Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

F7-es, de azon van elvileg a komplett műszerfal... B)

Igen. De azért én kivettem. Feleslegesen. :D

Egyszer amikor jöttem haza a Pezoból észrevettem hogy ég a töltésjelző. Megálltam azt hittem elszakadt a szíj de az rendben volt. Emelett még ha jól emlékszem sötét volt a középkonzol, meg még pár dolog nem működött, de amúgy a kocsi üzemelt. Arra gondoltam a generátorral lehet valami, és nincs töltésem ezért hazafele helyzetjelzővel mentem, ahol lehetett még azt is lekapcsoltam. Másnap derült ki hogy egy bizti szállt el az okozta a problémákat. Ergo nézd átt a biztitáblát.

Megoldódott a probléma. Vagy nem erősen, vagy nagyon lazán húztuk meg a generátoron a csavarokat, így a vastag piros,(gondolom a pozitív) meg a vékony kék (negatív?) le voltak lazulva. Meghúztam őket, most jó. :lol:

Megosztás:

Igen. De azért én kivettem. Feleslegesen. :D

Megoldódott a probléma. Vagy nem erősen, vagy nagyon lazán húztuk meg a generátoron a csavarokat, így a vastag piros,(gondolom a pozitív) meg a vékony kék (negatív?) le voltak lazulva. Meghúztam őket, most jó. :lol:

Az inkább kék fehér. Piros a pozitív igen, kék-fehér pedig az izzóhoz megy.

Megosztás:

Szevasztok!

Egyszer már irtam a problémámról,hogy kicsit parázslik a töltéslámpám!És ha rálépek a fék vagy huzom az ablakmosót akkor egy nagyon kicsit erősebben világit!És ha közben irányjelzőzök akkor meg kicsit villog!

És akkor itt többen azt mondták,hogy a generátorral lehet valami!

Azóta azt elvittem generátoroshoz és az azt mondta,hogy teljesen jó a generátorom!Semmi baja!

És ebben szeretnék segitséget kérni,hogy vajon mi lehet a baj?

Van valakinek valami más ötlete?

Előre is köszönöm!

üdv.:zozo

Megosztás:

Szevasztok!

Egyszer már irtam a problémámról,hogy kicsit parázslik a töltéslámpám!És ha rálépek a fék vagy huzom az ablakmosót akkor egy nagyon kicsit erősebben világit!És ha közben irányjelzőzök akkor meg kicsit villog!

Azóta azt elvittem generátoroshoz és az azt mondta,hogy teljesen jó a generátorom!Semmi baja!

Előre is köszönöm!

Átnézted már a kábeleket generátornál, és a nagy barna kábeles testpontot az akku előtt? Kontakt, lelazult csavar, bezőldült csati...stb.

Megosztás:

Szevasztok!

Előre is köszönöm!

Akkor nézd át a motor testvezetékeinek kötéspontjait.

Megosztás:

Amiket igy a motortérben láttam és hozzáférhető volt azokat a testeléseket azt megcsiszoltam és ugy raktam vissza!a generátornál minden jó!Ott is megcsiszoltam a sarut az oxidtól!A műszercsoportot nem vettem még ki!Az könnyen kijön amugy?Kivételnél mire figyeljek esetleg nagyon?A spirálra?

Köszönöm az eddigi segitséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem a linken látható diagnosztikai csatlakozó van.

Hogy is van, már csináltam de nem emlékszem, az 5-6-ot kötöm össze?

http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/b007.jpg

Köszi

Sziasztok!

Szóval rajta van a képen, de már nem először fordult elő az, hogy olyan hibakódot villogtattam ki ami nincs a listában.

Az a lista ami a fenti linken van biztos, hogy siemens elektronikás F astrához való?

Most 0200 lett az eredmény ami nincs a listán. Közelében 0201 0202 van ami injector problémára utal. Nekem most az AC relay hibája miatt adja ezt a hibakódot aminek 1231-nek kellene lenni.

Nincs valami korrektebb lista valahol vagy valakinek a 16 érintkezős digcsatihoz F astrához?

Köszi

Megosztás:

Amiket igy a motortérben láttam és hozzáférhető volt azokat a testeléseket azt megcsiszoltam és ugy raktam vissza!a generátornál minden jó!Ott is megcsiszoltam a sarut az oxidtól!A műszercsoportot nem vettem még ki!Az könnyen kijön amugy?Kivételnél mire figyeljek esetleg nagyon?A spirálra?

Köszönöm az eddigi segitséget!

A műszeregységet úgy tudod kivenni, hogy amikor minden csavart kitekertél mögényúlsz is a spirált kiakasztod a helyéről. Egy rugós lemezt kell benyomni akor lehet kihúzni. Elég szűk a hely, és oldalazva jön ki a műszer. Két csati van rajta azokat is ki kell húznod, de azok nagyobb mozgást engednek mint a spirál.

Megosztás:

sziasztok

Nem tud valaki aiwa cdc-r237 cd s fejegységhez használati utasítást? Nem találok a neten.

Szia, nem tudom mi köze ennek a kérdésnek kérdésnek egy F astra elekronikájához:)

Utánanéztem, nem találtam sehol, próbálkozzál elektronikai fórumokban. Tudnék egyet ahol lenne esély, de nem írom le mert nem tudom, hogy szabad-e

Megosztás:

sziasztok

Nem tud valaki aiwa cdc-r237 cd s fejegységhez használati utasítást? Nem találok a neten.

Szia, nem tudom mi köze ennek a kérdésnek kérdésnek egy F astra elekronikájához:)

Utánanéztem, nem találtam sehol, próbálkozzál elektronikai fórumokban. Tudnék egyet ahol lenne esély, de nem írom le mert nem tudom, hogy szabad-e

:lol:

Nagyon nem értem merre keresitek.

Gugli a barátom címszóval a 3. találat:http://elektrotanya.com/aiwa_cdc-r237_sm.pdf/download.html :D

Megosztás:

Sziasztok . Ködlámpa kapcsoló ledesitésben kérnék segítséget . Mert történt ,hogy nem világított ,mondom ki cserélem az izzót ,elmentem meg vetem a rizsszem izzót bódogság , irány haha gyorsan széttszed ,meg is történt utána volt a nagy keserűség . Mert az eladó vetőmagot adott nekem szerintem úgy gondolta majd meg nőll mert amit adott az 3mm a kap csolóban meg 5mm - es van .Így hát föl mérgelődtem lesz benne led persze ha valaki tud segíteni némi információval ez ügyben .A segítséget előre is köszi . :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Újabb csodálatos tapasztalattal gazdagodtam az Isuzu meglepetéseiből.

Behalt a generátorom, a hibajelenség: fordulatszámmérő fekszik, nincs töltés, fordulatszámmérő működik, van töltés.

Megvettem az új generátort, azonban különbözik a régitől, méghozzá abban, hogy ez négy pólusú, míg a régi kettő.

A kérdésem az lenne, hogy nincs-e valakinek bekötési rajza mindkét tipushoz?

Hát előre is köszönet. :lol:

Megosztás:

Sziasztok . Ködlámpa kapcsoló ledesitésben kérnék segítséget . Mert történt ,hogy nem világított ,mondom ki cserélem az izzót ,elmentem meg vetem a rizsszem izzót bódogság , irány haha gyorsan széttszed ,meg is történt utána volt a nagy keserűség . Mert az eladó vetőmagot adott nekem szerintem úgy gondolta majd meg nőll mert amit adott az 3mm a kap csolóban meg 5mm - es van .Így hát föl mérgelődtem lesz benne led persze ha valaki tud segíteni némi információval ez ügyben .A segítséget előre is köszi . <_<

Milyen információra lenne szükséged?

Ma gondoltam indulás előtt rámérek az akksira. 15,4Volt. Beindítom, 16,3-4 : Na mondom ez igen jó. Beépült valami villanyerőmű az autóba? Hazaértem, rámérek, 14,65. Csuda dolgokra képes ez a kínai multi nem? Vagy tényleg túltölt a gép?

Megosztás:

Milyen információra lenne szükséged?

Ma gondoltam indulás előtt rámérek az akksira. 15,4Volt. Beindítom, 16,3-4 : Na mondom ez igen jó. Beépült valami villanyerőmű az autóba? Hazaértem, rámérek, 14,65. Csuda dolgokra képes ez a kínai multi nem? Vagy tényleg túltölt a gép?

Meg kellene mérni másik műszerrel is. <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.