zotya975 Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Megnéztem, a biztosítékok jók, és a manual szerint a belső világítás és a csomagtartó világítása egy biztosítékon van, a csomagtartóban pedig van világítás.Az abs-hez nekem nincs biztosíték.A rizsszem izzónak mi a hivatalos neve, és kapható hipermarketek autós részlegein is, vagy el kell mennem szakboltba? A hypertecsóban a multkor láttam. Meg lett mérve a belső világítás, 12V megvolt, test viszont nem.Nem tudjátok, hogy hova megy a kábel?Mármint hol van a másik vége, hogy ott is meg lehessen mérni? Hát mivel azt kapcsolod részben a gomboknál van az ajtók tövénél, részben meg a világítás kapcsolónál záródik amikor kihúzod. Tehát kicsavarod az ajtónál a csavart, kihúzod a gombot, ott van egy kapcsolható test, annak elméletileg egy dróton kell lennie a lámpánál található testel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Meg lett mérve a belső világítás, 12V megvolt, test viszont nem.Nem tudjátok, hogy hova megy a kábel?Mármint hol van a másik vége, hogy ott is meg lehessen mérni? A vezetőülés felöli küszöbtakaró műa alatt fut össze az összes kapcsolószál. Kicsit húzd szét a kábelköteget és keress szürke színű madzagokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
walker Elküldve Február25, 2010 Megoszt Elküldve Február25, 2010 Olyan fórumtárs segítségét várom akinek a dízel gépében YK-s hűtőventillátor van és háromállású hőgomba. Nekem sajnos nem forog a lassú fokozat pedig megkapja a 10V-t, de az nem forgatja meg. Vettem ugyanilyen ventit, de azzal sem. Lehet ezek ilyenek... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 Sziasztok! '92-es F astrám 60fok körül leáll és nem indul csak miután visszahűlt(( Injektor tisztítva 2x, cserélve: gyújtásmodul, motorhőfok-vízhőfok jeladók, olajgomba, gyújtáselosztó,fedél-kábelek. További teendők ügyében várnám szíves segítségeteket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 Sziasztok! '92-es F astrám 60fok körül leáll és nem indul csak miután visszahűlt(( Injektor tisztítva 2x, cserélve: gyújtásmodul, motorhőfok-vízhőfok jeladók, olajgomba, gyújtáselosztó,fedél-kábelek. További teendők ügyében várnám szíves segítségeteket! Mi a motorkódod? A motorszám első karakterei. Pölö C14NZ..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 Sziasztok! '92-es F astrám 60fok körül leáll és nem indul csak miután visszahűlt(( Injektor tisztítva 2x, cserélve: gyújtásmodul, motorhőfok-vízhőfok jeladók, olajgomba, gyújtáselosztó,fedél-kábelek. További teendők ügyében várnám szíves segítségeteket! esetleg lambda szonda... mivel 70 fokig nem figyeli a lambdát akkor program szerint dúsít, utána meg lambda alapján szabályozna, de lehet neked az rossz. Milyen motorod van?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 Mi a motorkódod? A motorszám első karakterei. Pölö C14NZ..... Bocs, azt lefelejtettem, C16NZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 esetleg lambda szonda... mivel 70 fokig nem figyeli a lambdát akkor program szerint dúsít, utána meg lambda alapján szabályozna, de lehet neked az rossz. Milyen motorod van?? C16NZ ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 C16NZ ) Szikra nincs amikor nem indul,vagy benzin? Hibakód nincs? Én is azt hittem,hogy csak melegen áll le az enyém. De kiderült,hogy a haldokló AC pumpa miatt volt és nem volt köze a hőfokhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nash1 Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 A vezetőülés felöli küszöbtakaró műa alatt fut össze az összes kapcsolószál. Kicsit húzd szét a kábelköteget és keress szürke színű madzagokat. Köszönök minden segítséget, de feladtam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 Szikra nincs amikor nem indul,vagy benzin? Hibakód nincs? Én is azt hittem,hogy csak melegen áll le az enyém. De kiderült,hogy a haldokló AC pumpa miatt volt és nem volt köze a hőfokhoz. Hibakód nincs! -szikra meg benzin ellenőrzésnél nem tartok me amatőr vok(( Vettem ma bontott gyári lambdát és fújkálom szorgosan a valószínüleg jól belegyógyult bennelévőt, hogy ki tudjam cserélni. Előkerült javítási kézikönyv szerint üzemanyagnyomás túl nagy, asztalos vok, mégsem tudom hol a nyomásszabályzó,asszem kezdi túlnőni a fa a fejszémet.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2010 Megoszt Elküldve Február26, 2010 Hibakód nincs! -szikra meg benzin ellenőrzésnél nem tartok me amatőr vok(( Vettem ma bontott gyári lambdát és fújkálom szorgosan a valószínüleg jól belegyógyult bennelévőt, hogy ki tudjam cserélni. Előkerült javítási kézikönyv szerint üzemanyagnyomás túl nagy, asztalos vok, mégsem tudom hol a nyomásszabályzó,asszem kezdi túlnőni a fa a fejszémet.. :lol: Benzin ellenőrzés, a kocsi nem indul megszagolod a kipufot, benyaszagú akkor üanyagot kap. Szikra, pölö kiveszel egy gyertyát, vagy keritesz egyet pluszaban, egyik pipát lehúzod, rádugod, letesteled a végét, valaki kerreget. Valahol el kell kezdeni. Engem egy évig szivatot egy lötyögő AC-csati egy fillérbe sem került a javítása, csak meg kellett találni a hibát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok! Való színüleg pár elektromos érzékelőt kell hogy vásároljak Hans pries gmbh & co elektromos cuccok menyire jók ki mit halott róluk és tapasztalt. Mert mindet gyári minőségű cuccokra vagy bosch-ra nem tudok mindent kicserélni ugyan is semmi esélyem nincsen arra hogy rám szakadjon a nemzeti bank :) Sziasztok! Valószínűleg pár elektromos érzékelőt kell,hogy vásároljak! Hans pries gmbh & co elektromos cuccok menyire jók?Ki mit halott róluk és tapasztalt velük? Mert mindet gyári minőségű cuccokra vagy bosch-ra nem tudok kicserélni,ugyanis semmi esélyem nincs arra,hogy rám szakadjon a nemzeti bank! ;) HELYESÍRÁS!!! :lol: Nem szólok többször,következőleg törlök! ?j0hnny Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok Való színűleg pár elekromos érzékelőt kell hogy vásároljak Hans pries gmbh & co elekromos cuccok menyire jók ki mit halott róluk és tapasztalt. Mert mindet gyári minőségű cuccokra vagy bosch-ra nem tudok mindent kicserélni ugyan is semmi esélyem nincsen arra hogy rám szakadjon a nemzeti bank :lol: Konkrétan milyen érzékelőkről van szó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Konkrétan milyen érzékelőkről van szó? Víz,valamint jeladók,alapjárati motor s.t.b. HELYESÍRÁS!!! :lol: Nem szólok többször,következőleg törlök! ?j0hnny Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Víz,valamint jeladók,alapjárati motor s.t.b. HELYESÍRÁS!!! :lol: Nem szólok többször,következőleg törlök! ?j0hnny Ha nekem ilyen gondjaim lennének akkor mondjuk a lambda szonda kivételével nem vennék gyáriakat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béku Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok! Egy kis segítségre-tanácsra lenne szükségem. Előre szólok, hogy nagyon kezdő vagyok a témában. Automata váltós 1,8as astrám van. Úgy egy fél évvel ezelőtt a jobb első indexem elvitte egy barom. csak a búrával lett gond, de valahogy a csere mindig elmaradt. Most decemberben műszaki előtt, vettem rá búrát, le is műszakiztatták, de a régi lámpáimat (hallogének) lecserélték simára. Azóta az a váltó melletti világítás néha nem müködött. Erre két nappal ezelőtt az indexeiim feladták, biztosíték csere. Másnap szörcsögő hang a biztosítékok felöl, az indexnek nem volt hangja és nem is égett-> égett szag. Kocsi leállít, biztosíték kikap megolvadt, az indexért felelős szolanoid is megolvadt:( Ma elmentem vettem másikat, épp hogy beindítottam, ez is megolvadt:( A beázástól lehet? Van valami tanácsotok miket ellenőrizzek le? a vezérléssel lehet a baj? Vagy egyenes vigyem autóvillamossági szerelőhöz?:lol: Eddig mindig megszívtam a szerelőkkel.:-( Adjatok tanácsot please!!! Előre is köszi Béku Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok! Egy kis segítségre-tanácsra lenne szükségem. Előre szólok, hogy nagyon kezdő vagyok a témában. Automata váltós 1,8as astrám van. Úgy egy fél évvel ezelőtt a jobb első indexem elvitte egy barom. csak a búrával lett gond, de valahogy a csere mindig elmaradt. Most decemberben műszaki előtt, vettem rá búrát, le is műszakiztatták, de a régi lámpáimat (hallogének) lecserélték simára. Azóta az a váltó melletti világítás néha nem müködött. Erre két nappal ezelőtt az indexeiim feladták, biztosíték csere. Másnap szörcsögő hang a biztosítékok felöl, az indexnek nem volt hangja és nem is égett-> égett szag. Kocsi leállít, biztosíték kikap megolvadt, az indexért felelős szolanoid is megolvadt:( Ma elmentem vettem másikat, épp hogy beindítottam, ez is megolvadt:( A beázástól lehet? Van valami tanácsotok miket ellenőrizzek le? a vezérléssel lehet a baj? Vagy egyenes vigyem autóvillamossági szerelőhöz?:lol: Eddig mindig megszívtam a szerelőkkel.:-( Adjatok tanácsot please!!! Előre is köszi Béku Szerintem vidd el villamosságihoz, vezérlésnek ehhez nem sok köze van, az a szelepek nyitását-zárását vezérli. Valahol összeérnek, vagy letestelnek a vezetékek. Beázás nem valószínű, inkább a drótok rakoncátlankodnak. De mivel ebből tűz is lehet jobb megelőzni a bajt, és megnézetni hozzáértő emberrel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok! Ma mentem az M3-ason kb. 70km-ert. Ez idő alatt 4-szer is kigyulladt a kontroll lámpa pár másodpercig. Régen is láttam már 1-szer de azt olvastam, a kezelési útmutatójába, hogy ha pár másodpercig kigyullad akkor nem kell vele foglalkozni. Ma ezen a 70km-en kb. 4-szer gyulladt ki olyan 5-10 másodpercig. Úgy vettem észre, hogy csak akkor ha gyorsabban megyek (130-140) de ebben nem vagyok biztos, hogy összefüggésben van vele. Mi lehet a gond? Kell vele foglalkozni? hibakódot olvassak? Motorkód: X14XE Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok! Ma mentem az M3-ason kb. 70km-ert. Ez idő alatt 4-szer is kigyulladt a kontroll lámpa pár másodpercig. Régen is láttam már 1-szer de azt olvastam, a kezelési útmutatójába, hogy ha pár másodpercig kigyullad akkor nem kell vele foglalkozni. Ma ezen a 70km-en kb. 4-szer gyulladt ki olyan 5-10 másodpercig. Úgy vettem észre, hogy csak akkor ha gyorsabban megyek (130-140) de ebben nem vagyok biztos, hogy összefüggésben van vele. Mi lehet a gond? Kell vele foglalkozni? hibakódot olvassak? Motorkód: X14XE Köszi Olvasd ki a hibakódot, azzal sokkal előrébb leszel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béku Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Szerintem vidd el villamosságihoz, vezérlésnek ehhez nem sok köze van, az a szelepek nyitását-zárását vezérli. Valahol összeérnek, vagy letestelnek a vezetékek. Beázás nem valószínű, inkább a drótok rakoncátlankodnak. De mivel ebből tűz is lehet jobb megelőzni a bajt, és megnézetni hozzáértő emberrel. Köszi a választ :lol: Amiért kifejzetten aggódom és amiért a vezérkésre gyanakodtam az az, hogy a váltóm is rendetlenkedik. Pl megyek automatával 20-50ig, majd ha meg kell állni egy piros lámpánál nem vált vissza, hanem 3-asból akar indulni. Megnéztem a váltó olaját, tökéletes, most már végképp nem tudom mi baj...majd keresek egy szerelőt és csak reményedni tudnok, hogy nem b***nak át :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Ma mentem az M3-ason kb. 70km-ert. Ez idő alatt 4-szer is kigyulladt a kontroll lámpa pár másodpercig. Régen is láttam már 1-szer de azt olvastam, a kezelési útmutatójába, hogy ha pár másodpercig kigyullad akkor nem kell vele foglalkozni. Ma ezen a 70km-en kb. 4-szer gyulladt ki olyan 5-10 másodpercig. Úgy vettem észre, hogy csak akkor ha gyorsabban megyek (130-140) de ebben nem vagyok biztos, hogy összefüggésben van vele. Mi lehet a gond? Kell vele foglalkozni? hibakódot olvassak? Motorkód: X14XE Ott a kérdésben a válasz :lol: de van egy tippem: lehet haldoklik a labda szondád. Persze hibakód olvasás előtt semmit ne cserélj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok! Ma mentem az M3-ason kb. 70km-ert. Ez idő alatt 4-szer is kigyulladt a kontroll lámpa pár másodpercig. Régen is láttam már 1-szer de azt olvastam, a kezelési útmutatójába, hogy ha pár másodpercig kigyullad akkor nem kell vele foglalkozni. Ma ezen a 70km-en kb. 4-szer gyulladt ki olyan 5-10 másodpercig. Úgy vettem észre, hogy csak akkor ha gyorsabban megyek (130-140) de ebben nem vagyok biztos, hogy összefüggésben van vele. Mi lehet a gond? Kell vele foglalkozni? hibakódot olvassak? Motorkód: X14XE Köszi Nekem is csinálta néha ezt, addig ne foglalkozz vele, amíg nem csinálja túl gyakran, meg nem tapasztalsz más hibát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Köszi, holnap kiolvasom! Egébként ha nem foglalkozok vele és esetleg lamda szonda azt észrefogom venni a fogyasztáson mert nézem minden tankolásnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Köszi, holnap kiolvasom! Egébként ha nem foglalkozok vele és esetleg lamda szonda azt észrefogom venni a fogyasztáson mert nézem minden tankolásnál. Helyes! Szívesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts