Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nem is a hamutartó alatt. :D A hátsó hamutartó ELŐTT van a kézifék után. TEHÁT a kézifék és a hamutál között. Mert a hamutál alatt 2csavar van amivel a középboxot tudod ki be szerelni.

Hütő előtt ez nekem furcsa. Mindig az utastérbe volt ahány autót láttam. PUG206-nál is aközépbox alatt van. Az valami más lehetett a hűtő előtt. :lol:

Na és ez szerinted kamu, vagy itt tényleg a hűtőnél lehet?

Nem tűnik megrendezett videónak....
Megosztás:

Nem is a hamutartó alatt. :D A hátsó hamutartó ELŐTT van a kézifék után. TEHÁT a kézifék és a hamutál között. Mert a hamutál alatt 2csavar van amivel a középboxot tudod ki be szerelni.

Hütő előtt ez nekem furcsa. Mindig az utastérbe volt ahány autót láttam. PUG206-nál is aközépbox alatt van. Az valami más lehetett a hűtő előtt. :lol:

Hát nem tudom nekem azt mondta hogy .az egy érzékelő .Azt tudom hogy a mienknek ott van egy doboz ami vezérli zsákot de én azt hittem van valami érzékelő ami érzékeli ,hogy csak koc volt vagy nagyobb .

Megosztás:

Hát nem tudom nekem azt mondta hogy .az egy érzékelő .Azt tudom hogy a mienknek ott van egy doboz ami vezérli zsákot de én azt hittem van valami érzékelő ami érzékeli ,hogy csak koc volt vagy nagyobb .

AAz inditó 40km/h-alatt nem durrant semmit. Elég okos kis szerkezet az nincs annak semmi érzékelője. De ha megnézel egy törés tesztes vidit láthatod hogy a tükör előre repül az erőtől. Akkor ami a indító belsejébe van kütyü az ekkora erőt nem venne észre magától? Lehet hogy valamelyik autóknál van érzékelő. De szerintem a legtöbbnél csak ilyen dobozkák vannak.

Egy lassulás érzékelő az egész. Nem tudom mi van benne és hogy hogy működik. És ha ütközöl elég nagy erő hat rád. Most pontosan nem tudom de vagy 40 vagy 50km/h az ami alatt nem nyit a légzsák. tehát ha lehúzod a nagykaput, vagy a mami orba vágja a kocsidat a SZATYRÁVAL nem fog a fejedbe robbani a légzsák. És a videón nem C-Vektra vóót. :D

Aki meg nem hiszi a linkelt képről, hogy c veki annak ajánlom figyelmébe a www.vectra-c.com-ot. :lol:

Megosztás:

Az az érzékelő ami érzi a koccot, azért lassulás érzékelő a neve. Gondolom van egy adott negatív G aminél küldi a jelet. Aki szerelt be lufis kormányt nem említette, hogy a hűtő előtt is babrált volna.

Nem tudom, a hűtő nincs a képen... :D

Megosztás:

AAz inditó 40km/h-alatt nem durrant semmit. Elég okos kis szerkezet az nincs annak semmi érzékelője. De ha megnézel egy törés tesztes vidit láthatod hogy a tükör előre repül az erőtől. Akkor ami a indító belsejébe van kütyü az ekkora erőt nem venne észre magától? Lehet hogy valamelyik autóknál van érzékelő. De szerintem a legtöbbnél csak ilyen dobozkák vannak.

Jó lehet igazadvan :De akkor mivan a 8 lufissal jó tudom az más de csak érdeklődöm . Akkor azt mondod , hogy nekünk nincsen csak az a doboz ?

Megosztás:

Az az érzékelő ami érzi a koccot, azért lassulás érzékelő a neve. Gondolom van egy adott negatív G aminél küldi a jelet. Aki szerelt be lufis kormányt nem említette, hogy a hűtő előtt is babrált volna.

Nem tudom, a hűtő nincs a képen... :lol:

Én is és egy másik kollega szerelt be lufit. :D és nem mókoltam semmit a motortérbe. JA de lehúztam az aksi sarut. HÖHÖ. Tehát az valami más dobozka lehet a hűtő előtt. De gugli mindenkinek a barátja.

Muglik nézzétek a guglit.

Megosztás:

Jó lehet igazadvan :De akkor mivan a 8 lufissal jó tudom az más de csak érdeklődöm . Akkor azt mondod , hogy nekünk nincsen csak az a doboz ?

Nekünk nincsen más csak a doboz.

A 8lufis rendszerek már mások. SRS airbag az egy kicsit kifinomultabb teknika. Álltalában csillagos, 4karikás, és vesés autókba van. Meg az újjabakkban. Ott lehet hogy kicsit komplikáltabb számítógépesebb a rendszer. de az elv az ugyan az. Mi esetünkben oldal ütközésnél azt hiszem nem nyit a lufi. Ahol már pl az ülésben is van légzsák ott lehet hogy 2érzékelő van. Oldal irányú lassulás és forntális előre mutató lassulás. Nem véletlen a lassulás érzékelő tetején a nyilacska.

De a 8légzsákot nekeverjük ide mert az már MÁS világ. F-astránál és ezen kategóriáknál NINCS semiféle érzékelő. Se omegába se vektrába.

Megosztás:

Én is és egy másik kollega szerelt be lufit. :D és nem mókoltam semmit a motortérbe. JA de lehúztam az aksi sarut. HÖHÖ. Tehát az valami más dobozka lehet a hűtő előtt. De gugli mindenkinek a barátja.

Muglik nézzétek a guglit.

Nincs a motortérben semmi, így van. Csak az a lassulásérzékelő van és ennyi. Amúgy 3G-s mozgó erőhatásra indít. (vagy 5 :lol:)

Megosztás:

Nincs a motortérben semmi, így van. Csak az a lassulásérzékelő van és ennyi. Amúgy 3G-s mozgó erőhatásra indít. (vagy 5 :D)

A g-ket nem tom. De valami ilyesmi rendszer az összes. AZt tudom hogy az SRS légzsákos autókban mint le is írtam ott már számítógépes megoldások is vannak. Havernak a bálnába van pár légzsák és SRS hibát ír neki folyton. Állítólag így az összes airbag 0án van és ha kell akkor nem durran. Azt hiszem az anyus üllésbe lett szét térdelve az érzékelő és azóta SRS-hibát villog neki. :lol: Szal ezeknél már az üllésbe sem szabad térdelni :D

Megosztás:

A g-ket nem tom. De valami ilyesmi rendszer az összes. AZt tudom hogy az SRS légzsákos autókban mint le is írtam ott már számítógépes megoldások is vannak. Havernak a bálnába van pár légzsák és SRS hibát ír neki folyton. Állítólag így az összes airbag 0án van és ha kell akkor nem durran. Azt hiszem az anyus üllésbe lett szét térdelve az érzékelő és azóta SRS-hibát villog neki. :D Szal ezeknél már az üllésbe sem szabad térdelni :lol:

Na akkor mégis vannak itt ott érzékelők .

Megosztás:

A g-ket nem tom. De valami ilyesmi rendszer az összes. AZt tudom hogy az SRS légzsákos autókban mint le is írtam ott már számítógépes megoldások is vannak. Havernak a bálnába van pár légzsák és SRS hibát ír neki folyton. Állítólag így az összes airbag 0án van és ha kell akkor nem durran. Azt hiszem az anyus üllésbe lett szét térdelve az érzékelő és azóta SRS-hibát villog neki. :lol: Szal ezeknél már az üllésbe sem szabad térdelni :D

F Astrában is SRS van. :D

Megosztás:

Na akkor mégis vannak itt ott érzékelők .

Az ülésbe csak annyi érzékelő van ott is. Hogy ül-e ott valaki. Mert ha érzékeli, hogy ül valaki és be van kötve az öv akkor a légzsák éles ergo ha bajvan durran. De úgy tudom ha nem érzékel semmit nem ül ott senki vagy nincs bekapcsolva az öv akkor ha baj van nem durran a lufi. Na most ha ez a érzékelő megszakad akkor van a hiba. :D Ilyen érzékelők szoktak lenni.

Megosztás:

Az ülésbe csak annyi érzékelő van ott is. Hogy ül-e ott valaki. Mert ha érzékeli, hogy ül valaki és be van kötve az öv akkor a légzsák éles ergo ha bajvan durran. De úgy tudom ha nem érzékel semmit nem ül ott senki vagy nincs bekapcsolva az öv akkor ha baj van nem durran a lufi. Na most ha ez a érzékelő megszakad akkor van a hiba. :D Ilyen érzékelők szoktak lenni.

Ja értem .

Megosztás:

SRS (Légzsák)

# -Szerepe

A biztonsági öv után a második legfontosabb utasvisszatartó eszköz. feladata, hogy ütközéskor az utas fejét, felsőtestét megóvja attól, hogy az autó belső részeinek (műszerfal, szélvédő, kormánykerék, ajtóoszlop) csapódjon. A légzsákok összehajtogatott állapotban rejtik el egy könnyen nyitható burkolat alatt. A zsákot felfújó gázt általában pirotechnikai eljárással fejlesztik, egy robbanásszerűen lejátszódó reakció gázai töltik meg a speciális anyagú zsákot. Az első légzsák legalább olyan gyorsan ereszt le, mint ahogy feltöltődik: az ütközéstől számított 150 milliszekundum után már távozott belőle a gáz. Az oldalsó légzsákoknál más a helyzet: mivel oldalütközéskor gyakori a másod- és harmadlagos ütközés, ezek tovább maradnak felfújva. A fej védelmére alkalmazott úgynevezett függönylégzsákok, amelyek az oldalablakok mentén fúvódnak föl, akár 2-3 másodpercig is így maradnak, nehogy a bennülő kiessen, vagy megsérüljön egy másodlagos ütközés során. A légzsákokat ma már elektronikus gyújtószerkezet indítja be. Ennek szükségességét lassulásérzékelők jelzik: a szenzorokat általában védett helyen, az utastér padlóján helyezik el. Az elektronika az ütközés iránya és a lassulás alapján dönt a légzsák működtetéséről. Ma már egyre gyakoribbak az olyan légzsákrendszerek, amelyek az ütközés súlyosságának függvényében tudják változtatni a felfúvódás sebességét, vagy enyhébb esetben csak részben, kisebb térfogatúra fújják a légzsákot. A korszerű megoldások felismerik azt is, ha nem ül senki az utasülésen, és ilyenkor nem indítják be az ottani légzsákot, és már létezik olyan megoldás is, ami azt is figyelembe veszi, hogy az adott személy milyen messze helyezkedik el. A jobb első ülésre menetiránynak háttal csak abban az esetben szabad gyermekülést beszerelni, ha előtte a légzsákot kiiktatják, mert halálos sérülést okozhat.

Gyakori hibák

-Kontakt hiba (elég 1 ohmos ellenálláűs növekedés ,és a MIL már világít is.Sajnos elég gyenge minőségű csatlakozókat használnak ,és ezeknél a pontoknál kell

leggyakrabban a hibát keresni.)

EZ mindenre választ ad. Ami eddig felmerült. amit mondtam és amit nem. :D

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az f astrámmal kapcsolatban.A a probléma a következő:Indítás után(hidegen) magától le áll a motor többszőri próbálkozásra végre sikerül vele el indulni de rögtön ledadog a kocsi de egy két másodpercig csinálja ezt utána jó kb. a következő kanyarig!Cserélve lett eddig:ac pumpa,benzinszűrő,map szenzor..

Az autó 1.4 8 szelepes C14nz a motorkód remélem tudtok segíteni előre is köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az f astrámmal kapcsolatban.A a probléma a következő:Indítás után(hidegen) magától le áll a motor többszőri próbálkozásra végre sikerül vele el indulni de rögtön ledadog a kocsi de egy két másodpercig csinálja ezt utána jó kb. a következő kanyarig!Cserélve lett eddig:ac pumpa,benzinszűrő,map szenzor..

Az autó 1.4 8 szelepes C14nz a motorkód remélem tudtok segíteni előre is köszi!

Inditás után van alapjaratod, vagy gazzal tartod eletben a motort?

Megosztás:

szevasztok! annyit szeretnék kérdezni, hogy most 7végén kicserélem a müszerfal világitásom, mert sajna nem világit :D és láttam olyat h volt olyan amin a háttér pl fehér volt és a mutatok pedig pirosak...van külön a mutatonak égöje? vagy az csak festés lehetett vagy más okosság? mert ha kacifántos akkor nem kinlodok vele! elöre is köszi!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.