Gabor -- C14Se Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Minden a spirálon jön, mivel teljesen mechanikus a km óra. Az a fekete vacak az óra hátulján a sebesség jeladó, ami az ECU felé ad jeleket. Ezt a jelet használja a közép kijelző is. Ha más fajta jeladó kerül bele nagy gondot nem okoz, mert az ecu csak azt látja belőle, hogy mozog az autó, nem érdekli mennyivel mész. BC-hez viszont fontos a megfelelő típus, mert az sok infóhoz használja. A W szám meg az óra belső áttételezését jelenti, ha nem stimmel a tieddel nem fog jól mérni. Köszönöm szépen Középkijelzőről jut eszembe.. Múltkor kipróbáltam, menet közben megnyomtam hosszan a két gombot, kiírta hogy F (vagy P) 12, elvillogta háromszor, aztán ugyan ez 95-tel. Aztán a sebesség. Ezek mik, ha szabadna tudnom? Megijedtem, hogy hibakódot tud az autóm, drótos összekötőssel is néztem, de úgy csak 12-esek voltak. Sajnálom, hogy ennyi hülye kérdésem van, de egyszer majdcsak kitanulom az opelos életet :rolleyes:. Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Köszönöm szépen Középkijelzőről jut eszembe.. Múltkor kipróbáltam, menet közben megnyomtam hosszan a két gombot, kiírta hogy F (vagy P) 12, elvillogta háromszor, aztán ugyan ez 95-tel. Aztán a sebesség. Ezek mik, ha szabadna tudnom? Megijedtem, hogy hibakódot tud az autóm, drótos összekötőssel is néztem, de úgy csak 12-esek voltak. Sajnálom, hogy ennyi hülye kérdésem van, de egyszer majdcsak kitanulom az opelos életet :rolleyes:. Gábor F lesz az.....a kijelzőnek is vannak saját hibakódjai, ő is tud külön nyafogni. Jelentésüket nem tudom, majd valaki ad egy linket, akinek megvan..... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Köszönöm szépen Középkijelzőről jut eszembe.. Múltkor kipróbáltam, menet közben megnyomtam hosszan a két gombot, kiírta hogy F (vagy P) 12, elvillogta háromszor, aztán ugyan ez 95-tel. Aztán a sebesség. Ezek mik, ha szabadna tudnom? Megijedtem, hogy hibakódot tud az autóm, drótos összekötőssel is néztem, de úgy csak 12-esek voltak. Sajnálom, hogy ennyi hülye kérdésem van, de egyszer majdcsak kitanulom az opelos életet :rolleyes:. Gábor Ahogy breki is írta, az az F nem ugyanaz, mint amit kivillogtatsz, ez csak a kijelző saját hibakódja, egyébként a 95-ös azt jelenti, hogy a rádióval nem tud kommunikálni (pl. nem gyári rádió esetén). Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Izé, vasárnap beüzemeltük a hátsó villanyablakokat, meg az ülésfűtést. Nem volt bonyolult, ellenben sok meló volt, de működik. Kpzárra rákötöttük az ablakokat, ugyh zárásra fel. Ollé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Izé, vasárnap beüzemeltük a hátsó villanyablakokat, meg az ülésfűtést. Nem volt bonyolult, ellenben sok meló volt, de működik. Kpzárra rákötöttük az ablakokat, ugyh zárásra fel. Ollé. Ülés fűtés érdekel engem is. Zársára felmenő ablakok is. Nem kell valami vég állás kapcsoló? vagy honnan tudja a motor mikor állj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Ülés fűtés érdekel engem is. Zársára felmenő ablakok is. Nem kell valami vég állás kapcsoló? vagy honnan tudja a motor mikor állj? Miután betanítod a gyári komfortfelhúzásra tudni fogja hol kell megállni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Ahogy breki is írta, az az F nem ugyanaz, mint amit kivillogtatsz, ez csak a kijelző saját hibakódja, egyébként a 95-ös azt jelenti, hogy a rádióval nem tud kommunikálni (pl. nem gyári rádió esetén). Köszönöm, nekem is ez volt a tippem, csak megnyugtatásra volt szükségem Jóéjt Gábor ui: a rádió tényleg nem gyári :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Miután betanítod a gyári komfortfelhúzásra tudni fogja hol kell megállni. :rolleyes: De hogy kötötted rá a kpzár rendszerre? Csak a 4-ablakos tudja ezt, vagy a kétablakos gyári is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 De hogy kötötted rá a kpzár rendszerre? Csak a 4-ablakos tudja ezt, vagy a kétablakos gyári is? Gyumma barátom kötötte. Fejből én nem tudom. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Miután betanítod a gyári komfortfelhúzásra tudni fogja hol kell megállni. :rolleyes: Komfortmodul nélkül a kpzár bezárására nem fogja felhúzni az ablakokat. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Komfortmodul nélkül a kpzár bezárására nem fogja felhúzni az ablakokat. :rolleyes: Töki. Odamentem a gyári 4ablakos kábelköteggel, ami kellett azt betűztük/fűztük. Ő kötött vmi madzagot és működik. Nem rakott bele komfortmodult. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Töki. Odamentem a gyári 4ablakos kábelköteggel, ami kellett azt betűztük/fűztük. Ő kötött vmi madzagot és működik. Nem rakott bele komfortmodult. :rolleyes: Én mindent elhiszek,de nekem gyári kpzáram van,gyári ablakemelővel és nem tudja zárásra felhúzni. Ha emelés közben elveszed a gyujtást,akkor is felmegy még. Csabi C morzsája sem tudja. Milyen évjáratból vannak a cuccok? A riasztód gyári? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Én mindent elhiszek,de nekem gyári kpzáram van,gyári ablakemelővel és nem tudja zárásra felhúzni. Ha emelés közben elveszed a gyujtást,akkor is felmegy még. Csabi C morzsája sem tudja. Milyen évjáratból vannak a cuccok? A riasztód gyári? 96os autóból van a cucc, 97es az enyém. Minden gyári természetesen. Dávidnak is megcsinálta, pedig ott 94es az autó és fészliftes a köteg, ott többet szívtak. C corsánál nyomva kell tartani a gombot a kulcson, és akkor felhúzza, a combo is ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 96os autóból van a cucc, 97es az enyém. Minden gyári természetesen. Dávidnak is megcsinálta, pedig ott 94es az autó és fészliftes a köteg, ott többet szívtak. C corsánál nyomva kell tartani a gombot a kulcson, és akkor felhúzza, a combo is ilyen. Na akkor legközelebb Gyumát kifaggatom erről. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 96os autóból van a cucc, 97es az enyém. Minden gyári természetesen. Dávidnak is megcsinálta, pedig ott 94es az autó és fészliftes a köteg, ott többet szívtak. C corsánál nyomva kell tartani a gombot a kulcson, és akkor felhúzza, a combo is ilyen. Meg az Omega is :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Na akkor legközelebb Gyumát kifaggatom erről. :D Csodás egy videó lett. ;) Meg az Omega is :rolleyes: Meglehet, olyanom sosem volt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Én mindent elhiszek,de nekem gyári kpzáram van,gyári ablakemelővel és nem tudja zárásra felhúzni. Ha emelés közben elveszed a gyujtást,akkor is felmegy még. Csabi C morzsája sem tudja. Milyen évjáratból vannak a cuccok? A riasztód gyári? És még nem kötötted be? A motorok csatijában 2 láb üresen van. A sarokban levő üres láb a komfort zárás bemenete. 8-10 mp-re testet kell rá adni és bezár. Ha tudja a riasztó ezt a funkciót, akkor egy relé megoldja, ha nem tudja akkor kell egy késleltetve elengedő relé amit a kp zár indít el....ennyi :rolleyes: Ott van a GyIK (egyenlőre) társalgóban is ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 És még nem kötötted be? A motorok csatijában 2 láb üresen van. A sarokban levő üres láb a komfort zárás bemenete. 8-10 mp-re testet kell rá adni és bezár. Ha tudja a riasztó ezt a funkciót, akkor egy relé megoldja, ha nem tudja akkor kell egy késleltetve elengedő relé amit a kp zár indít el....ennyi :rolleyes: Ott van a GyIK (egyenlőre) társalgóban is :D Mennyire tudod séróból a kapcs rajzot? Mi tuti nem reléztünk, csak testet kap mikor bezárom. Szerintem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Mennyire tudod séróból a kapcs rajzot? Mi tuti nem reléztünk, csak testet kap mikor bezárom. Szerintem. :rolleyes: Gondolom a kp zár kapcsolórészének a "zár" jelét használtátok (ezt használja a riasztó a kp zárásra). Nem tudom egészséges-e rajta tartani a jelet, igaz bezáródás után úgyis lekapcsol a komfort modul, de a riasztók is elveszik a jelet adott idő után..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Gondolom a kp zár kapcsolórészének a "zár" jelét használtátok (ezt használja a riasztó a kp zárásra). Nem tudom egészséges-e rajta tartani a jelet, igaz bezáródás után úgyis lekapcsol a komfort modul, de a riasztók is elveszik a jelet adott idő után..... Ha csak a zár jelét kell a motorra kötni, én is megcsinálnám. De ha ez így ilyen egyszerűen tuti, akkor a gyárban is beletették volna sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Június10, 2010 Megoszt Elküldve Június10, 2010 Ha csak a zár jelét kell a motorra kötni, én is megcsinálnám. De ha ez így ilyen egyszerűen tuti, akkor a gyárban is beletették volna sztem. Plusz 125ezer forintért kérheted ezt az opciót és csak 2madzag van máshól. Ilyen ez a pop szakma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Június10, 2010 Megoszt Elküldve Június10, 2010 Ha csak a zár jelét kell a motorra kötni, én is megcsinálnám. De ha ez így ilyen egyszerűen tuti, akkor a gyárban is beletették volna sztem. Ezért gyanús nekem is a dolog kicsit, sztem kell bele relé ami indítja..... de hátha megtudjuk mi is a megoldást Az általam leírt megoldás csak komfortmoduloshoz jó, a mezeihez felhúzóelektronika kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Június10, 2010 Megoszt Elküldve Június10, 2010 A kapcsolók 31-es pontja a testre megy, úgyhogy csak azt kell megnézned a szétszedett kapcsolókban, hogy az izzó melyik lába megy a 31-es tüskére, az a - pólus. És az a 31es pontot hol keressem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
frecsume Elküldve Június10, 2010 Megoszt Elküldve Június10, 2010 Üdv.Elektromos tetőablakot akarok az autóba a mehanikus helyett.MIvel f astrába ritka a motoros melyik autóét lehet belerakni?Vectra,omega? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június10, 2010 Megoszt Elküldve Június10, 2010 És még nem kötötted be? A motorok csatijában 2 láb üresen van. A sarokban levő üres láb a komfort zárás bemenete. 8-10 mp-re testet kell rá adni és bezár. Ha tudja a riasztó ezt a funkciót, akkor egy relé megoldja, ha nem tudja akkor kell egy késleltetve elengedő relé amit a kp zár indít el....ennyi :rolleyes: Ott van a GyIK (egyenlőre) társalgóban is ;) Nekem riasztó sincs az astrában,nem látom értelmét,ez a komfort modulos dolog meg annyira nem izgat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts