtt egy huszasba került....

Szerencsémre a kocsi a garázsomban döglött be, amikor reggel váratlanul nem indult. Én elmentem dolgozni motorral, a szerelő meg kihúzigálta a kocsit a garázsomból, elvitte az ő műhelyébe, miután nem tudta megoldani a problémát, áthúzta a villamosságishoz, az kijavította és másnap mire hazajöttem munkából, otthon várt a megjavított kocsi! ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.