Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Pepe

most néztem, amit linkeltél

azon imo karika van

minkbe is az van??

nem néztem még meg, pedig sokat volt már leszedvea burkolat, de dobozkára emlékszem, vagy az egybe van a karikával????

és ha imos ECU-t cserélek, akkor ezena dobozkán kivül kell még mást is beletenni?

Megosztás:

Pepe

most néztem, amit linkeltél

azon imo karika van

minkbe is az van??

nem néztem még meg, pedig sokat volt már leszedvea burkolat, de dobozkára emlékszem, vagy az egybe van a karikával????

és ha imos ECU-t cserélek, akkor ezena dobozkán kivül kell még mást is beletenni?

A kulcsokban levő jeladók kellenek még hozzá.

Megosztás:

Ez tetszik és ez is :P :lol:

Ezt nem tudja valaki hogyan lehet megcsinálni??

vagy mondjuk a nevünk kiíratni?

itt találtam: http://astra.autokacik.pl/

menüpontokat követve:

>>> Technika >>> Napraw to sam >>> Schemat oraz podłączenie Mini Kompa do wyświetlacza DID/TID

Szerintem PIC programozással csinálta meg (most nem fogom átböngészni az oldalt :lol:) Opel16V BC-je is kiír ezt azt, bár nem tudom mit használt a BC-hez, de a legjobb erre a PIC.

Megosztás:

Ez tetszik és ez is :P :lol:

Ezt nem tudja valaki hogyan lehet megcsinálni??

vagy mondjuk a nevünk kiíratni?

itt találtam: http://astra.autokacik.pl/

menüpontokat követve:

>>> Technika >>> Napraw to sam >>> Schemat oraz podłączenie Mini Kompa do wyświetlacza DID/TID

Ez a kiíratás tök jó,bár az írás terjedelméből itélve,nem egyszerű. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Szégyen- nem szégyen, de bevallom,h autózás közben mindig magamra zárom a központit! :lol: Szeretnék beépíteni egy érintőkapcsolót az autóba,h az müködtesse a központizárat,h ne kelljen huzigálni a gombot! Szerintetek ehhez a művelethez hol találok vmi csatlakozót, ahová a kapcsolót köthetném? Gondolom az "A" oszlopnál a vezető lábterében abba a sokpolusú karosszéria csatlakozóba nincs belekötve a központi! :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Szégyen- nem szégyen, de bevallom,h autózás közben mindig magamra zárom a központit! :lol: Szeretnék beépíteni egy érintőkapcsolót az autóba,h az müködtesse a központizárat,h ne kelljen huzigálni a gombot! Szerintetek ehhez a művelethez hol találok vmi csatlakozót, ahová a kapcsolót köthetném? Gondolom az "A" oszlopnál a vezető lábterében abba a sokpolusú karosszéria csatlakozóba nincs belekötve a központi! :lol:

Beledöglenék ha bezárva kéne autóznom. Ha sok sok sok roma megy el az autó mellett vagy nagyvárosban állok pirosnál akkor magamra zárom de másképp utálom.

Megosztás:

Sziasztok!

Szégyen- nem szégyen, de bevallom,h autózás közben mindig magamra zárom a központit! :P Szeretnék beépíteni egy érintőkapcsolót az autóba,h az müködtesse a központizárat,h ne kelljen huzigálni a gombot! Szerintetek ehhez a művelethez hol találok vmi csatlakozót, ahová a kapcsolót köthetném? Gondolom az "A" oszlopnál a vezető lábterében abba a sokpolusú karosszéria csatlakozóba nincs belekötve a központi! :lol:

Egyszerűbb megoldás: a legtöbb riasztó, ami központi zárat is tud vezérelni, rendelkezik ezzel a funkcióval, hogy elindulás után bezárja az ajtókat (rablásgátlás). Ezzel egyszerre lenne távirányítós riasztó a kocsiban, és megoldódna a magadra zárás kérdése is. Csak nehogy úgy járj, mint egyik haver: megállt az út szélén vizelni, motort hagyta járni, a riasztó pedig kizárta a kocsiból :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

milyen központid van???

általában szokott lenni nekik egy kivezeté, ami két vezetékből áll.

egyik vezetéke testelve zár, másikkal nyit.

Megosztás:

Egyszerűbb megoldás: a legtöbb riasztó, ami központi zárat is tud vezérelni, rendelkezik ezzel a funkcióval, hogy elindulás után bezárja az ajtókat (rablásgátlás). Ezzel egyszerre lenne távirányítós riasztó a kocsiban, és megoldódna a magadra zárás kérdése is. Csak nehogy úgy járj, mint egyik haver: megállt az út szélén vizelni, motort hagyta járni, a riasztó pedig kizárta a kocsiból :lol:

Ez a megoldás nem annyira szimpatikus, nem szeretném,ha maga döntené el,h mikor zár ki! :lol:

Megosztás:

milyen központid van???

általában szokott lenni nekik egy kivezeté, ami két vezetékből áll.

egyik vezetéke testelve zár, másikkal nyit.

Sztem gyári a központim, mondjuk talán reteszelni nem lehet! És hol az a 2 vezeték, vagy a riasztó tápját kellenne megkeresnem? Egyszer már kerestem a riasztót,de nem találtam,pedig van benne! :lol:

Megosztás:

Sztem gyári a központim, mondjuk talán reteszelni nem lehet! És hol az a 2 vezeték, vagy a riasztó tápját kellenne megkeresnem? Egyszer már kerestem a riasztót,de nem találtam,pedig van benne! :lol:

a központonak van egy doboza, az össze kell legyen kötve a riasztóval, ott lesz az a vezeték is, vagyis azok azok a vezetékek.

dehát gomb nincsen a kulcsodon??

Megosztás:

a központonak van egy doboza, az össze kell legyen kötve a riasztóval, ott lesz az a vezeték is, vagyis azok azok a vezetékek.

dehát gomb nincsen a kulcsodon??

távírányító van, de azzal a riasztót is bekapcsolja! Hol keressem a riasztó vagy a központi dobozát?

Megosztás:

Nekem ilyen riasztóm van amin be lehet és mivel pesten közlekedem sokszor a csomagtartóban a táskámmal és egyéb cuccokkal ezért be is van állítva ez a funkció. Nálam 5-6mp-el a gyujtás ráadása után zár be. Van a rablásgátlás funkció is ami ha járó motornál kinyitod az ajtót majd vissza akkor riszat meg ilyenek. Ez a szivatós része ezt nem is kapcsoltam be, de szerencsére e kettő külön funkció.

Ja és még két előnye:

-nem kell a gyerekzárral bajlódnom és kapcsolgatnom ha gyerek, vagy ha más űl ott. (legalább is amig a gombot nem bírja felhúzni)

-még azért is jó mert így nem töröm el senki lábát. Anyám szokása mindíg, hogy még parkolok és mozog az autó de már nyitja az ajtót és teszi ki a lábát. Na így nem :lol:

Megosztás:

Nekem ilyen riasztóm van amin be lehet és mivel pesten közlekedem sokszor a csomagtartóban a táskámmal és egyéb cuccokkal ezért be is van állítva ez a funkció. Nálam 5-6mp-el a gyujtás ráadása után zár be. Van a rablásgátlás funkció is ami ha járó motornál kinyitod az ajtót majd vissza akkor riszat meg ilyenek. Ez a szivatós része ezt nem is kapcsoltam be, de szerencsére e kettő külön funkció.

Ja és még két előnye:

-nem kell a gyerekzárral bajlódnom és kapcsolgatnom ha gyerek, vagy ha más űl ott. (legalább is amig a gombot nem bírja felhúzni)

-még azért is jó mert így nem töröm el senki lábát. Anyám szokása mindíg, hogy még parkolok és mozog az autó de már nyitja az ajtót és teszi ki a lábát. Na így nem :lol:

és még nem szivatott meg mondjuk míg zártad a garázst addig bezárta magát, vagy a szerelőd nem hívott fel,h kéne a pótkulcs külöben jó pár liter benzinnel leszel szegényebb, mire este odaérsz? :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.