Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nekem egy motoros antenna van a bal hátsó sárvédőben, bár a motor része ki van kötve (már így vettem), mert megtört pár helyen az antenna, és nem lehet teljesen betolni. Ráadásul lötyög a helyén, úgyhogy sztem a rögzítése is törött lehet, úgyhogy nekem is vennem kéne egy újat, de motor nélkülit veszek asszem. Nem tudja vki, mennyibe kerül egy motor nélküli gyári antenna?

Megosztás:

Nekem egy motoros antenna van a bal hátsó sárvédőben, bár a motor része ki van kötve (már így vettem), mert megtört pár helyen az antenna, és nem lehet teljesen betolni. Ráadásul lötyög a helyén, úgyhogy sztem a rögzítése is törött lehet, úgyhogy nekem is vennem kéne egy újat, de motor nélkülit veszek asszem. Nem tudja vki, mennyibe kerül egy motor nélküli gyári antenna?

Ezt találtam a guglival:

http://www.vilcomp.hu/antenna.php#aspectb

Megosztás:

Én is ennyiért vettem az egyik Hirshmann boltban a Fehérvári úton F-Astrához. Teljesen tuti volt. Ez a kábel nélküliség érdekes, mert persze, hogy nincs rajta kábel, csak aljzat. Abba dugod a lefektetett gyári kábelt.

Meg mi az hogy javító készlet???

Megosztás:

"Egyébként lassan karácsony van Futó mester,mi lesz az immobival?

Mennyit kóstál egy TID kb bontóban?"

Most hogy várod, amikor meg meglesz, fél évig felém se nézel majd... :lol:

Dolgozom az ügyön, megvan a mintapéldány, de kicsit fel kellett függeszteni

a fejlesztési munkát egyéb nem előre látott dolgok miatt.

TID modult ötezeré' szokták adni, bár elég ritka.

Megosztás:

"Egyébként lassan karácsony van Futó mester,mi lesz az immobival?

Mennyit kóstál egy TID kb bontóban?"

Most hogy várod, amikor meg meglesz, fél évig felém se nézel majd... :)

Dolgozom az ügyön, megvan a mintapéldány, de kicsit fel kellett függeszteni

a fejlesztési munkát egyéb nem előre látott dolgok miatt.

TID modult ötezeré' szokták adni, bár elég ritka.

:) Akkor várok tovább türelmesen és majd tavasszal a központival együtt rakom be!

Nem csesztetni akarlak,csak azt irtad még régebben,hogy kb karácsony körül érdeklődjem,bár azt nem irtad melyik karácsony! :blink:

Megosztás:

ha lesz egy kis időm, összehakkelem és kiderül milyen.. megnézem majd kapcsi rajz alapján mi micsoda.. múltkor rádugtam a BC-m helyére, de hőmérsékletet nem írt... viszont észrevettem h kicsit kh-s.. ahogy megmozgattam, a csatinál lehetett érezni a bibit.. egyik kis tüske ki van lazúlva.. majd szétszedem megforrasztom. Letesztelem.. ha jó, mehet a biznisz.. (xart nem akarok eladni senkinek)

Jah és Corsában volt..

Csak időt kellene valahogy összehoznom :blink: Karácsony rulez...

Megosztás:

Gabi! (meg bárki)

Nah szétkaptam ma a TID-et jól sejtettem a csatinál szinte az öszes csati ki volt lazulva..

Sajna mikor szétszedtem nem voltam elég óvatos, és a panelről lejött az átvezető fólia.

Létezik az, hogy az Átvezetőről lejött a vezető réteg? hogy rajta maradt a nyákon? csak mert nem látom a réz csíkokat,csak mintha a nyomait. meg ..

Mert összeraktam, becentiztem a helyükre a csikokat de nem megy.. ahogy megmozgatom, odanyomom az élét ahol meghajlik akkor ok.

Hogy lehet esetleg "megcsupaszolni" a maradék részt?

Még majd játszok vele, csak pont kiégett a maradék egy szem égő ami jó volt benne ..

Szal aki szétszed ilyet, csak óvatosan.. (de amúgy mükszik.. látszik amikor odanyomom)

Megosztás:

Laci!

Na ez elég nagy baj... óvatosabban kellett volna nekiesni.

A vezetőcsíkon nem rézfólia van, hanem szénszálas cucc, és azt már így elég

necces lesz működésre bírni. Gondoltam már rá, hogy kikísérletezek rá valamilyen

eljárást, ha gondolod januárban megpróbálkozhatok majd vele, persze nem ígérek

semmit. :blink:

Megosztás:

Laci!

Na ez elég nagy baj... óvatosabban kellett volna nekiesni.

A vezetőcsíkon nem rézfólia van, hanem szénszálas cucc, és azt már így elég

necces lesz működésre bírni. Gondoltam már rá, hogy kikísérletezek rá valamilyen

eljárást, ha gondolod januárban megpróbálkozhatok majd vele, persze nem ígérek

semmit. :blink:

Egy tipp: nekem vannak rossz szgépbillenytűzeteim, amiknek az a bajuk, hogy a bennük levő műanyagfóliáról a vezetőcsíkok leváltak. Namost én arra gondoltam, nem jó-e erre a célra is a fűtőszáljavító festék? Mert lehet, hogy megoldaná a TID problémáját is... :)

Megosztás:

Tény, hogy nem olcsó a javítófesték, de mivel a hátsó szélvédőmhöz úgyis kell vennem (középen 4 szál nem fűt, pont a legzavaróbb helyen :) ), ki fogom próbálni a billentyűzetnél is, aztán kiderül. Az a kérdés, mennyire keményedik meg száradás után? :blink:

Megosztás:

És mi van ha én veszek ilyen fűtőszáljavítót és megcsinálom a job/bal tükröt fűthetőre? :blink:

Vagy ez nagyon vad ötlet?

Ha ilyesmin gondolkodsz, akkor már inkább valami fűtőszálat kellene ragasztani a tükör hátuljára hőálló szigeteléssel (csillámlap). PL. úgy, hogy egy csillámlapot felragasztasz a tükörlap hátuljára a négy sarkánál valami hőálló ragasztóval, aztán egy fűtőszálat (amit előtte kikísérletezel, hogy a 12V feszültség mellett kellően meleg legyen, de azért ne vörösen izzon, mert eltörik a tükör, ha hidegen hirtelen negyon felfűtöd) szépen elrendezel spirál vagy tetszőleges alakra, pár helyen a csillámlaphoz rögzíted a hőálló ragasztóval, aztán egy másik csillámlappal feded, szintén a négy sarkánál, meg esetleg középen rögzítve ragasztóval, aztán ezt az egészet úgy szereled vissza a helyére, hogy megnyomja hátulról rá a tükörlapra ezt a szendvicset :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.