warwolf Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Szétszedni nem bonyololt de ha először csinálod lehet szívni vele. Nemkicsit! :( :D :D De aztán már kb. 5 perc alatt széthullik! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Kössz a hozzászólásokat, majd meglátom, hogy nekifogok -e a szerelésnek, vagy majd pénteken visszaviszem. Vállalt rá garanciát a szerelő. Egyébként a zár és a risztó szirénával és szállítási költséggel 12.250 Ft -ba került, ami szintén jó árnak bizonyult. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 A régi kijelzős (nincs 3 részre tagolva) Astrába nem lehet külső hőmérőt bekötni? Mintha már olvastam volna valahol, hogy a kijelzőt át lehet programozni, hogy úgy működjön mint ha RDS lenne benne. Akkor ezt is meg lehetne oldani valahogy, nem? :smt017 Mivel egy saját kijelzős magnó van beszerelve, így úgysem mutat semmit középen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oliverius Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Mivel egy saját kijelzős magnó van beszerelve, így úgysem mutat semmit középen. Az enyém 93-as. És a magnócsere óta az órát mutatja ha a magnó nincs bekapcsolva akkor a dátumot is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Az enyém 93-as. És a magnócsere óta az órát mutatja ha a magnó nincs bekapcsolva akkor a dátumot is. De ha a magnó be van kapcsolva, akkor mondjuk a dátum helyén akár a hőmérsékletet is mutathatná, nem? :idea: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Nem. Nem tudja. Nem is lehet átprogramozni. Külön kütyü kéne, amit ha rákötsz, vezérli a kijelzőt, és kiírja rá az általa mért hőmérsékletet. De ilyet nem ismerek. Viszont egy TID modul 5 körül szokott lenni a bontóban. :( Mondjuk ehhez be kell kábelozni egy külső hőjeladót is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Ja, és a dátumot elő lehet varázsolni rádió működés közben is, ha a kijelzőre menő csatiból kikötitek a 8-as lábat. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Vannak rajzaim fordulatszámmérő és fogyasztásmérő modulról is, ami ezt a kijelzőt hajtaná meg, elég egyszerű (PIC16F84 procis), de sosem próbáltam őket :roll: Vagy vegyél Gábortól egy BC-t :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Ja, és a dátumot elő lehet varázsolni rádió működés közben is, ha a kijelzőre menő csatiból kikötitek a 8-as lábat. :D Engem is idegesített a dolog és én is kivágtam. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Nekem van egy fölös TID-em.. igaz, corsában volt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 FPepe! Az eevilke féle megoldásra gondolsz? Az nagyon gagyi. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 Ja, alighanem arra. Te láttad már működni? Én még nem csináltam meg, de így már valszeg nem is fogom :( Meg nekem már nem nagyon kell ugyebár... :D Ha már itt tartunk, fogyimérő modul is kellene majd, de egyelőre még másra mennek el az anyagiak :evil: . Ha aktuális lesz, szólok. Lehet egybekötöm a műszerfalcserével, akkor gondolom újra kell kalibrálni a BC-t is az óracsere miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 Majd meglátjuk, nem bizti hogy újra kell kalibrálni. Ha ugyanaz a jeladó lesz benne, akkor nem kell. :( Egyenlőre még én sem látszom ki az anyagi csődből, úgyhogy még két-három hét mire elkészülnek a fogyimérő modulok legalább. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Ja, és a dátumot elő lehet varázsolni rádió működés közben is, ha a kijelzőre menő csatiból kikötitek a 8-as lábat. :( És melyik a 8-as láb? :? Mi az a TID? Középen a kijelző? És még ahhoz kell venni egy hőmérséklet jeladót? Egyébként kössz a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Elvileg a csatin rajta van apróval a fedél alatt a számozás. A TID az a hármas tagolású kijelző, ami tudja a hőmérsékletet is kijelezni. (Triple Info Display) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 És ez a TID teljesen kompatibilis az osztás nélküli kijelzővel? Méretben gondolom nincs probléma, de a csatlakozóknál mi a helyzet? És akkor külön hőmérséklet jeladót kell még hozzá venni? Ha van hozzá +1 jeladó, akkor egy kapcsoló segítségével elvileg váltani is lehetne a külső-belső hőmérséklet között (már ha össze van kötve)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 A csatija ugyanaz, csak nincsen benne bekábelozva a szonda két vezetéke. A 2-es és 4-es pinre kell kötni a szondát. :( Kell hozzá venni egy ilyen gyári szondát, bekábelezni, és működni is fog. Ha két szondát veszel, és egyiket belülre teszed, akkor egy kétkörös alternáló kapcsolóval természetesen be lehet kötni választhatóra. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Ha két szondát veszel, és egyiket belülre teszed, akkor egy kétkörös alternáló kapcsolóval természetesen be lehet kötni választhatóra. :D Ilyen kapcsolóbizgentyűt nem lehetne a komputerbe tenni? :D Betennék 1-2 szondát ide-oda. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Ilyen kapcsolóbizgentyűt nem lehetne a komputerbe tenni? :D Betennék 1-2 szondát ide-oda. :( Nem feltétlen kellene a rendes helyére menni a kiírásnak lehetne középen is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 A komputertől függetlenül tudsz betenni plusz szondát te is, a szonda vezetékezéséhez nincs köze. :( Egyébként a fogyimérős modulba be lehetne kötni ilyen hőszondát, nem gond. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Esetleg hőmérőt is lehet venni bentre és azt kapcsolgatni sem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 Kicseréltem a gyújtásmodult; nem volt kis meló, mert amit kaptam, teljesen máshogy néz ki, mint az eredeti. Az eredeti egy Alu-öntvényre volt ráöntve, ami a gyújtótrafót is tartja; amit kaptam, az meg csak maga a műanyagházas modul. Levéstem az Alu-öntvényről a régi gyújtómodult, az új modulnak csináltam rá menetes furatokat, és rácsavaroztam az új modult. Adtak hozzá valami pasztát, azt is kentem alá. És a legszebb az egészben, hogy valószínűleg feleslegesen csináltam az egészet :evil: : van egy kétpólusú csatlakozó a gyújtáselosztó alatt, kicsit hátrébb, egy fémlemez tartja, a műanyag részei már darabokban vannak, az kontakthibás: járó motornál megmozgattam, abban a pillanatban leállt a motor :shock: Meg tudja mondani vki, mi az a csatlakozó? Egy vastagabb piros, és egy vékonyabb fekete vezeték megy bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október13, 2005 Megoszt Elküldve Október13, 2005 A komputertől függetlenül tudsz betenni plusz szondát te is, a szonda vezetékezéséhez nincs köze. :( Egyébként a fogyimérős modulba be lehetne kötni ilyen hőszondát, nem gond. :DÉs a plusz szonda értékét hol jelezné ki? Esetleg hőmérőt is lehet venni bentre és azt kapcsolgatni sem kell. Nem mondtam hogy bentre kell, és olyat sem hogy csak bentre. Másrészt szerintem gagyi az utólagosan berakott hőmérő. Legalábbis amiket én láttam eddig. Amúgy sincs olyan hely ahova el tudnám képzelni. A kijelző meg pont kapóra jön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 ... szerintem gagyi az utólagosan berakott hőmérő. Legalábbis amiket én láttam eddig. Amúgy sincs olyan hely ahova el tudnám képzelni. A kijelző meg pont kapóra jön. Csatlakozok az előttem felszólalóhoz! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október14, 2005 Megoszt Elküldve Október14, 2005 Nemkicsit! :( :D :D De aztán már kb. 5 perc alatt széthullik! :D Szerencsém volt, a jobb oldalon a lábtérnél volt kiakasztva a bovden, kb. 5 mp-es munka :D . Bár nekem egy kicsit tovább tartott mire rájöttem, hogy az a kis kék feszítő műanyag sz@rt hova akasszam be, de most már minden OK! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts