Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Helló srácok . Volna egy olyan kérdésem ,hogy a gyertya pipán lévő rúgó áthúz a blokra . Ez valami testelési hiba lehet vagy a kábelok mehetnek a kukába ?Az a helyzet ,hogy mind a négy né van ez a jelenség .Eddig nem tüntfel csak most hogy meglett bontva motor némi elszálló vezérlés miat , és lehet nem tetem vissza valameik test kábelt ?

Intenzitás függő. Ha csak nagyon apró gyenge csak korom sötétben látható szikrák ill szikrácskák :D vannak akkor lehet csak koronakisülés azaz csak a rugóban indukálódott feszültség. Ha jobban áthúz akkor bizony megérett a cserére. (Ez utóbbit tartom esélyesebbnek)

Megosztás:

Intenzitás függő. Ha csak nagyon apró gyenge csak korom sötétben látható szikrák ill szikrácskák :D vannak akkor lehet csak koronakisülés azaz csak a rugóban indukálódott feszültség. Ha jobban áthúz akkor bizony megérett a cserére. (Ez utóbbit tartom esélyesebbnek)

Köszönöm a válaszokat , még csak sötétben látszik akkor is inkább mondanám szikrácskának mint szikrának de valószinű , hogy csere lesz mert már kb 5 éve volt cserélve akkor sem valami komoly márka lett beletéve .

Megosztás:

Hello kiégett a bal első fényszóróm az astrámba. hogy kell kicserélni? jah és csak a tompított nem világít de a távolsági igen. nem egy izzórol működik? nemértem.

Egy izzóról működik, de két izzószál van benne, amiből csak az egyik van kiégve.

A cseréhez a motortérben lehúzód az izzóról a foglalatot, hátrahúzod a gumi porvédőt, amibe 3 vezeték megy, és kiakasztod a tartó kampóját. Beszerelésnél először átrakod az új izzóra a gumisapkát, aztán beteszed a helyére, tartó kampó beakaszt, gumitakaró a lámpára ráhúz, foglalat vissza az izzóra.

Megosztás:

Hello kiégett a bal első fényszóróm az astrámba. hogy kell kicserélni? jah és csak a tompított nem világít de a távolsági igen. nem egy izzórol működik? nemértem.

2 szál van benne, mivel a tompítottat használod szinte állandóan, így mindíg az ég ki hamarabb. :P

Itt egy kis segítség képekben is, az előttem szóló részletes leírásához!

És még egy fontos dolog! Ne fogd meg közvetlenül az izzó üveg részét, mert akkor rámegy a zsírréteg az újaidról, és hamarabb ki fog égni! :D (néhány izzó dobozán is rajta van ez)

Megosztás:

2 szál van benne, mivel a tompítottat használod szinte állandóan, így mindíg az ég ki hamarabb. :P

Itt egy kis segítség képekben is, az előttem szóló részletes leírásához!

És még egy fontos dolog! Ne fogd meg közvetlenül az izzó üveg részét, mert akkor rámegy a zsírréteg az újaidról, és hamarabb ki fog égni! :D (néhány izzó dobozán is rajta van ez)

Hogyan történik ez az izzócsere egy-két új típuson? Végy egy csápos emelőt, vedd le a kereket, a dobbetétet a.... :P

Megosztás:

köszi megoldottam. kiváncsiságbol már a másikat is kivettem az meg olyan rosszul volt belerakva h nemcsoda h a fatetejét világitotta hiába állítgattam. az mondjuk nem gond hogy az egyik lámpám valoe a másik meg másfajta gyártmány? vetitett képük ugyanaz lehet?

Megosztás:

köszi megoldottam. kiváncsiságbol már a másikat is kivettem az meg olyan rosszul volt belerakva h nemcsoda h a fatetejét világitotta hiába állítgattam. az mondjuk nem gond hogy az egyik lámpám valoe a másik meg másfajta gyártmány? vetitett képük ugyanaz lehet?

Nem gond, csak jól legyen beállítva :D

Megosztás:

hello!

Bevan káblezve,csak olvastam itt,hogy a hőgombát is kell cserélni...

Mert más a kiosztása,megnéztem annak ugyan olya a kiosztása akkor azt nem kell cserélni?

Akkor természetesen nem!

2 féle van, az egyiken a 100 van kiírva, a másikon a 110. Ha ugyanolyan a skálázás mindegyiken, akkor marad ugyanaz! :D

Megosztás:

Sziasztok! Lenne egy kis problémám. JVC fejegység van az opelembe. ha gázt adok az autonak akkor a zene el kezd szakadozni. mi köze van egymáshoz a gázpedálnak meg a zenének::::??????? valaki valami segitséget esetleg. köszönöm.

Szia!

Pl. rámérhetnél a töltésre. Ha túl tölt a generátorod, azt a rádió nem igazán szokta tolerálni. Izzóid nem szoktak sűrűn kiégni?

Megosztás:

Szia!

Pl. rámérhetnél a töltésre. Ha túl tölt a generátorod, azt a rádió nem igazán szokta tolerálni. Izzóid nem szoktak sűrűn kiégni?

a töltésem jó,eddig csak egy izzóm égett ki az is az órábol. nem szokott az izó kiégni. te azt észrevettem hogy a pótféklámpám egy kicsit villog ha indexelek,de a magnó miért csinálja ezt a szakadozást arról fogalmam nincs

Megosztás:

a 60-as az vectra műszerfal, az astra 50-es. :D Lényegében jól mér (arányait tekintve, a fél tank ugyanott van, meg a tele is, csak) de ne nézd a számokat.

Ez a 110-es, ez meg a 100-as ( ez dízel, azért csak 6000-ig van skálázva).

Értem akkor az jó lenne bele erre gondoltam:http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/egyeb/opel_astra_f_muszerfal_1479459440.html

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.