warwolf Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Hát ettöl nem lettem okosabb konkrétat nem tudnál? Korábban beszéltek már erről a ford.számmérős órát beszerváló cartársak, kérlek olvass vissza néhány oldalt.De komlyan.Egy viszonylag fiatal autód van, kár lenne szétfúrkálni a műszerfalat utólagos ford.számmérős órával.Konkrétan meg abban a vezetékkötegben ami megy a km. órádhoz, elvileg benne van az is, ami a ford.számjelet küldi.Nekem piros színű, ha jól emlékszem.Bemész egy Bontóba, és veszel egy olyan órát, aztán kicseréled az eredetivel.Aztán elvileg jó lesz, mert a tiéd még nem a Classic változat, hanem Astra F. Annál ugyanis úgy kellett elővadászni ezt a vezetéket, pl. Tomi023 gépénél.Nála viszont már asszem sárga volt.De az övé 202-es Classic verzió. Többiek javítsatok ki, ha rosszul okoskodom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 nekem X16XEL moci van az astrában. Egyszer csak gondolt egyet, és úgy leállt, hogy be sem indul. Fogtam egy leírást, és a diag. csatin 1 tüskét (alulról a 6.-at írta a leírás) letesteltem. Ezután a MIL lámpa gyújtáskor a következőt villogta. 12 12 12 66 66 66 92 92 92 33 33 33 Gondolom egyszerübben ez a 12 66 92 33. Ez mit jelent? Ha jól tudom a 12-es nem baj, csak a többi. a 66, a 92 és a 33. PLS! Help! ui: a szerelő még nem tudja, hogy ezeket " kimorzéztam", azért írok, hogy saccolni tudjam a jav.költséget. Köszi mindenkinek a segítséget. Még másnap kiderült a hiba. :( A 92-es hibakód! Sajna a vezérműszíj szakadt el. Tavaly okt. 29-én volt cserélve görgőkkel, feszítővel, vezérműkerekekkel együtt.(biztos ami biztos) a szíj, csak úgy, elszakadt (contitech gyártmány... utólag láttuk, Made in Mexico). Kicsivel több, mint 15ezer km volt benne. Ma szedte le a szerelő a hengerfejet, elvittem javíttatni (minden csere, 16 szelep.....), a szíj meg már reklamációban van a forgalmazónál. Kérdés ki fogják-e fizetni valaha a jav.költséget? Ha valakit érdekel, hogy nézett ki a szíj, szóljon, lefotóztam. ui: utálom a közép-amerikaiakat!!!!! :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Köszi mindenkinek a segítséget. Még másnap kiderült a hiba. :( A 92-es hibakód! Sajna a vezérműszíj szakadt el. Tavaly okt. 29-én volt cserélve görgőkkel, feszítővel, vezérműkerekekkel együtt.(biztos ami biztos) a szíj, csak úgy, elszakadt (contitech gyártmány... utólag láttuk, Made in Mexico). Kicsivel több, mint 15ezer km volt benne. Ma szedte le a szerelő a hengerfejet, elvittem javíttatni (minden csere, 16 szelep.....), a szíj meg már reklamációban van a forgalmazónál. Kérdés ki fogják-e fizetni valaha a jav.költséget? Ha valakit érdekel, hogy nézett ki a szíj, szóljon, lefotóztam. ui: utálom a közép-amerikaiakat!!!!! :evil: Van egy opel szerelő cimborám és ő erre a szíjra garanciát is vállal szóval aztmondja, hogy jó, és csak azt ajánlja. Akkor most valaki lökhetné melyik szíjat érdemes venni, mert lassan előtte állok :roll: :roll: :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Állítólag csak gyárit :roll: mackosajt: nem volt valami csattanás, vagy valami, amikor elszakadt? A vízpumpát néztétek már, nem az szorult meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Az hogy szakadt a szíj szinte kizártanak tartom hogy a szíj hibája volt. Valami más okozta , de hogy valami hangjának lenni kellett az tuti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 szerintem a vízpumpa lehetett a ludas, ha az nem volt cs Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Azért azt megkérdezném, hogy ezt miért az elektromos topicban beszélitek meg ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Fatibi! Elvileg a műszercsoport nagyobbik csatlakozójának 8-as lábán van a fordszámjel, egy zöld színű vezetéken. Próbáld ki. :( Mackosajt! Aki számít a szerelők közül, az a Gates, vagy a gyári csomagolású szíjat ajánlja csak, és a vezetőgörgőkből ill. a feszítőből is csak a gyárit. Ugyancsak ez vonatkozik a vízpumpára (ellenőriztétek, nem szorult meg? ). Lehet a szíj hibája is, ha anyaghibás volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 jogos a 10-es, nekem is ez jutott eszembe, mikor kifelé léptem... mármint a rossz a hely dolog Link to comment Megosztás: More sharing options...
thomasp Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Sziasztok! Volna egy kérdésem. az astra gyári blaupukt (sc202) rádiósmagnóm nem kéri a kódot valmi elszállt benne, vagy sok sikertelen próba után egyszerűen lezárt? egyáltalán le tud zárni? ha igen fel lehet oldani valahogyan? tiszteletel: thomasp Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 wzsolt: az utánfutó indexvisszajelzőjének tényleg megvan a helye a műszerfalban, csak általában nincs benne égő, nem biztos, hogy megvan a vezetéke, ráadásul más az index elektronikája az utánfutósokban, mert az a visszajelző egy külön lábára lenne kötve, de az a láb csak a kimondottan utánfutóshoz való indexelektronikán van meg. Az enyémmel is ez a gondom, utólag lett rátéve vonóhorog, így egy külön kis dobozt tettek a műszerfalra, ami a visszajelzést csinálja, de én meg levettem ezt a dobozt, mert nem túl esztétikus. Majd szereznem kell olyan elektronikát, ami utánfutóshoz való, és akkor nekem is a műszerfalban jelzi vissza. Amúgy az "Így csináld..."-ban benne van az elektromos rajza az utánfutócsatinak. OK megtaláltam az igy csináld kapcs rajzában a vonóhorog csatlakozót (X1). Ez a gyári csatlakozóra vonatkozik vagy van valahol egy csatlakozó amire a gyári dugalj kábelét kell kötni? Szóval ha veszek pl egy guszti vonóhorgot akkor a vezetékeket egy csatlakozóba kell kötnöm vagy vezetékeket összekolbászolni? Ha igen akkor hol van ez a csatlakozó sedanban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soky01 Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Sziasztok! Kapcsolási rajzot keresek Opel Combo-hoz. Rádiós manót szeretnék beszereni csak nincs gyárilag bevezetékelve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember30, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2005 Rádiós manót :( :D :D wzsolt: sztem nincs erre kialakított csatlakozás, valószínűleg a hátsó lámpáknál kell bekötni a megfelelő izzókhoz. Az "Így csináld..." is ezt mutatja. De ha tévedtem, majd kijavítanak... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soky01 Elküldve Szeptember30, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2005 Helló! Bocs "Rádiós magnót". Hol található az "Így csináld.."? Interneten vagy könyv formában? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember30, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2005 Könyv formában... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember30, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2005 wzsolt: sztem nincs erre kialakított csatlakozás, valószínűleg a hátsó lámpáknál kell bekötni a megfelelő izzókhoz. Az "Így csináld..." is ezt mutatja. De ha tévedtem, majd kijavítanak... :roll: Köszi a segítséget. Az igy csináldban van a kapcs rajzon kívül is valahol szó a vonóhorog bekötésröl mert és nem találtam kétszeri átfutás után sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember30, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2005 Lógó használatlan csatlakozók mirevalóságát keresem: 1. A hűtő menetirány szerinti bal oldalán kétpólusú csatlakozó lóg Tippem szerint klíma hűtőventillátor lehet talán 2. A bal oldali sárvédő dob alatt elől a ködlámpa mellett lóg 2db 2pólusú csatlakozó és egy db szintén kétpolusú ami rögzítve van bolhával a lökhárító aljához. Szóval mik lehetnek ezek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember30, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2005 Nézd meg, milyen színű kábelek mennek beléjük. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október1, 2005 Megoszt Elküldve Október1, 2005 szerintem a vízpumpa lehetett a ludas, ha az nem volt cs Nem fogjátok elhinni, de a vízpumpa tökéletes, a görgők és a vez.kerekek is. Semmi jele nem volt, egyszer csak megállt, nem igazán hallottam csattanást, épp egy tehergép mellett vonultam. A szíj valszeg anyaghibás volt, mert az egyik "fog" mellett indult a szakadás, aztán már nyúlt mint a tészta. Aki szíjat cseréltet, javaslom, inkább Gates-et tetessen fel. ui: Blitz! Csak azért itt beszélünk erről, mert azt hittem elektronikus baj van, de sajnos nem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Október1, 2005 Megoszt Elküldve Október1, 2005 ui: Blitz! Csak azért itt beszélünk erről, mert azt hittem elektronikus baj van, de sajnos nem... :( :D A korbácsos ember nem én vagyok..... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soky01 Elküldve Október8, 2005 Megoszt Elküldve Október8, 2005 Lógó használatlan csatlakozók mirevalóságát keresem: 1. A hűtő menetirány szerinti bal oldalán kétpólusú csatlakozó lóg Tippem szerint klíma hűtőventillátor lehet talán 2. A bal oldali sárvédő dob alatt elől a ködlámpa mellett lóg 2db 2pólusú csatlakozó és egy db szintén kétpolusú ami rögzítve van bolhával a lökhárító aljához. Szóval mik lehetnek ezek? " bal oldali sárvédő dob alatt elől a ködlámpa mellett lóg 2db 2pólusú csatlakozó" a kürt csatlakozó előkészítés " egy db szintén kétpolusú ami rögzítve van bolhával a lökhárító aljához" ez valószínű a hőmérsékletjeladó/ a lökhárítóban van elhelyezve/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Sziasztok! Beszereltettem a kocsiba egy kp.zárat és egy riasztót, mellette megcsinálták a középkonzolon a belső levegőkeringtető és a hátsó ablakfűtés világítását + a kilincsbe tettek rugót és a rossz zárszerkezetet is megjavították. Mindez 13.000 Ft. Szerintem elég baráti ez az ár nem? Na a lényeg, amiért ide írok: a nagy beavatkozás után észrevettem, hogy az eddig kifogástalanul működő fűtésem nem működik. Csak hideg levegőt fúj a berendezés. Mi lehet a hiba? Mert ha csak egy csatlakozót kell visszadugni, akkor azért nem vinném vissza, hanem megcsinálnám magamnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 " bal oldali sárvédő dob alatt elől a ködlámpa mellett lóg 2db 2pólusú csatlakozó"a kürt csatlakozó előkészítés " egy db szintén kétpolusú ami rögzítve van bolhával a lökhárító aljához" ez valószínű a hőmérsékletjeladó/ a lökhárítóban van elhelyezve/ A hőmérséklet jeladót sejtettem, de a kürt előkészítés minek? Oda is lehet rakni pluszba kürtöt? Mindjárt rakok is bele egy kamionkürtöt :( Ez együtt működik a gyári hűtő előtti kürttel (dudábal)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Sziasztok! a nagy beavatkozás után észrevettem, hogy az eddig kifogástalanul működő fűtésem nem működik. Csak hideg levegőt fúj a berendezés. Van egy bowden, ami a zsanérokat mozgatja, szvsz AZT nem jól akasztották vissza.Ha van kedved, bontsd le a középkonzolt, és nézd meg, hogy minden a helyére került-e vissza.Ha nincs, vidd nyugodtan vissza, mert 100 hogy helyrehozzák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Sziasztok! Beszereltettem a kocsiba egy kp.zárat és egy riasztót, mellette megcsinálták a középkonzolon a belső levegőkeringtető és a hátsó ablakfűtés világítását + a kilincsbe tettek rugót és a rossz zárszerkezetet is megjavították. Mindez 13.000 Ft. Szerintem elég baráti ez az ár nem?Ebben az anyag is benne volt? Akkor tényleg olcsó monhatni ingyé vót. Ha a riszatót és a kp zárat tevitted akkor baráti de reális ár. Na a lényeg, amiért ide írok: a nagy beavatkozás után észrevettem, hogy az eddig kifogástalanul működő fűtésem nem működik. Csak hideg levegőt fúj a berendezés. Mi lehet a hiba? Mert ha csak egy csatlakozót kell visszadugni, akkor azért nem vinném vissza, hanem megcsinálnám magamnak. Nem csatlakozó hanem bowden szerintem amit nem vagy nem jól raktak vissza. Ez működteti azt a csappantyút ami a meleg és hideglevegő arányát állítja. Garancia nics a szerelésre? Szerintem vidd vissza, hogy csinálják meg amit elszúrtak. Szétszedni nem bonyololt de ha először csinálod lehet szívni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts