Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Nem gyári a központim ez biztos. Nemtom milyen típusú, de nem gyári. Tökmindegy milyen a központid, csak legyen. Veszel egy ilyen ablakfelhúzó modult és vígan megoldja Neked! 4000 Ft bruttó! :) Igen, a szögletes tömb a probléma, ha "lenyesed" akkor valóban be fog érni a motor ameddig kell, de hogyan rögzíted? Esetleg szigszalaggal, de az meg meddig tart és milyen biztonsággal? Nem kell az egész tömböt levágni, csak a végéből úgy 2-3mm-t, vagyis kb. az anyagvastagságot! Mögötte ott van a bajonettzár. Én is belefaragtam az enyémbe. Berakható, kiszedhető, mindent tud, amit a gyári :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Tökmindegy milyen a központid, csak legyen. Veszel egy ilyen ablakfelhúzó modult és vígan megoldja Neked! 4000 Ft bruttó! :D Van, de nemtom bekötni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Van, de nemtom bekötni. :D :) Akkor ezt mondjad vaze :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 :) Akkor ezt mondjad vaze :D Gondoltam ez a kütyü nélkül is meg lehet oldani az automata ablakfelhúzást.:D Egyébként van kapcsrajzom is hozzá, de nem tudom hova kell kötni az elektromos ablaknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Gondoltam ez a kütyü nélkül is meg lehet oldani az automata ablakfelhúzást.:) Egyébként van kapcsrajzom is hozzá, de nem tudom hova kell kötni az elektromos ablaknál. Arra a kapcsolószálra, amire +12V-ot adsz amikor nyomod a "fel" gombot. Amit linkeltem, annál meg kell szakítani azt a szálat és sorbakötni a vezérlőt. Amikor bezárod a központit, bekapcsol a felhúzómodul és a gomb helyett ő adja a vezérlő jelet a motornak. Mikor felért, megszólal a fogyifigyelője és lekapcsol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 :) Akkor ezt mondjad vaze :D Nem volt az elektromos ablak csatijában valami nem használt pin erre a célra? Mintha múltkor Te írtad volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Nem volt az eletkromos ablak csatijában valami nem használt pin erre a célra? Mintha múltkor Te írtad volna... Csak a komfortosnál van. A mezeihez külső modul kell :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Csak a komfortosnál van. A mezeihez külső modul kell :) És a komfortosnál arra a pinre elég egy impulzus, vagy addig kell neki jel, amíg felér az ablak? Egyáltalán táp, vagy test kell neki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 És a komfortosnál arra a pinre elég egy impulzus, vagy addig kell neki jel, amíg felér az ablak? Egyáltalán táp, vagy test kell neki? Folyamatos jelet kér (testet), amíg felér az ablak. Nem gond ha hosszabb, a komfortmodul intézi a sorsát :) Én minden ablakét összehoztam egy pontra, és a központival indítok egy relét, ami 10 mp után lekapcsol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Folyamatos jelet kér (testet), amíg felér az ablak. Nem gond ha hosszabb, a komfortmodul intézi a sorsát :) Én minden ablakét összehoztam egy pontra, és a központival indítok egy relét, ami 10 mp után lekapcsol. Akkor csak egy monostabil kell hozzá kb. 8mp-es időzítéssel, és kész. Apropó, az akkutöltőt megcsináltad, amit terveztem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Csak a komfortosnál van. A mezeihez külső modul kell :) De szerintem enyém is komfortos, mert magától megy fel, le, be lehet tanítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Akkor csak egy monostabil kell hozzá kb. 8mp-es időzítéssel, és kész. Apropó, az akkutöltőt megcsináltad, amit terveztem? 1 tranyó + 1 kondi + 1db 5V-os zener :) Leegyszerűsítettem kicsit :D Még nincs kész, mert közben lefújták a melót :D de mindenképp megépítem, mert kelleni fog, csak most ráér :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Ez a kapcs rajz. Motorbekötést nem értem itt igazából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 De szerintem enyém is komfortos, mert magától megy fel, le, be lehet tanítani. Akkor SP-t kérdezd, ő tudja hogy lehet bekötni relé nélkül..... Ez a kapcs rajz. Motorbekötést nem értem itt igazából. Ez csak akkor kell, ha nincs komfortmodul az ablakokban, de az előbb leírtam a bekötését, úgy nézem ehhez is jó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Akkor SP-t kérdezd, ő tudja hogy lehet bekötni relé nélkül..... Ez csak akkor kell, ha nincs komfortmodul az ablakokban, de az előbb leírtam a bekötését, úgy nézem ehhez is jó :) A komfortmodult hol kell keresni? Rajta van a mechanikán a motor mellett? Nem nagyon vágom, hogy néz ki ez a modul. Enyémben ilyen ablakemelő van: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 A komfortmodult hol kell keresni? Rajta van a mechanikán a motor mellett? Nem nagyon vágom, hogy néz ki ez a modul. Igen, az a fekete dobozka. Nézd meg a GyIK topicban. Részletesen le van írva, mit-hova Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Október5, 2010 Megoszt Elküldve Október5, 2010 Igen, az a fekete dobozka. Nézd meg a GyIK topicban. Részletesen le van írva, mit-hova Oks, köszi. :) Egyébként kiszaladtam a garázsba és megnéztem az ablakemelőt. Van az enyémben becsípődésvédelem is. Tehát ha megy fel az ablakom és ha odarakok egy tárgyat (vagy a kezemet) megáll a felhúzás és lemegy az ablak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mrbis Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Beraktam az ablakfelhúzó modult. Frankón működik. Szerelés közben észrevettem, hogy a két tompított fényszórónak a biztosíték háza elolvadt. Lehet ez a xenongázos izzóktól? Mert a biztosítékok nem oldottak ki, csak a háza olvadt meg. Forrasztva vannak a vezetékek a BC miatt. De ha a forrasztás lenne a rossz, akkor ott melegedne a vezeték nem a biztosítéknál. Piros 10A biztik vannak ott. Szóval nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Üdv! Találtam egy csatit a motorháznyitó mellett ki tudja mi lehet ez? Gyárilag lehet benne? Van mellette meg egy kettes biztivalami is két biztosíték van benne de az is csak ott lóg. Itt a kép erről lenne szó: http://kepfeltoltes.hu/101006/01010038_www...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Üdv! Találtam egy csatit a motorháznyitó mellett ki tudja mi lehet ez? Gyárilag lehet benne? Van mellette meg egy kettes biztivalami is két biztosíték van benne de az is csak ott lóg. Itt a kép erről lenne szó: http://kepfeltoltes.hu/101006/01010038_www...ltoltes.hu_.jpg Szerintem a gyári biztik mind a dobozban vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Üdv! Találtam egy csatit a motorháznyitó mellett ki tudja mi lehet ez? Gyárilag lehet benne? Van mellette meg egy kettes biztivalami is két biztosíték van benne de az is csak ott lóg. Itt a kép erről lenne szó: http://kepfeltoltes.hu/101006/01010038_www...ltoltes.hu_.jpg Hmm....a csatit nézve valami riasztó féle lehetett, a 2 bizti meg a táp a riasztónak és az indexeknek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Hmm....a csatit nézve valami riasztó féle lehetett, a 2 bizti meg a táp a riasztónak és az indexeknek Jaaaa. Az lehet volt benne valami a szélvédőn volt egy mozgásérzékelő izé de nem volt sehova se bekötve ott volt a kesztyűtartó alatt a vége. Gondolom elromlott aztán kivették. Még az a oszlopban lévő csomó vezetéket kell kiderítenem mi lehetett. köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Folyamatos jelet kér (testet), amíg felér az ablak. Nem gond ha hosszabb, a komfortmodul intézi a sorsát :D Én minden ablakét összehoztam egy pontra, és a központival indítok egy relét, ami 10 mp után lekapcsol. Akkor ezek szerint Te a sima gyárilag komfortos ablakaidat kötötted rá a központi zárra külön modul nélkül? :) Az érdekelne, hogy ebben az esetben minden zárásnál felhúzza az ablakokat, vagy be lehet még integrálni valahogy egy plusz funkciót arra, hogy hagyja őket leengedve az ajtók zárása mellett is (pl. nyáron ezer fokban a zárt udvarban...) ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Nem kell az egész tömböt levágni, csak a végéből úgy 2-3mm-t, vagyis kb. az anyagvastagságot! Mögötte ott van a bajonettzár. Én is belefaragtam az enyémbe. Berakható, kiszedhető, mindent tud, amit a gyári :D Igen én is nézegettem, hol lehetne esetleg megvágni, csak cseredarab híján féltem elkezdeni a barkácsolást... Meg nincs is nagy érzékem hozzá, tartok tőle elcseszném :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Akkor ezek szerint Te a sima gyárilag komfortos ablakaidat kötötted rá a központi zárra külön modul nélkül? :) Az érdekelne, hogy ebben az esetben minden zárásnál felhúzza az ablakokat, vagy be lehet még integrálni valahogy egy plusz funkciót arra, hogy hagyja őket leengedve az ajtók zárása mellett is (pl. nyáron ezer fokban a zárt udvarban...) ? Így van, illetve 1 relé húzza fel őket, amit a központi indít és lekapcsol kb.10 pm után. Járó motor tiltja a relé működését, mert tankolás után előfordul, hogy lekönyöklöm a pöcköt fizetéskor........ :D Dögmelegben, lehúzott ablaknál nem tökmindegy, hogy be van-e zárva? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts