Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv...most kizártam a pumpát és a szűrőt is, mert hideg motorral könnyebben indul és nem áll le, a pumpára-szűrőre meg nincs hatása a motorhőmérsékletnek. Marad a hall jeladó, trafó, modul, lambda szonda. A kétvezetékes motorhőfok jeladó az injektor mögött-alatt van betekerve a szívócsonkba. Az ECU az ettől érkezett adatok alapján tudja, hogy hideg, vagy meleg-e a moci, módosítja a keverési arányt végülis a szivató megfelelője. Gyujtótafót kimértem a primer tekercs ellenállása 1-0.8 ohm a nagykönyben szereplő 0.4-helyett, nem tudom ez mennyire gáz.....

zotya . Mégmindig nem megy a gép ? A multkor valami gyújtás gond volt nem ?

Megosztás:

Üdv...most kizártam a pumpát és a szűrőt is, mert hideg motorral könnyebben indul és nem áll le, a pumpára-szűrőre meg nincs hatása a motorhőmérsékletnek. Marad a hall jeladó, trafó, modul, lambda szonda. A kétvezetékes motorhőfok jeladó az injektor mögött-alatt van betekerve a szívócsonkba. Az ECU az ettől érkezett adatok alapján tudja, hogy hideg, vagy meleg-e a moci, módosítja a keverési arányt végülis a szivató megfelelője. Gyujtótafót kimértem a primer tekercs ellenállása 1-0.8 ohm a nagykönyben szereplő 0.4-helyett, nem tudom ez mennyire gáz.....

Köszi!A gyújtótrafó is kilőve akkor,mert azt énis kimérettem/nekem nincs hozzá cuccom/,az enyém is magasabb a könyben előírtnál,de a"szaki"azt mondta hogy azzal nincs gond...Nem tudom most mi a fenét csináljak?Kezdjem az általad is felsorolt dolgokat cserélgetni?Kezdve a legolcsóbbal...Vagy várjak amíg végleg bekrepál a bűnös...Bár a lényeg ugyanaz,szerintem akkor is csak kisérletezéssel lehetne megoldani...Nem is tudom ezek közül melyik lenne a legolcsóbb..Talán a motorhőfok jeladó.... Ja még egy feltevés..Ha azt mondod,a motor hőfokjeladó adja a jelet az ECU-nak,és ő ez alapján dúsítja vagy szegényíti a keveréket,de viszont NEM VESZI EL tőle...Tehát max,csak úgymond lezabálhat ha hideg motorra gondolván,dús keveréket kap a moci..Az meg megint nem olyan hirtelen megszakadó leállással jár mint ahogy az enyémnél tapasztalható..Bár nem tudom a tiéd milyen módon és viszonyok között produkálja a leállást..Az enyém biztos hogy csak melegen,először csak alapjáraton vettem észre,aztán már menet közben is...Elvileg a lambda szonda is csak a keverékképzésért felelős nem?Leállítani nem tudja,vagy nem olyan hirtelen módon,a motort..Ha lezabál,akkor teljesen másként áll/fullad/le,mint az én esetemben...Én már a szondát is kizárnám...Modul,hall jeladó...Vagy már én sem tudom... :D Üdv.

Megosztás:

Köszi!A gyújtótrafó is kilőve akkor,mert azt énis kimérettem/nekem nincs hozzá cuccom/,az enyém is magasabb a könyben előírtnál,de a"szaki"azt mondta hogy azzal nincs gond...Nem tudom most mi a fenét csináljak?Kezdjem az általad is felsorolt dolgokat cserélgetni?Kezdve a legolcsóbbal...Vagy várjak amíg végleg bekrepál a bűnös...Bár a lényeg ugyanaz,szerintem akkor is csak kisérletezéssel lehetne megoldani...Nem is tudom ezek közül melyik lenne a legolcsóbb..Talán a motorhőfok jeladó.... Ja még egy feltevés..Ha azt mondod,a motor hőfokjeladó adja a jelet az ECU-nak,és ő ez alapján dúsítja vagy szegényíti a keveréket,de viszont NEM VESZI EL tőle...Tehát max,csak úgymond lezabálhat ha hideg motorra gondolván,dús keveréket kap a moci..Az meg megint nem olyan hirtelen megszakadó leállással jár mint ahogy az enyémnél tapasztalható..Bár nem tudom a tiéd milyen módon és viszonyok között produkálja a leállást..Az enyém biztos hogy csak melegen,először csak alapjáraton vettem észre,aztán már menet közben is...Elvileg a lambda szonda is csak a keverékképzésért felelős nem?Leállítani nem tudja,vagy nem olyan hirtelen módon,a motort..Ha lezabál,akkor teljesen másként áll/fullad/le,mint az én esetemben...Én már a szondát is kizárnám...Modul,hall jeladó...Vagy már én sem tudom... :D Üdv.

Gyújtásmodult próbáltál már bele másikat, ill. megmozgattad a csatiját járó motornál?

Megosztás:

Az enyém is hirtelen állt le, aztán néha elindult és rángatva tudtam vele jönni egyideig. Most meg eltekert elosztóval jár úgy-ahogy. Kértem kölcsön szondád, ha ideér átdobom és majd meglátjuk.

Megosztás:

Gyújtásmodult próbáltál már bele másikat, ill. megmozgattad a csatiját járó motornál?

Szia!Gyújtásmodult ellenőriztem,kanócokat"rángattam járó motornál,ki is vettem de nem volt túlmelegedve sem...Viszont attól még ugye lehet rossz..Cseréig még nem jutottam,mert jelenleg nincs opelos társ akivel tudnék csereberélni mondjuk 1-2 napra..

Megosztás:

Az enyém is hirtelen állt le, aztán néha elindult és rángatva tudtam vele jönni egyideig. Most meg eltekert elosztóval jár úgy-ahogy. Kértem kölcsön szondád, ha ideér átdobom és majd meglátjuk.

Szia!Oké Zotya,akkor énis kíváncsian várom a fejleményeket a szonda cseréd után! :D Tekintve hogy amint írtad,abból adódóan teljesen egyforma a problémánk....

Addig is lehet hogy nekiállok és lekapom az alufelniket a verdáról,a téliket meg föl,az legalább ad némi sikerélmélnyt! :P

Megosztás:

Sziasztok!

Rádiót cseréltem a kocsiban, működik is mindene, viszont a csere óta hosszabb út után kiszálláskor megcsíp a kasztni.

Nem hiszem hogy én töltődök fel, mert ugyanazokban a ruhákban vezetek, mint eddig.

A rádió testje nincs összekötve belül a csatlakozójának a GND-jével? Vagy külön össze kell kötnöm a rádió házát a karosszériával? Ha igen, hova érdemes testelni?

Üdv, Ákos

Megosztás:

Sziasztok!

Rádiót cseréltem a kocsiban, működik is mindene, viszont a csere óta hosszabb út után kiszálláskor megcsíp a kasztni.

Nem hiszem hogy én töltődök fel, mert ugyanazokban a ruhákban vezetek, mint eddig.

A rádió testje nincs összekötve belül a csatlakozójának a GND-jével? Vagy külön össze kell kötnöm a rádió házát a karosszériával? Ha igen, hova érdemes testelni?

Üdv, Ákos

Engem is megcsípett ma párszor a kasztni... pedig magnót sem cseréltem. :D Ugyanazokat a cuccokat hordom én is. Tapasztalatom szerint ha (még ilyenkor télen is) süt a nap, és műszálas cucc van rajtam, akkor tutira megcsíp. :P

Már rendesen fóbiám volt a nyáron... (nagy vas ajtók vannak a vivaró garázsán, gondolhatjátok... :P :D )

Megosztás:

Engem is megcsípett ma párszor a kasztni... pedig magnót sem cseréltem. :D Ugyanazokat a cuccokat hordom én is. Tapasztalatom szerint ha (még ilyenkor télen is) süt a nap, és műszálas cucc van rajtam, akkor tutira megcsíp. :P

Már rendesen fóbiám volt a nyáron... (nagy vas ajtók vannak a vivaró garázsán, gondolhatjátok... :D :D )

Nálam rádió kicserélése óta szaporodott meg a csípkedések száma, csak azért gyanakszom rá :P

Megosztás:

Nálam rádió kicserélése óta szaporodott meg a csípkedések száma, csak azért gyanakszom rá :D

Sziasztok!Nekem a gyári magnó van benne/blaupunkt car 300/de mikor nyáron megvettem a kocsit engem is csipkedett..Azt hittem csak az előző kocsim/swift/sajátossága volt,de nem..Aztán kaptam egy tippet,hogy a rádió házát,ahol nem sérülnek a kanócok meg egyéb,fúrjam ki és egy pici lemezcsavarral meg vezetékkel kössem oda a kasztnihoz..Be is vált,azóta semmi..Én a műszerfal mögött kerestem egy stabilabb fém részt,és ahhoz csavaroztam a vezetéket...

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e valakinek felesleges, vagy eladó szellőző ventilátor kapcsolója 96-os Astrához ?

(a középkonzolon az utastérben a 4-állású, ami az ablakfűtést is kapcsolja)

Esetleg hol lehet venni on-line?

köszönöm:

Sc

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e valakinek felesleges, vagy eladó szellőző ventilátor kapcsolója 96-os Astrához ?

(a középkonzolon az utastérben a 4-állású, ami az ablakfűtést is kapcsolja)

Esetleg hol lehet venni on-line?

köszönöm:

Sc

Van!

Írj privát üzenetet, ha érdekel.

Megosztás:

Én lábbal szoktam bezárni a kocsiajtót és akkor nem csipked... :P

Mert száraz időben engem is csipked...

Annak ellenére, hogy multiméterrel a kasztni és a rádió háza összesípol, betettem egy vezetéket a rádió és a karosszéria közé (középkonzolnál van pár fém idom) és megszűnt a csípkedés! :D

Megosztás:

srácok van nekem kettő darab ilyen ülésfűtésem( nemtom már honnan, de szerintem homasita) azt tudom, hogy pár perc, és izzad a valagam....nah most a problémám a következő, hogy szivargyújtós a téma, és nem akarok ilyen elosztókat meg ilyen szarságokat beletenni a kocsiba, esetleg nem lehetne valahogy valamilyen úton módon bekötni és csak egy kapcsolót rányomni? ( gondolok most házi barkács módra) ha erre tudna valaki valami nagyon okosoat mondnai, azt nagyon megköszönném, mert már belefagyok a recaro-kba:D

Megosztás:

srácok van nekem kettő darab ilyen ülésfűtésem( nemtom már honnan, de szerintem homasita) azt tudom, hogy pár perc, és izzad a valagam....nah most a problémám a következő, hogy szivargyújtós a téma, és nem akarok ilyen elosztókat meg ilyen szarságokat beletenni a kocsiba, esetleg nem lehetne valahogy valamilyen úton módon bekötni és csak egy kapcsolót rányomni? ( gondolok most házi barkács módra) ha erre tudna valaki valami nagyon okosoat mondnai, azt nagyon megköszönném, mert már belefagyok a recaro-kba:D

Megbnotod az kardánboxot, megcsapolod a szivargyujtó tápját, beviszed a szőnyeg alatt az ülésfűtés madzagját, teszel be két kapcsolót, és kész. Valaki csinált már ilyet.

Megosztás:

Annak ellenére, hogy multiméterrel a kasztni és a rádió háza összesípol, betettem egy vezetéket a rádió és a karosszéria közé (középkonzolnál van pár fém idom) és megszűnt a csípkedés! :P

Gratula!Mondtam hogy bejön,nekem is így szűnt meg..Elég bosszantó meg kellemetlen tud lenni,nem utolsósorban még fájdalmas is.. :D

Megosztás:

Megbnotod az kardánboxot, megcsapolod a szivargyujtó tápját, beviszed a szőnyeg alatt az ülésfűtés madzagját, teszel be két kapcsolót, és kész. Valaki csinált már ilyet.

Hello Zotya!Hogy állsz a gyújtás problémáddal..Nekem már majdnem 2napja nem vacakol,de lehet csak a hidegebb idő miatt,meg rövid távokon használom csak egyenlőre...Mást nem csináltam rajta,csak a fentebb említett trafóra menő kanócot raktam rá rendesen...Bár utána még 2szer berántott,de nem állt le...Tehát még biztos nem teljes a gyógyulása..

Megosztás:

Illetve még egy kérdés:Ha lehúzom a folytószelep poti csatlakozót,akkor ugye elméletileg vészüzemmódba kapcsol,és jobban pörög az alapjáratom..és ilyenkor a jelet a főtengely jeladótól veszi az ECU!Csakhogy az enyémen állítólag nincs főtengely jeladó..na akkor ilyen esetben honnan vesz jelet az ECU??? Talán a Hall jeladótól?? Astra C14NZ 92'

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.