Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok! A múlt héten be ledeztem az astrát és kedvet kaptam a munkához, így gondoltam megcsinálom az utastér világítást is. Kivettem a sofita izzót és tettem bele egy ilyet: http://www.vatera.hu/3w_os_feher_110lm_es_..._158569784.html és sokkal erősebb neonfényű világításom lett. Ezt azok kedvéért írtam be akik szeretnének erősebb belső világítást!

Megosztás:

Sziasztok! A múlt héten be ledeztem az astrát és kedvet kaptam a munkához, így gondoltam megcsinálom az utastér világítást is. Kivettem a sofita izzót és tettem bele egy ilyet: http://www.vatera.hu/3w_os_feher_110lm_es_..._158569784.html és sokkal erősebb neonfényű világításom lett. Ezt azok kedvéért írtam be akik szeretnének erősebb belső világítást!

Nem rossz, nekem is le kell cserélni a sofitát, mert hamar feketedik.

Megosztás:

Nem, én erre gondoltam, vagy simán csak ráforrasztok egy kiégett sofitára 4 ledet sorbakötve.

én ezen már tulvagyok...

gyengébb fényt az, mint a 10W os sofita

de neked miért feketedik be? :rolleyes:

nekem évekig volt benne... sőt évekóta benne van ujra, és semmi feketedés nincs

Megosztás:

Nem tudom, más hibát nem vettem észre. De ha nézem a bekapcsolt kijelzőt indítás közben nem világít sokkal erősebben ha már jár a motor. Ha rámérek az akkura az is olyan 14-körül van.

járómocinál,vagy csak alapból?

mert az már álló mocinál sok

Megosztás:

járómocinál,vagy csak alapból?

mert az már álló mocinál sok

Járó mocinál. Állónál olyan 13-küröl van indításkor visszaesik10-11-re, aztán ahoyg elindul felmegy 14-körülire. Nem tudom mikori az akku, mert egy darab bötü nincs rajta sehol, de még bírja, ilyenkor lassan teker, de közel sem annyira mint Day-nek.

Megosztás:

Járó mocinál. Állónál olyan 13-küröl van indításkor visszaesik10-11-re, aztán ahoyg elindul felmegy 14-körülire. Nem tudom mikori az akku, mert egy darab bötü nincs rajta sehol, de még bírja, ilyenkor lassan teker, de közel sem annyira mint Day-nek.

Legközelebb megmérem hogy mekkora a feszültség esés, lehet abból okosabb leszek. Elképzelhető hogy megmurdelt a 4 éves akksi, bár a múltkor órákon keresztül szólt a zene, világított 20W-nyi belső világítás, valamint a műszakira felkészítésnél is 3 órán át gyújtáson volt a verda (lemerült a diszkmenbe az akksi és adapterről üzemelt) és bírta, pöcc-röff. :rolleyes:

Megosztás:

Legközelebb megmérem hogy mekkora a feszültség esés, lehet abból okosabb leszek. Elképzelhető hogy megmurdelt a 4 éves akksi, bár a múltkor órákon keresztül szólt a zene, világított 20W-nyi belső világítás, valamint a műszakira felkészítésnél is 3 órán át gyújtáson volt a verda (lemerült a diszkmenbe az akksi és adapterről üzemelt) és bírta, pöcc-röff. :rolleyes:

én most töltem egész délután, töltés után 13,1 volt, 10perccel később már csak 12,7

a zöld bigyó nemlátszik benne...

és a fordulatszámmérőmnek meg szorul a tengelye :S

ilyen hidegbe nem állok neki szétszedni... ws40es kezelés hsznál annak vajon???

gondolom annak i skis perselyei vannak, és ott szorul valami a hideg miatt

ha hidegen beindítom,akkor nehezen reagál a fordulatszám változásra, és leállításkor ottmarad, ahol épp mutatott, csak egy kicsitmegy visszább, amíg a moci le nem áll.

ha megkapja a gyujtást, akkor lemegy, teljesen hideg állapotban akkor semegyle csak 300ra, de egy két perces járatás után most is visszament már teljesen 0 ra...

ahj lehet estemég nekiállok,és kikapom gyorsan, és adok neki egyegy csepp wd40et...idegesít :blink:

Megosztás:

én most töltem egész délután, töltés után 13,1 volt, 10perccel később már csak 12,7

a zöld bigyó nemlátszik benne...

és a fordulatszámmérőmnek meg szorul a tengelye :S

ilyen hidegbe nem állok neki szétszedni... ws40es kezelés hsznál annak vajon???

gondolom annak i skis perselyei vannak, és ott szorul valami a hideg miatt

ha hidegen beindítom,akkor nehezen reagál a fordulatszám változásra, és leállításkor ottmarad, ahol épp mutatott, csak egy kicsitmegy visszább, amíg a moci le nem áll.

ha megkapja a gyujtást, akkor lemegy, teljesen hideg állapotban akkor semegyle csak 300ra, de egy két perces járatás után most is visszament már teljesen 0 ra...

ahj lehet estemég nekiállok,és kikapom gyorsan, és adok neki egyegy csepp wd40et...idegesít :rolleyes:

Ja az a zöld bigyó nekem már régóta nem látszik. Csak ha rátöltök akkorjön elő, egy darabig. Szerintem megdermedt a kenőanyag a ford.mérő tengelyén, fújd csak be WD-40-el az bírja a hideget. Multkor bekentem a váltóboxnál azt a rudat ami megy ki a motortérbe zsírral, aztán másnap 5 fokban alig bírtam váltani. Felrántottam a szoknyát (nem az asszonyét) és adtam neki szilikont WD-m nincs, egyből jó lett.

Megosztás:

Ja az a zöld bigyó nekem már régóta nem látszik. Csak ha rátöltök akkorjön elő, egy darabig. Szerintem megdermedt a kenőanyag a ford.mérő tengelyén, fújd csak be WD-40-el az bírja a hideget. Multkor bekentem a váltóboxnál azt a rudat ami megy ki a motortérbe zsírral, aztán másnap 5 fokban alig bírtam váltani. Felrántottam a szoknyát (nem az asszonyét) és adtam neki szilikont WD-m nincs, egyből jó lett.

ja csak most kiszedni geccsolni vele

szerinte így marad... majd ha jóidő lesz, úgyis ki fogom szedni ennek annak,akkornem felejtem el befujni :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok új vagyok itt! Van egy Opel Astra F 1.4 16V-es autóm. Gyújtótrafó problémája volt cserélni kellett. Teljesen új lett bele véve de 1 hét használat után ugyan az a baj jött elő amiatt cserélni kellett. Nem indul a kocsi az indítómotor pörög de semmi olyan hangot nem ad hogy el akarná kapni, és a kipufogón se jön semmi benzinszag szóval csak forgatja a motort és ennyi. Emiatt gondolom hogy ugyan az a baja.

Az érdekelne hogy valami zárlat vagy nem tudom mi elronthatja e a gyújtótrafót, mert nem akarom elhinni hogy az 1 hetes gyújtótrafó is elromlott volna, esetleg más lenne a baja azzal meg csak behúztak? Állítólag a régi rossz gyújtótrafót belepróbálták egy másik kocsiba és azzal sem indult.

Ha valaki sejti mi lehet a gond írjon előre is köszi!

Megosztás:

Sziasztok új vagyok itt! Van egy Opel Astra F 1.4 16V-es autóm. Gyújtótrafó problémája volt cserélni kellett. Teljesen új lett bele véve de 1 hét használat után ugyan az a baj jött elő amiatt cserélni kellett. Nem indul a kocsi az indítómotor pörög de semmi olyan hangot nem ad hogy el akarná kapni, és a kipufogón se jön semmi benzinszag szóval csak forgatja a motort és ennyi. Emiatt gondolom hogy ugyan az a baja.

Az érdekelne hogy valami zárlat vagy nem tudom mi elronthatja e a gyújtótrafót, mert nem akarom elhinni hogy az 1 hetes gyújtótrafó is elromlott volna, esetleg más lenne a baja azzal meg csak behúztak? Állítólag a régi rossz gyújtótrafót belepróbálták egy másik kocsiba és azzal sem indult.

Ha valaki sejti mi lehet a gond írjon előre is köszi!

Szia!

Ha a sok indítgatás ellenére sem érezni benzinszagot, akkor elképzelhető, hogy az AC pumpa vagy annak a reléje halta meg magát. Anyós oldalról fülelve add rá a gyújtást a verdára és az ajtó tövében a műanyag burkolat mögött hallanod kell egy kattanást, mivel ott van az AC pumpa reléje. Esetleg indításnál hallani csak, hogy kattan. Ha kattan, akkor egy második ember segítségével hallgassátok meg, hogy gyújtás ráadásánál és/vagy indításnál dolgozik-e az AC pumpa. Vagy ha profibbak vagytok, akkor mérjétek ki műszerrel, hogy az AC pumpához odaérkezik-e a feszültség. Harmadik lehetőség, hogy kiveszel egy gyertyát a sok indtás után és ha érezhetően rajta van a benzin, akkor valóban valami gebasz van a gyújtásmodullal (DIS).

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.