Gabor -- C14Se Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Alapjárati motor hiba, vagy akár fals levegő szívása okozhat alapjárati gondokat. Ha a fékrásegitőben, vagy a csöveiben van a lyuk akkor akár a fék is emiatt szórakozhat. Féktisztító sprével lehet fúlykálni a rásegítőt+ csöveit, ha felpörög a motor, akkor itt van gebasz. Oké, majd megpróbálom (úgyis vettem már mindent-oldó-sprét), erre gondoltam én is. Csak azt nem értem, újraindulás után miért tűnik el a gond? Lehet, hogy lassításnál nem tetszik neki, ha néha-néha beblokkol a kerék, és ez kicsit megrántja a motort is? Régebben volt, hogy tolattam be az udvarba, alapjáraton, és annyira sikerült leejteni a fordulatszámot, hogy már azt is hallottam, hogy leáll a benzinpumpa, kattan a relé, aztán hirtelen benyomtam a kuplungot, és magához tért. Na, akkor pörgött fel ugyan úgy, mint indításnál egyébként is. Csak akkor magához tért hamar. Így meg nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dovi Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. Valamikor régen egyszer csak azt vettem észre, hogy nehezebben indul az autó, mint előtte. Kicsit többet tekert, de indulás után, mint a doxa óra úgy járt. Pár hónapja elkezdte, hogy kicsit késve áll le. Ja. DTL, azaz diesel. Nosza, gondoltam az adagolón lévő relé ment el gyufáért, de olyan horror árban van, hogy hozzászoktattam magam a gondolathoz, hogy kicsit később áll le. Azonban! Ma beszereltem a nemrégiben megrendelt bicskakulcsos, távirányítós központi zárat vezérlő szettet. Nekem most derült ki, hogy immobiliser van az autóban. (Nem kiröhögni! :lol: ) Ahogy kell, szét is kaptam a kulcsot, a csipet áttettem a bicskakulcsba és próba. Azt tapasztaltam, hogy indulni ugyanúgy indul, de a leállítás már teljesen más. Szép kényelmesen leveszem a gyújtást, kiveszem a kulcsot, bámulok bambán, gázt adok ... no, most leállt. Mindkét kulccsal ugyanezt csinálja. Jó lenne, ha valaki tudna egy képet küldeni, hogy nálam leleményesebben hogyan tudta a bicskakulcsba belerakni a csipet. Nagyobbik kérdés, hogy a gyári immobilisert hogyan lehetne kiradirozni? Mint a fentiekből kiderült, csak a gond van vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Sziasztok! Autóm 2 hetes álmából ébredt ma fel, világító töltésjelzővel. Alapjáraton 11,8-at tölt, emelt fordulaton 12-t. Álló motornál az akksi 12,25V-ot mutat. Kb 1-1,5 hónapja kapott az autó új Exide akksit, a generátor pedig csapágyakat, csúszógyűrűt, és feszültségstailizátort. Próbáltam megkocogtatni a generátort, hátha csak a szénkefe szorult meg és nem éri el a gyűrűket, de sajnos nem változott a dolog ennek hatására sem. Mentem is az autóval, és 40-50 körül 4-es fokozatban haladva elhalványodik a töltésjelző. Esetleg valami ötlet? Hellohaló! Nézd meg a testkábelt, ami a generátor és a motor között van, mert nekem is ez volt a gondom kb. 1hónapja, amikor olajcserekor kicseréltem az ékszíjat. Utána egyből mentünk Bajára. Minden rendben volt csere után, de Baján megállt egy körforgalomban. A hiba az én készülékemben volt, vagyis törés volt valahol a testkábelen, de nekem a generátorról az akksiig ment a tűzfalnál, valahol bibi volt. Generátor lelazít, csavar kicserél, befújva WD40-nel, kábel megigazít, aztán hazajövet és 3 nap múlva ki lett cserélve, de már egy rövidre, azóta jó. Amúgy neked nem az a széles, kb. 2-3cm széles, fonott testkábeled van még? Lehet az is a gond, nekem azt már kiiktatták, már úgy vettem. Viszont tegnap elment a töltésjelző, vagyis az egyik szénkefe 2x annyira volt elkopva, mint a párja, azt kicseréltük, azóta rendben van a gép. (Tudom hogy mindkettőt ki kellett volna cserélni, de ez most nem volt lehetséges...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Miért a C14NZ-be is van BC :lol: Eddig hál ég' nem tudtam róla... De inkább így tudja meg mint amikor baj van :lol: Némelyikben már utólag van :) a hűtő kb 3 honapos mert volt egy kis balesete:-) nem én voltam a hibás! sebaj úgy is most megy majd nagyszervízbe! azt esetleg meglehet tudni valahogy hogy dugulás van-e a hűtöbe? Esetleg lehet a hűtősapka is hibás, próbáld ki egy másikkal, bármelyik F-Astráé jó egy próbára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Persze, nyomok egy fényképet róla. :lol: Itt is vannak a képek. [url="http://kephost.hu/thumb-8A41_4D038E5F.jpg [url="http://kephost.hu/thumb-37EF_4D038E5F.jpg Köszi a képeket! Érdekesek ezek a lemezszerű ellenállások. Még egy utolsó kérés: le tudnád írni a fekete soklábú IC-k feliratait? Gondolom ugyanolyanok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Köszi a képeket! Érdekesek ezek a lemezszerű ellenállások. Még egy utolsó kérés: le tudnád írni a fekete soklábú IC-k feliratait? Gondolom ugyanolyanok. Gondolom azokat használja áramgenerátornak, illetve a rajtuk eső feszültséget figyeli. Én is azt a képet hiányoltam amin az ic-k látszanak..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Gondolom azokat használja áramgenerátornak, illetve a rajtuk eső feszültséget figyeli. Én is azt a képet hiányoltam amin az ic-k látszanak..... :lol: Holnap készítek róla képet. Ha nem lesz olvasható, akkor leírom. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Köszi a képeket! Érdekesek ezek a lemezszerű ellenállások. Még egy utolsó kérés: le tudnád írni a fekete soklábú IC-k feliratait? Gondolom ugyanolyanok. Azok ellenállások? :lol: Jó tudni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Holnap készítek róla képet. Ha nem lesz olvasható, akkor leírom. :lol: Okés, köszi! :lol: Azok ellenállások? :) Jó tudni. :D Igen, azok vannak sorba kötve az izzókkal, az elektronika meg a rajtuk eső feszültséget figyeli :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Hellohaló! Nézd meg a testkábelt, ami a generátor és a motor között van, mert nekem is ez volt a gondom kb. 1hónapja, amikor olajcserekor kicseréltem az ékszíjat. Utána egyből mentünk Bajára. Minden rendben volt csere után, de Baján megállt egy körforgalomban. A hiba az én készülékemben volt, vagyis törés volt valahol a testkábelen, de nekem a generátorról az akksiig ment a tűzfalnál, valahol bibi volt. Generátor lelazít, csavar kicserél, befújva WD40-nel, kábel megigazít, aztán hazajövet és 3 nap múlva ki lett cserélve, de már egy rövidre, azóta jó. Amúgy neked nem az a széles, kb. 2-3cm széles, fonott testkábeled van még? Lehet az is a gond, nekem azt már kiiktatták, már úgy vettem. Viszont tegnap elment a töltésjelző, vagyis az egyik szénkefe 2x annyira volt elkopva, mint a párja, azt kicseréltük, azóta rendben van a gép. (Tudom hogy mindkettőt ki kellett volna cserélni, de ez most nem volt lehetséges...) Köszi a tippet, holnap reggel ezeket átnézem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Lehet a téli vezetési stílusom nem tetszik neki? Próbálok minél többet sebességben maradni, mert úgy nehezebben blokkol a kerék. A jelenség egyébként olyan, hogy ha beindítod az autót, felmegy kb 1500ig, de visszaesik egyből, ha hideg a motor 1000 fölé, ha meleg akkor az alá. Na ez egy kis közlekedés után elkapja, és ott tartja 1500on, néha még feljebb. Tudom milyen a fékrásegítő, tudom mennyit kell puhulnia illetve keményednie attól függően, mennyi vákuum van még a rásegítőben. Ez más. Mintha más autóban ülnék, valami újabb műanyagautóban. Azokban szokott ilyen lenni, hogy Opelosan megnyomom a féket, és zutty mindenki előre :lol: De pár ilyen után beleszokok:) Lehet hülyeség, de más nem jutott eszembe. 1500on pörög a motor, több vákuumot termel, mivel a pillangószelep zárva. Lehet szimplán ezért puhább a fékem? Erejéről nem tudok mit mondani, ha hozzáérek szinte egyből blokkol, de ez a szar téligumik miatt is van. 4.-ben kapar a gép... Nagyon óvatosan kell vele mennem, de szerencsére az egész város kicsit lelassult. Láttam is egy balesetet (3 autó összement), meg egy gázolást, 1 embert elütött egy swift a zebránál... Jöttem hazafelé, teszkónál látom áll egy ember a zebránál. Lassítok, jó hosszú fékúton, nézem a tükröket, oké, mindenki felfogta hogy mi van, mellettem fábia is lassít. Megállok, gyalogos elindul, fábia nagy gázzal el még előtte... Hali! Hol szoktál tankolni? Nekem is ugyanezt csinálja a c14se-m és a szerelőm szerint a benzin miatt is lehet és szerintem igaza is lehet mert nekem megszűnt mikor kutat váltottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Hali! Hol szoktál tankolni? Nekem is ugyanezt csinálja a c14se-m és a szerelőm szerint a benzin miatt is lehet és szerintem igaza is lehet mert nekem megszűnt mikor kutat váltottam. Heló! huh, nem mernék rá megesküdni, de sztem most shelles 95ös van benne, az olcsóbbik. De már jó 260 km óta benne van, és csak most csinálja. Hogy érted, hogy ugyan ezt csinálja? Mely részei egyeznek meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Heló! huh, nem mernék rá megesküdni, de sztem most shelles 95ös van benne, az olcsóbbik. De már jó 260 km óta benne van, és csak most csinálja. Hogy érted, hogy ugyan ezt csinálja? Mely részei egyeznek meg? Fékezésre fordulat felszökik, ingadozik az alapjárat meg hasonlóak de nekem sem mindig csinálta csak ha kedve tartotta de mióta máshol tankoltam megváltozott. Nekem indulásnál normális volt majd mikor megálltam az első lámpánál elkezdett szórakozni. Ez engem is érdekelne mert már régebben is csinálta de abbahagyta magától, majd most nyár végén megint csinálta és kutat váltottam és megint abbahagyta. Lehet a benzinen kívül más oka is? Alapjárati szórakozhat így? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Fékezésre fordulat felszökik, ingadozik az alapjárat meg hasonlóak de nekem sem mindig csinálta csak ha kedve tartotta de mióta máshol tankoltam megváltozott. Nekem indulásnál normális volt majd mikor megálltam az első lámpánál elkezdett szórakozni. Ez engem is érdekelne mert már régebben is csinálta de abbahagyta magától, majd most nyár végén megint csinálta és kutat váltottam és megint abbahagyta. Lehet a benzinen kívül más oka is? Alapjárati szórakozhat így? Én sem értem mi a kínja, igaz még sose tankoltam shellnél :lol: (főleg nem tele) Meg amikor valaki azt mondja, hogy ingadozik az alapjárat én valami egyenetlen dologra gondolok, és úgy is szokták körbeírni a dolgot, hogy néha majdnem lefullad, néha nagyon felpörög. Enyém meg konstans beáll egy szintre, mintha kézi szivatós lenne. Amúgy tud valaki valami megoldást arra, hogy ne fagyjanak be az ajtók? (fűtött garázson kívül :lol: ) Valamivel nem lehet befújni az ajtógumikat? Kezdenek elkalandozni a gondolatok, lehet jobb lenne átmenni az egyéb csevegésbe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 A képek a cc belsejéről. U.i.: Remélem kivehető az IC k (vagy mik) száma. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Hellohaló! Nézd meg a testkábelt, ami a generátor és a motor között van, mert nekem is ez volt a gondom kb. 1hónapja, amikor olajcserekor kicseréltem az ékszíjat. Utána egyből mentünk Bajára. Minden rendben volt csere után, de Baján megállt egy körforgalomban. A hiba az én készülékemben volt, vagyis törés volt valahol a testkábelen, de nekem a generátorról az akksiig ment a tűzfalnál, valahol bibi volt. Generátor lelazít, csavar kicserél, befújva WD40-nel, kábel megigazít, aztán hazajövet és 3 nap múlva ki lett cserélve, de már egy rövidre, azóta jó. Amúgy neked nem az a széles, kb. 2-3cm széles, fonott testkábeled van még? Lehet az is a gond, nekem azt már kiiktatták, már úgy vettem. Viszont tegnap elment a töltésjelző, vagyis az egyik szénkefe 2x annyira volt elkopva, mint a párja, azt kicseréltük, azóta rendben van a gép. (Tudom hogy mindkettőt ki kellett volna cserélni, de ez most nem volt lehetséges...) Kimértem, a testelés, valamint az akkumulátor és a generátor közt futó vezetékek is teljesen jók. Valószínűleg az angol márkájú feszültségstabilizátor mondhatta fel a szolgálatot 1 hónap alatt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Amúgy tud valaki valami megoldást arra, hogy ne fagyjanak be az ajtók? (fűtött garázson kívül :lol: ) Valamivel nem lehet befújni az ajtógumikat? Kezdenek elkalandozni a gondolatok, lehet jobb lenne átmenni az egyéb csevegésbe... Ha már sheellen sem akkor lassan alig marad kút ahol lehet tankolni :lol: ((mert a mólón sem ajánlom senkinek!)) Ajtókra pedig ha lesz egy kicsit melegebb jobb idő akkor szilikon sprével fújd át a gumikat aztán töröld körbe. Én az elsőknél ha megszáradt az ajtó felső ívén azt a szőrös vackot is átszoktam fújni. Az elsők ami mindig van használva sose fagy be, a hátsó még így is van néha beragad. de nem vészesen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 A képek a cc belsejéről. http://kephost.hu/share-54C7_4D049A08.html U.i.: Remélem kivehető az IC k (vagy mik) száma. :lol: Köszönöm, Te egy Úr vagy! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Köszönöm, Te egy Úr vagy! :lol: Nincs mit. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Én sem értem mi a kínja, igaz még sose tankoltam shellnél :) (főleg nem tele) Meg amikor valaki azt mondja, hogy ingadozik az alapjárat én valami egyenetlen dologra gondolok, és úgy is szokták körbeírni a dolgot, hogy néha majdnem lefullad, néha nagyon felpörög. Enyém meg konstans beáll egy szintre, mintha kézi szivatós lenne. Amúgy tud valaki valami megoldást arra, hogy ne fagyjanak be az ajtók? (fűtött garázson kívül :lol: ) Valamivel nem lehet befújni az ajtógumikat? Kezdenek elkalandozni a gondolatok, lehet jobb lenne átmenni az egyéb csevegésbe... Van mikor nekem is pont 1500-on áll meg :lol: de ingadozni is szokott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Némelyikben már utólag van :lol: Van előnye az egyszerűt bonyolultabbá tenni :lol: ? Most biztosan többeket mosolyra fakasztok, de a BC az mit is csinál pontosan? Nekem hál ég z alapjáraton a gázzal is mint a svájci óra, csak be kellett állítani. hogy a fordulata meg milyen tudja a .... Nincs benne fordulatmérő, de már megszoktam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Kimértem, a testelés, valamint az akkumulátor és a generátor közt futó vezetékek is teljesen jók. Valószínűleg az angol márkájú feszültségstabilizátor mondhatta fel a szolgálatot 1 hónap alatt. :lol: Hali! Esetleg nem lehet szó garanciáról? Én 2év 4 hónapja és 36000km-rel ezelőtt cseréltem (cseréltettem :lol: ) a fesszabályozót, akkor Bosch ment bele 4000-ért, annak adta meg most az egyik szénkeféje. Mivel olcsóbb nem lett, 5e körül lesz az új. Szerintem (nekem) jó a Bosch... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Hali! Esetleg nem lehet szó garanciáról? Én 2év 4 hónapja és 36000km-rel ezelőtt cseréltem (cseréltettem :lol: ) a fesszabályozót, akkor Bosch ment bele 4000-ért, annak adta meg most az egyik szénkeféje. Mivel olcsóbb nem lett, 5e körül lesz az új. Szerintem (nekem) jó a Bosch... :lol: De, gariban cseréltetni fogom, csak az a kérdés, mikor. Ma mennem kell vissza Pestre, jövő hétvégén tesztautóval jövök haza, utána meg hipp-hopp, itt a karácsony. Egyszerűen fogalmam sincs mikor tudom elvinni barátnőmékhez, hogy utánajárjunk a dolognak. De öröm az ürömben, hogy decemberben összesen kb 30-40km-t megyek csak az autóval. Bár jobb lenne ha Bosch vagy Hella menne bele, mostmár nem bízom az angol szutykokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Van előnye az egyszerűt bonyolultabbá tenni :lol: ? Most biztosan többeket mosolyra fakasztok, de a BC az mit is csinál pontosan? Nekem hál ég z alapjáraton a gázzal is mint a svájci óra, csak be kellett állítani. hogy a fordulata meg milyen tudja a .... Nincs benne fordulatmérő, de már megszoktam... Fogyasztási adatot közöl veled, mint a mai menő, modern autók. Pillanatnyi fogyasztást, átlagfogyasztást, átlagsebességet, megtehető távot és stopper. Természetesen a külső hőmérséklet kijelzés is megmaradt. Így néz ki: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dovi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Kis segítségre lenne szükségem. No, kérem. Nem hagyott nyugodni a dolog, hát nekiálltam barkácsolni és úgy tűnik sikerrel. Leírom, hátha később másnak segít. A bicskakulcs.hu-ról származó újabb típusú kulcsba az immo csipjét úgy tettem bele, hogy szétszedve a nyák lapnál a kulcs tetejénél van egy kis távtartó műanyag. Azt kitörtem és az így nyert helyre beragasztottam a virágkötők által is használt hőre lágyuló ragasztóval magát a csipet, amit a kulcsból szedtem ki. Lapjára szépen elfér és véletlenül épp olyan magas, mint a kitört távtartó. A csip keskenyebbik fele néz a kulcs tolla felé. Összerakva nagyszerűen működik. Nincs késleltetett leállás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts