Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Na ez a harmadik féle gyújtás, amit ilyen motoron látok. :lol:

Arra a csatira lennék kíváncsi, ami a vezérműtengely és a gyújtás rotor találkozásánál van, az utastér irányában. 3 vagy 4 vezeték kell menjen át rajta, azoknak a színe kellene, és mindkét oldalon nézd meg a csatin, mert már találkoztam olyannal, hogy eltérő színben folytatódott a csati után! :)

Megosztás:

Hello mindenkinek!

." A szívórészed gyári?"

Valószínüleg igen (tuning nics rajta) előző tulaj szervízbe hordta,ha minden igaz(pecsétes beírás a szerv .füz.-ben 10km-el ezelőtti légmenny.mérce cseréről)

Szerintem opel16v mondja jól:elöregedett,kitöredezett vezetékek,a ventillátor gondom is ilyenből adódott (szigetelésből kibújt a drót és letestelt=állandóan forgó ventillátor)

Megosztás:

Kérdezd meg Tomi023 nicknevű kartársat, neki is hasonló színekkel

volt megáldva a gyújtása, ő talán emléxik is, melyik volt a kettő közül.

Én úgy emléxem a középsőnek kell lennie, és ugye az a kék-fekete.

Azért ellenőrizd, hogy a csati után nem vált-e színt a vezeték. :lol:

Megosztás:

Sziasztok !

A GSI-m ETC-jének a hibáját (kikapcsol magától, nem lehet bekapcsolni) az ETC vezérlőben lévő relé beégése okozta.Amióta mgcsináltam jól működik.

Javításhoz először a dobozt kell kinyitni.Én a hosszú oldalakon található 3-3 bepréselést mini köszörűvel (dremel v hasonló) kiköszörültem.Lehet neki bátran nyomni alatta van kb2-3mm vastag perem az öntvény előlapból.Ezután a doboz lehúzható.Az előlapot 2 csavar rögzíti az áramköri laphoz,célszerű ezt is levenni.

A relének a nagy kondenzátor felöli pólusai voltak beégve.Mivel a hely nagyon szűkös elvágtam a relé tetején található drótharisnyát (közvetlenül a rögzítési pont mellet a relé tetején,ide az érintkezők csiszolása után visszaforrasztottam) a rugót levettem.Ekkor a mozgóérintkező kivehető,csiszolható.Nem elég a koszt lecsiszolni,a "kráterességet" is meg kell szüntetni különben hamar újra beég!

Összeszerelésnél ügyelni kell arra hogy fémreszelék ne maradjon a dobozban és a lapon sem.A lap a dobozban kialakított vájatba csússzon.

A doboz rögzítése sziloplasztal.

Megosztás:

Hi cukahara, üdv a Zopelesek táborában :lol:

A problémád elég érdekes, kontakthiba jellege van. A phone kiírás tudtommal a telefonnémítás funkció akarhat lenni (ha tévedek majd kijavítanak). Ha van telefontartó a kocsiban, azzal lehet valami gáz, ha nincs benne, akkor a némítás vezetéke a rádió hátuljánál néha hozzáér valamihez talán...

A kódbeírásról már volt itt szó, pár oldalt nézz vissza, le van írva.

Egyébként milyen tipusú a rádió?

És milyen járgányt sikerült venned? Írj részleteket plz!

Köszi a tanácsot holnap szétszedem a magnyitáfont osztán belekukkolok.

'97 1.4 GL kérdésedre válaszolva semmi extra, csak a megbízhatóság.

Ezért vettem remélem beválik

Megosztás:

Hello mindekinek

Egy kicsi,de idegesítő problémával fordulok hozzátok

1,7D Astra 93' as belső szellőző ventillátor 1,2 fokozata nem működött,amikor vettem az autot(2hete)...semmi gond vettem bontoba másik előtét ell. szererencsém volt,működik...1 hét mulva,vagyis ma reggel : ventilklátor1,2 állása nem műkszik, + a 30A es biztosíték kimenve...

nem akarok venni uj elleállást 6e ért mert attol tartok,az is csak rövid ideig birná...

nincs valakinek valami ötlete,tapasztalat ezzel a hibával kapcsolatban?

Köszi üdv András

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.