janoo16 Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Igen. Így kell bekötni. Az ellenállás keresés meg úgy egyszerű, hogy a relé alján megnézed, hogy melyik láb a "J" jelű nézegetem közben... a relén "I" van, J nincs, de a rajzból nezve a kapcsoló J-je megy a relé I-jére :-)) akkor innen méregetek... Nekem is ilyen belső világolásom van. Nekem mezei szofita izzós, viszont elhalványuló funkciós. :lol: nekem is ilyen ;) (amúgy újan majd 250 euróért!!! akartak hozni), de nem halvanyúl :D hol lehet lassan halványuló IZZÓ-t találni? :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 nézegetem közben... a relén "I" van, J nincs, de a rajzból nezve a kapcsoló J-je megy a relé I-jére :-)) akkor innen méregetek... nekem is ilyen :D (amúgy újan majd 250 euróért!!! akartak hozni), de nem halvanyúl :D hol lehet lassan halványuló IZZÓ-t találni? :lol: ;) Nézd már meg a rajzot, amit Astrásgyerek linkelt, kérlek. :lol: Amúgy egy kis elektronikával megoldottam a halványulást. De már 1 éve megcsináltam azt a bővített kapcsolási rajzot, aminél már ha ráadom a gyújtást vagy járómotor/gyújtáson jóval gyorsabban elhalványul az izzó és kpzár nyitásra felkapcsolnak 30 másodpercre a belső világítások, majd ezután a lassú elhalványulás funkció lép üzembe ha a 30 másodperc lejártáig nem nyitják ki valamelyik ajtót. :D Csak lusta vagyok összerakni. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Van itt egy műszerés végzettségű srác ismerősöm, az meg tudja csinálni, akármit is kelljen, csak kéne valami támpont! találtam egy ilyet, ez nem jó vajon? :lol: Ilyen? nekem is tetszik ez a fajta nagyon! :lol: Igen, pont ilyen. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Amúgy egy kis elektronikával megoldottam a halványulást. De már 1 éve megcsináltam azt a bővített kapcsolási rajzot, aminél már ha ráadom a gyújtást vagy járómotor/gyújtáson jóval gyorsabban elhalványul az izzó és kpzár nyitásra felkapcsolnak 30 másodpercre a belső világítások, majd ezután a lassú elhalványulás funkció lép üzembe ha a 30 másodperc lejártáig nem nyitják ki valamelyik ajtót. :lol: Csak lusta vagyok összerakni. :D az italamec 313 12V 5A GM 90 069 864-es relém alján I betű van... továbbmérve megvan AZ ellenállás, 4.7k ohm (mérve is, színekből is), ami a TFK U 642B IC 2. lábára van kötve. szerencsére megvan ennek az IC-nek az adatlapja, amiből az derűl ki, hogy 2.7 kOhm-os ellenállást kellene sorbakötni a 10 kOhm-ig váltózó (karba beszerelt) potméterrel. Ezzel 4 és 20 másodperc közötti törési időt lehet(ne) állítani. Szóval 2.7 kOhm-os ellenállásra kell cserélni. elméletileg PS: azt a mindenttudó kapcsolási rajzot megosztod velünk? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 az italamec 313 12V 5A GM 90 069 864-es relém alján I betű van... továbbmérve megvan AZ ellenállás, 4.7k ohm (mérve is, színekből is), ami a TFK U 642B IC 2. lábára van kötve. szerencsére megvan ennek az IC-nek az adatlapja, amiből az derűl ki, hogy 2.7 kOhm-os ellenállást kellene sorbakötni a 10 kOhm-ig váltózó (karba beszerelt) potméterrel. Ezzel 4 és 20 másodperc közötti törési időt lehet(ne) állítani. Szóval 2.7 kOhm-os ellenállásra kell cserélni. elméletileg PS: azt a mindenttudó kapcsolási rajzot megosztod velünk? :lol: Ez az az ellenállás ugye? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Igen, pont ilyen. :P Kezd hasonlítani az autónk! :lol: :D :D ... Amúgy egy kis elektronikával megoldottam a halványulást. De már 1 éve megcsináltam azt a bővített kapcsolási rajzot, aminél már ha ráadom a gyújtást vagy járómotor/gyújtáson jóval gyorsabban elhalványul az izzó és kpzár nyitásra felkapcsolnak 30 másodpercre a belső világítások, majd ezután a lassú elhalványulás funkció lép üzembe ha a 30 másodperc lejártáig nem nyitják ki valamelyik ajtót. ;) Csak lusta vagyok összerakni. :D Ezt én is szeretném megcsinálni, de arra gondoltam, hogy szerzek valahonnan ilyen elektronikát amiben (pl a vw skoda audi típusoknál) ez megvan gyárilag, legalábbis az újakban, az vajon magában a lámpában van, vagy esetleg külön a biztitáblánál? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Ez az az ellenállás ugye? :lol: másképp néz ki az enyém, de ha az van a J/I láb és az IC 2. lába között, akkor hajrá! láttam olyan Omega térképolvasós lámpát, amin gyárilag rajtavolt a halványító elektronika (mindenféle extrák nélkül, csak le-dimmelt) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 másképp néz ki az enyém, de ha az van a J/I láb és az IC 2. lába között, akkor hajrá! láttam olyan Omega térképolvasós lámpát, amin gyárilag rajtavolt a halványító elektronika (mindenféle extrák nélkül, csak le-dimmelt) Igen, azon van. ( nekem is I-van rajta) Biztos van sokféle, nekem csak a sima jutott. :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
trnokikoma Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 sziasztok sorstársak a km óra kicserélése (fordulnélküliről fordulatszámmérősre), során sikerült elszakítani a hátsó fóliát, ráadásul ott ahol egy áramszál fut, azóta a mutatók "furcsaságokat" mutatnak. próbáltam vhogy összeeszkábálni átmeneti sikerrel. kérdés, hogy csak a fóliát lehet-e cserélni vagy mi kuka? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 sziasztok sorstársak a km óra kicserélése (fordulnélküliről fordulatszámmérősre), során sikerült elszakítani a hátsó fóliát, ráadásul ott ahol egy áramszál fut, azóta a mutatók "furcsaságokat" mutatnak. próbáltam vhogy összeeszkábálni átmeneti sikerrel. kérdés, hogy csak a fóliát lehet-e cserélni vagy mi kuka? :lol: Az a baj, hogy szerinem aki órát árul az nem adja el róla a fóliát mert ugye anélkül nem jó. Meg kellene próbálni összekötni a sérült részeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 sziasztok sorstársak a km óra kicserélése (fordulnélküliről fordulatszámmérősre), során sikerült elszakítani a hátsó fóliát, ráadásul ott ahol egy áramszál fut, azóta a mutatók "furcsaságokat" mutatnak. próbáltam vhogy összeeszkábálni átmeneti sikerrel. kérdés, hogy csak a fóliát lehet-e cserélni vagy mi kuka? :lol: Szerintem meg lehet azt forrasztani valahogy. :lol: Nem kuka az még. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 másképp néz ki az enyém, de ha az van a J/I láb és az IC 2. lába között, akkor hajrá! Közben találtam a műhelyben még 2db ugyanilyen ablaktörlő relét. ezek megint másfajták, de a GM számuk ugyanaz. ilyenek. Esetleg a tied is ilyen fajta? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Nem tudom érdemes e átalakitani. Nekem nem sikerült, pedig több ellenállással is próbálkoztam. Keresni kell omegáét. A száma 90 494 187. Igaz én ma nem jártam sikerrel. Bemásztam 5 omegába, de egyikben sem volt már benne. Azt hiszem, megkérem Brekit hogy gyártson nekem egyet. :D Azért egy omega belsővilágítás eljött velem. :lol: Térképolvasós. Kitakaritom, és ledes izzóval bekerül az astrába. Amugy boltban is érdeklődtem a relé után. Utángyártott nincs, a gyári meg 14 ezer lenne. :D Rendben, találtam is a garázsban egyet. Átalakítom neked. ;) az italamec 313 12V 5A GM 90 069 864-es relém alján I betű van... továbbmérve megvan AZ ellenállás, 4.7k ohm (mérve is, színekből is), ami a TFK U 642B IC 2. lábára van kötve. szerencsére megvan ennek az IC-nek az adatlapja, amiből az derűl ki, hogy 2.7 kOhm-os ellenállást kellene sorbakötni a 10 kOhm-ig váltózó (karba beszerelt) potméterrel. Ezzel 4 és 20 másodperc közötti törési időt lehet(ne) állítani. Szóval 2.7 kOhm-os ellenállásra kell cserélni. elméletileg Egyetlen dologban sántít az elméleted......csak 5K-s poti van a karban. Legalább is amit nekem lemértek, abban akkora volt, de Tiv is azt írta, hogy keveset szabályoz.......ergó kicsi a poti. Az enyém ilyen..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Rendben, találtam is a garázsban egyet. Átalakítom neked. :D Egyetlen dologban sántít az elméleted......csak 5K-s poti van a karban. Legalább is amit nekem lemértek, abban akkora volt, de Tiv is azt írta, hogy keveset szabályoz.......ergó kicsi a poti. Az enyém ilyen..... :lol: Hálás köszönet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
trnokikoma Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Szerintem meg lehet azt forrasztani valahogy. :lol: Nem kuka az még. :lol: elvileg ha a műanyag védőfóliát leszedem s sérülésnél össze lehet forrassztani ? ha igen mivel? cinnel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 elvileg ha a műanyag védőfóliát leszedem s sérülésnél össze lehet forrassztani ? ha igen mivel? cinnel? Aham forrasztóón, ha nagy a rés patkold meg vékony rézvezetékkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 elvileg ha a műanyag védőfóliát leszedem s sérülésnél össze lehet forrassztani ? ha igen mivel? cinnel? Forrasztóónnal. :lol: Kicsit érdesítsd fel a fémszálat, és valami savas anyaggal marasd meg. Én pl. rozsdamarót szoktam használni. Aztán finoman hidald át cinnel a szakadást. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
trnokikoma Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Forrasztóónnal. :lol: Kicsit érdesítsd fel a fémszálat, és valami savas anyaggal marasd meg. Én pl. rozsdamarót szoktam használni. Aztán finoman hidald át cinnel a szakadást. :D köszi hétvégén megpróbálom :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Közben találtam a műhelyben még 2db ugyanilyen ablaktörlő relét. ezek megint másfajták, de a GM számuk ugyanaz. ilyenek. Esetleg a tied is ilyen fajta? :lol: igen, a középső, az BINGÓ. több gyártó van, változó megvalósításokkal ugyanarra a célra. nem volt még időm cínezgetni, ha van valami eredményed... várom :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 igen, a középső, az BINGÓ. több gyártó van, változó megvalósításokkal ugyanarra a célra. nem volt még időm cínezgetni, ha van valami eredményed... várom :D Annyi a nyűgöm vele, hogy nem tudom, hogy milyen ellenállást tegyek a helyére... tudnál linkelni egy képet? :lol: Tudom, hogy a vonalak jelentik hogy milyen, de... ehhez meg én nem értek. :D Voltam a műszerész haveromnál, de az meg inkább udvarol, mintsem az én bajommal foglalkozna ;) :P mondjuk megértem... :lol: Holnap délelőtt megpróbáljuk megcsinálni, és délután meg beszerelem az autóba is. Szereztem csatlakozót, így szakszerűbben megoldhatom. :D az mindegy, hogy melyik oldalával forrasztom be az ellenállást? a képen a 2 ugyanolyan relé ugyanolyan alkatrészekkel van szerelve, csak van ellenállás, ami fordítva van beforrasztva. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Annyi a nyűgöm vele, hogy nem tudom, hogy milyen ellenállást tegyek a helyére... tudnál linkelni egy képet? :lol: Tudom, hogy a vonalak jelentik hogy milyen, de... ehhez meg én nem értek. :D Voltam a műszerész haveromnál, de az meg inkább udvarol, mintsem az én bajommal foglalkozna ;) :P mondjuk megértem... :lol: Holnap délelőtt megpróbáljuk megcsinálni, és délután meg beszerelem az autóba is. Szereztem csatlakozót, így szakszerűbben megoldhatom. :D az mindegy, hogy melyik oldalával forrasztom be az ellenállást? a képen a 2 ugyanolyan relé ugyanolyan alkatrészekkel van szerelve, csak van ellenállás, ami fordítva van beforrasztva. :D Hoppá, a tiéd nem BC-s? Nekem öt szál van abban a csatiban. A kar végén meg a két gomb. Valamit majd rákötök. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Hoppá, a tiéd nem BC-s? Nekem öt szál van abban a csatiban. A kar végén meg a két gomb. Valamit majd rákötök. :lol: Nem sajna nem BC-s. Lemértem én is a potit, nekem ezeket az értékeket mutatta a multiméter: 0,59-5,06 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Annyi a nyűgöm vele, hogy nem tudom, hogy milyen ellenállást tegyek a helyére... tudnál linkelni egy képet? :lol: Tudom, hogy a vonalak jelentik hogy milyen, de... ehhez meg én nem értek. :D Voltam a műszerész haveromnál, de az meg inkább udvarol, mintsem az én bajommal foglalkozna ;) :P mondjuk megértem... :lol: Holnap délelőtt megpróbáljuk megcsinálni, és délután meg beszerelem az autóba is. Szereztem csatlakozót, így szakszerűbben megoldhatom. :D az mindegy, hogy melyik oldalával forrasztom be az ellenállást? a képen a 2 ugyanolyan relé ugyanolyan alkatrészekkel van szerelve, csak van ellenállás, ami fordítva van beforrasztva. :D Az mindegy. Ez nem dióda. :D Amúgy nekem a képeden a három közül a bal oldali van. Lucas (lehet azért, mert angol összeszerelésű a verdám? :D) Nem sajna nem BC-s. Lemértem én is a potit, nekem ezeket az értékeket mutatta a multiméter: 0,59-5,06 Tehát 5k-s a potméter. :D Egyébként keresni kéne omega relé belsejéről képet, hogy azon mekkora értékű ellenállás van. Az a tuti. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Az mindegy. Ez nem dióda. :lol: Amúgy nekem a képeden a három közül a bal oldali van. Lucas (lehet azért, mert angol összeszerelésű a verdám? :D) Tehát 5k-s a potméter. :lol: Egyébként keresni kéne omega relé belsejéről képet, hogy azon mekkora értékű ellenállás van. Az a tuti. :D Ez jó valamire? Elvileg Omi kapcsolási rajz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 Ez jó valamire? Elvileg Omi kapcsolási rajz. Nem erre gondoltam, hanem a relé belsejére. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts