m_petya Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 szevasztok! annyit szeretnék kérdezni, hogy most 7végén kicserélem a müszerfal világitásom, mert sajna nem világit :D és láttam olyat h volt olyan amin a háttér pl fehér volt és a mutatok pedig pirosak...van külön a mutatonak égöje? vagy az csak festés lehetett vagy más okosság? mert ha kacifántos akkor nem kinlodok vele! elöre is köszi! Ha csak a műszerfal világítását akarod cserélni akkor kell 4 darab izzó. Készülj fel mert felénk ezeknek majdnem 300 Ft darabja. Nincs semmi okosság a dologban. Sima bajonettzáras izzók. A piros számlaprészek pedig festve vannak. Az egész műszerfalat 4 sima snassz fehér izzó világítja meg. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Ha csak a műszerfal világítását akarod cserélni akkor kell 4 darab izzó. Készülj fel mert felénk ezeknek majdnem 300 Ft darabja. Nincs semmi okosság a dologban. Sima bajonettzáras izzók. A piros számlaprészek pedig festve vannak. Az egész műszerfalat 4 sima snassz fehér izzó világítja meg. :D Ami mondjuk nem fehér... :lol: Izzószínű. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Ami mondjuk nem fehér... :lol: Izzószínű. :D :D Színezés nélküli izzó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Szétkaptam egy gyári központizár motort! :D Ha esetleg valakit érdekel a belseje, itt megnézheti! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dugooo Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Üdv Mindenkinek! Egy kis segítségre lenne szükségem! Az lenne a problémám hogy a kocsiba nemrég lett beszerelve egy távirányítós központi zár, és miután bezárom vagy kinyitom nem villog az indexem! Hogy lehetne megoldani hogy villogjon egyet?? Gondolkodtam, hogy készíttetek egy nyákot ami vezérli központi zárból jövő jelet és bevillantja az indexeket, de nem tudom hogy ezt hova kellene bekötni ha ez lehetséges lenne. Az autó motorkódja C16NZ Aki próbálkozott hasonlóval vagy van esetleg valami jó ötlete ezzel kapcsolatban az kérem segítsen! Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Üdv Mindenkinek! Egy kis segítségre lenne szükségem! Az lenne a problémám hogy a kocsiba nemrég lett beszerelve egy távirányítós központi zár, és miután bezárom vagy kinyitom nem villog az indexem! Hogy lehetne megoldani hogy villogjon egyet?? Gondolkodtam, hogy készíttetek egy nyákot ami vezérli központi zárból jövő jelet és bevillantja az indexeket, de nem tudom hogy ezt hova kellene bekötni ha ez lehetséges lenne. Az autó motorkódja C16NZ Aki próbálkozott hasonlóval vagy van esetleg valami jó ötlete ezzel kapcsolatban az kérem segítsen! Előre is köszi! Pontosan milyet vettél? Mostanában alapból szokták tudni az ilyesmit. Esetleg lehet, hogy csak nincs bekötve? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Pontosan milyet vettél? Mostanában alapból szokták tudni az ilyesmit. Esetleg lehet, hogy csak nincs bekötve? :D Biztos h csak nincs bekötve... én is mikor építettem be az én kocsimba volt két narancs színű szál (a vezérlő elektronika kimenete) amit a jobb és bal oldali index szálára kötöttem külön külön :lol: én a vezető oldalon, a lábtérburkolat mögötti csatlakozón találtam meg azt a 2 vezetéket amihez hozzá kellett kötni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dugooo Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Pontosan milyet vettél? Mostanában alapból szokták tudni az ilyesmit. Esetleg lehet, hogy csak nincs bekötve? :D Nem, sajna ez nem tudja villogtatni. A központi benne volt az autóban csak kulccsal tudtam nyitni zárni. Én vettem egy ilyen modult ami távirányítóval nyitja zárja az ajtókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dugooo Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Biztos h csak nincs bekötve... én is mikor építettem be az én kocsimba volt két narancs színű szál (a vezérlő elektronika kimenete) amit a jobb és bal oldali index szálára kötöttem külön külön :D én a vezető oldalon, a lábtérburkolat mögötti csatlakozón találtam meg azt a 2 vezetéket amihez hozzá kellett kötni :lol: Nekem ezen a modulon 5 vezetékem van. 2 a táp 2 a vezérlés és egy az antennáé Szóval te úgy oldottad meg hogy a vezérlés vezetékét az index vezetékeihez is csatlakoztattad?? Bocs kicsit hülye vagyok ehhez Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Nekem ezen a modulon 5 vezetékem van. 2 a táp 2 a vezérlés és egy az antennáé Szóval te úgy oldottad meg hogy a vezérlés vezetékét az index vezetékeihez is csatlakoztattad?? Bocs kicsit hülye vagyok ehhez Eszedbe se jusson! A kollega kütyüje tudja kezelni az indexeket, a tied ( a leírásod alapján) nem. Valami utólag beépíthető villogtatóban gondolkodj, amit elindíthat a "zár", vagy "nyit" jel.... de inkább vidd el villamosságishoz, az biztos tud berakni Neked ilyen modult :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dugooo Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Eszedbe se jusson! A kollega kütyüje tudja kezelni az indexeket, a tied ( a leírásod alapján) nem. Valami utólag beépíthető villogtatóban gondolkodj, amit elindíthat a "zár", vagy "nyit" jel.... de inkább vidd el villamosságishoz, az biztos tud berakni Neked ilyen modult :D Na ez az! Én is valami ilyesmiben gondolkodtam ami a vezérlés jelére bevillantja az indexeket! Ezért is írtam hogy valami nyákot csináltatok ami ezt bevillantja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Eszedbe se jusson! A kollega kütyüje tudja kezelni az indexeket, a tied ( a leírásod alapján) nem. Valami utólag beépíthető villogtatóban gondolkodj, amit elindíthat a "zár", vagy "nyit" jel.... de inkább vidd el villamosságishoz, az biztos tud berakni Neked ilyen modult :D Na ez az! Én is valami ilyesmiben gondolkodtam ami a vezérlés jelére bevillantja az indexeket! Ezért is írtam hogy valami nyákot csináltatok ami ezt bevillantja! Két multivibrátor: egy monostabil, ami az ajtózárás és nyitás jelére 3mp-re átbillen, és ez kapuz egy astabilt, ami 1-2Hz frekivel villogtatja az indexeket. Egy CMOS 556-osból megoldható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március16, 2011 Megoszt Elküldve Március16, 2011 Két multivibrátor: egy monostabil, ami az ajtózárás és nyitás jelére 3mp-re átbillen, és ez kapuz egy astabilt, ami 1-2Hz frekivel villogtatja az indexeket. Egy CMOS 556-osból megoldható. Így van. Nem egy nagy cucc, csak egy kis elektronikai ismeret szükséges hozzá, meg pár filléres alkatrész. Akár próbapanelon is megépíthető. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya 1911 Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 Inditás után van alapjaratod, vagy gazzal tartod eletben a motort? Van ideig van alapjárat aztán szépen le áll az autó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 Van ideig van alapjárat aztán szépen le áll az autó... Ugy all le, hogy folyamastosan elkezd esni a fordulatszam, egesz addig mig le nem all a motor? Vagy hirtelen all le? Azert kerdezem, mert en a gyujtotrafora gyanakszom. Meg van szakadva, aztan egyszer van kontakc, egyszer nincs. Kanyarban meg elmozdul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya 1911 Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 Ugy all le, hogy folyamastosan elkezd esni a fordulatszam, egesz addig mig le nem all a motor? Vagy hirtelen all le? Azert kerdezem, mert en a gyujtotrafora gyanakszom. Meg van szakadva, aztan egyszer van kontakc, egyszer nincs. Kanyarban meg elmozdul. Szép lassan esik le.. kanyarok után alig tudok kigyorsítani vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 Ki kéne villogtatni a hibakódokat ez alapján, az talán segítene. Ha nincs benne hiba, akkor jó eséllyel a gyújtásnál keresendő a probléma, de ha pl. "szegény kevrék"-re panaszkodik, akkor az AC-nál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabi16v Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 Ha csak a műszerfal világítását akarod cserélni akkor kell 4 darab izzó. Készülj fel mert felénk ezeknek majdnem 300 Ft darabja. Nincs semmi okosság a dologban. Sima bajonettzáras izzók. A piros számlaprészek pedig festve vannak. Az egész műszerfalat 4 sima snassz fehér izzó világítja meg. :D azt értem én hogy 4 db izzót kell cserélni :lol: , azt szeretném megtudni hogy a mutatókat lehet e külön szinezni égövel vagy festékkel kellene? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 azt értem én hogy 4 db izzót kell cserélni :D , azt szeretném megtudni hogy a mutatókat lehet e külön szinezni égövel vagy festékkel kellene? A mutatók tövéhez szoktak tenni közvetlenül ledet, izzót akkor látszik szép pirosnak, kéknek...stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabi16v Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 A mutatók tövéhez szoktak tenni közvetlenül ledet, izzót akkor látszik szép pirosnak, kéknek...stb. köszönöm szépen, majd akkor megprobálkozok vele, ah találok vmi helyet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sipi- Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 Így van. Nem egy nagy cucc, csak egy kis elektronikai ismeret szükséges hozzá, meg pár filléres alkatrész. Akár próbapanelon is megépíthető. <_< Én kifejezetten örülnék, ha nem villogtatná az indexet a távirányítós központi zár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 Én kifejezetten örülnék, ha nem villogtatná az indexet a távirányítós központi zár. Kösd le róla, és probléma megoldva. Vagy cseréljetek vezérlőt <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sipi- Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Kösd le róla, és probléma megoldva. Vagy cseréljetek vezérlőt :angry: Astrámban nincs központi zár sem, nemhogy távirányítós <_< Erről jut eszembe: mennyibe kerülnek ezek külön-külön kb.: - elektromos ablakká alakítás elől (most tekerős van) - kozponti zár (elég kulcsos is) - elektromosan állítható tükör (most kézi állítgatós van) Csak nagyságrendi árakra lennék kíváncsi (5e, 15e, 35e?). Tudni akarom, hogy mennyi ideig egyek zsíroskenyeret :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 Astrámban nincs központi zár sem, nemhogy távirányítós <_< Erről jut eszembe: mennyibe kerülnek ezek külön-külön kb.: - elektromos ablakká alakítás elől (most tekerős van) - kozponti zár (elég kulcsos is) - elektromosan állítható tükör (most kézi állítgatós van) Csak nagyságrendi árakra lennék kíváncsi (5e, 15e, 35e?). Tudni akarom, hogy mennyi ideig egyek zsíroskenyeret :angry: - elektromos ablakká alakítás elől (most tekerős van) 8000/db + a kapcsolók (jobbos 2500, vagy ez is jobbos 1790 balos (2-es kapcsoló) 5000 körül van, most nem találtam egyet sem eladót!, + kábelek! - kozponti zár (elég kulcsos is) Ha elég a kulcsos is, akkor mehet bele univerzális! vagy bontott gyári pl ez 8000ért! - elektromosan állítható tükör (most kézi állítgatós van) ez pl 3000/db 95 utáni gömbölyű tükör! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március19, 2011 Megoszt Elküldve Március19, 2011 - elektromos ablakká alakítás elől (most tekerős van) 8000/db + a kapcsolók (jobbos 2500, vagy ez is jobbos 1790 balos (2-es kapcsoló) 5000 körül van, most nem találtam egyet sem eladót!, + kábelek! - kozponti zár (elég kulcsos is) Ha elég a kulcsos is, akkor mehet bele univerzális! vagy bontott gyári pl ez 8000ért! - elektromosan állítható tükör (most kézi állítgatós van) ez pl 3000/db 95 utáni gömbölyű tükör! Gyárit ajánlom, bár szerintem nehezebb a beszerelése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts