Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha szeretném megcsinálni a szekérben az indítást nyomógombosra, akkor milyen gombot tegyek bele? Mekkora áram megy ott át a vastag fekete és a piros fekete zsinór között indításkor? Be van relézve gyárilag is, vagy jobban járok ha a nyomógomb elé berakok egy relét és azzal záratom az áramkört?

Megosztás:

Ha szeretném megcsinálni a szekérben az indítást nyomógombosra, akkor milyen gombot tegyek bele? Mekkora áram megy ott át a vastag fekete és a piros fekete zsinór között indításkor? Be van relézve gyárilag is, vagy jobban járok ha a nyomógomb elé berakok egy relét és azzal záratom az áramkört?

Mindenképp érdemes relézni a terhelés végett.Meghát ezer indítást kell kibírnia.Relével talán üzembiztosabb.Biztos azért vastag a kanóc,mert megy rajt bőven amper.

Mondom én mint épületvil. szerelő :D

Megosztás:

Mindenképp érdemes relézni a terhelés végett.Meghát ezer indítást kell kibírnia.Relével talán üzembiztosabb.Biztos azért vastag a kanóc,mert megy rajt bőven amper.

Mondom én mint épületvil. szerelő :D

A gyújtáskapcsolóba 5 vezeték megy. Vastag piros, a bejövő 12V Vastag fekete, a kimenő 12v másik vastag fekete: Ventilátor, fűtőventilátor kimenő 12V-ja Vékony fekete piros (kb olyan 1es zsinórnak felel meg. Vastagabb mint a 0,75-ös, vékonyabb mint az 1,5-ös): ez megy az önindítóhoz. És egy vékonyabb piros, ez a rádió gyújtás kapcsolt tápja.

Megosztás:

Sziasztok.

Használ valaki ilyen,vagy más típusszámú Thunder központi zárat?

Thunder

A roblémám az, hogy bezárom az autót vele, majd később magától kinyílik. Reggel arra mentem le hogy nyitva a kocsi. Egy icipicit zavaró :D

Tud valaki megoldást erre?

Új? Nem lehet, hogy fordítva kötöttétek be a vezérlését, mert van olyan vezérlő modul, ami egy bizonyos idő után bezárja az ajtót, ha nem történt tényleges ajtónyitás. A te esetedben sem érzékeli azt ezért bezárná a zárat, de mivel az fordítva van bekötve, ezért nyitja.

Megosztás:

Az a helyzet, hogy nem csinálta ezt még azért úgy gondolom hogy nincs fordítva. Egyszer csak magától kezdte el. Van a vezérlőegységben (a képen is látható pici fehér gomb), ezt megnyomva azt mondta a beszerelő reseteli a hibakódokat, de ez csak fél megoldás mert egy idő múlva újra kezdi.

Megosztás:

Köszönöm ^_^

Nincs mit! :D

Az a helyzet, hogy nem csinálta ezt még azért úgy gondolom hogy nincs fordítva. Egyszer csak magától kezdte el. Van a vezérlőegységben (a képen is látható pici fehér gomb), ezt megnyomva azt mondta a beszerelő reseteli a hibakódokat, de ez csak fél megoldás mert egy idő múlva újra kezdi.

Kulccsal ha jól látom csak a vezetőoldali ajtó nyitható. Esetleg az a mikrokapcsoló is lehet kh-s, ami a vezetőoldali motorban van....

Megosztás:

A gyújtáskapcsolóba 5 vezeték megy. Vastag piros, a bejövő 12V Vastag fekete, a kimenő 12v másik vastag fekete: Ventilátor, fűtőventilátor kimenő 12V-ja Vékony fekete piros (kb olyan 1es zsinórnak felel meg. Vastagabb mint a 0,75-ös, vékonyabb mint az 1,5-ös): ez megy az önindítóhoz. És egy vékonyabb piros, ez a rádió gyújtás kapcsolt tápja.

Nincs azon a vezetéken akkora fogyi, mert csak a bendixet kapcsolja. A nagy áram az önindítón belül közlekedik, de egy relé sosem árt, legfeljebb egy hibaforrással több :D

Megosztás:

Nincs azon a vezetéken akkora fogyi, mert csak a bendixet kapcsolja. A nagy áram az önindítón belül közlekedik, de egy relé sosem árt, legfeljebb egy hibaforrással több :D

Néztem olyan nyomógombot, ami kb 3A-ig bírja. Az elég? Vagy egy 16A-s a minimum?

Megosztás:

Minek kell a dióda, és hova rakjam? Ennyire azért nem vagyok elektromókus :rolleyes:

Kéne egy a relé tekercsével párhuzamosan, hogy védje a gombot, meg egy a bendix felé menő vezeték meg a test közé kötve. Erre kell a diódával sorba kötve egy 2-300 ohmos 4-5W körüli ellenállás is. Gyakorlatilag ívoltó szerepük van, enélkül hamar beég a relé érintkező. A dióda csíkja (tehát katódja) kell legyen a + felé!!!

Megosztás:

Kéne egy a relé tekercsével párhuzamosan, hogy védje a gombot, meg egy a bendix felé menő vezeték meg a test közé kötve. Erre kell a diódával sorba kötve egy 2-300 ohmos 4-5W körüli ellenállás is. Gyakorlatilag ívoltó szerepük van, enélkül hamar beég a relé érintkező. A dióda csíkja (tehát katódja) kell legyen a + felé!!!

Ez bantuul van <_< Majd összekapirgálom rá a lét, és akkor megveszem ami kell. Össze tudnál nekem dobni egy vázlatszerű rajzot, amin bejelölöd hogy melyik vége minek hova legyen kötve? Sima kézi rajz tökéletes lenne, csak így belegondolva nem biztos, hogy elsőre meg tudnám csinálni :rolleyes:

Megosztás:

Ez bantuul van :) Majd összekapirgálom rá a lét, és akkor megveszem ami kell. Össze tudnál nekem dobni egy vázlatszerű rajzot, amin bejelölöd hogy melyik vége minek hova legyen kötve? Sima kézi rajz tökéletes lenne, csak így belegondolva nem biztos, hogy elsőre meg tudnám csinálni :rolleyes:

<_< -_- :D Nem annyira bonyolult. B)

Jó csinálok neked valami skiccet....

Megosztás:

Központi zár témában kérdeznék:

Tanksapkánál az elektromos motornál cserélt már valaki ilyen vasat, ami reteszeli az ajtócskát? :rolleyes:

Nem tudok rájönni, hogy hogyan jön ki a vas a műanyagból, mert körbeforog, de más semmi...

Erre a kérdésemre nem tud valaki válaszolni? Be szeretném pakolni a sajátomba, mert ott nincs még központi zár.

Megosztás:

Erre a kérdésemre nem tud valaki válaszolni? Be szeretném pakolni a sajátomba, mert ott nincs még központi zár.

A burkolatot valahogy szétszedni nem tudod? Gondolom csak abból a műanyagból kellene valahogy kihúzni azt a fémet aztán ugyanolyat hajlítani és már működik is. A kérdés hogy hogyan tudod úgy kiszedni , hogy a műanyag ne menjen szét. :rolleyes:

Megosztás:

A burkolatot valahogy szétszedni nem tudod? Gondolom csak abból a műanyagból kellene valahogy kihúzni azt a fémet aztán ugyanolyat hajlítani és már működik is. A kérdés hogy hogyan tudod úgy kiszedni , hogy a műanyag ne menjen szét. :rolleyes:

Nah pont ez az amit én sem tudok! <_<

Szétbarmolni meg nem akartam, inkább kérdeztem előtte...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.