ftamas78 Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Nos a kiolvasás nem sikerült:( Ha megnézem a csatlakozót amit a képen kellene látni http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/b008.jpg sajnos nem pont ezt látom. A B-be nincs érintkező. Ez miért lehet? mit kössek így össze? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Nos a kiolvasás nem sikerült:( Ha megnézem a csatlakozót amit a képen kellene látni http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/b008.jpg sajnos nem pont ezt látom. A B-be nincs érintkező. Ez miért lehet? mit kössek így össze? Köszi Akkor neked biztosan ilyen van. Ahogy látod ezen az 5, és 6 számú pineket kell összekötni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Akkor neked biztosan ilyen van. http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/b007.jpg Ahogy látod ezen az 5, és 6 számú pineket kell összekötni. Igen, megvan, 16 pólusú. Köszi. Mindenhol azt olvasom, hogy 12-vel kell kezdeni és utána a hibakód. Én nem ezt tapasztalom a következőket villogja folyamatosan: 9139913991399139 He megproáblom szétszedni a számokat akkor a következő ismétlődik periodikusan: 9139 ha a 91-et nézem lamda szonda, ha úgy nézem, hogy ez pl. 9-el kezdi és zárja a kódkiolvasást, akkor középen a 13 marad, ami lamda szonda. ha a 39-et nézem a végén lamda szonda. Tehát mindenképpen lamda szonda. De hogyan is kell ezt nézni? Esetleg a 16 polosúnál egészen más kiolvasás? nem 12-vel kezd? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Igen, megvan, 16 pólusú. Köszi. Mindenhol azt olvasom, hogy 12-vel kell kezdeni és utána a hibakód. Én nem ezt tapasztalom a következőket villogja folyamatosan: 9139913991399139 He megproáblom szétszedni a számokat akkor a következő ismétlődik periodikusan: 9139 ha a 91-et nézem lamda szonda, ha úgy nézem, hogy ez pl. 9-el kezdi és zárja a kódkiolvasást, akkor középen a 13 marad, ami lamda szonda. ha a 39-et nézem a végén lamda szonda. Tehát mindenképpen lamda szonda. De hogyan is kell ezt nézni? Esetleg a 16 polosúnál egészen más kiolvasás? nem 12-vel kezd? Köszi Ha siemens vezérlős X14XE, akkor valóban 91 és 13, bár először mindig a kisebb számmal kéne kezdenie (tapasztalataim alapján). Valamint a 12-l kéne, bár ha siemens, akkor kitudja mit variáltak. GM-Multecnél 12-vel kezd és azzal is zár le és kezdi megint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Ha siemens vezérlős X14XE, akkor valóban 91 és 13, bár először mindig a kisebb számmal kéne kezdenie (tapasztalataim alapján). Valamint a 12-l kéne, bár ha siemens, akkor kitudja mit variáltak. GM-Multecnél 12-vel kezd és azzal is zár le és kezdi megint. Nekem se kezdi 12-vel. Csak a 4 jegyű hibakód és kész. De ez nekem sehogy se jön össze, nem tudom értelmezni. 0= 10 villogás, a többi meg értelemszerűen. Tamás: Nézd meg még1x, hogy pontosan hányat villog! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Nekem se kezdi 12-vel. Csak a 4 jegyű hibakód és kész. De ez nekem sehogy se jön össze, nem tudom értelmezni. 0= 10 villogás, a többi meg értelemszerűen. Tamás: Nézd meg még1x, hogy pontosan hányat villog! Kb. 20 percig villogtattam, többször ujrakezdtem, hogy biztosan jól látom-e. Azért is variáltam mert a 9-nél lehet, hogy nem 9-et villant hanem 10-et. Már azon gondolkoztam, hogy telefonnal felveszem és feltöltöm valahova, csak lehet, hogy a telefon kamerájának a mintavételezési "ritkasága" miatt nem lesz jó:lol: mindegy ha 9 ha 0 középen tuti 13 van és az egyértelmű lamda szonda és a hiba is arra utal. Ugyanilyen problémával már írtak ebbe a fórumba is az is lamda szonda volt. Holnap azért megnézem mégegyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Nekem se kezdi 12-vel. Csak a 4 jegyű hibakód és kész. De ez nekem sehogy se jön össze, nem tudom értelmezni. 0= 10 villogás, a többi meg értelemszerűen. Tamás: Nézd meg még1x, hogy pontosan hányat villog! Még annyit, hogy néztem az oldaladon a kocsidat. Pont ugyanilyenról van szó, csak nincs rajta vonóhorog meg J-s rendszámú:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Üdv! Valaki tudja,hogy mi a külömbség a üresjárati szabályozószelep alapjárati motor között :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Üdv! Valaki tudja,hogy mi a külömbség a üresjárati szabályozószelep alapjárati motor között :lol: Ha jól sejtem akkor a neve :) De majd jön valaki okos és megmondja Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Üdv! Valaki tudja,hogy mi a külömbség a üresjárati szabályozószelep alapjárati motor között :lol: Nos, nem én leszek az az "okos", de valóban benne van a nevében, szerintem. A szelep mechanikus állitású - úgy értem vagy neked kell belőnöd (pl. karburátorom) vagy valami vákuum vagy egyéb behatás állit(hat)ja - amig az alapjárati motort az ECU vezérli elektromosan és valójában egy kis villanymotorról van szó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Nos, nem én leszek az az "okos", de valóban benne van a nevében, szerintem. A szelep mechanikus állitású - úgy értem vagy neked kell belőnöd (pl. karburátorom) vagy valami vákuum vagy egyéb behatás állit(hat)ja - amig az alapjárati motort az ECU vezérli elektromosan és valójában egy kis villanymotorról van szó. :lol: Végülis ha leegyszerüsitjük, akkor kb években mérhető a különbség, viszont a funkciójukat tekintve mind2 dolga az alapjárati levegő szabályzása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Végülis ha leegyszerüsitjük, akkor kb években mérhető a különbség, viszont a funkciójukat tekintve mind2 dolga az alapjárati levegő szabályzása. Nem is mondtam, hogy nem! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Üdv! Valaki tudja,hogy mi a külömbség a üresjárati szabályozószelep alapjárati motor között :lol: Csak azért kérdeztem mert a boltban kértem 1 alapjárati motort akkor ezt rakták elém http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00130%5C00130596.unk ez MEAT&DORIA és az üresjérati mocinál pedig ezt http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00587%5C00587607.unk ez hella lehet hogy én vok a hülye de nagyon 1 forma mind a kettő és elbizonytalanodtam :P ;) :) :P ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Csak azért kérdeztem mert a boltban kértem 1 alapjárati motort akkor ezt rakták elém http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00130%5C00130596.unk ez MEAT&DORIA és az üresjérati mocinál pedig ezt http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00587%5C00587607.unk ez hella lehet hogy én vok a hülye de nagyon 1 forma mind a kettő és elbizonytalanodtam :P ;) :lol: ;) :) Mert az ugyanaz!!! ;) Alapjárat vagy üresjárat, mindegy. Te előbb a szelep és a motor közötti eltérést kérdezted. :P :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Hali további jó fórumozást mindenkinek. Egyébkét figyeltem hogy figyel-e valaki :P ;) ;) :P :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Csak azért kérdeztem mert a boltban kértem 1 alapjárati motort akkor ezt rakták elém http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00130%5C00130596.unk ez MEAT&DORIA és az üresjérati mocinál pedig ezt http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00587%5C00587607.unk ez hella lehet hogy én vok a hülye de nagyon 1 forma mind a kettő és elbizonytalanodtam ;) ;) :lol: :P :) Elvileg években mérhető a külömbség, ne törődj vele a szelep az egy elekromágneses elven működő holmi, ha áramot kap, akkor kinyit teljesen, ha nem kap akkor meg bezár, ezért rezegtetni szokták úgynevezett kitöltéssel vezérlik(ebbe most ne menjünk bele, a tied, meg motor ami azt jelenti, hogy villanymotor van benne és egy menetes mechanikán keresztül húzogatja azt a fényes kúpot a tengely végén Ha valamit nem jól írtam javítsatok ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Hali további jó fórumozást mindenkinek. Egyébkét figyeltem hogy figyel-e valaki :P ;) ;) :P :lol: :) :cry: szal elédraktak egy alapjárati mocit, meg egy alapjárati mocit és furcsálottad, hogy hasonlítanak? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Novy és symontemplar, légyszives szerkesszétek a hsz-okat, idézetet! ...minek az a sok üres sor!? :) :lol: Lesz kapsz a modiktól! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Novy és symontemplar, légyszives szerkesszétek a hsz-okat, idézetet! ...minek az a sok üres sor!? :) :lol: Lesz kapsz a modiktól! ;) én csak idéztem Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Még annyit, hogy néztem az oldaladon a kocsidat. Pont ugyanilyenról van szó, csak nincs rajta vonóhorog meg J-s rendszámú :lol: Akkor vszínű, hogy lambda. Nekem csak az dobott hibát eddig, az IAT szenzoron kívül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Csak azért kérdeztem mert a boltban kértem 1 alapjárati motort akkor ezt rakták elém http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00130%5C00130596.unk ez MEAT&DORIA és az üresjérati mocinál pedig ezt http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/%5C00587%5C00587607.unk ez hella lehet hogy én vok a hülye de nagyon 1 forma mind a kettő és elbizonytalanodtam ;) ;) :lol: :P :) Ha még nem vetted meg, akkor ne az olasz MEAT&DORIA-t válaszd! Apám először olyat kapott, vissza is vitte. Unixnál volt Hans Pries, ez állítólag a gyári, legalább is Mexico volt mindkettő, eddig bevált. És a kúpra formájára is figyelj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Ha még nem vetted meg, akkor ne az olasz MEAT&DORIA-t válaszd! Apám először olyat kapott, vissza is vitte. Unixnál volt Hans Pries, ez állítólag a gyári, legalább is Mexico volt mindkettő, eddig bevált. És a kúpra formájára is figyelj! :lol: :) ;) ;) :P :P ;) :cry: ;) :D :D :D :D :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 :cry: szal elédraktak egy alapjárati mocit, meg egy alapjárati mocit és furcsálottad, hogy hasonlítanak? :P :lol: :) ;) :P ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 :lol: :) ;) :P ;) :P Kérlek, világosíts fel, hogy ennek és az előző hozzászólásodnak mi értelme? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Kérlek, világosíts fel, hogy ennek és az előző hozzászólásodnak mi értelme? :lol: én értem, te nem? nem is baj, nekem szól!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts