Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Menet közben, ne dobj semmit a kesztűtartóba :D :)

Ilyen AC megszakítós az előző kocsinkban is volt, egyetlen hibája az volt, hogy műanyag kapcsolója volt :D

Mondom volt <_<

Persze akkor törött el amikor be volt izzítva a szerkezet :D

Aztán kitéptem belőle a drótokat és összekötöttem őket, végül itthon találtam másik kapcsolót, az meg mint kiderült szar volt.

Az azt produkálta, hogy néha működött, néha nem, de ha erősen elnyomtuk az egyik irányba működött.

Jó ám úgy vezetni, hogy egyik kezeddel tartasz egy kapcsolót, ami nyilván valahol a térded környékén van alul :D

Végül vettem egyet boltban (fémet), aztán nem volt vele több gond :D

Megosztás:

Sziasztok!

Simán kicseréltem a hátsó ablakfűtés izzóját.

Ki kell venni a rádiót és azt a fém keretet is amiben a rádió van és simán bele is lehet látni. Egyszerű kivenni azt a fekete műanyag akármit amiben a 3 izzó van, visszatenni egy picit nehezebb, de látni mit csinálsz.

3 perc alatt végeztem a cserével.

Köszi

Igen ijen fajtais van de van 1 másikfajta aminél hiába pattintod le azt a müanyagot belül nemférsz hozzá pl haveromnak az 1.4 esbe bontásnélkül kicseréltük de nálam kikellett bontani a konzolt mert nemfértünk hozzá és hogy a müanyag lapot kiszedjük ahhoz kikell bontani a müanyagot elölröl és hát az nem 3perc :D :D <_<

Megosztás:

Én pont ez csináltam meg, a relé tápjába kötöttem be sorba egy kapcsolót, ami a kesztyűtartónak a legaljában van. Nem emlékszem már rá, hogy milyen színű volt a vezeték, de ha kiveszed a csatit amin a relé van akkor adja magát és egy 50cm vezeték kell hozzá és egy pici kapcsoló.

Lényeg, hogy ha lehet ne indítsál rá úgy, hogy ki van kapcsolva, meg ne is a kapcsolóval állítsd le, mert akkor hibakód lesz és a check engine világítani fog.

Egy leállítás után megoldódik egyébként, ha mégis ez megtörténne. Mert sajna van, hogy elfelejti az ember a kapcsolót eleinte:)

Én nem a relé, hanem a pumpa tápját szakítottam meg, tehát a relé kattant csak a pumpa nem indult. Volt hogy elfelejtettem, d aztán 2-3 perces sikertelen kerregetés után kivillogtattam az AC-feszültség túl alacsony hibát, és rájöttem mi a gond. <_<

Megosztás:

sziasztok!

Két dologban szeretném a segítségeteket kérni.

Az egyik az, hogy a belső ventilátor kapcsoló az első két fokozatban nem működik...csak 3-4-es fokozatban fúj levegőt. Ripityára szedtem az egész középkonzolt, darabjaira szedtem az egész kapcsolót, de semmi mechanikai problémát nem találtam. vajon mi baj lehet? valahol olvastam, talán itt a fórumon olyanról, hogy előtét ellenállás?! lehet, hogy az szált el? ha igen, akkor azt hol találom?

a másik meg az, hogy nem mindig működik az elektromos ablak. Tulajdonképp arra gondolok, hogy kontaktos lehet valahol, ezért újra forrasztottam a csatlakozót a kapcsolóknál, de nem nagyon javult a helyzet, ellenben ha jó az időjárás mondjuk van 8-10 fok mint múlt héten is, akkor tökéletesen működik semmi baja....

találkozott már valaki ilyennel??? ha igen akkor mi a megoldás?

előre is köszi a segítséget!

Megosztás:

sziasztok!

Két dologban szeretném a segítségeteket kérni.

Az egyik az, hogy a belső ventilátor kapcsoló az első két fokozatban nem működik...csak 3-4-es fokozatban fúj levegőt. Ripityára szedtem az egész középkonzolt, darabjaira szedtem az egész kapcsolót, de semmi mechanikai problémát nem találtam. vajon mi baj lehet? valahol olvastam, talán itt a fórumon olyanról, hogy előtét ellenállás?! lehet, hogy az szált el? ha igen, akkor azt hol találom?

a másik meg az, hogy nem mindig működik az elektromos ablak. Tulajdonképp arra gondolok, hogy kontaktos lehet valahol, ezért újra forrasztottam a csatlakozót a kapcsolóknál, de nem nagyon javult a helyzet, ellenben ha jó az időjárás mondjuk van 8-10 fok mint múlt héten is, akkor tökéletesen működik semmi baja....

találkozott már valaki ilyennel??? ha igen akkor mi a megoldás?

előre is köszi a segítséget!

Az előtét ellenállást a fűtőmotornál találod a pollenszűrő alatt, a elektromos ablaknál meg gyakran törik meg a vezeték az ajtóátvezetőnél.

Megosztás:

Én nem a relé, hanem a pumpa tápját szakítottam meg, tehát a relé kattant csak a pumpa nem indult. Volt hogy elfelejtettem, d aztán 2-3 perces sikertelen kerregetés után kivillogtattam az AC-feszültség túl alacsony hibát, és rájöttem mi a gond. :D

Elfelejtetted hogy a saját autódba megszakítottad a vezetéket....? <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Simán kicseréltem a hátsó ablakfűtés izzóját.

Ki kell venni a rádiót és azt a fém keretet is amiben a rádió van és simán bele is lehet látni. Egyszerű kivenni azt a fekete műanyag akármit amiben a 3 izzó van, visszatenni egy picit nehezebb, de látni mit csinálsz.

3 perc alatt végeztem a cserével.

Köszi

Nekem a középkonzol bal oldal oldala - azaz a fűtési hőfokszabályzó gombja - időnként nem világít. Ilyenkor ráütök egyet és lőn világosság. No ezen szeretnék változtatni. Amúgy a fejegység ki-be szerelésekor állt be ez az állapot. Gondolom valami érintkezési hiba lehet.

Megosztás:

Nekem a középkonzol bal oldal oldala - azaz a fűtési hőfokszabályzó gombja - időnként nem világít. Ilyenkor ráütök egyet és lőn világosság. No ezen szeretnék változtatni. Amúgy a fejegység ki-be szerelésekor állt be ez az állapot. Gondolom valami érintkezési hiba lehet.

ha leszereled a középkonzol burkolatát... ami elég időigényes, sok csavar pl. a szellőző rácsok alatt, ventilátor kapcsoló (ezt ugy tudod leszedni, hogy az oldalán van egy kis rés, na ott egy kis pöcök tartja a helyén, hogy lehessen kibe húzogatni) akkor már kitudod billenteni ezt a panelt amibe azt hiszem 3 picike izzó van baloldal, jobboldal, és közép. Vékonyka kis sérülékeny vezetékekkel:)

segítettem?<_<

Megosztás:

El. <_< :D

Ez azért már erősen kavinton eset :D

Egyébként hol van a vezetéke ennek hol szakítottad meg?

((most hogy már megint kocsilopásra biztatja a barátok-közt is a fiatalokat elgondolkoztam a dolgon, jobb félni alapon...))

Az útjel, sebességjel dolgot mi figyeli? Szenzor vagy valami mechanika?

Valaki?

Megosztás:

Ez azért már erősen kavinton eset <_<

Egyébként hol van a vezetéke ennek hol szakítottad meg?

((most hogy már megint kocsilopásra biztatja a barátok-közt is a fiatalokat elgondolkoztam a dolgon, jobb félni alapon...))

Az útjel, sebességjel dolgot mi figyeli? Szenzor vagy valami mechanika?

Valaki?

Az AC-relétől megy átt a biztosítéktábla alá a nagy csatiba. Nekem azért volt kéznél, mert egyszer elveszett benne a delej, újat húztunk neki, és ha már ott volt a műszarfalpárna alatt beiktattam egy kapcsolót.

Az útjeladó arra való, hogy az arról kapott jelből tudja az ECU-hogy éppen mozog a kocsi a fordulatszámot az alapjáratinál magasabban tartja, ezért váltáskor ha nem is adsz gázt akkor sem esik vissza a fordulatszám alapjáratira. Ha elromlik akkor van olyan panasz, hogy váltáskor, motorféknél leáll a motor. A helyes működését úgyis le tudod ellenőrizni, hogy menet közben a TID két gombját egyszerre benyomod 4-5 másodpercig, ekkor kiirja a pillanatnyi sebbességet 53Km/h-íg -ha van-dob hibakódot, majd csinál egy kijelzőtesztet.

Megosztás:

Az AC-relétől megy átt a biztosítéktábla alá a nagy csatiba. Nekem azért volt kéznél, mert egyszer elveszett benne a delej, újat húztunk neki, és ha már ott volt a műszarfalpárna alatt beiktattam egy kapcsolót.

Az útjeladó arra való, hogy az arról kapott jelből tudja az ECU-hogy éppen mozog a kocsi a fordulatszámot az alapjáratinál magasabban tartja, ezért váltáskor ha nem is adsz gázt akkor sem esik vissza a fordulatszám alapjáratira. Ha elromlik akkor van olyan panasz, hogy váltáskor, motorféknél leáll a motor. A helyes működését úgyis le tudod ellenőrizni, hogy menet közben a TID két gombját egyszerre benyomod 4-5 másodpercig, ekkor kiirja a pillanatnyi sebbességet 53Km/h-íg -ha van-dob hibakódot, majd csinál egy kijelzőtesztet.

Vagy még egyszerűbben, kidobod üresbe, és nézed a fordulatszámmérőt. Megállás után szemmel láthatóan vissza kell esnie.

Ha nincs fordulatszámmérő, lehet fülelni.

Megosztás:

A jobb lábtérburkolat alatt van az AC-relé, onnan átmennek a vezetékek a bal lábtérbe majd a küszöb mellett az ülés alatt ki a pumpához. Ha jól tudom priros-kék és barna, de ebben majd valakitől megerősítést kérek. Én csak egy ponton sszakítottam meg a pumpa tápját egy sima kapcsolóval.

A jobb lábtérburkolat alatt az A oszlop "alján" lévő műanyagot érted? Azt kell leszedni és ott van az AC relé? Van valami trükk a burkolat leszedésénél?

(elnézést a hülye kérdésekért, de még csak holnap lesz két hete, hogy Astra tulaj vagyok <_< )

Megosztás:

A jobb lábtérburkolat alatt az A oszlop "alján" lévő műanyagot érted? Azt kell leszedni és ott van az AC relé? Van valami trükk a burkolat leszedésénél?

(elnézést a hülye kérdésekért, de még csak holnap lesz két hete, hogy Astra tulaj vagyok <_< )

T20-as torx csavarhúzó kell hozzá, egyébként semmi, kipattintod a 3 csavartakarót a küszöbnél plusz feljebb egy kör alakú csavartakarót, csavarokat kitekered, ha van polcod a kesztyűtartó alatt, azt is célszerű lecsavarozni, és már jön is ki.

Megosztás:

T20-as torx csavarhúzó kell hozzá, egyébként semmi, kipattintod a 3 csavartakarót a küszöbnél plusz feljebb egy kör alakú csavartakarót, csavarokat kitekered, ha van polcod a kesztyűtartó alatt, azt is célszerű lecsavarozni, és már jön is ki.

Köszönöm a segítségeket, azthiszem ezzel már nem lesz probléma. Az indításgátlónak kell még +12V, test és gyújtás (vagyis: A gyújtáskapcsoló 15-re kötendő. Az önindítózás

pillanatában is feszültségen kell lennie (indítástiltás reléjének vezérlése)).

Megosztás:

Most csaptam az autóval közel 100km-t és megcsináltam a kijelző gomb nyomást, és kiírta a sebességet!

De ettől függetlenül kaptam hibalámpát mikor 5-be lassultam...

Alapjáraton hallásra nem veszek észre külömbséget, a motor nem áll le és nem is dadog.

Azt viszont megfigyeltem hogy csak 5-be dobja és legalább 80km/h -ról lassítva, az hogy fékezek vagy sem nem változtat a dolgon :S

Tudok vele valamit kezdeni? Holnap megpróbálom leveszem a satut és megtakarítom és viszateszem, hátha...

Megosztás:

ha leszereled a középkonzol burkolatát... ami elég időigényes, sok csavar pl. a szellőző rácsok alatt, ventilátor kapcsoló (ezt ugy tudod leszedni, hogy az oldalán van egy kis rés, na ott egy kis pöcök tartja a helyén, hogy lehessen kibe húzogatni) akkor már kitudod billenteni ezt a panelt amibe azt hiszem 3 picike izzó van baloldal, jobboldal, és közép. Vékonyka kis sérülékeny vezetékekkel:)

segítettem?<_<

Nem kell leszedni a burkolatot, elég kivenni a rádiót és annak a fém keretét kihúzni és utána elég könnyen ki lehet pattintani azt a panelt amiben benne van a 3 izzó. Nekem 1 perc alatt a kezembe volt ez a panel:)

Visszatenni egy kicsit nehezebb de 3 perc volt az egész művelet és még csavarhúzó sem kell hozzá:D

Megosztás:

Sziasztok! Már régebben ráleltem erre a fórumra, de még csak most jutottam el odáig, h írjak is. Mindenesetre nagyon nagy királyság, h létezik és megannyi kérdésemre találtam már választ. <_<

Most az lenne a kérdésem hozzátok, h a középső konzolban lévő óra-dátum-hőmérséklet kijelző állandóan villog, és rendre el is veszti a memóriáját, szerintetek mi lehet az oka? Hozzátenném, h a hőmérséklet mérő műszer kitörött egy jéghegy megmászása közben, ami cserére szorul, de vajon lehet ez összefüggésben?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv, blakah!

Előre leszögezem csak tippelek de szerintem valami laza lehet mert nekem akkor veszíti a memóriát ha kiszedem a biztit, meg akkor villog stb... valami nem érintkezik folyamatosan.

Megosztás:

Előre leszögezem csak tippelek de szerintem valami laza lehet mert nekem akkor veszíti a memóriát ha kiszedem a biztit, meg akkor villog stb... valami nem érintkezik folyamatosan.

Könnyen lehet, nekem is a kijelző csatija volt kontakthibás, és minden rázkódás után be kellett állítani.

Megosztás:

Kedves cartársak!

Érdeklődnék, hogy a központi vezérlője helyileg hol található??? Nekem ugyan nem gyárilag van benne, de hátha oda szerelte be az előző tulaj, ahova kell. Vettem bicskakulcs szettet és be szeretném kötni, de nem tudom, hogy hol kezdjem el. Kösz a segítséget előre is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.