Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Zotya

Bocs, hogy megkérdezem, de miért kell a lábtérbe világítás?? Lehet túl földhözragadt vagyok és egyébként tök egyszerű a válasz... :huh:

Nem tudom, ezen még sosem gondolkodtam. Láttam valakinél és tetszett. Meg egyszer leejtettem a kulcsot a lábam alá, és akkor jólett volna ha van. :lol: De még nem tuti, hogy ott is fog maradni. Azért raktam bele a koax-csatornába, hogy oda tudja tenni ahova akarom. Lehet felrakom az ajtó élére allulra. Ha tök sötétben szállok ki látom emkkora a pocsolya.

Megosztás:

Nem tudom, ezen még sosem gondolkodtam. Láttam valakinél és tetszett. Meg egyszer leejtettem a kulcsot a lábam alá, és akkor jólett volna ha van. :lol: De még nem tuti, hogy ott is fog maradni. Azért raktam bele a koax-csatornába, hogy oda tudja tenni ahova akarom. Lehet felrakom az ajtó élére allulra. Ha tök sötétben szállok ki látom emkkora a pocsolya.

:huh: Ez nagyon komoly! :lol: De ötletes!

Megosztás:

ma beszereltem a jobb oldali ablakemelőt is :blink: képek ITT

igazatok volt, megnéztem, és ha a jobb oldali kapcsoló nincs a csatiba bedugva, akkor a bal oldali dupla kapcsoló részével sem műxik :) vettem 1ezresért kapcsolót a múltkor, és most a helyére került az is :huh:

volt kis kontakthiba a szénkeféknél a jobb oldali ablakemelő motorjában, de orvosoltam 1kis csiszolópapírral :lol:

most már csak a két elektromos tükör (főként a fűthető része) hiányzik nagyon :lol: (de arra is sort kerítek hamarosan :) )

Ja és a magnótól vittem tápot, gondoltam onnan is jó (az is csak akkor kap áramot, ha el gyújtáson van), hát nem...

--- első próbánál gyújtáskulcs elfordít --- rádió beindul --- bal oldali ablak le, jobb oldali ablak le --- majd egy verseny melyik a gyorsabb felfelé ..... deee :D egyszerre ez más túl sok terhelés volt neki, kilőtte a 10a-os biztosítékot ;) csere után már nem lőtte ki többet.

Amúgy aki már csinált ilyet: honnan vittetek tápot?? :angry:

Köszi előre is a választ! :(

Megosztás:

ma beszereltem a jobb oldali ablakemelőt is :blink: képek ITT

igazatok volt, megnéztem, és ha a jobb oldali kapcsoló nincs a csatiba bedugva, akkor a bal oldali dupla kapcsoló részével sem műxik :) vettem 1ezresért kapcsolót a múltkor, és most a helyére került az is :huh:

volt kis kontakthiba a szénkeféknél a jobb oldali ablakemelő motorjában, de orvosoltam 1kis csiszolópapírral :lol:

most már csak a két elektromos tükör (főként a fűthető része) hiányzik nagyon :lol: (de arra is sort kerítek hamarosan :) )

Ja és a magnótól vittem tápot, gondoltam onnan is jó (az is csak akkor kap áramot, ha el gyújtáson van), hát nem...

--- első próbánál gyújtáskulcs elfordít --- rádió beindul --- bal oldali ablak le, jobb oldali ablak le --- majd egy verseny melyik a gyorsabb felfelé ..... deee :D egyszerre ez más túl sok terhelés volt neki, kilőtte a 10a-os biztosítékot ;) csere után már nem lőtte ki többet.

Amúgy aki már csinált ilyet: honnan vittetek tápot?? :angry:

Köszi előre is a választ! :(

a magnótól nem a legjobb vinni a tápot...

a biztitáblában van külön helye

neked meg megvan a donorbóla komplett kábeköteg nem??

ki kell fűzni, és be a tiédbe.

külön biztire tenni az a tuti

a magnó vezetéke10 A al van bztosítva... így annak a vzetékezése is 10 A os... elvileg, persze biztos kibír többet is, mivel olyan vastag mint a többi vezeték.

c corsiban viszont már fele olyan vastag a rádiónál a memória vezeték, meg ahogy láttam sokféle vastagságú vezeték van benne

így ott fontosabb a terhelés.

viszont itt se ártana ha külökötnéd.

:P

Megosztás:

a magnótól nem a legjobb vinni a tápot...

a biztitáblában van külön helye

neked meg megvan a donorbóla komplett kábeköteg nem??

ki kell fűzni, és be a tiédbe.

külön biztire tenni az a tuti

a magnó vezetéke10 A al van bztosítva... így annak a vzetékezése is 10 A os... elvileg, persze biztos kibír többet is, mivel olyan vastag mint a többi vezeték.

c corsiban viszont már fele olyan vastag a rádiónál a memória vezeték, meg ahogy láttam sokféle vastagságú vezeték van benne

így ott fontosabb a terhelés.

viszont itt se ártana ha külökötnéd.

:lol:

igazad van, külön is szeretném kötni, csak nem tudom, hova... a gyújtáskapcsolótól melyik szálra lehetne? :lol:

a kábelkötegeket kicserélni macerás, nincs rá elég időm sem, meg kedvem sem, és nekem tudod el van rontva a csati (mindkét oldalon a kasztniban, és az ajtóban is cserélni kéne, mert átlyukasztotta az a hü***e b*rom állat, aki kötötte be útólag a központizárakat :huh: 1.kép 2.kép)

na mindegy, keresek valami vezetéket, amin csak gyújtással jön áram...

Megosztás:

igazad van, külön is szeretném kötni, csak nem tudom, hova... a gyújtáskapcsolótól melyik szálra lehetne? :lol:

a kábelkötegeket kicserélni macerás, nincs rá elég időm sem, meg kedvem sem, és nekem tudod el van rontva a csati (mindkét oldalon a kasztniban, és az ajtóban is cserélni kéne, mert átlyukasztotta az a hü***e b*rom állat, aki kötötte be útólag a központizárakat :huh: 1.kép 2.kép)

Mi a gyujtáskapcsolótól vittük a tápot a gyujtás utánról.

234148.jpg

Onnan be a biztitáblába levédni, és mehet az emelőhöz.

Megosztás:

Mi a gyujtáskapcsolótól vittük a tápot a gyujtás utánról.

http://kep.ivpicture.hu/234148.jpg

Onnan be a biztitáblába levédni, és mehet az emelőhöz.

köszönöm a képet, és a tanácsot is!

mostmár tudom, hogy honnan vigyek +-ot neki :huh:

bemókolom a bizti-táblába, ugye oda kell tegyek neki egy biztosítékfoglalatot, szedek ki a másikból.

Megosztás:

Tele van a hócipőm a lábtérvilágítással, először kibontottam a biztonsági öv feltekercselőt, mögötte van egy csati a hátsó-belső világításnak. De abban nem volt feszkó, csak egy-két Volt, nem értem. Aztán próbáltam hozzáférni az ajtónyitó gombhoz, de nem fértem oda, most meg elkezdtem kibontani a világításkapcsolót, de már összefagytam, és meguntam. :huh:

Megosztás:

Tele van a hócipőm a lábtérvilágítással, először kibontottam a biztonsági öv feltekercselőt, mögötte van egy csati a hátsó-belső világításnak. De abban nem volt feszkó, csak egy-két Volt, nem értem. Aztán próbáltam hozzáférni az ajtónyitó gombhoz, de nem fértem oda, most meg elkezdtem kibontani a világításkapcsolót, de már összefagytam, és meguntam. :huh:

Megosztás:

A baloldali küszöbburkolat alatt ott van minden madzag ami neked kell!

Találsz egy csomó szürke vezetéket összekötve, az az ajtógombok kapcsolt "-"madzagja

A fekete-fehérek meg gyújtás utáni vezetékek, de keresgethetsz úgy is, hogy megszúrod a madzagot gombostűvel, akkor már tudsz rajta mérni :lol:

Megosztás:

A baloldali küszöbburkolat alatt ott van minden madzag ami neked kell!

Találsz egy csomó szürke vezetéket összekötve, az az ajtógombok kapcsolt "-"madzagja

A fekete-fehérek meg gyújtás utáni vezetékek, de keresgethetsz úgy is, hogy megszúrod a madzagot gombostűvel, akkor már tudsz rajta mérni :huh:

Aha a szürke megvan, fekete-fehér a fix táp? Mindjárt kipróbálom, csak vissza kell kérni a multiméterem, mert elkérték a szomszédba izzítógyertyát kimérni. Tudod, dieseles gondok. :lol:

Megosztás:

Aha a szürke megvan, fekete-fehér a fix táp? Mindjárt kipróbálom, csak vissza kell kérni a multiméterem, mert elkérték a szomszédba izzítógyertyát kimérni. Tudod, dieseles gondok. :huh:

gyújt kapcs utáni. Fix az pl. piros-sárga és picit vastagabb

Megosztás:

Az egyik gyertya nem izzít, megnéztük szakadásvizsgálóval, nem sípol, úgy kell, nem? Meg nincs töltése, simán csak az akkuval jár napok óta.

Gyertya kivesz,izzítás ráad és ha szépen vörösre felizzik,akkor ok.Ha nem,akkor kuka!

Ha meg nincs töltése ne csodálkozzon,hogy nehezen indul.Okos ember lehet... :huh:

Megosztás:

gyújt kapcs utáni. Fix az pl. piros-sárga és picit vastagabb

Kösz a tippet, szépen műxik a lábtér világítás. :D Egy apró szépséghiba, hogy csak akkor világítt ha szól a rádió. :huh: :lol: De nem baj, ez úgyis olyan dekoráció, sok értelme nncs neki, így meg lagalább le tudom kapcsolni. Majd este csinálok képet, és feldobom.

Gyertya kivesz,izzítás ráad és ha szépen vörösre felizzik,akkor ok.Ha nem,akkor kuka!

Ha meg nincs töltése ne csodálkozzon,hogy nehezen indul.Okos ember lehet... :lol:

Igazából a nehéz indítás már korábban jelentkezett, mintha 3 henger menne hidegen ekkor már gyanakodtak a gyertyára. Ez az akku dolog meg pár napja van, most meg ugye pluszban nehezen is teker. Mákja van, hogy az első gyertyával van gond, a másik 3 nehezen hozzáférhető a vízcsövek, meg a turbó csöveitől. 11.45 Voltot mértem neki álláskor, amíg tekert leesett 8-9 Voltra, aztán visszament oyan 11-körüli értékre. Zsír új akku. Majd megcsináltatja, nekem nincs kedven kínlódni vele.

Megosztás:

a kábelkötegeket kicserélni macerás, nincs rá elég időm sem, meg kedvem sem, és nekem tudod el van rontva a csati (mindkét oldalon a kasztniban, és az ajtóban is cserélni kéne, mert átlyukasztotta az a hü***e b*rom állat, aki kötötte be útólag a központizárakat :lol: 1.kép 2.kép)

de nekd megvan a csati is az ajtónál :D

ha ennyire nem volt kedved bontani, méregetni, miért nem csináltad, ahogy javasoltam?

mennyezetvilágítástól elvihetted volna mind a két vezetéket...

10perc mindennel együtt...

Megosztás:

de nekd megvan a csati is az ajtónál :lol:

megvan, de montani kell akkor a műszerfal felőli részt is, cserélni kell a vezetékeket a lábtér alatt is, ahhoz meg most nincsen kedvem :lol: majd a nyáron esetleg!

be van szerelve mindkét első elektromos ablak, faccásan műxik, úgyhogy egyenlőre marad minden így.

majd ha lesz időm és kedvem, akkor majd még bütykölök rajta :huh:

Megosztás:

ha ennyire nem volt kedved bontani, méregetni, miért nem csináltad, ahogy javasoltam?

mennyezetvilágítástól elvihetted volna mind a két vezetéket...

10perc mindennel együtt...

Próbáltam, de aztán feladtam. Azért nem 10 perc, le kell húzni a tetőkárpitot, mert a vezetéket az A-oszlop belselyében kell lehúzni, de onnan meg be kell jutni a műszerfal mögé, , és ugye ott van a lámpakapcsoló panelja a befúvóval, meg a biztitábla, szóval nem olyan egyszerű. Mindegy most már megvan, csak rádió-függő, de miért? A szürke ajtógomb vezetéket simán megtaláltam, de a fekete-fehér tápot úgy néztem tűvel, hogy közben szólt a rádió, ezért volt akkor benne feszkó. De milyen vezeték megy hátra, ami csak rádióval együtt kap áramot? :huh:

Megosztás:

Próbáltam, de aztán feladtam. Azért nem 10 perc, le kell húzni a tetőkárpitot, mert a vezetéket az A-oszlop belselyében kell lehúzni, de onnan meg be kell jutni a műszerfal mögé, , és ugye ott van a lámpakapcsoló panelja a befúvóval, meg a biztitábla, szóval nem olyan egyszerű. Mindegy most már megvan, csak rádió-függő, de miért? A szürke ajtógomb vezetéket simán megtaláltam, de a fekete-fehér tápot úgy néztem tűvel, hogy közben szólt a rádió, ezért volt akkor benne feszkó. De milyen vezeték megy hátra, ami csak rádióval együtt kap áramot? :huh:

talán elektromos antenna...

de nemtudom miről beszélsz :lol:

csak az A oszlop burkolatot kell levenni, a tetőkárpit felé csak be kell rakni, gyárilag is csak úgy ottvan a mennyezetvilágításé.

nekem is van biztitáblám, meg fűés cső is, de én felláttam apedáloktól, és ott toltam le a vezetéket...

max 15 perc, de az már nagyon max :lol:

Megosztás:

talán elektromos antenna...

de nemtudom miről beszélsz :huh:

csak az A oszlop burkolatot kell levenni, a tetőkárpit felé csak be kell rakni, gyárilag is csak úgy ottvan a mennyezetvilágításé.

nekem is van biztitáblám, meg fűés cső is, de én felláttam apedáloktól, és ott toltam le a vezetéket...

max 15 perc, de az már nagyon max :lol:

De az A-oszlop belselyében fut a vezeték, nem a burkolat és a kasztni között. Mit nem értesz? találtam egy fekete.fehér vezetéket a küszöbboritás alatt amiben vot feszkó, rákötöttem a lábtérvilágítást, de mután összeraktam kiderült, csak ha be van kapcsolva a rádió, akkor van ott táp. Mivel szerelés közben rádióztam ez akkor nem tünt fel. :lol:

Megosztás:

De az A-oszlop belselyében fut a vezeték, nem a burkolat és a kasztni között. Mit nem értesz? találtam egy fekete.fehér vezetéket a küszöbboritás alatt amiben vot feszkó, rákötöttem a lábtérvilágítást, de mután összeraktam kiderült, csak ha be van kapcsolva a rádió, akkor van ott táp. Mivel szerelés közben rádióztam ez akkor nem tünt fel. :lol:

:huh:

nekem meg nem.

és gyárilag így van, leveszed a műanyagot, és ott kellene futni a vezetéknek...

Megosztás:

nekem meg nem.

és gyárilag így van, leveszed a műanyagot, és ott kellene futni a vezetéknek...

Nekem bent van magában az oszlopban. De végülis levihettem volna kivül is, csak aztén mégis a lábtérből vittem fel.

Na ilyen lett. A valóságban azért szebb, de elfért volna több led is. Az a két élénk folt a felfogató kábelkötegelő, pont mellette van a led, de ha normálisan ülsz akkor nem látszik. Nem nagyon tetszik. :huh:

234667.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.