J0hnny Elküldve Április20, 2010 Megoszt Elküldve Április20, 2010 Ne offoljatok, mert szólok egy modinak!!!! :) :) Kemény vagy Csoki! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április20, 2010 Megoszt Elküldve Április20, 2010 Kemény vagy Csoki! :) Moderáld magad! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ahajnal Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 A bal oldali küszöb burkolat alatt futnak össze az ajtóérintkező szálak! Egy kupac szürke vezetéket keress, ami össze van kötögetve.... Köszi az infót! Legalább jó helyen kezdem a vésést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Mi lehet annak az oka, hogy a kijelző időnként (hetente egyszer-kétszer) újraindul egy-egy leállítás után?? Ilyenkor 1992. 01. 01-gyel kezdi a dátumot is. Akku rendben van. Azóta csinálja mióta két hete szétszedtem a középkonzolt izzócsere miatt. De ha valamit elb@sztam volna, akkor már eleve nem is működne, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Mi lehet annak az oka, hogy a kijelző időnként (hetente egyszer-kétszer) újraindul egy-egy leállítás után?? Ilyenkor 1992. 01. 01-gyel kezdi a dátumot is. Akku rendben van. Azóta csinálja mióta két hete szétszedtem a középkonzolt izzócsere miatt. De ha valamit elb@sztam volna, akkor már eleve nem is működne, nem? Ha csak kh-s akkor olyankor produkálja amikor kedve van, mikor hogy mozdul stb. A csatlakozóját, illetve a panelján a forrasztások állapotát érdemes meglesni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Mi lehet annak az oka, hogy a kijelző időnként (hetente egyszer-kétszer) újraindul egy-egy leállítás után?? Ilyenkor 1992. 01. 01-gyel kezdi a dátumot is. Akku rendben van. Azóta csinálja mióta két hete szétszedtem a középkonzolt izzócsere miatt. De ha valamit elb@sztam volna, akkor már eleve nem is működne, nem? Sztem csak dugd vissza rendesen a csatlakozóját. Lehet kicsit kontaktos vagy lecsúszott. Ha nem segít akkor lehet továbbnemmi a forrasztásokat benézni stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Sztem csak dugd vissza rendesen a csatlakozóját. Lehet kicsit kontaktos vagy lecsúszott. Ha nem segít akkor lehet továbbnemmi a forrasztásokat benézni stb. Nekem is ugyanez volt, kicsit meg kellett feszegetni a lábakat, azóta jó. Már ugye a csati lábait. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ahajnal Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Mi lehet annak az oka, hogy a kijelző időnként (hetente egyszer-kétszer) újraindul egy-egy leállítás után?? Ilyenkor 1992. 01. 01-gyel kezdi a dátumot is. Akku rendben van. Azóta csinálja mióta két hete szétszedtem a középkonzolt izzócsere miatt. De ha valamit elb@sztam volna, akkor már eleve nem is működne, nem? Ezek szerint te szet tudtad szedni a kozepkonzolt, gratulalok! (Nekem is ez lesz a kovetkezo.) A radiot ki kell szerelni, vagy vele egyutt kijon a kozepkonzol? Azert kerdezem, hogy kell-e speci szerszam a kozepkonzolhoz. Bocsesz, hogy nem tudok segiteni senkinek, de meg kezdo vagyok. Ha igy romlik az allapota a 11 eves kicsikenek, hamarosan sok mindenhez erteni fogok (vagy tokreteszem a verdat). Van egy legyel repair manual-om :) , ha ez segitene barkinek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Ezek szerint te szet tudtad szedni a kozepkonzolt, gratulalok! (Nekem is ez lesz a kovetkezo.) A radiot ki kell szerelni, vagy vele egyutt kijon a kozepkonzol? Azert kerdezem, hogy kell-e speci szerszam a kozepkonzolhoz. Bocsesz, hogy nem tudok segiteni senkinek, de meg kezdo vagyok. Ha igy romlik az allapota a 11 eves kicsikenek, hamarosan sok mindenhez erteni fogok (vagy tokreteszem a verdat). Van egy legyel repair manual-om :) , ha ez segitene barkinek... Olvass GyiK topikot,sok hasznos infót találsz ott! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 ma voltam villamos szakembernél, mert megint leégtek a központi zár motorok a cuccban..február után másodszor(akkor meg ertheto mar tiz evesek voltak). Akkor az első kettő ment tonkre kicsereltek na mondom mar jo lesz. ma megyek dolgozni erre nem zarja a vezető oldali ajtót. jo akkor bezarom kulcsal sikerult is de csak az zarta be. raadasul a mogotte levo zarat nem is tudtam lenyomni. :) majd a vezető oldali ajtót mar ki se lehetett nyitni csak fogoval felhuzva a pockot.a masik oldalon le tudtam zarni a cuccot. Hat a februarban beépitett mindkét Spal központi zár motor meghalt. + még a vezető oldali hatsó ajtoban lévő is. Menet közban mondom a sracnak, hogy mostanaban alalndoan visszazar a riaszto akkor is ha kinyitom a vezeto oldali ajtot( laserline riaszto- ha nem nyitod a vezeto oldali ajtot automatikusan visszazar, ha kinyitod akkor nem)+ a belso vilagitas nem ég (izzocsere volt :) . Azt mondta, hogy van egy kabelkoteg , ami az elso ülés alatt megy, hogy az elrohadt és konstrukcios hiba és mivel a riasztó arra van kotve nem kapja a jelet. volt már valakinek hasonló esete? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 ma voltam villamos szakembernél, mert megint leégtek a központi zár motorok a cuccban..február után másodszor(akkor meg ertheto mar tiz evesek voltak). Akkor az első kettő ment tonkre kicsereltek na mondom mar jo lesz. ma megyek dolgozni erre nem zarja a vezető oldali ajtót. jo akkor bezarom kulcsal sikerult is de csak az zarta be. raadasul a mogotte levo zarat nem is tudtam lenyomni. :) majd a vezető oldali ajtót mar ki se lehetett nyitni csak fogoval felhuzva a pockot.a masik oldalon le tudtam zarni a cuccot. Hat a februarban beépitett mindkét Spal központi zár motor meghalt. + még a vezető oldali hatsó ajtoban lévő is. Menet közban mondom a sracnak, hogy mostanaban alalndoan visszazar a riaszto akkor is ha kinyitom a vezeto oldali ajtot( laserline riaszto- ha nem nyitod a vezeto oldali ajtot automatikusan visszazar, ha kinyitod akkor nem)+ a belso vilagitas nem ég (izzocsere volt :) . Azt mondta, hogy van egy kabelkoteg , ami az elso ülés alatt megy, hogy az elrohadt és konstrukcios hiba és mivel a riasztó arra van kotve nem kapja a jelet. volt már valakinek hasonló esete? Gyári központid van, vagy valami utólagos? Bár mindegy, mert valszeg a vezérlőjével van valami. Nekem régebben az OFF fiestában ON füstöltek el a motorok, mert beázott a vezérlő és folyamatosan adta a nyitó feszültséget a motoroknak.Azok álltak be úgy, hogy nem lehetett kézzel mozgatni a pöcköket. Az érintett kábelköteg a bal oldali küszöb burkolat alatt fut. Utastér világításról egy-két oldallal ezelőtt volt szó......olvass vissza egy kicsit! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 ma voltam villamos szakembernél, mert megint leégtek a központi zár motorok a cuccban..február után másodszor(akkor meg ertheto mar tiz evesek voltak). Akkor az első kettő ment tonkre kicsereltek na mondom mar jo lesz. ma megyek dolgozni erre nem zarja a vezető oldali ajtót. jo akkor bezarom kulcsal sikerult is de csak az zarta be. raadasul a mogotte levo zarat nem is tudtam lenyomni. :) majd a vezető oldali ajtót mar ki se lehetett nyitni csak fogoval felhuzva a pockot.a masik oldalon le tudtam zarni a cuccot. Hat a februarban beépitett mindkét Spal központi zár motor meghalt. + még a vezető oldali hatsó ajtoban lévő is. Menet közban mondom a sracnak, hogy mostanaban alalndoan visszazar a riaszto akkor is ha kinyitom a vezeto oldali ajtot( laserline riaszto- ha nem nyitod a vezeto oldali ajtot automatikusan visszazar, ha kinyitod akkor nem)+ a belso vilagitas nem ég (izzocsere volt :) . Azt mondta, hogy van egy kabelkoteg , ami az elso ülés alatt megy, hogy az elrohadt és konstrukcios hiba és mivel a riasztó arra van kotve nem kapja a jelet. volt már valakinek hasonló esete? Na most ez szerintem úgy műkszik, hogy vannak olyan kp-zár motorok, amik csak impulzussal működnek, tehát pár tized másodperces feszt tudnak csak elviselni. Pölö nekem is ilyen van, és utólagos.Ha erre állandó tápot vezetnek, vagy hosszabb ideig kapja mint kellene, előbb-utóbb tönkremegy. Ez az elrohadt, és konstrukció hibás szöveg hülyeség. Egyrészt szerintem a kábelköteg nem rohad, mivek műanyag, és rézdrót van benne, másrészt a gyári bekábelezésre gyári zárakkat kell szerelni. A Spal az gyári szerkezet volt, vagy utólagos? Ha esetleg sérült a kábelköteg, mert mondjuk a kocsi 16-éves, elöregszenek a szigetelések(de nem elrohadnak!) akkor előfordul persze zárlat, de ekkor általában leold abizti, mivel a kocsiban majdnem minden elektromos vezeték, ketyere védve van. Ha meg szerinte rohadt a kábelköteg, és ez konstukciós hiba, akkor mi a túrónak kötötte rá a riasztót? Bár szerintem egy riasztónak semmi köze az első ülés alatt átmenő kábelköteghez, vagy tévedek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Gyári központid van, vagy valami utólagos? Bár mindegy, mert valszeg a vezérlőjével van valami. Nekem régebben az OFF fiestában ON füstöltek el a motorok, mert beázott a vezérlő és folyamatosan adta a nyitó feszültséget a motoroknak.Azok álltak be úgy, hogy nem lehetett kézzel mozgatni a pöcköket. Az érintett kábelköteg a bal oldali küszöb burkolat alatt fut. Utastér világításról egy-két oldallal ezelőtt volt szó......olvass vissza egy kicsit! :) nem egy utolagos schiller által beepített a tipus nem tudom valami spalszeru......gyanakszom én is hogy beazik,meg csakazt kell kederitenem hol lehet a vezerlomodul. lehet a futes kornyeken..sajnos mostanaban fogy a hutőviz es eros a gyanum hogy az utasterbnem landol a víz :) asszem meg lesz a vasarnapi egesz napos programom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Na most ez szerintem úgy műkszik, hogy vannak olyan kp-zár motorok, amik csak impulzussal működnek, tehát pár tized másodperces feszt tudnak csak elviselni. Pölö nekem is ilyen van, és utólagos.Ha erre állandó tápot vezetnek, vagy hosszabb ideig kapja mint kellene, előbb-utóbb tönkremegy. Ez az elrohadt, és konstrukció hibás szöveg hülyeség. Egyrészt szerintem a kábelköteg nem rohad, mivek műanyag, és rézdrót van benne, másrészt a gyári bekábelezésre gyári zárakkat kell szerelni. A Spal az gyári szerkezet volt, vagy utólagos? Ha esetleg sérült a kábelköteg, mert mondjuk a kocsi 16-éves, elöregszenek a szigetelések(de nem elrohadnak!) akkor előfordul persze zárlat, de ekkor általában leold abizti, mivel a kocsiban majdnem minden elektromos vezeték, ketyere védve van. Ha meg szerinte rohadt a kábelköteg, és ez konstukciós hiba, akkor mi a túrónak kötötte rá a riasztót? Bár szerintem egy riasztónak semmi köze az első ülés alatt átmenő kábelköteghez, vagy tévedek? Vannak olyan ritka esetek, hogy olyan zárlat jön létre, hogy nem old le a bizti. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a vezeték keresztmetszetéhez képest elég nagy áramerősségekre vannak védve az eszközök. Szóval vannak olyan helyzetek, hogy akkora a zárlati ellenállás, mintha terhelés lenne, tehát pl kapná az imuplzust, hogy nyisson és ezért ég le, de lehet az is, hogy gyári vezérlő kapott utólagos cuccot. A gyári 3 másodpercig ad villanyt a motoroknak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 nem egy utolagos schiller által beepített a tipus nem tudom valami spalszeru......gyanakszom én is hogy beazik,meg csakazt kell kederitenem hol lehet a vezerlomodul. lehet a futes kornyeken..sajnos mostanaban fogy a hutőviz es eros a gyanum hogy az utasterbnem landol a víz :) asszem meg lesz a vasarnapi egesz napos programom. Nekem a bal lábtérben van a vezérlő a mociháztető nyitó kallantyúnál a burkolat alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Nekem a bal lábtérben van a vezérlő a mociháztető nyitó kallantyúnál a burkolat alatt. Gyárilag meg a jobb lábtérnél az ECU mögött. :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Gyárilag meg a jobb lábtérnél az ECU mögött. :D :) Lehet igazad van, és gyári vezérlőre kötöttek utólagos mocikat, nem bírják a 3 másodperces kiképzést. De akkor jön ez a konstrukciós kábelköteg rohadás. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 ......... Ez az elrohadt, és konstrukció hibás szöveg hülyeség. Egyrészt szerintem a kábelköteg nem rohad, mivek műanyag, és rézdrót van benne, másrészt a gyári bekábelezésre gyári zárakkat kell szerelni. A Spal az gyári szerkezet volt, vagy utólagos? Ha esetleg sérült a kábelköteg, mert mondjuk a kocsi 16-éves, elöregszenek a szigetelések(de nem elrohadnak!) akkor előfordul persze zárlat, de ekkor általában leold abizti, mivel a kocsiban majdnem minden elektromos vezeték, ketyere védve van. Ha meg szerinte rohadt a kábelköteg, és ez konstukciós hiba, akkor mi a túrónak kötötte rá a riasztót? Bár szerintem egy riasztónak semmi köze az első ülés alatt átmenő kábelköteghez, vagy tévedek? Vagy nem tudja mi a hiba és valamirerákellfogni alapon mond valamit, vagy tudja mi a hiba és jópénzért hajlandó megcsinálni....de ezt meg kell etetni a tulajjal :) Nekem a bal lábtérben van a vezérlő a mociháztető nyitó kallantyúnál a burkolat alatt. Utólagosnál valszeg azt a helyet pécézik ki ahol a legtöbb szükséges madzag ott van....a bal lábtér ideális Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Sziasztok! Ma kiszedtem a ködlámpa kapcsolót, hogy megnézzem kicserélhető e ledekre a viálgítása. Hááááááááááááát! Azt szeretném tudni, hogy csináltatok e már ilyet, illetve, ha igen, akkor hova a csudába forrasztottátok az ellenállásokat? (Jól jönnének képek, ha van valakinek) Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Sziasztok! Ma kiszedtem a ködlámpa kapcsolót, hogy megnézzem kicserélhető e ledekre a viálgítása. Hááááááááááááát! Azt szeretném tudni, hogy csináltatok e már ilyet, illetve, ha igen, akkor hova a csudába forrasztottátok az ellenállásokat? (Jól jönnének képek, ha van valakinek) Köszi! Jó sok hely van benne mi? :) Én is nekiláttam aztán amikor megláttam bent a zsúfoltságot, gondoltam jó nekem az izzó is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Na most ez szerintem úgy műkszik, hogy vannak olyan kp-zár motorok, amik csak impulzussal működnek, tehát pár tized másodperces feszt tudnak csak elviselni. Pölö nekem is ilyen van, és utólagos.Ha erre állandó tápot vezetnek, vagy hosszabb ideig kapja mint kellene, előbb-utóbb tönkremegy. Ez az elrohadt, és konstrukció hibás szöveg hülyeség. Egyrészt szerintem a kábelköteg nem rohad, mivek műanyag, és rézdrót van benne, másrészt a gyári bekábelezésre gyári zárakkat kell szerelni. A Spal az gyári szerkezet volt, vagy utólagos? Ha esetleg sérült a kábelköteg, mert mondjuk a kocsi 16-éves, elöregszenek a szigetelések(de nem elrohadnak!) akkor előfordul persze zárlat, de ekkor általában leold abizti, mivel a kocsiban majdnem minden elektromos vezeték, ketyere védve van. Ha meg szerinte rohadt a kábelköteg, és ez konstukciós hiba, akkor mi a túrónak kötötte rá a riasztót? Bár szerintem egy riasztónak semmi köze az első ülés alatt átmenő kábelköteghez, vagy tévedek? igen azzal tisztaban vagyok, legalabbis elméletben, hogy mukodnek. most meg is nezte, hogy mennyi ideig ad jelet ( igaz csak egy kis lampaval) . nem gyari a kabelezese kp zarnak hanem jo kis sar kivitelezesu schiller. ha nekem csinaltak volna eltortem volna a kezet a szerelonek. A spal nem gyari..sajnos...jo nagyott csattan a zar minden egy nyitas-zarasnal. fertelmes. viszont mindig tudom h zar-e :) abban igazad van, hogy a rezkabel es muanyag a bevonat nem fordulhat elo h elooregszik esetleg ahogy oregszik a muanyag és repedezik a víz a repedeseken at beszivarog.- es meg csak 11 éves- .mindegy vasarnap kiderul Egyebkent egeszen februarig nem volt gond, addig kibirt tiz es fel evet. nem o kototte be a riaszot, hanem az is schiller e suj koratol oda lehet kotve, de mosmar kivancsi vagyok ripityára szedem a cuccot.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Vagy nem tudja mi a hiba és valamirerákellfogni alapon mond valamit, vagy tudja mi a hiba és jópénzért hajlandó megcsinálni....de ezt meg kell etetni a tulajjal :) Utólagosnál valszeg azt a helyet pécézik ki ahol a legtöbb szükséges madzag ott van....a bal lábtér ideális ja az lehet epp ezert fogom szetszedi en vasarnap.. utana majd...lehet okosab lesz most verem a fejem a falba, hogy mindig is utaltam a villamossaggal kapcsolatos dolgokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 ja az lehet epp ezert fogom szetszedi en vasarnap.. utana majd...lehet okosab lesz most verem a fejem a falba, hogy mindig is utaltam a villamossaggal kapcsolatos dolgokat Nekem az utólagos motorokon rajta van, hogy max. hány tized másodpercig kaphatják a feszt, nézd meg látsz-e rajtuk valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Sziasztok! Ma kiszedtem a ködlámpa kapcsolót, hogy megnézzem kicserélhető e ledekre a viálgítása. Hááááááááááááát! Azt szeretném tudni, hogy csináltatok e már ilyet, illetve, ha igen, akkor hova a csudába forrasztottátok az ellenállásokat? (Jól jönnének képek, ha van valakinek) Köszi! Kicserélhető! Néhányan már megcsináltuk itt. Elég bele a 3mm-es led, egyik lábát annyival vágd rövidebbre, hogy elférjen az ellenállás! Használj 2 raszteres ellenállást, az nagyon kicsi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Amióta esős idő volt nekem megbolondult a központizár rendszerem (utólagos: a 4 ajtóba utángyári motorokkal, csomagtartó ajtóban eredeti központizár motor van). Bal első ajtó gombot megnyomva zár minden, de nem nyit vissza semmit! :) A jobbal meg fordítva: nyit mindent, de nem zár semmit! :) A 2 hátsó ajtónál el voltak már többször is törve a vezetékek, többször is újrakötöttem már, persze még véső sem volt, csak a kopasz vezetékek... szereztem védőt, kicsit javult a helyzet, de a párát így sem bírja.. Újravezetékezés lesz, új utángyári motorokkal! Ugye a 93-as gyári kp-záras donor kp-zár mocijai nem jók az enyémhez? :D vagy jók? (olvastam valamit, hogy a facelift előtti másabb volt... az enyém már faceliftes) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts