opelarc Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 Sziasztok. Tud valaki segíteni, hogy miért van az, hogy a műszerfalon néha de tényleg csak ritkán kigyullad a motor világítása? Remélem nem valami komoly. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 Sziasztok. Tud valaki segíteni, hogy miért van az, hogy a műszerfalon néha de tényleg csak ritkán kigyullad a motor világítása? Remélem nem valami komoly. Ki kell villogtatni a hibakódot, talán van eltárolódva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gurulohalal Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 a generátorban van egy gerjesztő tekercs ami elvileg akkor kéne h mennyen mikor a generátor alacsony fordulatszámon pörög és nem tudná magát gerjesztve tartani, ez a tekercs kaphatott nálad állandó tápfeszt és mivel a műszerfal izzón keresztül kapja ezért világított gyujtás levétel után is... hiba megoldását passzolom :icon4: Köszi az infót :D valakinek valami ötlete? :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 Köszi az infót :D valakinek valami ötlete? :icon4: Itt a leírás! Villogtasd ki, benzinesnél megy ez a dolog! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy ahogy beálltam a parkolóba az opelommal, elkezdett füstölni valami a motortérből. Miután leállítottam a motort, levettem a gyújtást és elkezdett világítani a töltés visszajelző! Elég furcsának találtam a dolgot, mivel gyújtás nélkül nem kéne világítania semminek ugye. Egyre jobban füstölt a generátor, ezért áramtalanítottam az autót (levettem a sarukat az akksiról). Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? (1996.szeptemberi F-es astráról van szó. C14NZ motorral) Nekem akkor volt ilyen (még a wartburg 1.3-as időszakomban), amikor kiment egy dióda a generátorban! Kicseréltük a hibás diódát, majd elaludt a lámpa! :icon4: Nem tudom, hogy ugyanolyan elven működik-e, mint a wartburgé, de szerintem ugyanaz lehet... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 Nekem akkor volt ilyen (még a wartburg 1.3-as időszakomban), amikor kiment egy dióda a generátorban! Kicseréltük a hibás diódát, majd elaludt a lámpa! :icon4: Nem tudom, hogy ugyanolyan elven működik-e, mint a wartburgé, de szerintem ugyanaz lehet... :D Egyenirányító diódahíd ebben is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július9, 2011 Megoszt Elküldve Július9, 2011 Egyenirányító diódahíd ebben is van. nah azon volt 3 db dióda a wareszban, abból szált el akkor 1 db, kicseréltük polsikéra, mert az volt kéznél! :D Azóta is azzal működik.... :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gurulohalal Elküldve Július10, 2011 Megoszt Elküldve Július10, 2011 Egyenirányító diódahíd ebben is van. Köszönöm mindenkinek a segítséget! Holnap elviszem egy szerelőhöz aztán megnézi, hogy mi a ludas. A generátorhoz én nem szívesen nyúlok :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július10, 2011 Megoszt Elküldve Július10, 2011 Köszönöm mindenkinek a segítséget! Holnap elviszem egy szerelőhöz aztán megnézi, hogy mi a ludas. A generátorhoz én nem szívesen nyúlok :D Várjuk a fejleményeket! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 Kellene egy kis segítség. Nemsokára hozzájutok az elektromos ablakemelőimhez. A kérdésem a következő. Melyik zsinórok tartoznak az elektromos tükörhöz? Mármint komplett kábelköteggel lesz a villanyablak. (villanytükrös kocsiból való) Másik kérdésem pedig hogy melyik zsinórok vannak a központi zárhoz? Gondoltam hogy a gyári vezetékére rákötöm az univerzális kp zárat, hogy ne kelljen megint megfúrni az új átvezetőket. Köff! :icon4: ui.: Bosch generátornál mennyi lenne az ideális töltés? Nekem 14,6 körül mocorog, de már a második tompított izzóm halt be egy hónap alatt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 Kellene egy kis segítség. Nemsokára hozzájutok az elektromos ablakemelőimhez. A kérdésem a következő. Melyik zsinórok tartoznak az elektromos tükörhöz? Mármint komplett kábelköteggel lesz a villanyablak. (villanytükrös kocsiból való) Másik kérdésem pedig hogy melyik zsinórok vannak a központi zárhoz? Gondoltam hogy a gyári vezetékére rákötöm az univerzális kp zárat, hogy ne kelljen megint megfúrni az új átvezetőket. Köff! :D Ha a kábelköteget odapróbálod az ajtóhoz, adja magát :icon4: Én is a gyári kpzár vezetékeket használtam, így nem kellett átalakítanom a köteget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 Ha a kábelköteget odapróbálod az ajtóhoz, adja magát :D Én is a gyári kpzár vezetékeket használtam, így nem kellett átalakítanom a köteget. A probléma hogy a mostani kábelköteg ami az átvezetőben van az fapados. Csak a muzika megy át rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 A probléma hogy a mostani kábelköteg ami az átvezetőben van az fapados. Csak a muzika megy át rajta. De az újat átvezetőkkel együtt vetted meg, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 De az újat átvezetőkkel együtt vetted meg, nem? Igen! Kb 20 centi van a karosszériás oldalából is. jah de hülye vagyok. Kábelkötegben benne van a tükör csatija is. Csak vissza kell keresni:S A maradék meg a kp záré. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 Igen! Kb 20 centi van a karosszériás oldalából is. jah de hülye vagyok. Kábelkötegben benne van a tükör csatija is. Csak vissza kell keresni:S A maradék meg a kp záré. :D A tükörhöz egy négyzet alakú, ha jól rémlik 3x3pines csatlakozó megy, a gyári kpzárhoz egy hatpólusú csati plusz egy mikrokapcsoló (egy külön csatival) megy, azt is könnyű azonosítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 A tükörhöz egy négyzet alakú, ha jól rémlik 3x3pines csatlakozó megy, a gyári kpzárhoz egy hatpólusú csati plusz egy mikrokapcsoló (egy külön csatival) megy, azt is könnyű azonosítani. Köszönöm az útbaigazítást. Már csak a generátorral kapcsolatban vagyok tanácstalan.:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca25 Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 Olyan kérdésem lenne,h a hűtőventillátornak mikor kéne bekapcsolnia hány foknál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 Olyan kérdésem lenne,h a hűtőventillátornak mikor kéne bekapcsolnia hány foknál? Milyen motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július11, 2011 Megoszt Elküldve Július11, 2011 Olyan kérdésem lenne,h a hűtőventillátornak mikor kéne bekapcsolnia hány foknál?Milyen motor? És klíma van-e? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca25 Elküldve Július12, 2011 Megoszt Elküldve Július12, 2011 Milyen motor? 1.4-es c14nz Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoca25 Elküldve Július12, 2011 Megoszt Elküldve Július12, 2011 És klíma van-e? :D Nincs klíma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július12, 2011 Megoszt Elküldve Július12, 2011 Olyan kérdésem lenne,h a hűtőventillátornak mikor kéne bekapcsolnia hány foknál? Hát ugye 92 foknál nyit a termosztát nekem kábé 98-körül indul a venti. De elég ritkán megy, csak szinta az ilyen kánikulákban araszoláskor, vagy dugóban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Július12, 2011 Megoszt Elküldve Július12, 2011 Hát ugye 92 foknál nyit a termosztát nekem kábé 98-körül indul a venti. De elég ritkán megy, csak szinta az ilyen kánikulákban araszoláskor, vagy dugóban. Nekem 90-es számot érte éppen a mutató,akkor szokott kapcsolni. Most,hogy vettem újat,az kétszer kapcsolt,aztán utána se..... Azóta kézi hajtánnyal megyek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július12, 2011 Megoszt Elküldve Július12, 2011 Hát ugye 92 foknál nyit a termosztát nekem kábé 98-körül indul a venti. De elég ritkán megy, csak szinta az ilyen kánikulákban araszoláskor, vagy dugóban. Nekem 90-es számot érte éppen a mutató,akkor szokott kapcsolni. Most,hogy vettem újat,az kétszer kapcsolt,aztán utána se..... Azóta kézi hajtánnyal megyek :icon4: Én még sosem hallottam járni a ventillátort. :D Igaz sosem melegedett még 100 fok alá! 5 személlyel megpakolva a hargitán sem. :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július12, 2011 Megoszt Elküldve Július12, 2011 Én még sosem hallottam járni a ventillátort. :D Igaz sosem melegedett még 100 fok alá! 5 személlyel megpakolva a hargitán sem. :icon4: Mondom nekem is nagyon ritka, évente talán 5x ha pörög. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts