joe20 Elküldve Január9, 2010 Megoszt Elküldve Január9, 2010 Köszi a gyors válaszokat! :lol: Ha a generátor lehet mégis csak akkor csapágyat lehet benne cserélni? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Január9, 2010 Megoszt Elküldve Január9, 2010 Hát nem tudom, én nem látok összefüggést a generátor gerjesztése meg a hőmérséklet jeladó között. Én szerintem a generátor a gyujtáshoz, töltéshez egyéb elektromos kütyühez szolgáltatja az áramot, és mindegy neki milyen hideg van a feszszabályzó által szabályzott áramot adja oszt csókolom. A gerjesztést meg ha jól tudom az akku ikonhoz tartozó lámpicsku adja, azért nagyobb mint a többi visszajelző, szerintem. Lehet hogy nem mondott túl nagy hülyeséget az a szerelő. A hőmérsékletfüggést azt sajnos nem tudom, de egy pár f astránál újabb opel modellnél az ecu-n keresztül történik a generátor gerjesztése. És csak a tervezője tudja, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe... Pontosan - legalább is én - sajnos nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Trnoki koma Elküldve Január9, 2010 Megoszt Elküldve Január9, 2010 Lehet hogy nem mondott túl nagy hülyeséget az a szerelő. A hőmérsékletfüggést azt sajnos nem tudom, de egy pár f astránál újabb opel modellnél az ecu-n keresztül történik a generátor gerjesztése. És csak a tervezője tudja, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe... Pontosan - legalább is én - sajnos nem tudom. remélem igazuk lesz.több ötlet már nincs a hiba okára :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Január9, 2010 Megoszt Elküldve Január9, 2010 remélem igazuk lesz.több ötlet már nincs a hiba okára :lol: :lol: F astrában szerintem nem volt ilyen, de pl. úgy tudom vekiben már volt olyan, hogy ecu-n keresztül ment a generátor gerjesztése (csak nem tudom, melyik évjárattól kezdve). Erre a hőgombás dologra nem tudok mit mondani sajnos, engem is érdekelne a téma és persze a megoldása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Lehet hogy nem mondott túl nagy hülyeséget az a szerelő. A hőmérsékletfüggést azt sajnos nem tudom, de egy pár f astránál újabb opel modellnél az ecu-n keresztül történik a generátor gerjesztése. És csak a tervezője tudja, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe... Pontosan - legalább is én - sajnos nem tudom. Ja lehet van összefüggés, csak nem látok benne logikát. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 remélem igazuk lesz.több ötlet már nincs a hiba okára :lol: :lol: Az F-ben nem így van. Ám lehet, hogy túltöltésed van. Megmértétek a töltést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Trnoki koma Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Az F-ben nem így van. Ám lehet, hogy túltöltésed van. Megmértétek a töltést? 14,5 a töltés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 14,5 a töltés Terhelés alatt vagy alapjáraton? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Trnoki koma Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Terhelés alatt vagy alapjáraton? alapjáraton és terhelés alatt is alig csökken vmit Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 alapjáraton és terhelés alatt is alig csökken vmit Akkor az rendben van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Trnoki koma Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Akkor az rendben van. ez rendben is van :lol: csak esténként a hidegben nincs elég töltés :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 ez rendben is van :lol: csak esténként a hidegben nincs elég töltés :lol: Nem lehet, hogy hidegben megdermed a szíj és csúszik picit? Sztem. spanold meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Trnoki koma Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Nem lehet, hogy hidegben megdermed a szíj és csúszik picit? Sztem. spanold meg. meg van húzva rendesen Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Egy kis TÖLTÉS téma: megmértem alapjáraton a töltést : 14,4 V a videón ez látható: 1 ráadjuk az izzítást 2 amikor az izzítórelé lekapcsol beindítjuk 3 látszik a multiméteren az utóizzítás (közben csak 12,5 V-ot mutat a műszer 4 majd amint megszűnik az utóizzítás (elalszik a műszerfalon a "valós" izzításvisszajelzőm, amit direktbe vittem 1 gyertyáról) a töltés 14,4 V szerintem a töltésemmel nincsen gond, vagy igen? :lol: ez az ami inkább aggaszt :lol: , olajcsere közben vettem észre, azt hiszem megérett a cserére :lol::P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Karesz0718 Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Nekem pontosan ugyanezt csinálta egy generátorom, én elvittem felújíttatni, úgyhogy nem tudom, mi volt konkrétan a baja. Sztem a csúszógyűrűk vannak elkopva, és nem mindig érintkeznek a szénkefékkel. Szia. Most szívtam az enyémmel ugyenezzel a hibával, lecseréltem a generátort egy zsír felújítottra és ugyanaz. Na jó akkor kapott egy plussz testkábelt a motor, és ugyanaz. A töltésem 14,2V, de ekkor már ki voltam akadva. Tettem bele egy zyír új akkut és lám csoda történt nem parázslik. Pedig idult a kocsi a régi akkuval is tökéletesen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacsa-astra Elküldve Január11, 2010 Megoszt Elküldve Január11, 2010 sziasztok SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nekem egy X16XEL '95-ös astra-m van, gyárilag klimás és automata..... de nem diavia klíma hanem GYÁRI klímás(kesztyütartóhütés meg minden)...nem magyar astra hanem német gyártású nagyon összetörve vettem de már kész van csak egy dolgot nem tudok: a hűtöknél csak egy ventillátor van nem is volt több,(amikor vettem már szét volt szedve félig....) de van csatlakozó egy ellenállásnak a ventilllátornál, ami szabályozza , hogy a ventillátor lassan vagy gyorsan menjen...., na hát ez hiányzik...sok embert kérdeztem már de senki sem tudja hogy minek kéne ott lenni... kérdeztem a csergő-.ben is de ott se tudták megmondani ezt.....enélkül egyáltalán nem megy a hütőventillátor......most még igy hidegben elvagyok, de aztán nem szeretnék vizet forralni, megf aztán nyáron jól jönne a klima... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január11, 2010 Megoszt Elküldve Január11, 2010 sziasztok SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nekem egy X16XEL '95-ös astra-m van, gyárilag klimás és automata..... de nem diavia klíma hanem GYÁRI klímás(kesztyütartóhütés meg minden)...nem magyar astra hanem német gyártású nagyon összetörve vettem de már kész van csak egy dolgot nem tudok: a hűtöknél csak egy ventillátor van nem is volt több,(amikor vettem már szét volt szedve félig....) de van csatlakozó egy ellenállásnak a ventilllátornál, ami szabályozza , hogy a ventillátor lassan vagy gyorsan menjen...., na hát ez hiányzik...sok embert kérdeztem már de senki sem tudja hogy minek kéne ott lenni... kérdeztem a csergő-.ben is de ott se tudták megmondani ezt.....enélkül egyáltalán nem megy a hütőventillátor......most még igy hidegben elvagyok, de aztán nem szeretnék vizet forralni, megf aztán nyáron jól jönne a klima... Gyárilag két ventilátor van és a lassú fokozat az, mikor sorba kötve kapják a vellanyt a ventilátorok, gyors fokozat pedig a párhuzamos kapcsolás. Mindezt egy vezérlés végzi el. Bekapcsolt klímánál alapból állandóan járnak a ventilátorok lassú fokozaton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január11, 2010 Megoszt Elküldve Január11, 2010 sziasztok SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nekem egy X16XEL '95-ös astra-m van, gyárilag klimás és automata..... de nem diavia klíma hanem GYÁRI klímás(kesztyütartóhütés meg minden)...nem magyar astra hanem német gyártású nagyon összetörve vettem de már kész van csak egy dolgot nem tudok: a hűtöknél csak egy ventillátor van nem is volt több,(amikor vettem már szét volt szedve félig....) de van csatlakozó egy ellenállásnak a ventilllátornál, ami szabályozza , hogy a ventillátor lassan vagy gyorsan menjen...., na hát ez hiányzik...sok embert kérdeztem már de senki sem tudja hogy minek kéne ott lenni... kérdeztem a csergő-.ben is de ott se tudták megmondani ezt.....enélkül egyáltalán nem megy a hütőventillátor......most még igy hidegben elvagyok, de aztán nem szeretnék vizet forralni, megf aztán nyáron jól jönne a klima... Azt az ellenállást az egyventillátoros, kétsebességes rendszereknél alkalmazzák, klímásnál elvileg úgy kéne lennie, ahogy Day írta. Mindenesetre utánanéztem az ellenállásnak, a katalógusszáma 12 38 517, erre hivatkozz a Csergőben. 8-9e Ft az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacsa-astra Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 Gyárilag két ventilátor van és a lassú fokozat az, mikor sorba kötve kapják a vellanyt a ventilátorok, gyors fokozat pedig a párhuzamos kapcsolás. Mindezt egy vezérlés végzi el. Bekapcsolt klímánál alapból állandóan járnak a ventilátorok lassú fokozaton. köszi a gyors választ..... mégegy ventillátornak nincs csatija se, meg a lököstartó se az a ventilátoros volt de megnézem amit FPepe írt....... ráadásul az alvázszámomat nem ismeri fel a csergő programja..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
horcsipeti Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 Sziasztok! Ma reggel melóba menet új dilije lett az autómnak. Egyszer csak kinyitotta a központit menet közben ( rablásgátlós az az átkozott riogató) majd a második fék után ismét lezárt. Nemsokára ismét kinyitotta, de akkor már megbolondult minden műszer összevissza villogtak a műszerfalfények, a kijelző és úgy elkezdett rángatni, mint egy gyújtáshibás benzines :lol: ugyanakkor a hátsó ködlámpa visszajelzője teljes fénnyel kigyulladt, pedig a lámpa sem volt felkapcsolva! Első körben megnéztem az akku és a generátor vezetékeit, majd a bal hátsó lámpa stekkerénél a vezetékek állapotát. Látszólag minden rendben. A rángatás és villodzás zárlatra utalna ( pl. sérült szigetelésü vezeték odakoccan valahol a kasznihoz) de akkor mitől égett a ködlámpa visszajelzője. Találkozott már valaki ilyen gonddal? Van valami tippetek? Hazafelé már nem csinálta. Elárulom bevagyok egy kicsit tojva, hétvégén indulunk a kölök osztályával 3 napos kirándulásra Kistarcsa-Székesfehérvár-Tihany-Veszprém-Bakonybél- Pannonhalma-Győr-Tatabánya útvonalon, úgyhogy nagyon szépen megköszönnék néhány gyorssegélyként hívható telefonszámot végszükség esetére. :lol: Sziasztok! Bocs mindenkitől azért, hogy brekeke fél évvel ezelőtti hozzászólásával kezdem a problémám feltárását, de hasonló cipőbe járok '99-es G Astrámmal és tanácsot szeretnék kérni, illetve megkérdezném kiderült-e a probléma forrása. Röviden a tünetek: - ma munkából hazafele az autóval elindulva az első jobbra indexelés után a műszerfalon villogni kezdett minden visszajelző fény illetve a fordulatszám és sebesség jelző ütközésig kiakadt, a megszokott index kattogás helyett visító sípolás keletkezett és a hanggal együttesen villogtak a fények; - az autó menettulajdonságán rendellenességet ellenben nem tapasztaltam (rángatás nem volt); - hazaérkezve balra index hatására a fordulatszám mérő kiakadt 2000 -n a kilométer óra 60 -n; - elmentem egy próba útra és tapasztaltam, hogy az irányjelző ködlámpa, nem működik, a műszerfal még mindig villog, megnéztem a vezetékek állapotát nálam is rendben Segítséget, tanácsot szívesen várok. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 Heló. A kocsiban lévő elektromos dolgok 12 voltot vagy 14,4-et kapnak? (pl szivrgyűjtó, lámpák ilyesmi..) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 Heló. A kocsiban lévő elektromos dolgok 12 voltot vagy 14,4-et kapnak? (pl szivrgyűjtó, lámpák ilyesmi..) 14,4 ha jó a generátorod! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 14,4 ha jó a generátorod! :lol: Oké köszi. Tehát akkor simán húzhatok villanykábelt az akksiról a +1 szivarcsatlakozónak, meg a b oszlop világításnak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 Heló. A kocsiban lévő elektromos dolgok 12 voltot vagy 14,4-et kapnak? (pl szivrgyűjtó, lámpák ilyesmi..) Ha van trafód, akármennyi. :lol: :lol: :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 Ha van trafód, akármennyi. :lol: :lol: :P Meg potméter is van a világon... Vagy válasszam inkább az ellenállást.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts