Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  Morfin írta:
Üdv! Most olyan gondom lenne h meguntam az elakadásjelzőmet. Elvan törve a belseje ezért ha nem támasztom ki valamivel folyton villog. Nem lehet ezt úgy megoldani hogy bekapcsolva hagyom de teszek egy plusz kapcsolót elé amivel a kapcsoló tápját kapcsolom? Nemtom mennyire érthető ez?

Nem oldható meg. Kapcsolót kell cserélni.

Elküldve
  daykiller írta:
Nem oldható meg. Kapcsolót kell cserélni.

Esetleg valami kapcsolási raj erről a kapcsolóról valakinek? Kíváncsi lennék milyen elven működik :)

Elküldve
  Morfin írta:
Esetleg valami kapcsolási raj erről a kapcsolóról valakinek? Kíváncsi lennék milyen elven működik :)

Baromi egyszerűen. Összezárja azt a két pontot, amit az indexkar külön-külön. :D Így villog minden indexlámpa. Vagy magyarázzam el jobban, hogy miért nem lehet?

Elküldve
  daykiller írta:
Baromi egyszerűen. Összezárja azt a két pontot, amit az indexkar külön-külön. :) Így villog minden indexlámpa. Vagy magyarázzam el jobban, hogy miért nem lehet?

Azt megköszönném de csak ha nemgond!

Elküldve
  Morfin írta:
Azt megköszönném de csak ha nemgond!

Van az indexkar. Ugye két oldalra tud kapcsolni. Nah amikor valamelyik oldalra kapcsolsz vele, akkor egyrészt tápot adsz a villogtató relének (indexrelé), másrészt zárja az áramkört azon oldal indexlámpáival, amelyik irányba kapcsoltad. Az elakadásjelző ezt csinálja ugyanúgy, csak mindegyik oldalt összezárja, így kap a relé villanyt és ezért villognak együtt az izzók. Tehát a kapcsolós ötleted ezért nem fog működni, ha kiengedve hagyod a kapcsolót, mert az is ad tápot, ráadásul kiengedve összezárja az oldalakat (plusz a benne lévő kis izzót, de ez lényegtelen). Remélem érthető. :)

Elküldve
  daykiller írta:
Van az indexkar. Ugye két oldalra tud kapcsolni. Nah amikor valamelyik oldalra kapcsolsz vele, akkor egyrészt tápot adsz a villogtató relének (indexrelé), másrészt zárja az áramkört azon oldal indexlámpáival, amelyik irányba kapcsoltad. Az elakadásjelző ezt csinálja ugyanúgy, csak mindegyik oldalt összezárja, így kap a relé villanyt és ezért villognak együtt az izzók. Tehát a kapcsolós ötleted ezért nem fog működni, ha kiengedve hagyod a kapcsolót, mert az is ad tápot, ráadásul kiengedve összezárja az oldalakat (plusz a benne lévő kis izzót, de ez lényegtelen). Remélem érthető. :)

Akkor ha jól értem indexeléskor is mind villogna így?

Elküldve
  Morfin írta:
Akkor ha jól értem indexeléskor is mind villogna így?

Ha kiveszed a kapcsolót, akkor nem. Véleményem szerint inkább vegyél bagóért kapcsolót és cseréld ki, mint mókolj.

Elküldve
  Morfin írta:
Üdv! Most olyan gondom lenne h meguntam az elakadásjelzőmet. Elvan törve a belseje ezért ha nem támasztom ki valamivel folyton villog. Nem lehet ezt úgy megoldani hogy bekapcsolva hagyom de teszek egy plusz kapcsolót elé amivel a kapcsoló tápját kapcsolom? Nemtom mennyire érthető ez?

Ha jól emlékszem hening megjavitott egyszer egy ilyen "rosszalkodó" kapcsolót valahogyan..vagy ha nem is ő volt az, de valakitől már olvastam erről...vagy cseréld le egy bontottra! :)

Elküldve
  brezsó írta:
Ha jól emlékszem hening megjavitott egyszer egy ilyen "rosszalkodó" kapcsolót valahogyan..vagy ha nem is ő volt az, de valakitől már olvastam erről...vagy cseréld le egy bontottra! :D

Gondoltam rá de nem hiszem hogy a bontott túl jó lenne azt halottam hogy ez is szériahiba mi a garancia rá hogy jó drágán veszek 1 kapcsolót és két hét után nem hal be megint? Vagy ne használjam és nem lesz baja? :)

Elküldve
  Morfin írta:
Gondoltam rá de nem hiszem hogy a bontott túl jó lenne azt halottam hogy ez is szériahiba mi a garancia rá hogy jó drágán veszek 1 kapcsolót és két hét után nem hal be megint? Vagy ne használjam és nem lesz baja? :)

Szériahiba..... fene tudja, én a második astrát nyűvöm, de ezzel a kapcsolóval még nem volt bajom (6 év alatt).

Ki lehet váltani, de ha jól számoltam min. 4 áramkörös kapcsolóra lenne szükség :D

Elküldve
  Morfin írta:
Gondoltam rá de nem hiszem hogy a bontott túl jó lenne azt halottam hogy ez is szériahiba mi a garancia rá hogy jó drágán veszek 1 kapcsolót és két hét után nem hal be megint? Vagy ne használjam és nem lesz baja? :D

Bontóból drágán egy ilyen kapcsolót!? - nem hinném, hogy sokat kérnek érte.. ;) Nyilván vannak helyzetek amikor jól jön, de pl. én még egyszer sem használtam.. ;)

szerk.: Vagyis tényleg, mégis használtam...egy-két alkalommal amikor beengedtek maguk elé nagy forgalomban, pl. Budapesten vagy Pozsonyban.. :)

Elküldve

Olyan trükköt mondjuk meg lehet játszani, aki fél, hogy egy gyanútlan húsvéti éjszakán kiugrik az elakadásjelző és hétfőn reggel nem tud elindulni a kocsival, mert csontra merült az akksija. A 9-es és a 6-os (15-ös és 30-as áramköri betápok) felcserélése. Így ebben az esetben mindig ott lesz a villany az indexrelén, de ugye az izzókon keresztül nem záródik az áramkör. Másrészt, ha kiugrik az elakadásjelző, akkor sem lesz gond, mert akkor átkapcsol a 15-ös áramkörre, amin ugye csak akkor van villany, ha rá van adva a gyújtás a kocsira. Szóval így kitrükközhető az akksi lemerítés. :) Viszont így csak gyújtáson lesz elakadásjelzés. :D

Elküldve
  brekeke írta:
Szériahiba..... fene tudja, én a második astrát nyűvöm, de ezzel a kapcsolóval még nem volt bajom (6 év alatt).

Ki lehet váltani, de ha jól számoltam min. 4 áramkörös kapcsolóra lenne szükség ;)

Én relékre gondoltam.... de szerintem utánajárok mennyiért dobálják. Az az igazság hogy két bontót ismerek itt a környéken az egyik olcsóbb meg ott jóban is vagyok a papival aki a tulaj de ott nemigen van astra inkább régebbi kocsik. A másikban van minden csak ott jobbak az árak is. Különben ledesítés miatt szedtem szét a középkonzolt csak gondoltam ha már úgyis nekiálltam hátha.... Nemtom mennyire normális hogy 1 döglött egér került elő a szellőzőből :D vajon ez is szériatartozék? Én meg azt hittem a ventilátor ellenállása ég és az büdös. :) Köszönöm a segítséget!

Elküldve
  daykiller írta:
Olyan trükköt mondjuk meg lehet játszani, aki fél, hogy egy gyanútlan húsvéti éjszakán kiugrik az elakadásjelző és hétfőn reggel nem tud elindulni a kocsival, mert csontra merült az akksija. A 9-es és a 6-os (15-ös és 30-as áramköri betápok) felcserélése. Így ebben az esetben mindig ott lesz a villany az indexrelén, de ugye az izzókon keresztül nem záródik az áramkör. Másrészt, ha kiugrik az elakadásjelző, akkor sem lesz gond, mert akkor átkapcsol a 15-ös áramkörre, amin ugye csak akkor van villany, ha rá van adva a gyújtás a kocsira. Szóval így kitrükközhető az akksi lemerítés. :) Viszont így csak gyújtáson lesz elakadásjelzés. :D

Lényegében ez lett volna a bajom. Egyik éjjel elindult de nemtom mikor mert utána még beindult könnyedén úgy hogy vagy marhajó akksim van amit kétlek vagy nem sokat ment. Köszönöm én erre nem is gondoltam h gyújtás utánra tegyem így legalább ezt kiküszöbölném csak az a baj h valamikor menet közben is elindul ha döcögős az út és kiesik az ékem. Még egyszer is köszönöm!

Elküldve
  spzoli írta:
Most tényleg mindent átkötözgettek, ahelyett hogy vennétek egy 1000ftos alkatrészt......?

Klikk ide! Bár én ennyiért sem állnék neki szerelegetni. (Ezt én mondtam? :D ;) ) Amúgy megjavítani nem lehet? :)

Elküldve

Hello!

Minap kigyulladt az ellenőrző lámpám. Kiolvastam a hibakódot, egyértelműen a 47-est hozta ki. A leírása alapján nem értem pontosan, hogy ez a levegőpumpa vagy annak a reléjére utal. Ha a relére, az hol található? Ja és a fórumon található listából néztem a kódot, az mindegyik tipushoz jó? Mert én találtam egy angol listát, ahol több lista volt. A kocsim X16XEL (1.6 16v).

Segítségeteket előre is köszönöm.

Elküldve
  tope84 írta:
Hello!

Minap kigyulladt az ellenőrző lámpám. Kiolvastam a hibakódot, egyértelműen a 47-est hozta ki. A leírása alapján nem értem pontosan, hogy ez a levegőpumpa vagy annak a reléjére utal. Ha a relére, az hol található? Ja és a fórumon található listából néztem a kódot, az mindegyik tipushoz jó? Mert én találtam egy angol listát, ahol több lista volt. A kocsim X16XEL (1.6 16v).

Segítségeteket előre is köszönöm.

A 47 szerintem inkább

'47 Linear exhaust gas re-circulation (EGR) position'

Tehát AGR szelep lesz. Van neki topicja. :)

Innen nézem.

(GM-Multec, bár nincs F Astra,csak X16XEL B veki))

Elküldve
  zotya975 írta:
Day hekkelését olvastam, én magára a kapcsolóra gondoltam.

spzoli írta:
Erről is van szórvány információ, de lényegtelen. Csere és kész.

Nekem is volt ilyen problémám, és én is vettem másikat. Ám később szétszedtem, hátha javítható. Van benne egy kar, aminek a végén van egy kis csap. Ez akad meg egy pályán, mint a belső keringető gombnál is. Annyi hibája volt, hogy a kar elgörbült, és a kis csap nem ért bele a pályába. Kiegyenesítettem, és most van egy ilyen kapcsolóm tarcsiban. :)

Elküldve
  hening írta:
Nekem is volt ilyen problémám, és én is vettem másikat. Ám később szétszedtem, hátha javítható. Van benne egy kar, aminek a végén van egy kis csap. Ez akad meg egy pályán, mint a belső keringető gombnál is. Annyi hibája volt, hogy a kar elgörbült, és a kis csap nem ért bele a pályába. Kiegyenesítettem, és most van egy ilyen kapcsolóm tarcsiban. :)

Akár ez is mehetne a Gyík-be, nem először jön elő a probléma. :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.